17. FEBRUAR 2004 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 17. do 24. februara

Kino Mostar Brezno

17. ut, 18. st - Smrtiaca vasen (USA, MN/18, 19.30) - Thriller.
20. pia, 21. so, 22. ne - Pan prstenov: Navrat krala (USA/NZ,VB, MP/12, POZOR! o 19.00) - Dobrodruzno-fantasticky film.
Pripravuje: 3., 4. marca o 17.00 a 19.30 film Dvaja patraci 3D: GAME OVER - Najnebezpecnejsia a najsialenejsia tretia misia surodencov Cortezovcov. Film si mozete pozriet v specialnych 3D okuliaroch. Dobrodruzny film. Predpredaj vstupeniek za 65 Sk je od 15. h pred premietanim, kazdy divak dostane vlastne specialne 3D okuliare.

 

Kino Panorama Podbrezova

21. so - Kill Bill (USA, MP/15, 19.00) - Bol to jej svadobny den a oni sa ju pokusili zabit. Premiera.
22. ne - Tajomna rieka (USA, MP/15, 19.00) - Vsetky nase hriechy budu napravene. Premiera.

 

Kino Fabova hola Polomka

21. so - Prci, prci, prcicky 3 - Svadba (USA, MP/15, 20.00) - Vzrusujuce vyvrcholenie Prcickovej sagy. Komedia.

 

Kino Trangoska Valaska

18. st - Pirati Karibiku - Kliatba ciernej perly (USA, MP/12, 18.00) - Johny Depp v akcnom dobrodruznom velkofilme.

 

Kam za kulturou

 Oznamujeme obcanom mesta Brezna, ze v stredu 18. februara o 15.30 sa v malej banketke hotela Dumbier uskutocni prezentacia programu socialno-ekonomickeho rozvoja mesta s nazvom Brezno - mesto, ktore ti podava ruku. Projekt bolo mozne uskutocnit za financnej podpory Nadacie Otvorenej Spolocnosti - Open Society Foundation. Tesime sa na stretnutie s vami.

Ing. Janka Mihalovicova,
zastupkyna primatora Brezna

 Zakladna organizacia Slovenskeho zvazu zdravotne postihnutych v Brezne v piatok 20. februara o 16. h pozyva do jedalne v Zakladnej skole na Pionierskej 2 na Pampuskovy vecierok. O kulturny program je postarane.

 

FASIANGY SA KRATIA, UZ SA NENAVRATIA ...

Mestske kulturne stredisko v Brezne v utorok 24. februara o 20.00 pozyva do svojich priestorov na Maskarbal alebo Fasiang plny peknych slecien a pochovavanie basy. Vstup len v maskach.

...

Deviaty rocnik folklorneho festvalu Uz sa fasiang krati, uz sa nenavrati vo Valaskej zacne v nedelu 22. februara o 12.00 pochodzkou a alegorickym sprievodom. Vecer o 19.00 pokracuje fasiangovou zabavou v hostinci Pod ubocou a veselost vyvrcholi pochovavanim basy v utorok 24. februara o 19.00 v hostinci Pod ubocou.

...

Obecny urad Cierny Balog v spolupraci so Stredoslovenskym osvetovym strediskom Banska Bystrica a Komunitnym centrom n. o. Cierny Balog, folklorna skupina Kycera, Miestny odbor Matice slovenskej v Ciernom Balogu s podporou statneho fondu Pro Slovakia od 20. do 24. februara (od piatka do utorka) pozyvaju na 9. rocnik folklorneho festivalu Uz sa fasiang krati ....

Program v Ciernom Balogu: piatok - 19.30 Fasiangovy ples v restauracii HSD Jednota Velke obloky, do tanca hra NO2; sobota - 8.00 Fasiangovy jarmok remeselnikov pred nakupnym strediskom: bufetovy vagon CHZ s hriatym a vsakovakym, sutaze v rezani, kalani dreva, hod do dialky ,,kluchtou" a ine, spojene s obcerstvenim a ocenenim zucastnenych, predstavovanie suborov, 13.00 Bursovnici idu ..., pochodzky po miestnych castiach: Fajtov, Komov - Latky, Puste, Sihla, Medvedov, Novy Kram, ,,bursovat" budu: FS Mostar z Brezna, FS Hornad z Kosic, FSk Telgart z Telgartu, FSk Dobrona z Dobrej Nivy, FS Bystrina z Banskej Bystrice, FSk Kycera z Cierneho Balogu, 15.00 Dielna ludovych remesiel - tvoriva dielna vyroby tradicnych fasiangovych masiek, 18.00 Fasiangy, fasiangy, fasiangove casy ... v kulturnom dome, ucinkuju: FS Mostar, FS Hornad, FSk Telgart, FSk Dobrona, FS Bystrina, FSk Kycera a solisti, scenar a rezia: Mgr. Tatiana Knizkova; nedela - 10.00 Posedenie pri heligonke - hudobny program v kinosale kulturneho domu, ucinkuju: heligonkari z Oravy, Detvy, Hrinovej, Krupiny, Horehronia, Gemera a z Terchovej, scenar a rezia: Lubomir Rosik, 13.30 - Uz sa fasiang krati ... - hlavny program celeho festivalu v kinosale kulturneho domu, vystupia: FS Rozsutec zo Ziliny, FS Hornad z Kosic, solista Jan Ambroz a ludova hudba Alexandra Daska, DFS Mala Kycera, ludovy rozpravac Pavol Sperka, scenar a rezia: Peter Auxt; utorok - 20.00 Pochovavanie basy v kulturnom dome, do tanca hra hudobna skupina Obzor; sprievodna akcia: pocas fasiangoveho festivalu bude v sale vystava ludoveho odevu a textilu z Cierneho Balogu s nazvom Balocania a v Komunikacnom centre vystava fasiangovych masiek s ukazkami.

Program v Sihle: sobota - 10.00 Fasiangove bursovanie - pochodzka po obci, ,,bursovat" budu: FS Polana zo Zvolena a DFS Lomovcata, 15.30 Fasiangovy festival v kulturnom dome, ucinkuju: DFS Lomovcata, FS Kokavan z Kokavy nad Rimavicou, 19.00 Posedenie pri heligonke v Bistre In, ucinkuju: heligonkari z Hrinovej a z Detvy; utorok - Pochovavanie obecneho ozembuchu v Bistre In; sprievodna akcia: pocas fasiangov si kazdy moze pozriet vystavu tradicnej izby - Babickinej izby.

 

Bombura klub v Brezne v sobotu 21. februara o 20. h pozyva na koncert JAZZ APLE/SK.

...

Mestsky mladeznicky parlament v piatok 27. februara o 18. h pozyva do Mestskeho domu kultury v Brezne na sutaz o najlepsiu hudobnu skupinu a spevaka s nazvom Zlaty hlas 2004. V programe okrem inych vystupi hudobna skupina CHICI LICI TU-A, majster Slovenska v skakani na bicykli, nebude chybat modna prehliadka jarnej kolekcie, barmanska a ohnova sou. Vstupenky za 99 korun si mozete kupit v strednych skolach, v Bombura klube a v predajni Collins.

...

Horehronske muzeum Brezno pozyva do Mestianskeho domu na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 na vystavu neprofesionalnych vytvarnikov VYTVARNE SPEKTRUM 2004. Obdivovat mozete malby, kresby, grafiky, plastiky, sochy majstrov z okresov Banska Bystrica a Brezno.

 SENZUS v Brezne

Mestske kulturne stredisko v Brezne vo stvrtok 19. februara o 19. h pozyva do mestskeho domu kultury na SENZI SENZUS - hudobna zabava so skupinou Senzus a jej hudobnym hostom Stefanom Hrustincom.
Predpredaj vstupeniek za 90 korun je v Turisticko-informacnej kancelarii v Brezne, c. tel: 6114221.    


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT