26. FEBRUAR 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Patrik Makuša z Brezna, Sofia Kováčová z Predajnej, Lenka Mrvová z Brezna, Viktória Veselová z Brezna, Igor Gábriš z Brezna.

 

            Opustili nas_image

     

 

    Margita Demianová (71) z Podbrezovej, Jarmila Kminiaková (44) z Drábska, Jozef Mutiš (89) z Brezna, Pavel Kvoriak (68) zo Závadky nad Hronom, Berta Mistríková (73) z Dolnej Lehoty, Magdaléna Laubertová (79) z Brezna, Pavel Giertli (67) z Čierneho Balogu, Anastázia Prekopová (65) z Brezna, Emil Rosa (81) z Jasenia, Mária Giertlová (85) z Brezna.   

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

 

Záchranné zložky zasahovali

150

   V tretí februárový piatok hasičov požiadali o odčerpanie vody z pivničných priestorov rodinného domu na Mliekárenskej ulici v Brezne. Zlikvidovali požiare, ktoré vznikli pri vypaľovaní suchej trávy v Brezne a v Čiernom Balogu. Pomohli pri dvoch dopravných nehodách – v Polomke vytiahli z priekopy  BMW, v Predajnej po havárii nákladného vozidla Liaz vytieklo na komunikáciu asi 80 litrov nafty, cestu vyčistili vapexom. Asi 45 000-korunovú škodu zaevidovali po požiari drevenej garáže v Šumiaci a práškovým hasiacim prístrojom uhasili horiaci komín v Pohorelej.

 

155

   Breznianski lekári pomohli 2 astmatikom pri problémoch s dýchaním, pri 14 srdcovo-cievnych príhodách, 3 tráviacich príhodách, 5 neurologických príhodách a úrazoch (vo väčšine prípadoch úradoval alkohol), 9 iných prípadoch. Záchranári v Lome nad Rimavicou prepravili 3 pacientov a poskytli pomoc pri 5 úrazoch. V Heľpe zaznamenali 4 srdcovo-cievne príhody, 2 neurologické príhody, po 3 brušné príhody, iné prípady, kolapsový stav a pôrodné bolesti. Lekári v Bystrej zaevidovali 2 sekundárne prevozy, po 4 úrazy, neurologické príhody, 7 náhlych príhod srdca a obehu, 3 iné prípady, po 2 problémy s dýchaním, prípady tráviaceho systému a pokus o samovraždu. 

 

Cestná záchranná služba

0903 745988

16 154  

   V štatistike výjazdov Cestnej záchrannej služby je zapísaných päť dopravných nehôd, ktoré sa našťastie obišli bez zranení. Havárie sa stali v Závadke nad Hronom, Heľpe, Banskej Bystrici, Tisovci a na Pustom Poli. Záchranári odtiahli z Krpačova do Banskej Bystrice Mercedes s poruchou prevodovky. 

 

Horská záchranná služba

6195326

     Členovia Horskej záchrannej služby poskytli pomoc mnohým milovníkom zimných športov, ktorí si spôsobili úraz na zjazdových tratiach. Absolvovali dve úspešné pátracie akcie vo Vajskovej doline, kde sa stratili traja lyžiari z Prešova a lyžiarka z Litvy.

 

   

Blahozelanie

 

   Šesťdesiat rokov spoločnej cesty životom 22. februára oslávia naši mnohoroční členovia

manželia Mária a Miloslav Kočtúchovci.

   Nech váš život plynie v porozumení a pokoji. Všetko najlepšie želá Základná organizácia SPZB Brezno 2.

   

Podakovanie

 

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 31. januára odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Mateja Datku z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

 

Spomienky

Dňa 18. februára uplynulo sté výročie narodenia nášho otca a starého otca

Jána Dominika Kvačkaja  z Brezna

a dňa 3. mája uplynie dvadsať rokov od jeho úmrtia.

   S láskou a úctou si na neho spomína dcéra Mária, vnúčatá Miloš, Ľuboš a Zuzana.

 . . .

   Odišiel si tým, čo ťa radi mali, tvoje pery ani posledné zbohom nám nedali.
  
Dňa 21. februára uplynie rok od úmrtia

Jozefa Vetráka.

   S úctou a láskou spomínajú manželka, dcéra Anna s manželom, syn Juraj s manželkou, vnúčatá Mirko, Ivanka, Jurko a Emmka.
Ostatná rodina

 . . .

   Odišiel si tíško z nášho života, ale krásne spomienky a večná láska v nás stále ostávajú.
  
Dňa 22. februára uplynuli štyri roky odvtedy, čo nás náhle opustil

Jozef Márnik z Brezna.

   S láskou spomína manželka a celá rodina.

 . . .

   Ťažko je uveriť, že nie je medzi nami, že navždy odišiel – niet cesty návratu. Nechcel on toho veľa, iba žiť – a nie nás do smútku pohrúžiť. Prijmi ho do svojej domoviny, pane môj, ale prosím, daj, aby s nami vždy, jak bdelý anjel bol.
  
Dňa 23. februára uplynulo prvé smutné výročie úmrtia nášho drahého manžela, otca, starého a prastarého otca

Jána Mareka z Lomu nad Rimavicou.

   S láskou na neho spomínajú manželka Mária, dcéra Anna, synovia Ján a Jozef s rodinami, vnučky, vnukovia a pravnučka.

 . . .

   Dotĺklo srdce, ktoré sme tak milovali, klesli ruky, čo pre nás pracovali, zhasli oči, stíchol hlas, vďaka ti, otec, za všetkých nás.
  
Dňa 25. februára sme si pripomenuli prvé výročie úmrtia nášho otca a starého otca

Jána Hlinku z Brezna.

   S láskou spomínajú dcéry, vnučky a zať.

 . . .

   S tichou spomienkou k vášmu hrobu chodíme, pri plameňoch sviečky sa za vás modlíme. Nemohli ste tu s nami dlhšie byť, ale v našich srdciach budete stále žiť.
  
Dňa 25. februára sme si pripomenuli prvé výročie úmrtia manžela, otca a starého otca

Vojtecha Muránskeho z Pohronskej Polhory.

   S láskou spomína manželka Anna, dcéry s rodinami, synovia, vnúčatá a ostatná rodina.

 . . .

   Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, ale tí, čo ťa milovali, nikdy neprestanú na teba spomínať.
  
Dňa 27. februára si s bolesťou pripomenieme piate výročie smrti nášho drahého manžela, otca a dedka

Jozefa Faška z Brezna.

   Manželka, dcéra, syn s rodinou

 . . .

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na bacúšskom cintoríne spíš svoj večný sen.
  
Dňa 27. februára uplynie desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil manžel, otec a starý otec

Jozef Orovčík z Bacúcha.

   Spomína manželka, dcéra a syn s rodinami.

 . . .

   Roky plynú, bolesť a spomienky natrvalo ostávajú.
  
Dňa 27. februára si pripomenieme deviate výročie smrti našej manželky, mamy, starej mamy, svokry, švagrinej a tety

Sone Stehlovej z Brezna.

   Ak ste ju poznali a mali radi, venujte jej spolu s nami tichú spomienku.

 . . .

    Hoci si odišiel bez slova a na rozlúčku nebol čas, spomienky na teba ostanú navždy v nás.
  
Dňa 28. februára uplynie rok odvtedy, čo nás opustil manžel, otec, starý otec a brat

Jozef Faško z Filipova.

   S láskou a úctou spomína manželka, deti s rodinami a brat.

 . . .

    Rana v srdci stále bolí, zabudnúť nám nedovolí, aj keď nie si medzi  nami, v našich srdciach žiješ s nami.
  
Dňa 28. februára uplynú tri roky odvtedy, čo nás navždy opustil

Dušan Schwarzbacher z Brezna.

   So smútkom v srdci spomínajú manželka a deti s rodinami.
   Ďakujeme všetkým, ktorí mu venujú tichú spomienku.

 . . .

   Mal som vás všetkých rád a chcel som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa, keď musel som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať.
  
Dňa 28. februára uplynie dvadsať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil vo veku štyridsaťtri rokov náš drahý manžel, otec, syn

Jozef Špinder z Polomky.

   S láskou spomínajú manželka, deti s rodinami, rodičia a ostatná rodina.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Vaša duševná činnosť je tento týždeň v útlme, tak sa radšej zamerajte na fyzickú prácu. Pokiaľ máte vedúce postavenie, hviezdy vám radia, aby ste nerobili porady a na dôležitých rokovaniach zvažujte každé slovo.

Býk
   Nový pracovný týždeň začnete v dobrej nálade, ktorá vám vydrží až do konca týždňa. Náladu by vám nemalo pokaziť ani škaredé počasie, ani šéf.

Blíženci
   Na akomkoľvek rokovaní buďte ústretovejší a diplomatickejší. Pokiaľ nezabudnete počúvať druhého, vyhráte na celej čiare. K partnerovi buďte pozorný a priateľský.

Rak
   So zdravím to bude v týchto dňoch „nahnuté“. Vo vlastnom záujme by ste mali tento fakt rešpektovať. Pokiaľ sa budete hrať na hrdinu, určite onedlho ochoriete.

Lev
   Výborný týždeň pre tých, ktorí sa pohybujú vo vyššej spoločnosti. Budú obdarení neobyčajným postrehom, diplomatickým vystupovaním a šarmom.

Panna
   Prvé dni začnú menšími prehánkami v zamestnaní, ale koniec týždňa a víkend vám sľubuje polojasnú až jasnú predpoveď  nielen v oblasti pracovných, ale aj ľúbostných vzťahov.

Váhy
   Šetrite si nervy. Niekto vo vašom okolí sústreďuje svoju pozornosť na to, aby vás rozčúlil. Pokiaľ sa mu to podarí, odnesie si to najmä vaše zdravie.

Škorpión
   Ak vás opustil človek, ktorému ste verili, nerobte z toho tragédiu. Už ste dokázali prekonať väčšie prekážky, a preto nestrácajte odvahu. Všetko zlé je na niečo dobré. Možno stretnete niekoho, kto väčšmi ocení vašu dobrotu.

Strelec
   Bude to ťažký týždeň a na jeho konci by ste sa mali venovať rekreácii v kruhu rodiny. Nevysedávajte však doma, ale choďte s partnerom a deťmi na výlet, pokiaľ to počasie dovolí.

Kozorožec

   Nebojte sa vziať osud do vlastných rúk a ísť za svojimi snami. Šťastena by totiž mala byť po vašom boku.

Vodnár
   Hoci ste sa nezobudili s dobrou náladou, čaká vás pekný týždeň. Dariť by sa malo najmä Vodnárom, ktorí už majú, alebo čoskoro budú mať päťdesiatku. Varovanie však patrí tým, ktorí sa cez víkend chystajú do spoločnosti.

Ryby
   Ste vo výbornej fyzickej kondícii. Všetko hravo zvládate. Sústreďte sa teraz na zvýšenie finančných úspor, ktoré dajú konkrétnu podobu vášmu vysnívanému želaniu.  Ak sa chcete pustiť do podnikania, môžete to skúsiť, okolnosti vám prajú.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT