22. JANUAR 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

 

   Marek Janoštiak z Brezna, Mário Súkeník z Gašparova, Mariana Eremiášová z Brezna, Jozef Pustaj z Brezna, Frederika Štulrajterová z Čierneho Balogu, Kristína Hrudálová z Podbrezovej, Alžbeta Hlaváčková z Brezna, Jakub Mlynarčík z Brezna, Petronela Giertlová z Brezna, Matúš Muránsky z Brezna, Kristián Čajovský z Osrblia, Jakub Bartoš z Brezna, Anežka Pokošová z Vaľkovne, Tereza Ťažká z Brezna, Veronika Omastová z Pohronskej Polhory, Daniela Bazovská z Brezna, Sára Démuthová z Valaskej.

 

         Opustili nas_image

     

 

 

   Adela Javorčíková (91) z Filipova, Anton Matzenauer (90) z Lopeja, Anna Babjaková (79) z Valaskej, Emília Dunajská (80) z Valaskej, Helena Olegiňová (63) z Brezna, Štefan Caban (56) z Brezna, Dušan Belko (38) z Čierneho Balogu, Mária Citterbergová (83) z Brezna, Ľubica Mária Zábranská (86) z Valaskej, Jozef Šajgalík (69) z Filipova, Anna Schőnová (85) z Valaskej, Pavol Štrba (66) z Jasenia.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V sobotu trinásteho v Hornej Lehote vysokým tlakom zlikvidovali požiar kontajnera na odpadky a v Beňuši lokalizovali požiar v podkroví rodinného domu, predbežná škoda je 400 000 korún. Na druhý deň sa stali dve dopravné nehody - v Michalovej došlo k úniku ropných produktov na vozovku, ktorú zasypali vapexom, na Rázusovej ulici v Brezne z havarovaného vozidla odpojili autobatériu. Z pivničných priestorov potravín v Pohorelej a zo suterénu bytovky v Dolnej Lehote odčerpali vodu a zaznamenali jeden falošný poplach. 

 

155

   Lekári v Brezne zaznemenali 11 k náhlych príhod srdca a obehu, 2 príhody dýchania, brušnú príhodu, 4 úrazy, 9 neurologických príhod, 10 iných prípadov, zneužitie. V Heľpe absolvovali 6 výjazdov k srdcovo-cievnym príhodám, po 5 k úrazom a k neurologickým príhodám. V Lome nad Rimavicou  zaevidovali pôrod, kolapsový stav, zneužitie RZP, po 2 srdcovo-cievne príhody a lyžiarske úrazy.

Lekári v Bystrej poskytli pomoc pri 4 neurologických príhodách, iných prípadoch a príhodách srdca a obehu, 5 úrazoch, brušnej príhode a previezli 3 pacientov.  

 

Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154  

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby najdlhšiu trasu absolvovali z Nitry do Závadky pri odťahu Fiata s poruchou motora. Previezli štyri autá po dopravných nehodách v Krpačove, Čiernom Balogu, Poprade a vo Zvolene. Pomohli vodičom Felicie a Mazdy s poškodenou prednou a zadnou nápravou.

 

Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby vo štvrtok od 18. hodiny  do piatka skorého rána pátrali po dvoch nemeckých turistoch, ktorí sa stratili v oblasti Besnej. Našťastie po úmornom osemhodinovom hľadaní našli obdivovateľov zimnej prírody len mierne podchladených.

  

Blahozelanie

Dlho tu ži, mnoho uži, maj vždy všetko, po čom ti srdce túži.
  
Všetko najlepšie k tridsiatke

Ivanovi Vrbovskému z Brezna

   želá Stano.

 

Podakovanie

    Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom a známym, ktorí dňa 6. decembra 2007 odprevadili na poslednej ceste našu milovanú

Máriu Giertlovú.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

. . .

   Ďakujeme známym a priateľom, ktorí sa prišli rozlúčiť s našou drahou mamou a starou mamou

Matildou Hlinkovou z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za prejavy sústrasti a za kvetinové dary.
Smútiaca rodina

. . .

   Ďakujeme všetkým – rodine, príbuzným, priateľom, známym, bývalým spolupracovníkom, členom dobrovoľného hasičského zboru z Jasenia a dychovej hudbe, ktorí prišli odprevadiť na poslednú cestu nášho drahého zosnulého

Pavla Štrbu z Jasenia.

   Taktiež ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti, čím pomohli zmierniť náš hlboký žiaľ.
   Ďakuje matka, manželka, dcéra a synovia s rodinami.

Spomienky

   Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
  
Dňa 19. decembra uplynuli štyri roky odvtedy, čo nás opustil brat, švagor a strýko

Alexander Biacovský.

   Spomínajú bratia Pavol, Milan s manželkou, netere s rodinami.

. . .

   Smrť je len hranicou života, nie lásky...
  
Dňa 20. decembra uplynul rok odvtedy, čo nás nečakane opustila naša milovaná mama, svokra, starká a prastarká

Jolanka Roháčová.

   So smútkom v srdci na ňu spomíname a ďakujeme za všetky krásne chvíle, lásku, ochotu a múdrosť, ktorými obohatila náš život.
   S láskou dcéry Nataška a Jolanka s manželmi, vnúčatá Lucka, Deniska a Branko s rodinami, pravnúčatká Natali a Riško.

 . . .

   Dňa 2. januára uplynulo dvadsať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil

Miko Koričanský z Valaskej.

   S láskou a úctou spomína celá rodina.

. . . 

   Len ten, kto stratil, koho mal rád, pochopí, čo je bolesť a žiaľ.
  
Dňa 2. januára uplynulo smutné deviate výročie úmrtia našej milovanej manželky, mamy a starej mamy

Anny Šnekovej, rod. Štefančíkovej z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manžel Ján, synovia Ján, Marián a dcéra Ingrid s rodinami.

 . . .

   Odišiel si náhle, zostali sme sami. Stíchlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nás. Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť.
  
Dňa 4. januára sme si pripomenuli desiate výročie úmrtia a nedožitých sedemdesiat rokov nášho drahého manžela, otca a starého otca

Dušana Roháča.

   S láskou a úctou spomína manželka, deti s rodinami a ostatná rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
  
Dňa 6. januára uplynuli dva roky odvtedy, čo nás opustil manžel a otec

Ján Giertl z Čierneho Balogu.

   Spomínajú manželka, syn Ján s manželkou.

 . . .

   Čas plynie, no spomienky ostávajú.
  
Dňa 8. januára sme si pripomenuli nedožitých osemdesiat rokov nášho otca, starého otca

Petra Horňáka.

   Spomína dcéra Iva.

. . .

   Sú ľudia, ktorí pre nás v živote znamenajú viac, ako tí ostatní. O to ťažšie je naučiť sa bez nich žiť.
   Dňa 19. januára sme si pripomenuli piate výročie úmrtia

Jána Filipiaka z Brezna.

   Spomínajú manželka a deti s rodinami.
   Dňa 22. januára sme si pripomenuli štyridsiate siedme výročie úmrtia

Jána Filipiaka.

   Spomínajú nevesta Božena s deťmi a ich rodinami.
   Kto ste ich poznali, venujte im tichú spomienku.

. . .

   Život tvoj krásny bol, osud však inak rozhodol. No láska blízkych nezhasne, i keď si odišiel predčasne.
  
Dňa 22. januára uplynul rok odvtedy, čo nás opustil náš drahý manžel a otec

Gregor Holka z Brezna.

   Spomína manželka Viera, syn Peter a dcéra Lucia.

. . .

   Ťažko je uveriť, že nie je medzi nami, že navždy odišiel – niet cesty návratu. Nechcel on, veď nechcel toho veľa. Iba žiť – a nie nás do smútku pohrúžiť. Prijmi ho do svojej domoviny, Pane môj, ale prosím daj, aby s nami vždy, jak bdelý anjel bol.
  
Dňa 28. januára uplynú dva roky odvtedy, čo nám zahynul, v poľských Katoviciach, náš drahý ocko, manžel, syn, brat, zať, švagor, krstný otec, kolega, priateľ...

Ján Herich z Michalovej.

Smútiaca rodina



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Vaše všedné dni sa zmenia na neobyčajné. Budete žiariť šťastím. Radosť a chuť do života bude u vás vyvolávať človek, ktorý je pre vás v tomto období najdôležitejší.

 Býk
   Túžbu po láske budete musieť schladiť. Tento týždeň jej priať veľmi nebude. Vašu pozornosť sústreďte na pracovné povinnosti a na usporiadanie všetkých myšlienok v hlave.

 Blíženci
   V práci vás nečakajú žiadne veľké zmeny. Budete musieť stíhať rodinu aj prácu, čo vás bude dosť vyčerpávať. Víkend venujte len spánku a oddychu, aby ste do nového týždňa vkročili s energiou.

 Rak
   Buďte ostražitý pri podpisovaní a schvaľovaní rôznych dokumentov. Máte vo svojom okolí dosť neférových ľudí. Dôkladne si všetko preverujte, mohol by vás podviesť aj ten, od ktorého by ste to vôbec nečakali.

 Lev
   Tento týždeň by vás nemalo nič rozhádzať. Skôr, ako na konflikty s partnerom či kolegami, sa sústreďte na svoje zdravie a nevystavujte sa žiadnym rizikám.

 Panna
   Musíte trocha viac zabrať. Máte množstvo výdavkov a peniaze na konte rýchlo ubúdajú. Budete musieť porozmýšľať  o tom, kde sa dá viacej ušetriť.

 Váhy
   Nebuďte smutný z neúspechu či už v partnerskej alebo pracovnej oblasti. Ďalší týždeň bude oveľa lepší, tento musíte už nejako pretrpieť. Venujte sa hlavne tomu, čo vás baví. To vás bude udržiavať v dobrej nálade.

 Škorpión
   Ste v skvelej forme. Ak si určíte nejaký cieľ, tvrdo si ho vybojujete, len tak ďalej. Nesmiete sa spoliehať na šťastie, ale len na svoje schopnosti a vedomosti.

 Strelec
   Nemajte strach z nových vecí. Môžete byť príjemne prekvapený, ak vyskúšate niečo nové. V práci budete dosť kreatívny, mali by ste túto kreativitu preniesť aj do ľúbostných vzťahov.

 Kozorožec
   Už dlho ste v napätí a strese. Neberte všetko tak vážne, škodí to vašej psychike. Nemusíte byť vždy vo všetkom najlepší, to sa proste nedá, zmierte sa s tým.

 Vodnár
   Voľný čas venujte štúdiu, je to lepšie využitie vášho voľného času. V noci sa venujte spánku, ak ho budete mať nedostatok, budete iba podráždený a náladový.

 Ryby
   Tento týždeň sa snažte potlačiť v sebe hnev, len tak si udržíte neutralitu v práci. V rodine sa musíte správať ako autorita. Nedovoľte ostatným, aby si s vami robili, čo sa im zachce.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT