18. JUL 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Divoky zapad v Polomke 

  Prazdniny sa rozbehli a to je cas, kedy sa Polomka tak trochu meni na divoky zapad. Do obce prichadzaju vozidla tahajuce velke boxy, z ktorych vykukaju hlavy koni, cudujucich sa, kam to vlastne idu. Na 7.rocnik Polomskeho westernu, ktory sa uskutocnil v sobotu 15. jula, sa prihlasilo 48 jazdcov. Hlavu v smutku mali rozhodcovia, pretoze jazdcov bolo vela a den sa natiahnut neda. No nakoniec to vsetko dobre dopadlo a hlavne divaci, ktorych sa zislo niekolko stoviek, mali o zazitky postarane. Videli elitu westernoveho jazdenia na Slovensku.
   Po drezurovych a pracovnych disciplinach, v ktorych sa kladie doraz na ovladanie a poslusnost kona, prisli na rad divacky velmi atraktivne rychlostne discipliny a discipliny s dobytkom. Slalom okolo tyci a sudov, ked sa nad kolbiskom vznasal prach spod kopyt koni, divaci ocenili burlivym potleskom. Aj chytanie teliat do lasa a oddelovanie urcenych teliat od stada sa niektorym darilo lepsie, inym horsie.
   Vytrvalci a hlavne domaci sa tesili na country zabavu s Tulibandou, ktora dokaze svojou hudbou a spevom rozprudit krv  zilach. Tanecny parket sa len tak hemzil tanecnymi kreaciami od vymyslu sveta. Zisli sa priatelia, rodiny a znami, ktori sa pri dobrej zabave takto stretavaju uz tradicne na rodeu a Tulibande.

Diana Durcenkova

 SCK DUBMIER na najvacsom rakuskom cyklomaratone

    V sobotu 15. jula sa v rakuskom BadGoiserne, oblast Salzkammergut, uskutocnil najvacsi rakusky cyklamaraton
Salzkammergut Trophy. Celkova ucast presiahla 2500 ucastnikov a to naozaj z celeho sveta. Breznianske farby hajili na tomto prestiznom cyklomaratone Miroslav Kovacik, Martin Kovacik, Ivan Zemko, Jan Kirdaj, Patricia Pobozna a Dalibor Pobozny. Najlepsie z nich sa umiestnil Miroslav Kovacik na trati 101 km, kde v celkovom hodnoteni spomedzi 962 pretekarov skoncil na 21. mieste a vo svojej vekovej kategorii na 6.mieste.  Ani slovensky tim zlozeny z viacerych regionalnych cykloklubov a jednotlivcov za nedal v tvrdej konkurencii zahanbit a obsadil medzi 35 timami pod hlavickou Slovak Motion Team 1. miesto!

Jan Kirdaj

Podbrezovski bezci uspesni

   V sobotu 15. jula sa uskutocnil 8. rocnik Hamorskej dvadsiatky. Na 20-km trati spomedzi 63 startujucich zo 4 statov sa celkove P. Fasko umiestnil na 2. mieste a v kategorii nad 40 rokov zvitazil. Vikend patril aj Behu Chrenovec – Brusno. Na 8-km trati v konkurencii 40 sutaziacich v kategorii muzov do 40 rokov skoncil Juraj Hudak na 4. mieste a v kategorii muzov nad 40 rokov Miroslav Haninec na 1. mieste, v kategorii zien do 35 rokov Diana Grexova (OU H. Lehota) ziskala 4. miesto.

(pf)

Pozvanka

   TJ Tatran C. Balog pozyva priaznivcov futbalu na futbalovy turnaj, ktory sa uskutocni v nedelu 23. jula od 11. hodiny. Na ihrisku sa stretnu muzstva domaceho Tatranu, P. C. Balog, SK Badin a FK D. Luzna.

 

Majstrovstva SR v drahovom golfe

   V dnoch 13. - 16. jula  sa v Brezne konali Majstrovstva Slovenskej republiky v drahovom golfe. V kategorii druzstiev sa majstrami stali hraci  klubu Adara 2000, na 2. mieste skoncilo GK Bratislava a na 3. mieste 1. MTGL Prievidza, domaci tim obsadil 4. miesto. Vysledky:  muzi: 1. V. Pravotiak, Kosice, 2. Igor Qualich, Seefeld, 3. M. Istvan, Brezno, zeny: 1. V. Kupcova, Kosice, 4. Eva Hrebenakova, Brezno, seniori: 1. M. Patnoky, Adara, 2. P. Stancik, Brezno. V kategorii juniorov a junioriek sa majstrami stali Oliver Kazimir a Elena Kupcova (obaja z Kosic).

(mc)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT