17. FEBRUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V case od 6. do 9. februara neznamy pachatel ukradol z prevadzky Taharen II v Zeleziarnach Podbrezova a. s. cerpadlo Grundfos UPS32-55 G 180. Kradezou vznikla tejto akciovej spolocnosti skoda bezmala za 7000 korun.

Od januara je nezvestny F. S. z Helpy, ktory odisiel do Ceskej republiky, kde sa mal zamestnat. Naposledy sa so svojou dcerou, ktora jeho nezvestnost oznamila pohorelskym policajtom, telefonicky kontaktoval 25. decembra s tym, ze je v Prahe a v januari pride domov. Neprisiel vsak a ani nepodal o sebe ziadnu spravu.

Neznamy spekulant sa dopustil trestneho cinu kradeze v elektrickej rozvodnej skrini SVS umiestnenej na dvojstlpe elektrickeho rozvodu v Polomke, cast Hamor. Bez povolenia totiz napojil sukromnu firmu na odber elektrickej energie, ktory tejto firme prerusili vlani v novembri pre neuhradenie faktur. Neznamy pachatel neopravnenym zasahom do elektrickej rozvodnej skrine a nezakonnym odberom energie do 9. februara sposobil pre Stredoslovenske energetika SSE, a. s., zavod Zilina, prevadzka Banska Bystrica skodu najmenej za 6500 korun.

Deviateho februara v noci na Ulici CSA v Brezne sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva Alfa klub. Odniesol si dve krabicky cigariet a vypacil hraci automat, cim majitelovi pohostinstva sposobil kradezou skodu za 200 korun, poskodenim vo vyske 1000 korun. Majitelovi hracieho automatu vznikla kradezou skoda za 6700 korun a poskodenim 4000-korunova skoda.

G. R. a R. M. z Brezna su podozrivi zo spachania trestneho cinu kradeze vlamanim do objektu Zakladnej skoly na Ulici MPCL v Brezne. V noci z 9. na 10. februara vosli do kabinetu prirodopisu, kde z pisacieho stola ukradli obalku s financnou hotovostou 3000 korun. Zlodejov vypatrali breznianski policajti.

 

Odbor skrateneho vysetrovania Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 10. februara zacal trestne stihanie pre trestny cin nasilia proti skupine obyvatelstva a proti jednotlivcovi, ktoreho sa dopustil N. J. zo Zavadky nad Hronom. V ten isty den v predpoludnajsich hodinach sa F. V. vyhrazal zabitim a napadol ho sklenenou flasou, ktora sa pri udere do hlavy rozbila. Zranenie laveho oka F. V. si vyziada asi tyzdnove liecenie.

Polhodina vecer 11. februara stacila zlodejovi, aby sa na Hronskej ulici v Hronci vlamal do odstavenej Skody 120 L. Odniesol si autoradio JVC s CD prehravacom, cim majitelovi sposobil skodu bezmala za 9000 korun.

Desat minut po tretej v noci 12. februara mali nevolanu navstevu v hostinci Blaus vo Valaskej. Zlodej vylomil biliardovy stol a ukradol 450 korun, z baroveho pultu ukradol tabakove vyrobky, telefonne karty, priemyselnu kameru GIGA AIR 50R a z pokladnicky 500 korun. Skodu dovedna aj s poskodenim zariadenia vycislili bezmala na 15 000 korun. Okrem toho vylomil aj vyherny hraci automat firmy Barbot, s. r. o.

Dvadsattisickorunovu skodu sposobil neznamy pachatel rozbitim sklenenej vyplne na oboch prednych dverach terenneho vozidla mestskych lesov. Stalo sa to popoludni 12. februara od pol stvrtej do pol deviatej na volnom priestranstve na Razusovej ulici v Brezne.

Pravdepodobne pod ruskom noci zo 14. na 15. februara ktosi v rekreacnej oblasti Chopok-Juh na parkovisku vedla hotela Srdiecko porozbijal okna na pravych prednych a pravych zadnych dverach Skody Forman. Na zadnych dverach zapalil neznamu hmotu, nasledkom coho dvere obhoreli a doslo k zadymeniu interieru auta. Majitelka utrpela skodu vo vyske 15 000 korun.

Okolo pol desiatej vecer 15. februara sa v rodinom dome v Hronci odohrala kradez vlamanim. Zlodej si odtial odniesol dva filatelisticke albumy s postovymi znamkami, dva obrazy s polovnickym nametom, porcelanove taniere, misy a polievkovu a omackovu misu. Skodu vycislili dovedna na 51 000 korun.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

Alexander Bilan z Polomky, Daniel Puskar z Brezna, Dorota Resutikova z Brezna, Dominika Katrencikova z Brezna, Marek Anderko zo Zavadky nad Hronom, Adrian Adamcik z Podbrezovej, Maria Donovalova z Cierneho Balogu, Jiri Horvath z Brezna, Julia Borosova z Bacucha.

 

Opustili nas_image 

 

Anna Lahova (69) z Brezna, Frantisek Fasko (72) z Benusa, Jan Gibala (52) z Jasenia, Maria Dekretova (89) z Cierneho Balogu – Dobroce, Anna Haazova (76) zo Sihly, Maria Pancikova (73) z Cierneho Balogu, Anna Barzikova (77) z Valaskej, Ondrej Lamer (83) z Brezna, Elena Chovancova (82) z Brezna, Jozef Svantner – Lukacka (78) z Cierneho Balogu, Maria Demova (82) z Dubovej, Jozef Stefancik (73) z Cierneho Balogu, Stefan Pacek (74) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

V tomto tyzdni hasici absolvovali dovedna len sest vyjazdov, a to k dopravnym nehodam. V sobotu v Brezne pomocou navijaka z priekopy na cestu vytiahli Skodu Forman. Na druhy den z potoka Bystrianka vyprostili Renault, v ktorom boli zakliesnene osoby, k zraneniam nastastie nedoslo. Zaznamenali zrazky - na Chalupkovej ulici v Brezne, v Benusi a na Certovici, kde pomoc poskytli dvakrat. Jednotka z Pohorelej pomohla vodicovi nakladneho vozidla, ktore bolo skrizene cez cestu v Polomke.

 

155

Lekari v stredu z Benusa do breznianskej nemocnice previezli extremne podchladeneho 51-rocneho muza pod vplyvom alkoholu a so zacinajucimi poruchami cinnosti srdca, po hospitalizovani sa jeho stav zlepsil. Dovedna v statistike vyjazdov je ich zapisanych 25, z toho po 3 k neurologickym a traumatologickym prihodam, 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k nym pripadom, po 1 k umrtiu este pred prichodom sanitky a ku gynekologicko-porodnickej prihode a 3 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vozovka je zladovatela hlavne na Horehroni, preto v obciach treba jazde venovat zvysenu pozornost. Odtiahli po dopravnych nehodach dve Octavie, Fabiu, Mercedes, z potoka v Bystrej vyprostili Renault, previezli z Cierneho Balogu do Brezna Skodu 105 s poruchou motora a postarali sa o Volkswagen.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Po prudkom otepleni nastalo rychle ochladenie. Na horach napadlo tridsat centimetrov noveho snehu, comu sa potesili hlavne milovnici zimnych sportov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaevidovali ziadne tazke urazy, len bezne osetrenia. V hoteli Kosodrevina sa ubytovali Poliaci, takze s navstevnostou turistov boli spokojni.

 

Blahozelanie_image

 

Patdesiat rokov zivota. Patdesiat listov je zapisanych a ktovie este kolko listov prazdnych ma kniha tvojho zivota. Ked na strane patdesiatej kniha sa otvara, na dalsej sa otaznik vytvara. Kiez by kniha tvojho zivota dlho ti trvala, kiez by plnych sto listov obsahovala.
Dna 12. februara oslavil krasne 50. narodeniny nas drahy

Jan Janostiak z Bujakova.

K tvojim patdesiatym narodeninam ti zo srdca vsetko najlepsie zelaju mama, manzelka, svokra a cela ostatna rodina.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym, ktori dna 11. februara odprevadili na poslednej ceste

Ondreja Lamera z Brezna,

ktory nas opustil dna 8. februara.
Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom, nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov a s laskou spominat.
Dna 16. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Julius Sepesi z Valaskej.

Spomina smutiaca rodina.

...

Dna 23. januara sme si pripomenuli styridsiate vyrocie umrtia

Jana Urika z Brezna.

Dakujeme tym, co mu venuju tichu spomienku.
Smutiaca rodina

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkach nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 26. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle opustil nas drahy syn a brat

Anton Kucera z Valaskej.

Smutiaca rodina

...

To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie, v srdci nam bolest zostane a iba tiche spominanie.
Dna 3. februara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Laurinc Kucera z Valaskej.

Vy, ktori ste ho poznali venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 9. februara uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Bari z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe som mala, to mi osud vzal.
Dna 17. februara sme si pripomenuli stvrte vyrocie odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladisla Vlcek z Pohronskej Polhory.

S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery, zat a vnucata Lacko, Matko a Lenka.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti drahy otec davali naposledy zbohom.
Dna 19. februara si pripomenieme druhe vyrocie umrtia a zaroven nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho manzela, otca, stareho otca a svokra

Vojtecha Vlceka z Lopeja.

Modlitbu tichu za teba odriekame, kyticku na hrob davame a s laskou a uctou na teba spominame.
Smutiaca rodina

...

Smrti si sa neubranil hoc si este mlady bol, svojim drahym srdce ranil necakany tazky bol. Utichol uz tlkot zvonov a ty stale tisko spis, necujes nas zalostny plac a viac sa k nam nevratis.
Dna 20. februara uplynie sieste vyrocie odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn a brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S uctou a laskou spomina mama, sestra, netere a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 20. februara sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia mojej manzelky, mamy a starej mamy

Anny Srnkovej z Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomineku.
S laskou spomina manzel a dcery s rodinami.

Baran

V nasledujucich dnoch sa vam bude darit nielen v praci, ale aj v sukromi. Oceni to vas partner, ktoremu ste sa zabudli venovat. Musite sa vsak vyvarovat nebezpecnym navrhom, ktore mozu prist od cloveka, od ktoreho by ste to najmenej ocakavali.

Byk

Riadte sa porekladlom: nie je vsetko zlato, co sa blysti. Mohli by ste na to doplatit a to by sa nepacilo ani vam, ani vasmu sefovi. Davajte si pozor za zdravie, pretoze nevyliecena chripka moze byt este horsia.

Blizenci

Pri pracovnom tempe, ktore ste nasadili, sa netreba divit, ze zabudate na dolezite datumy a dostatocne sa nevenujete svojej laske. Prekvapte ju malym darcekom zo srdca. Verte, ze odmena bude stat za to.

Rak

Hoci sa vam zda, ze vam nic nevychadza tak, ako by ste si zelali, opak je pravdou. Dlhsie nezhody v praci vyustia do vasho slovneho vitazstva. Ak si to vsimnu nadriadeni, vyhrali ste na plnej ciare a aj na vyplatnej paske.

Lev

V tychto dnoch ste pracovali o nieco viac. Zasluzite si svoj oddych a preto zoberte svojho partnera/ku a zajdite si na maly vylet. Skuste trochu viac utratit. Urcite to bude stat za to a rodinny rozpocet sa neurazi.

Panna

Vase hospodarenie s financiami je velmi zle. Mali by ste sa s niekym poradit, ako lepsie sporit. Zato lasky mate usporenej na velmi dlhu dobu a nastal okamih “rozbit prasiatko” a zacat si tie uspory uzivat.

Vahy

Po dlhom cakani, sa konecne dockate nielen uspechu v praci, ale aj doma v rodinnom kruhu. So zdravim si nerobte starosti, vsetko bude tak, ako ma byt. Dokonca este lepsie. Oceni to partner/ka, ktory ma pre vas pikantne prekvapenie.

Skorpion

Striedajuce sa teplo so zimou vam vobec nevyhovuje. Ste skor zimny typ a sneh vam dokonale vyhovuje. No pozor! So snehom prichadza chlad a s chladom prechladnutie. Davajte si pozor, aby sa z prechladnutia nestalo nieco horsie.

Strelec

Nemate chut na nic. Nemastne – neslane pocasie vam lezie na nervy. Skuste sa prekonat a najst aj v tom najhorsom to najkrajsie. Urcite to tam bude, len sa netreba bat. Co sa tyka lasky, netreba sa ani vyjadrovat. Vsetko je v najlepsom poriadku.

Kozorozec

Pociatocne obavy z vasho zdravia rychlo vymazte zo svojej mysle. Nemate ani najmensi dovod sa bat. Ste silny typ cloveka, ktoreho nieco len tak nepolozi na kolena. Hoci vam to tak nepripada, musite si verit. Vsetko je v poriadku.

Vodnar

Ked sa rozhodnete nieco urobit, tak do vzdy dotiahnete do konca. Paci sa to vasmu sefovi, no doma nebyvate so sefom. Skuste nieco obcas odlozit na neskor. Zistite, ze volny cas sa da stravit aj prijemnejsie, nez pracovne.

Ryby

Po dlhsom case sa na vas usmieva stastie. Sice len spoza oblakov, ale predsa. Nebojte sa investovat, budu pri vas stat nielen hviezdy, ale i partner/ka. S laskou sa netreba zahravat, venujte sa jej a vysledok bude stat za to.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT