17. FEBRUAR 2004 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Putovny pohar Memorialu V. H. Kurthu do Poltara

Nadherne slnecne pocasie, vynikajuce trate a carokrasna prirodna sceneria prilakali v sobotu 14. februara do lyziarskeho arealu v Lome nad Rimavicou na 4. rocnik Memorialu V. H. Kurthu 123 pretekarov roznych vekovych kategorii. Desatkilometrovu trat najrychlejsie zdolal pretekar Klubu biatlon Osrblie, syn sucasneho prezidenta Slovenskeho biatlonoveho zvazu Tomas Sanitra, ktory prisiel do ciela za 22 minut a 39 sekund. Kedze podla propozicii pretekov poradie pretekarov podla dosiahnutych casov sa neurcuje, ale ceny sa zrebuju, drzitelom putovneho pohara Memorialu V. H. Kurthu sa stal 44-rocny Jan Pagac z Poltara. Medzi startujucimi nechybal ani poslanec NR SR a rektor Univerzity M. Bela v B. Bystrici do. Ing. Milan Murgas, CSc., ktory pri neformalnom srdecnom posedeni pri ludovej hudbe Juliusa Bartosa Suka z C. Balogu nezaprel v sebe folkloristu, fujaristu a spevaka.

(lk)
Foto: Daniel Rakyta

Vynikajuca trat priniesla prvenstvo zvolenskemu Stresu

 

HK Brezno informuje

Hokejisti Brezna nastupovali do posledneho stretnutia zakladnej casti, ako isti vitazi vychodnej skupiny II. hokejovej ligy seniorov. Motivaciou do zapasu v Sabinove bola snaha upevnit prvenstvo v skupine nielen na zaklade lepsieho skore s druhym muzstvom v tabulke, ale vyhrat lepsim bodovym ziskom, bez ohladu na vysledky superov. To sa im v plnej miere podarilo aj napriek viacerym chorym hracom zo zakladnej zostavy. Prilezitost tak dostali aj niektori juniorski hokejisti. Zakladna cast sutaze vychodnej i zapadnej skupiny konci na konci tohto tyzdna. Brezno ma v poslednom kole volno a tak si s dostatocnym naskokom pocka na vitaza zapadnej skupiny, s ktorym odohra dva zapasy - doma a vonku - o vitaza II. ligy. Nezavisle na vysledkoch tychto dvoch zapasov vsak maju pravo na start v sutazi I. hokejovej ligy pre buducu sezonu obaja vitazi – Brezno aj prvy celok zo zapadnej skupiny.

 

II. liga seniorov – vychodna skupinaHC Sabinov – HK Brezno 0:2 (0:2, 0:0, 0:0), goly Brezna: Donoval, Dubecky.

Huste snezenie, ktore zacalo pred zaciatkom stretnutia, sprevadzalo jeho priebeh vyse polovice hracieho casu. Puk chvilami pripominal mys, utekajucu pod vrstvou snehu pred hokejkami hracov. Aj preto strely vzduchom mali vacsiu sancu dostat sa k adresatovi, ako prihravka po zasnezenom lade. V polovici prvej tretiny si takto vymenili puk Gerö s Jozefkom a nakoniec Donoval prekonal domaceho brankara. Snezenie hustlo a obcas vznikali kuriozne situacie, ked hraci, ako lavinovi zachranari hladali, pod ktorou hrbou snehu je prave puk. Tri minuty pred koncom prvej tretiny rozhodcovia dali na zvazenie prerusit hru a vycistit lad. Hostia navrhli dohrat zvysok tretiny a urobili dobre. Opat Gerö sa prebrodil aj s pukom k sabinovskej branke a nakoniec junior Dubecky strelil druhy gol Brezna. Obojstranne narocne situacie lepsie zvladal brezniansky brankar Cpin, ktory aj v snehovej fujavici posobil istejsie a jeho efektny, pohodovo posobiaci vykon kompenzoval u spoluhracov i divakov nasledky nevludneho pocasia. K nim sa v polovici zapasu pridal aj ciastocny vypadok osvetlenia. Pocas prerusenia hry, v ktorom vycistili lad a obnovili funkciu reflektorov, sa zmiernila aj intenzita snezenia. Hra sa zrychlila a hokej nadobudol obraz, na aky sme zvyknuti. Tempo neprerusila ani prestavka po druhej tretine, ktoru delegat stretnutia zrusil v zaujme dohrania zapasu. Viacere dalsie utocne pokusy Brezna sice uz nepriniesli zvysenie goloveho naskoku, ale pozorna obrana a ciste konto brankara Cpina prispeli k tomu, ze hokejisti Brezna vitazstvom ukoncili zakladnu cast uspesnej sezony.

O vysledku zapasu Sabinov –  Michalovce riadiaci organ SZLH este nerozhodol ocakava sa kontumacnych 5 : 0 a 2 body v prospech Sabinova

 

1. Brezno

2. Dolny Kubin

3. Bardejov

4. Sabinov

5. Ruzomberok

6. Michalovce

7. Humenne

12 9 2 1 54 : 28 20

11 6 3 2 48 : 33 15

11 6 2 3 44 : 31 14

10 4 1 5 27 : 26 9

11 4 1 6 35 : 33 9

10 3 0 7 27 : 40 6

11 1 1 9 32 : 66 3

 

Tradicny seniorsky turnaj sa pripravuje na posledny februarovy vikend. Dovtedy sa predlzil aj termin hlasovania o najsympatickejsieho seniorskeho hokejistu HK Brezno.
K nemilej situacii doslo v minulom cisle, ked do redakcie Horehronie sa elektronickou postou dostala nekompletna verzia bez reportaze z mladeznickych stretnuti. Autor prispevkov i sposobenej chyby dufa, ze jeho ospravedlnenie prijmu vsetci, ktori tieto informacie pred tyzdnom hladali marne. V povodnom rozsahu su k dispozicii dnes.

 

II. liga dorast-juniori
HK Brezno – HC Lucenec 7:1 (2:0, 2:0, 3:1), goly Brezna: Mlynarcik 2, Pastva, Schmidt, Kolarovic, Fazik, Dubecky.

Svizny zaciatok priniesol dorastencom Brezna po styroch minutach hry dvojgolovy naskok. Najprv Pastvovi nahral na gol Dubecky, potom Pastva Schmidtovi. Neskor hra akosi primrzla. Lucencania zastavili napor Brezna a do polovice zapasu sa snazili vtlacit hre vlastnu pecat. Nepodarilo sa. Vsestranny Jozefko ponukol prihravku Kolarovicovi, ktory zvysil na 3:0, potom Jozefkovu prihravku odpalil Mlynarcik z polovice ihriska do Lucenskej branky. Trochu vzrusenia priniesla opat konfrontacia domacich hracov cez druhu prestavku, ale kedze totoznost hraci po predoslom tyzdni mohli pohotovo dokazat, uz to nebolo znervoznujuce, ani zaujimave. Mlynarcik sa v polovici tretej tretiny opat rozohnal hokejkou a jeho strela z dialky sa preplazila popod brankara az za brankovu ciaru. To uz bolo 5:0. Aj v druhom zapase vynikajuco likvidoval najazdy supera na domacu branu Pepich. Vyborne vyuzil ponuknutu prilezitost a aj jeho brankarsky vykon ma podiel na vyhre domacich. Nic na tom nemeni ani jediny gol hosti v 53. minute. Do konca zapasu este zvysil Richter za asistencie Mlynarcika a Jozefka a Dubecky po prihravke Schmidta.

HC Zlate Moravce - HK Brezno 0:5 (0:2, 0:2 0:1), goly Brezna: Richter 2, Mancos, Milos Kysel, Jozefko.

Razna strela od polovice ihriska z hokejky Mancosa, ktorej sa v poslednej chvili vyhli na jej ceste do superovej branky vsetci hraci, ktori jej stali v drahe, skoncila za chrbtom prekvapeneho brankara Zlatych Moraviec. Ci bol prekvapeny aj pri druhom gole, je otazne, ale faktom zostava, ze padol za podobnych okolnosti z hokejky Kysela. Do konca tretiny tempo trochu opadlo najma prisposobenim sa hosti nevyraznej hre domaceho muzstva. S novym odhodlanim sa superi pustili do hry v druhej tretine. Dobyvanie domacej brany Sihelskym a Jozefkom nakoniec zakoncil golom Richter. Prelievanie sa dejiska hry medzi mantinelmi sa dve minuty pred koncom druhej tretiny sustredilo pred brankou Zlatych Moraviec. Strela z hokejky Jozefka aj pricinenim domacich hracov nakoniec znamenala stvrty gol hosti. Nespokojnost s nepriaznivym vyvojom zapasu sa snazil super Brezna aspon zmiernit. Jeho strely vsak bud boli nepresne, alebo ich vynikajuco likvidoval po nutenej prestavke Marek Pastva. So zapasu odisiel bez utrzeneho golu, naopak Richter este jeden pridal pri asistencii Mlynarcika a Jozefka. Posledny domaci zapas v tejto sezone hraju dorastajuci juniori v piatok 20. februara o 17. hodine s Turcianskymi Teplicami.

 

1. Brezno

2. Turcianske Teplice

3. Rimavska Sobota

4. Lucenec

5. Partizanske

6. Ruzomberok

7. Puchov

8. Revuca

9. Zlate Moravce

10. Hlohovec

14 10 2 2 86:34 22

14 11 0 3 80:49 22

14 10 1 3 79:40 21

14 10 0 5 78:47 20

14 7 3 4 63:50 17

14 5 0 9 65:72 10

14 5 0 9 81:102 10

14 4 1 9 57:79 9

15 3 1 11 46:85 7

12 1 0 11 24:91 2

 

II. liga starsich ziakov
HK Brezno - HC Lucenec 4:8 (1:2, 1:5, 2:1), goly Brezna: Frgolec, Schober, Konkolovsky, Polak.

Okrem strelcov golov Brezna sa vyraznejsie presadil este Stubniak. V priebehu uplynuleho tyzdna prejednal a upravil vysledok tohto zapasu prislusny riadiaci organ SsZLH na 0:5, ale vzhladom na nedostatky - aj v celku Lucenca - bez bodoveho zisku pre tento klub.

 

II. liga mladsich ziakov
HK Brezno - HC Lucenec 1:7 (0:3, 0:4, 1:0), gol Brezna: Potkany.

Na cestny uspech Potkanyho v 58. minute prihraval Pampurik.
Oba ziacke celky mali uplynuly tyzden volno. V nedelu 22. februara predpoludnim, sa stretnu v Brezne so ziakmi Turcianskych Teplic

Ing. Jozef Kolarovic


FIS Masters

Uplynuly vikend sa uskutocnili preteky serialu FIS Masters cup (obdoba Svetoveho pohara v zjazdovom lyzovani) v nemeckom Bischofswiesene. Spomedzi styristo sutaziacich sa v startovom poli nestratili ani Slovaci. Vynikajuci vysledok dosiahol Brano Surovy, ktory sa ako jediny ,,nerakusan" vclenil do prvej ,,rakuskej" dvadsiatky so stratou 0,4 sek na prveho v celkovom poradi v A kategorii (30 - 54 rokov).
Vysledky: sobota - SL: A1: 3. Brano Surovy (celkove 5.), 8. Ivan Surovy ml . (39., obaja SK Dumbier), A4: 25. Jaro Babic (95., ZP Sport Podbrezova).
V nedelnom slalome J. Babic slubne 8. miesto neziskal, po 1. kole preteky nedokoncil.

(jb)

 Pre priaznivcov turistiky

Klub slovenskych turistov – odbor turistiky MSK Brezno pozyva priaznivcov prirodnych kras a turistiky na zimny prechod do Slovenskeho raja na trase Velky Sokol – Rothova roklina, ktory sa mal uskutocnit pred dvoma tyzdnami. Odchod autobusu pred futbaloveho stadiona je v sobotu 21. februara o 7. hodine. Blizsie informacie u E. Benackovej na tel. cisle 6116213 alebo u E. Slavkovskej na tel. cisle 6112414.

Karneval na lade

MSK Brezno pozyva deti a mladez na Karneval na lade, ktory sa uskutocni na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne dna 29. februara o 14. hodine. Desat nejlepsich bude odmenenych. Tesime sa na vasu ucast.

Turnaj v halovom futbale

Obicanske zdruzenie “Vsesportovy areal zdravia Mazornikovo” zorganizovalo v sobotu 14. februara turnaj v halovom futbale o putovny pohar, ktory venovala vykonna rada zdruzenia.
Vysledky: 1. Torpedo, 2. Sport team, 3. Out sideri.
Najlepsim hracom turnaja bol Ivan Zeleny a najviac golov strelil Pancik.
V sobotu 21. februara o 8. hodine zdruzenie organizuje podobny turnaj mladeze Mazornikova do 18 rokov. Prihlasky u V. Libica na tel. cisle 0902 345111.

Vladimir Libic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT