26. JUN 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



 

   Natalia Tazka z Pohronskej Polhory, Sara Fizolova z Polomky, Rolanda Pustajova zo Sumiaca, Libusa Stulrajterova z Predajnej, Zoja Matulikova z Brezna, Andrej Giertl z Cierneho Balogu, Sara Babolova z Cierneho Balogu, Jozef Harvan z Polomky.

 

    Opustili nas_image

     

 

    Vladimir Schmidt (62) z Hronca, Anton Vincur (83) z Nemeckej, Maria Makovicova (81) zo Zavadky nad Hronom, Milan Husenica (59) z Brezna, Jan Zurian (88) z Lopeja, Helena Mojzisova (85) z Valaskej, Otto Hauer (74) z Valaskej, Stefan Gasperik (74) z Cierneho Balogu - Dobroce, Jozef Stieranka (92) z Brezna, Eva Bartosova (70) z Cierneho Balogu, Ladislav Rajcok (66) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasici v pondelok pomohli lekarom na Mazornikove, kde vodic autobusu zrazil chodca. Vystartovali do Helpy, kde po havarii dvoch osobnych vozidiel doslo k zraneniu jednej osoby. Jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali poziar sena pri ceste vo Valaskej. Po burke, ktora sa prehnala cez Brezno vo stvrtok vecer, absolvovali vyjazdy bez zasahu - urobili prieskum v okoli domu, na strechu ktoreho spadli elektricke kable, vo Valaskej udrel do stromu blesk a pri lyziarskom vleku v Helpe nastal skrat v transformacnej stanici - vzniknute poziare uhasil do prichodu zachranarov silny dazd.

 

155

   Breznianski lekari v pondelok rano o osmej do nemocnice previezli s tazkymi zraneniami hlavy a hrudnika chodca, ktoreho na Mazornikove zrazil autobus, po niekolkohodinovej pomoci muz zraneniam podlahol. Zaevidovali 16 nahlych prihod srdca a obehu, 5 neurologickych prihod, 1 psychiatricku prihodu, 8 inych pripadov, 4 urazy a 1 prevoz do Banskej Bystrice. Lekari v Bystrej zaznamenali dovedna 25 vyjazdov, z toho 4 k srdcovo-cievnym prihodam, 5 k neurologickym prihodam, 2 k porucham dychania, 1 ku gynekologickej prihode, 8 k urazom (hlavne po dopravnych nehodach), 2 k inym pripadom a 3 pacientov prepravili do nemocnice. V Helpe vystartovali 21-krat,  z toho 7-krat k srdcovo-cievnym prihodam, po 3-krat k neurologickym prihodam, porodom, brusnym prihodam, urazom a  raz k inemu pripadu. V statistike vyjazdov v Lome nad Rimavicou je zapisany uraz v Ciernom Balogu, bolesti brucha a na hrudniku, srdcovo-cievna prihoda, po 2 interne pripady a prevozy pacientov do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby absolvovali najdlhsiu trasu pri odtahu havarovaneho Forda z Jarabej do Spisskej Novej Vsi. Pomohli prepravit vozidla po dopravnych nehodach v Pohorelej, Zavadke nad Hronom a Krpacove. Pomoc poskytli vodicovi Mazdy so zadretym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Slnecne pocasie prilakalo na potulky vysokohorskou prirodou vela turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze tyzden bol pokojny, nedoslo k ziadnym zraneniam, nezaevidovali patracie akcie.

 

Blahozelanie

   

   Dna 21. juna oslavila svoje osemdesiate piate narodeniny nasa mama, stara a prastara mama

Elena Birkova z Telgartu.

   Vsetko najlepsie zo srdca zelaju dcera Anna s rodinou a vnucka Iveta s rodinou.

   Pri vasom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zite dlho medzi nami, kym vas mame, nie sme sami.

 

 

Podakovania

    


Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

   Uz len kyticu z lasky nasmu drahemu otcovi na hrob mozeme dat, modlitbu tichu odriekat, za vsetko krasne dakovat a s laskou v srdci spominat.
  
Dna 13. juna sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Juraja Kalmana z Brezna.

 . . .

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, stale na teba s laskou a vdakou spominame.
  
Dna 26. juna si pripominame prve vyrocie umrtia

Viliama Holdosa z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Smutiaca rodina

 . . .

   Cas plynie, ale smutok a bolest v srdci ostavaju.
   Dna 26. juna uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec a stary otec

Karol Medved z Cierneho Balogu – Medvedova.

   Spominaju syn s rodinou a dcera s rodinou.

 . . .

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 26. juna uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila mama, stara a prastara mama

Katarina Nomilnerova.

   S laskou a uctou spomina syn Jozef s rodinou, zat Stanislav, vnucata a pravnucata.

 . . .

  Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 26. juna si pripominame piate vyrocie umrtia nasej drahej mamicky

Anny Simanovej z Predajnej – Kramlista.

   S laskou na nu spomina manzel Jan a dcery Zdenka a Sona s rodinami.

   . . .

   Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat denne v duchu spominame. Marne ho nase oci vsade hladaju, marne po tvari slzy stekaju. Uz len kyticku kvetov mu mozeme na hrob dat a vecny spanok mu priat. Nech sniva svoj vecny sen, v modlitbach nanho myslime kazdy den.
  
Dna 28. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca a prastarkeho

Frantiska Kana z Bacucha.

   S laskou a uctou si na na neho spominaju manzelka, dcera Alena a syn Jozef s rodinami.

 . . .

Matej Husenica

   Dna 28. juna uplynu tri roky odvtedy, co nas milovany syn Matejko opustil za tragickych okolnosti tento svet. Svet, do ktoreho len vstupoval ako cerstvy maturant, plny nadeje a tuzob, bol pre neho novy a este neobjaveny. Odisiel rychlo, necakane. Len smutok a velky bol v dusiach blizkych zanechal. No stale zije v nasich srdciach, snoch a dusiach. V spomienkach tych, ktori ho mali radi a vazili si ho pre jeho laskavost, cestnost a dobrotu, ktoru uz nemoze rozdavat. Krutost osudu mu to vzala. Vzala to aj nam ostatnym. Opustil nas navzdy, no prislub opatovneho stretnutia nasich dusi – raz – nas naplna nadejou. Matko nas najdrahsi, spi sladko a nech ti vecne svetlo svieti na tvojej ceste.

   Milujuca mama, otec, brat s manzelkou a sestra s manzelom

 . . .

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
 
 Dna 28. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Idy Pollakovej z Brezna.

   Spominaju dcery s rodinami a synovia s rodinami.

 . . .

   Presli uz dva roky, co ta tu niet. Odisiel si bez rozlucky a nie je cesty spat. Nasu lasku stale mas, ved zijes v kazdom z nas.
   Dna 29. juna si pripomenieme dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Stefan Ledecky z Dolnej Lehoty.

   S laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

 . . .

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v spomienkach zostanes navzdy s nami.
   Dna 29. juna si pripomenieme piate vyrocie umrtia syna

Petra Zemku z Cierneho Balogu – Kramu.

   S laskou spomina mama, sestry a bratia s rodinami.

. . . 

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
  
Dna 1. jula uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila vo veku dvoch rokov nasa dcera

Dianka Melicherova z Cierneho Balogu – Kramu.

   S laskou spominaju rodicia, surodenci, stari rodicia, krstni rodicia a ostatna rodina.

  

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

   Casom sa vsetko zle obrati na dobre a budete si moct konecne vydychnut. Energiu si dobijajte slnkom a viac sa sustredte na vasu rodinu.

 Byk

   Nebudte znechuteny neprajnymi ludmi, ktorych bavi robit si  z vas srandu. Ked si budete sam sebou isty, tak bude vsetko v poriadku.

 Blizenci

   Navstivte v nemocnici vasich znamych, nezabudajte na nikoho. Ked sa budete potulovat po prirode, po prichode domov sa dobre prezrite, ci ste si nedoniesli so sebou nepozvaneho hosta.

Rak

   Mali by ste byt vzorny rodic a nezanedbavat vase deti. Budu na vas hrde, ked sa s nimi budete o vsetkom rozpravat a zoberiete ich aj na nejaky vylet.

Lev

   Najdite si viac casu na lasku. Ak sa budete s vasim partnerom hadat, radsej ustupte. Berte to tak, ze aj on musi mat pre vas vela trpezlivosti a pochopenia.

 Panna

   Aj ked mate vela skusenosti v tom, co robite, moze vas nieco velmi prekvapit a nebudete chciet tomu uverit. Bude to to vsak pozitivna sprava.

 Vahy

   Uz onedlho si budete moct vychutnat vase zasluzene a dlho ocakavane volno ci dovolenku. Vychutnavajte si vsak kazdy den inak, ubehne vam to velmi rychlo a bez vzrusujucich zazitkov.

 Skorpion

   Nezahravajte sa s vasim zdravim. Je v tomto obdobi dost krehke a nesmiete ho vystavovat riziku. Nevystavujte sa hlavne priamemu slnku, ale vecer sa dobre obliekajte. Ak zmoknete, ihned sa chodte ususit!

 Strelec

   Zlakaju vas letne nakupy a vase konto to dost znacne pociti. Nemajte vycitky, obcas treba robit aj velke nakupy, no teraz si to vsetko musite poctivo odpracovat.

 Kozorozec

   Nedavajte vasmu priatelovi prilezitost ziarlit! V kruhu priatelov sa spravajte skromne, inak vas zacnu medzi sebou ohovarat a urcite budete z toho nestastny!

 Vodnar

   Vasa enegia bude dost oslabena. Potrebujete dostatocne dlho spat a mat pravidelny prisun tekutin. Vtedy uz budete fit. Davajte si pozor na vreckovych zlodejov!

 Ryby

   Je cas na nejake zmeny. Je na vas, ci v zamestnani, laske alebo v niecom inom! Ale radikalne skoncite s tym, co vam brani v rozvoji! Cez volne vecery citajte knihy. Naberiete tak nove myslienky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT