4. DECEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Tomas Krupcik z Brezna, Patrik Tkacik z Helpy, Boris Ferko z Rejdovej, Paulina Lackova z Podbrezovej, Veronika Harvanova z Cierneho Balogu, Jakub Zluky z Cierneho Balogu.

 

  

         Opustili nas_image

     

 

  Pavlina Slivkova (87) z Valaskej, Jan Citterberg (78) z Gasparova, Helena Demeterova (75) z Rajeckej Lesnej, Martin Duda (57) z Brezna, Pavla Daxnerova (83) z Cierneho Balogu, Karol Stulrajter (54) z Cierneho Balogu, Anton Turna (83) z Brezna, Emil Selcan (75) z Bujakova, Elena Dalakova (87) z Brezna, Jan Majernik (20) z Filipova.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Cez vikend startovali hasici k dvom nahlasenym pripadom. V sobotu absolvovali ekologicky zasah v Brezne na Nalepkovej ulici, kde unikal benzin z poskodenej palivovej nadrze Skody 120. Vytecenu pohonnu hmotu zasypali vapexom a zbytky materialu po zasahu pozbierali. V nedelu hasili poziar jednoucelovej budovy skladu v breznianskej zahradkarskej osade Kulbova. Horel interier jednopodlaznej budovy, poziar zlikvidovali vysokotlakym prudom vody. Majitelovi nehnutelnosti vznikla skoda priblizne za 5000 korun.

155

   Rychla zachranna sluzba z Brezna poskytla pomoc v styridsiatich dvoch pripadoch. Okrem jedneho zneuzitia tiesnovej linky zaznamenala dvanast nahlych prihod srdca a obehu, devat inych kolapsov, osem urazov, sest neurologickych a styri dychacie problemy. Do Banskej Bystrice previezla dvoch pacientov a jednemu pomahala chirurgickym zakrokom. V Lome nad Rimavicou zachranari najcastejsie startovali k urazom. Z deviatich zasahov za uplynuly tyzden bolo sest urazov, raz neurologicka prihoda, porod a vysoky krvny tlak. V Bystrej mali osemnast pripadov, z toho patkrat prevazali pacienta do vzdialenejsich nemocnic. Vyskytlo sa pat nahlych prihod srdca a obehu, problem s dychanim, tri neurologicke a styri ine pripady. Helpianski lekari absolvovali trinast vyjazdov. Zaznamenali sest srdcovocievnych a dve neurologicke prihody, tri urazy, porod a iny pripad.

Cestna zachranna sluzba SCK

   Menej rusny tyzden mali aj pracovnici Cestnej zachrannej sluzby. Dvakrat pomahali vodicom nepojazdnych aut. Mercedes s poruchou odtiahli z Polomky do Banskej Bystrice a Skodu 120 so zlomenou polosou z Cierneho Balogu do Brezna. Toyotu po dopravnej nehode previezli z Podbrezovej do Bratislavy a havarovanu Feliciu z Polomky do Brezna. Dve skodovky presunuli na likvidaciu do Banskej Bystrice.

Horska zachranna sluzba

   Zachranari z Horskej sluzby v uplynulom tyzdni nezaznamenali ziadnu patraciu alebo zachrannu akciu vo svojom „rajone“. Dvaja pracovnici absolvovali koncom tyzdna skolenie na Donovaloch zamerane na lavinovu prevenciu. Ostatne dni venovali kontrole terenu a vystroja, tradicnym pracam na zaciatku zimnej turistickej sezony.

  

Blahozelanie

   K tvojej dalsej zitia puti, jednym tonom srdcia vravia, jednym hlasom zelaju ti vela stastia, zdravia!
   Dna 4. decembra oslavil osemdesiat rokov

Frantisek Tlucak z Pohorelej.

   Blahozela manzelka Anna, syn Frantisek a Jan s rodinami.

 

Podakovanie

 

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 20. novembra  odprevadili na poslednej ceste nasu mamu, staru a prastaru mamu

Alzbetu Hanesovu z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

 . . .

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa dna 20. novembra prisli rozlucit s nasim drahym manzelom, otcom, starym otcom a pribuznym

Jozefom Kolarom z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

Spomienky

     Tkliva piesen pozdnej jeseni, nech sa v spomienku na teba mama premeni. Osemnast rokov nie si medzi nami, no v nasich mysliach si stale s nami.
  
V tychto dnoch si pripominame umrtie nasej drahej

Marie Plevovej.

   Velke DAKUJEM za zivot, ktory si zila, za lasku, co si nam do srdc vryla.
Dcera a syn s rodinami

 . . .

   Len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a v plamenoch sviecok na teba s laskou spominat.
  
Dna 3. decembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil

Jozef Ridzon zo Sihly.

   Spomina manzelka, syn Jozef, dcery Alena a Alzbeta s rodinami.

 . . .

   Dna 3. decembra sme si s laskou pripomenuli den, kedy nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a  starky

Jozef Svihorik z Brezna.

   Za tichu spomienku dakuju manzelka a synovia Jozef a Ivan s rodinami.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 4. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej

Frantisky Peniakovej z Pohronskej Polhory.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
   Smutiaca rodina

 

   Cely rok chybas medzi nami. Odisiel si nahle, zostali sme sami. Stichlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
  
Dna 6. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Lubomir Filipiak z Rohoznej.

   S laskou spomina manzelka, dcery a vnucata.

 . . .

   Stichol dvor, zahrada, dom, uz nepocut jeho kroky v nom. Marne ho nase oci hladaju, marne po tvari slzy stekaju. Ticho trpel a s chorobou zapasil. Bolestou unaveny tisko zaspal, zanechal vsetkych, ktorych mal rad. Snivaj svoj vecny sen, v spomienkach sme pri tebe kazdy den.
  
Dna 6. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Michal Nepsinsky z Pohronskej Polhory.

   S laskou a uctou spomina manzelka, dcery Andrea a Martina s rodinami, syn Mario a Michal, svokrovci, svagrovia a ostatna rodina.

 . . .

   Tisko zila, tisko odisla, skromna vo svojom zivote, velka vo svojej laske a dobrote.
  
Dna 6. decembra uplynie rok od odchodu do vecnosti milovanej mamy a starej mamy

Anny Svecovej z Jasenia.

   S laskou a nadejou spomina dcera Olga s rodinou, nevesta Veronika s rodinou a syn Peter s rodinou.

 . . .

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chyba v nom.
   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
  
Dna 7. decembra si pripomenieme tretie vyrocie smrti manzela, otca, svokra a stareho otca

Ladislava Cibulu z Brezna.

   S laskou si spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.
  Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

   Bolestou unaveny tisko zaspal, zanechal vsetko, co mal rad. Nech spi sladko, sniva svoj vecny sen, v modlitbach sme pri nom kazdy den. Dnes uz len kyticku kvetov na hrob mu mozeme dat, tisko sa modlit a s laskou spominat.
  
Dna 7. decembra uplynie sestnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Dusan Kucera.

   Spomina smutiaca manzelka, deti a ostatna rodina.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Do tohto tyzdna ste vkrocili oddychnuty a plny sily. Velmi sa vam tentoraz dari v zamestnani. Dobru pohodu len obcas moze pokazit takmer prazdna penazenka.

 Byk
   Hned na zaciatku tyzdna sa vrhnite s usmevom do prace. Cakaju vas sice udalosti, ktore zmenia vase plany, ale nastastie vo vas prospech. Ak vam bude niekto davat neprijemne otazky, snazte sa odpovedi diplomaticky vyhnut.

 Blizenci
   Vase originalne napady zaujmu vasho zamestnavatela, ktory si uvedomi mieru vasho prinosu k prosperite podniku. Vyuzite priaznivy stav na zvysenie platu!

 Rak
   Zaciatok pracovneho tyzdna vam pokazi strach o blizkeho cloveka. Nastastie sa ukaze, ze obavy boli zbytocne. Vazte si to, ze mate obetaveho a chapaveho partnera, ktory je pre vas oporou.

 Lev
   Menej moze niekedy znamenat viac, pre tento cas to plati v rozpravani. Vyvarujte sa hlavne kritiky, alebo znevazovania veci, s ktorou sa vam niekto zveril.

 Panna
   Do vasho vztahu neprijemne zasahuje okolie a mate nutkanie kritizovat partnera za kazdu malickost. Skuste sa viac zamysliet nad sebou a nad vlastnymi chybami!

 Vahy
   Crta sa moznost realizacie vasich davnych planov. Vase nevsedne schopnosti zaujmu niekolko vplyvnych ludi, ktori vam pri tom pomozu. Ich naklonnost prinesie mnozstvo vyhod.

 Skorpion
   Prezijete zrejme mimoriadne prijemne chvile v pracovnej aj v lubostnej sfere. Uspechy u opacneho pohlavia vas podnietia k este vacsej aktivite.

 Strelec
   Situacia na pracovisku vas len rozladi. Ak mate nejaku sancu ostat doma, urobte to. Pustite sa radsej do domacich prac, tie vam pojdu od ruky!

 Kozorozec
   Vyhybajte sa stereotypu vo vztahu s partnerom. Inak si zovsedniete a jeden z vas alebo obaja sa zacnete obzerat po zaujimavejsom objekte.

Vodnar
   Tazkosti, na ktore narazite tento tyzden, vas donutia sa nad sebou zamysliet a popremyslat viac nad tym, co robite spravne a co nie. Problemy rieste pokojne a rozvazne.

 Ryby
   V praci sa snazte presadit svojou vyrecnostou, pomocou ktorej sa dokazete vysekat aj z tych najneprijemnejsich situacii. Neprimerana ctiziadost vam moze skomplikovat zivot.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT