4. DECEMBER 2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 4. do 11. decembra

7. pia, 9. ne – SKAREDE KACATKO A JA (MP, pia o 16.00, ne – o 16.00 a 19.30) – Animovana komedia inspirovana klasickou rozpravkou H. Ch. Andersena. Film venovany ako mikulasska nadielka. Vstupne: piatok – 49 Sk, nedela – 59 Sk.


KULTURA

NATURA ART od 7. decembra do 7. januara pozyva na vystavu obrazov – olejomalieb Z inych svetov vytvarnicky Jany Vozarikovej v obchodiku ART (CSA 15, Brezno, v ulicke).
  Zaroven pozyvame na nakup vianocnych darcekov pre vasich blizkych. Tesime sa na vasu navstevu.

. . .

Mestske kulturne stredisko v Brezne v decembri pozyva na

CAS RADOSTI, VESELOSTI ...  2007

6. stvrtok o 15.30 na namesti -  PRICHADZA MIKULAS – podujatie  konane v spolupraci s KDH spojene s rozsvietenim stromceka

7. piatok o 16.00 v MsDK - SKAREDE KACATKO A JA

- animovany film so slovenskym dabingom venovany ako mikulasska nadielka

13. stvrtok o 19.00 v MsDK - TOP 7 SEVEN BREZNA 2007

- vyhlasenie IV. rocnika ankety; vstupne: 149 Sk

16. nedela o 14.00 v rimskokatolickom kostole - V NEBI SA UVIDIME ...- beneficny koncert, v ktorom ucinkuju: Chramovy zbor apostola Pavla, surodenci Bazikovci, Pravoslavny katedralny zbor Presov, Muzsky spevacky zbor z Tisovca a dalsi            

15. sobota o 19.00 v MsDK – VIANOCE NA HANDLOCH – vianocne zvyky v podani FS Kycera z Cierneho Balogu, FS Bukovinka z Bravacova a DFS Klasok z Podbrezovej; vstupne: 30 Sk

17. pondelok o 18.00 v MsDK -   SPOLOCNY VIANOCNY KONCERT – v programe ucinkuju: Spevacky zbor mesta Brezno, Dychovy orchester mesta Brezno, detsky folklorny subor Stastne detstvo;  vstupne: dobrovolne

18. utorok o 16.00 v MsDK - VIANOCNA AKADEMIA - program ziakov ZS s MS K. Raposa na Pionierskej 4

20. stvrtok o 16.00 v MsDK -  PRICHADZAJU VIANOCE...

- program s predvianocnou atmosferou v podani ziakov ZS s MS na Pionierskej 2

21. piatok o 19.00 v MsDK - POKOJ VAM... - predvianocny program FS Mostar a hosta FS Urpin z B. Bystrice; vstupne: 50 Sk

26. streda  o 18.00 v MsDK - PANI RICHTARKA - posledna repriza divadelnej hry v podani Divadelneho suboru Jana Chalupku

29. sobota o 16.00 v rimskokatolickom kostole - EKUMENICKE VIANOCE - ucinkuju domace umelecke kolektivy


DAKUJEME ...  

   Dna 17. novembra sa v ZS s MS K. Raposa na Pionierskej 4 v Brezne uskutocnili gymnasticke preteky. Deti, treneri a riaditel skoly dakuju rodine Sajgalovej, Duricovej a vsetkym rodicom, ktori financne i vecne preteky zabezpecili. Zaroven pozyvaju medzi seba vsetkych zaujemcov o gymnastiku.

(ms)

Podakovanie za sponzorsky prispevok

   Velke dakujem patri vsetkym, ktori financne podporili realizaciu multimedialnej ucebne v Zakladnej skole – Janosovke v Ciernom Balogu: Dusan Caplovic – podpredseda vlady SR, Nadacia SPP, Jan Kovacik - Produkcny dom Forza, rada rodicov, obec Cierny Balog, Zeleziarne Podbrezova, a. s., firmy Hronstav, Popako, Autonovo, a. s., RR Slovenska sporitelna, a. s., Dlaker, Jozef Schőn, Ivan Mesjar, Jozef Medved, Maria Zvarova, Anna Figlusova, Anna Ziakova, Lucia Cillikova.

   S vdacnou uctou ziaci a pedagogicky kolektiv ZS Janosovka, Cierny Balog


SPORT

Fit Studio Shark, Nalepkova 9, Brezno

pozyva na hodiny aerobiku, kalanetiky, fit lopty, pilates a karate
  po: 17.30 – 19.00 (karate), 19.00 – 20.00 (step arobik – Katka) ut: 17.00 – 18.20 (kalanetika), st: 17.30 – 19.00 (karate), 19.00 – 20.00 (step aerobik - Zdenka), stvrtok 8.15 – 9.15 (pilates – Zdenka), 19.00 – 20.00 (fit lopy – Katka), pia: 18.30 – 20.00 (karate), ne: 19.00 – 20.00 (step aerobik – Zdenka).
   Ceny cviceni: step aerobik a pilates – 30 Sk, fit lopty – kalanetika 40, Sk, karate 50 Sk.

. . .

Korculovanie pre verejnost

   Mestsky sportovy klub v Brezne pozyva na Zimny stadion Ladislava Horskeho

v piatok 7. decembra od 16.15 do 17.45 a

v nedelu 9. decembra od 15.30 do 17.00

vsetkych, ktori radi aktivne vyuzivaju volny cas.

   Zaroven oznamuje, ze 24., 25. a 31. decembra bude zimny stadion zatvoreny. V pripade zaujmu o prenajatie ladovej plochy v case sviatkov bude klub uctovat 100 percentny priplatok.


  INE

Obec Helpa v stredu 5. decembra o 17.00 pozyva na namestie na MIKULASSKY VECER PLNY PREKVAPENI
   Vsetci sa mozu tesit na rozsvietenie vianocneho stromceka a na kulturny program, v ktorom sa predstavia skolkari a deti zakladnych skol.
  Pride Mikulas na saniach plnych dobrot pre najmensich, prinesie aj nieco specialne pre dospelych.
Rozlucka s Mikulasom bude na diskoteke.

. . .

Miestny odbor Ziveny v spolupraci s Horehronskym muzeom na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne od 4. do 18. decembra pozyva na predajnu vianocnu vystavu CARO A KRASA VIANOC
   Otvaracie hodiny: po – pia 8.00 – 17.00, so  8.00 – 12.00

. . .

S hudbou v srdci Nizkych Tatier

   Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva do koncertnej saly:

- vo stvrtok 6. decembra o 17.00 na MIKULASSKY KONCERT

- vo stvrtok 13. decembra o 17.00 na VIANOCNY KONCERT.

   Vstupne dobrovolne.

. . .

 Zakladna organizacia SZPB v Piesku blahozela svojim clenom k zivotnym jubileam: Katarina Krupova (88 rokov), Alexander Kalisky (87), Bozena Stancikova (85), Ing. Jan Demian (85), Elena Molcanova (85), Klement Balco (85), Anna Schönova (85).
   Zakladna organizacia sa rozlucila s tymito clenmi:  Milan Konar (nedozitych 65 rokov) , Elena Mojzisova (nedozitych 86 rokov).

. . .

 Detsky folklorny subor Stastne detstvo v pondelok 10. decembra o 18.00 pozyva do saly Mestskeho domu kultury v Brezne na program venovany milovnikom folkloru a ludovych tradicii.

. . .

Progresivne metody vyucby v SOU v Brezne
   Dcerska spolocnost medzinarodneho koncernu Saint – Gobain firma Rigips, vyrobca a dodavatel systemov  technologie a vnutornej vystavby, sadrokartonovej dosky  a praskovych  produktov na baze sadry so sidlom v Trnave, poskytol prostrednictvom  Ing. Vinca formou prednasky ziakom zakladne informacie o vyrobe a montazi   sadrokartonovych dosiek. Prostrednictvom obrazovej projekcie, reklamnych priruciek a putaveho vykladu ziaci strojnych  profesii a odboru instalater vnikli do problematiky  najmodernejsich progresivnych metod vystavby budov a ich  interierovych casti.
   Podakovanie patri Ing. Vincovi, ako aj  Mgr. Lilkovej  zo sprostredkujucej firmy Hovis&Dilta za putave doplnujuce  vzdelavanie. Tesime sa na dalsiu spolupracu.                                                                                                 

Ing. Jozef Svantner

  . . .

Vianoce v regione
   Stredne odborne uciliste na Mladeznickej 3 v Brezne – Mazornikove v spolupraci s hotelom Dumbier pozyva na vystavu cukrarskych vyrobkov, zdobenia vianocnych medovnikov, ukazok, slavnostneho stolovania, prezentaciu darcekoveho balenia (vianocna tematika), spojenych s ochutnavkou miesanych napojov
v dnoch 11. - 12. decembra
v priestoroch hotela Dumbier (mala banketka)
od 10.00 do 17.00

. . .

Vianocny koncert pre deti

pri prilezitosti stvrtych narodenin Slniecko – centra, n. o.

Maria Podhradska  a Richard Canaky

v pondelok 17. decembra o 10.00

v kinosale MsDK

vstupne: 50 Sk/osoba

Od 16.00 program v Slniecko-centre:

- vianocna diskoteka s DJ Falcom pre deti, kapustnica

vstupne: 20 Sk/osoba  DETI ZADARMO

Martina Benku 1, Mazornik, tel: 0915 876080

 . . .

Vianocna akademia

Vianocny stromcek, usmev i radost na tvari,

nech sa vam v piatok 14. decembra rozziari.

   Prostrednictvom vianocneho programu, ktory pre vas pripravili deti zo Specialnej zakladnej skoly v Brezne. Na slavnostny 1. rocnik pozyvaju do Mestskeho domu kultury v Brezne o 10. hodine.

. . .

Nadacia Ekopolis a CSOB - financna skupina vyhlasili stvrty rocnik programu PrieStory, ktoreho prioritou je uprava a vytvaranie verejnych priestorov podporujucich stretavanie sa a komunikaciu roznych skupin verejnosti.
   Poradny vybor na svojom zasadnuti 26. oktobra rozhodol o tom, ze z hodnotenych 65 projektov do uzsieho vyberu postupuje desat + dvaja nahradnici. Medzi postupujucimi je aj projekt OZ OPORA Pohorela na vybudovanie verejneho priestranstva - namestia v obci Pohorela.

. . .

POLICIA UPOZORNUJE

   V poslednom case doslo v okrese Brezno k viacerym kradeziam vlamanim do motorovych vozidiel a veci z nich, na zaklade coho bola vykonana analyza pripadov kradezi za obdobie od 1. januara do 14. oktobra.
   Vyskyt akychkolvek podozrivych osob a vozidiel v blizkosti vasho obydlia oznamte na tiesnovu telefonnu linku 158 alebo najblizsiemu utvaru policie.
   Policia ziada obcanov, aby boli opatrni a auta parkovali na viditelnom mieste. Ak je to mozne, vo vozidlach nenechavat autoradia, cenne veci (fotoaparaty, videokamery a ine) ci peniaze, ktore mozu byt lahkou a lakavou koristou pre zlodejov.

. . .

Bezpecko uci predskolakov a prvakov spravat sa bezpecnejsie

   Psik Bezpecko je novy kamarat predskolakov v materskych skolach a prvakov v zakladnych skolach, ktore sa zapojili do vzdelavacieho projektu Bezpecna komunita – komunita je nas domov.  Do projektu sa z okresu Brezno zapojilo 34 materskych a 24 zakladnych skol. Z kazdeho kraja ocenia po jednom kolektive, ktore ziskaju ceny v hodnote 20 000 korun a zaroven postupia do celoslovenskeho finale. V nom skolkari a skolaci, ktori vytvoria najkreativnejsie dielka, vyhraju od Komunalnej poistovne pre svoju skolu nove detske alebo sportove ihrisko v hodnote 300 000 korun.
   V Breznianskom okrese sa z vyhry tesili deti Zakladnej skoly na Skolskej ulici v Brezne a Materskej skoly v Myte pod Dumbierom.
   Informacie na www.bezpecnakomunita.com

. . .

  V sobotu 24. novembra sa v B. Bystrici uskutocnil mimoriadny Snem Slovenskeho Cerveneho kriza, ktoreho ulohou bolo zvolit riaditela a predsedu Uzemneho spolku SCK v B. Bystrici (spada do neho aj okres Brezno), vykonnu a uzemnu radu SCK. Delegati z okresov B. Bystrici a Brezno za predsedu zvolili MUDr. Jana Mackina, ktory sa stal aj clenom Najvyssej rady SCK v Bratislave, a za riaditelku sekretariatu Mgr. Zuzanu Stanovu. V uzemnej a vykonnej rade je osem funkcionarov z Breznianskeho okresu.
   Miestny spolok SCK v Brezne vsetkym zvolenym blahozela a praje im vela osobnych a pracovnych uspechov vo vysokohumannej a slachetnej praci pre inych.

. . .

  Gymnazium Jana Chalupku v Brezne vo stvrtok 6. decembra  od 8. hodiny pozyva ziakov zakladnych skol na DEN OTVORENYCH DVERI.
   Vacsi zaujem treba nahlasit riaditelstvu skoly na c. tel.: 6114047.

. . .

Chata Zbojska pozyva na vikendovy pobyt – Trojkralova lyzovacka v termine od 4. do 6. januara
Tel: 6199227
e-mail: zbojska@zoznam.sk

. . .

HUSACIE HODY
Hotel *** ROHOZNA
v Brezne 
...do 20. decembra ...
Informacie: Hotel*** Rohozna
, Rohozna 639, Brezno, tel.: 6111184, 0903 541239, e-mail: hotel@hotelrohozna.sk,                                  www.hotelrohozna.sk

. . .

Revucka nemocnica rozsirila poskytovanie sluzieb

   RM-H, n. o., Revuca dava do pozornosti, ze dnom 1. 2. 2007 je v prevadzke Zariadenie opatrovatelskej sluzby - dom socialnych sluzieb HUMAN. Zariadenie je urcene obcanom, ktori su podla odporucania zdravotnickeho zariadenia odkazani na zabezpecenie nevyhnutnych zivotnych ukonov a nie je im poskytovana opatrovatelska sluzba. Klientmi zariadenia mozu byt poberatelia dochodku – stari obcania, obcania s telesnym a zmyslovym postihnutim, ktori nie su pozbaveni sposobilosti na pravne ukony.
   Za poskytovane sluzby klient plati uhradu vo vyske od 250 korun na den priamo v pokladni RM-H, n. o., NsP Revuca vopred na predpokladany pocet dni pobytu. Minimalna dlzka pobytu klienta v zariadeni je 7 dni.
   Tlaciva ziadosti do zariadenia na nachadzaju na internetovej adrese www@nsprevuca.sk, alebo vam ich poskytneme v RM-H, n. o., Revuca. Blizsie informacie o zariadeni poskytne:
Mgr. Budaiova, ZOS-DOS HUMAN, tel.: 058/ 4833348, 0907 935486.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT