18. JUL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Od poobeda 7. jula do skorych rannych hodin 10. jula sa neznamy pachatel vlamal do kotolne na Mostarenskej ulici v Brezne. Po vylomeni vchodovych dvier vnikol do kotolne, odkial odcudzil motorovu pilu. Firme s. r. o.  sposobil kradezou a poskodenim zariadenia skodu za 34 000 korun.

    V stredu vysetrovatel v Brezne obvinil z precinu pytliactva a zo zlocinu nedovoleneho ozbrojovania 25-rocnych Petra L. a Petra S. z Bravacova. V utorok vecer sa v terennom vozidle Suzuki pohybovali so zapnutym halogenovym svetlom po miestnych lukach  v k. u. Filipova, polovnickom revire PZ Devana. Pokusili sa ulovit zver, a tym neopravnene zasiahnut do vykonu prava polovnictva. Policia u Petra S. zaistila dlhu gulovu zbran, ktoru mal v nelegalnej drzbe, a 5 nabojov. Pachatelia su stihani na slobode.

    V cinskej predajni na Ulici CSA v Brezne vo stvrtok neznamy pachatel ukradol zene z Brezne z kabelky prevesenej cez plece penazenku, v ktorej mala sto korun a osobne doklady.  Poskodena utrpela skodu dovedna za  dvesto korun.

   V case od 9. do 14. jula  sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v mieste zvanom Chlipnacky v k. u. Lomu nad Rimavicou. Odstranil visiaci zamok na vchode do chodby a po vniknuti dovnutra zobral prave kluce od chaty. Otvoril si dvere do kuchynky, z ktorej ukradol 5 litrovy bojler a 12 flias piva. Poskodenim zariadenia a kradezou majitelovi z Bratislavy vznikla skoda za 8300 korun.

    Strnasteho jula o pol druhej rano doslo k poziaru strechy rodinneho domu vo Valkovni, po ktorom majitel utrpel skodu za 160 000 korun. Dom, ktory sa nachadza v radovej zastavbe, bol v tomto case neobyvany. Zistovatel poziarov po predbeznej obhliadke skonstatoval, ze nie je mozne vylucit ani potvrdit cudzie zavinenie, o pravdepodobnej pricine sa vyjadri v sprave o poziari.

    V noci na 16. jula na Ulici Kiepka v Brezne sa zlodej doposial nezistenym sposobom dostal do hospodarskej budovy pri rodinnom dome. Odcudzil folie na balenie travy, cim majitelovi sposobil skodu za 20 000 korun.

     (Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. jula

 
Uzreli svetlo sveta image

 

   David Goga zo Zavadky nad Hronom, Natalia Bakova z Piesku, Patrik Harvan z Helpy, Veronika Skodova z Brezna, Maxim Spisiak z Brezna, Ema Jakubcova z Jasenia, Natalia Gabrisova z Brezna, Klaudia Rafajova z Bacucha, Natalia Kolecarova z Valaskej, Barbora Banikova z Valaskej, Justina Duricova z Helpy, Radovan Kosiciar z Brezna.

 

 Opustili nas_image

     

  

   Margita Soliarova (96) z Hornej Lehoty, Boris Pauliak (42) z Bravacova, Jan Engler (87) z Hronca, Miroslav Servej (65) z Brezna, Viliam Holdos (60) z Brezna, Ida Pollakova (81) z Brezna, Anna Zibrinova (63) z Brezna, Amalia Urbanova (79) z Brezna.

 

150

   V piatok siedmeho hasicov poziadali o pomoc pri otvoreni bytu na Ulici CSA v Brezne. V pondelok vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky na namesti a na druhy den vystartovali do Podbrezovej, kde po havarii Forda regulovali premavku a vycistili vozovku od ropnych produktov.

Vo Valaskej zlikvidovali poziar zahradnej chatky a pomocou 2C prudov odstranili poziar, ktory vznikol v podkrovi rodinneho domu vo Valkovni, predbezna skoda je asi 200 000 korun. Zaznamenali dva falosne poplachy v Rohoznej a  v Polomke.

 

150

   Lekari vo stvrtok absolvovali vyjazd do Piesku, kde vo vyrobnej hale padol na zamestnanca zelezny tram. Nastastie muza do breznianskej nemocnice previezli len so zranenim predkolenia. V tychto horucich dnoch zaevidovali aj kolapsy, sposobene hlavne nedodrziavanim pitneho rezimu. Dovedna je  zapisanych 34 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k dychacim prihodam, 5 k neurologickym, 2  k psychiatrickym, 7 k urazom, po 1 k chorobe traviaceho systemu, k ochoreniu obliciek a 4 k umrtiam.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze dopravne nehody v tomto tyzdni vznikli neopatrnostou vodicov. Odtiahli po havariach Suzuki z Benusa do Banskej Bystrice, Skodu 120 z Bacucha do Cierneho Balogu, Skodu Felicia z Helpy do Brezna. Postarali sa o Favorit s odtrhnutou prednou napravou, Fiat s poskodenou olejovou vanou a poskytli pomoc vodicovi, ktory si zabuchol vo Felicii kluce.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby od stvrtka vecera hladali 10-rocneho chlapca, ktory sa stratil v Rackovej doline. Akcia skoncila neuspesne, patranie pokracuje dalej. Ako to dopadne, vam prinesieme v buducom cisle. 

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym, susedom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 21. juna s nasim manzelom, otcom, starym otcom, bratom, zatom a svagrom

Jozefom Predajnom z Brezna.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a vsetkym pritomnym za odprevadenie na poslednej ceste dna 27. juna nasho

Miroslava Serveja z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste sa snazili zmiernit nas zial.

   Rodina Servejova

   

SPOMIENKY

Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe nam bolo, to osud vzal. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom.
   D

na 1. jula sme si pripomenuli nedozite 58. narodeniny nasho druha, otca, stareho otca, brata, svagra a uja

Petra Dunajskeho  z Brezna.

   S laskou spominaju druzka Darina, syn Jozef, dcery Maria, Danka s priatelom, Gabika  s priatelom, vnucata Mario, Ondrej, Miska, Deniska, Viktorka, Vanesska, Jozko a ostatna rodina.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 3. jula sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia

Marka Kovacika z Cierneho Balogu

   S laskou a uctou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

   Hoci opustil si nas necakane, my vsetci na teba nezabudame. Modlitby tiche za teba odriekame a v srdci ta stale mame.
   Dna 10. jula uplynuli styri roky od umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jana Hrebicka z Brezna

   S laskou spomina manzelka, synovia a vnucata.
   Kto ste ho poznali venujte mu tichu spomienku.

...

      Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 11. jula uplynulo 20 rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary otec, brat

Milan Kovacik – Kulo z Brezna

Spomina cela rodina

...

   Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
   Dna 11. jula si pripomenieme dvanaste vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Julie Kochanovej z Gasparova

Spominaju deti s rodinami

...

   Odisiel si tisko, niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.
   Dna 12. jula si pripomenieme smutne piate vyrocie umrtia nasho otca

Otta Lamera z Brezna

Spominaju manzelka, dcera, synovia, nevesty, vnucata, pravnucata, cela rodina.
Dakujeme vsetkym, ktori s nami spominaju.

...

   Dna 12. jula si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Tazkej z Hronca

Spomina syn, dcera a ostatna rodina.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 10. jula sme si pripomenuli druhe vyrocia umrtia nasho otca a stareho otca

Jozefa Turnu z Cierneho Balogu – Fajtova.

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcera s detmi a ostatna rodina.   

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 14. jula uplynie 25 rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha a laskava mama

Anna Kovacikova z Cierneho Balogu – Dobroce

   V modlitbach a tichej spomienke spominaju dcery Betka, Tonka, Mariena, Anna s detmi, syn Jan, sestra Maria a pravnucata.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, č. tel: 0905 119230

Baran
   Vycerpavaju vas uz len nenarocne prace, to znamena, ze ste po dlhsom oddychu, dovolenke, vysli z cviku. Musite viac pracovat a rychlo sa dostanete do stareho tempa.

Byk
   Pocas celeho tyzdna budete mat financne problemy, ktore vam dost skomplikuju zivot. Ak mate chut na prirodu, nechodte daleko od ludi, moze to byt nebezpecne!

Blizenci
   V domacnosti budete panom vy. Vsetci vas budu posluchat a budete pre ostatnych autoritou. Nerobte si starosti a venujte sa duchovnym cinnostiam.

Rak
   Budte uvolneny a nerobte nic nasilu. Ale zase radsej nevzdorujte sefovi. Rano si doprajte spanok a vecer si vyrazte do spolocnosti s vasou laskou alebo priatelmi.

Lev
   Nemali by ste si planovat upratovanie ani vychadzky do prirody. Dajte najavo vasim detom a partnerovi vasu lasku a budte viac starostlivejsi!

Panna
   Budete mat stastie na mile prekvapenia, tiez mozete mat stasie na velku vyhru. Ak idete vyrazit na cesty, skontrolujte si vsetko este raz, aby nevznikli ziadne nedorozumenia.

Vahy
   Nebudte na seba prisny a nenamahajte sa, odpocivajte! Toto obdobie je ako stvorene na dovolenku, preto nasetrite peniaze a chodte sa zrekreovat.

Skorpion
   Nemajte strach z novych veci a s pokojom sa pustite do novych znamosti, ktore vas posunu len vpred! Nedajte sa lahko vyviest z miery.

Strelec
   Mali by ste na sebe viac pracovat, ak chcete dosiahnut viditelne vysledky. Nebudte agresivny a snazte sa potlacit vase zle nalady, tym ziskate aj viac priatelov.

Kozorozec
   Nestazujte sa na pracovnu vytazenost, v buducnosti vam to prinesie viac luxusu a nebudete nikym obmedzovany. Netrapte sa pre neopatovanu lasku a najdite si nejaku docasnu nahradu!

Vodnar

   Pozor na vreckovych zlodejov a na vykradacov bytov. Ak idete na dlhsi cas prec, radsej sa poriadne zabezpecte, aby ste sa nemuseli trapit kvoli cudnym pocitom neistoty.

Ryby
   V praci budte maximalne sustredeny a nedovolte, aby sa stala nejaka nepatrna chyba, ktora vzrastie do obrovskych rozmerov! Neunahlite sa v rozhodovani!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT