26. MAREC 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 26. marca do 1. apríla

28. pia, 29. so, 30. ne – ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY (FR/ŠP/NEM, MP/12, pia o 17.00, so o 19.30, ne o 16.30 a 19.30) – Európsky veľkofilm s rekordným rozpočtom a silným hereckým obsadením. Rodinná komédia.


KULTURA

   Spevácky zbor mesta Brezna pri príležitosti 30. výročia založenia v piatok 4. apríla o 18.00 pozýva do mestského domu kultúry na slávnostný jubilejný koncert.
   Podujatie sa uskutoční s finančným prispením  Banskobystrického samosprávneho kraja, Mestského úradu v Brezne a Pavla Datka – Windsor, Ontario – Kanada.

. . .

Bombura klub v Brezne pozýva na koncerty so začiatkom o 20.00 -  v piatok 28. marca – ZÓNA  A, v sobotu 29. marca -  SANATORIUM, v sobotu 5. apríla - LAVAGANCE.


DAKUJEME ...  

Ďakujeme...
   Ďakujem MUDr. V. Zvaríkovej, ostatným lekárom, sestričkám a celému personálu interného oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne, kde som bola hospitalizovaná, za ich ľudský prístup k pacientom. Nech sú ich ruky šťastné a požehnané. Ďakujem.

Žofia Marková, H. Lehota

   Dvadsiateho ôsmeho marca si pripomíname Deň učiteľov. Z roka na rok je to práca náročnejšia. Ďakujeme všetkým učiteľom základných škôl v Brezne a prajeme im veľa úspechov v práci, ale aj v osobnom živote. Zároveň im ďakujeme za dobrú spoluprácu s mestskou knižnicou, ktorú pravidelne navštevujú so svojimi žiakmi, a tak ich učia vzťahu a láske ku knihám.

Pracovníčky detského oddelenia mestskej knižnice

...

   Pripadla mi milá úloha aspoň touto formou pri príležitosti ukončenia sezóny divadelnej hry Veselá hrobárka poďakovať všetkým mojim členom divadelno-tanečného súboru Valašťan ako aj kolektívu ZUŠ vo Valaskej za prácu, ktorú odviedli pri rozvoji kultúry v obci. Ďakujem za vašu lásku a podporu, ktorú ste mi prejavili a podržali ma v ťažkých chvíľach. Za divácke úspechy vďačím hlavne vám a chcem, aby ste vedeli, že si to nesmierne vážim. Pri vstupe do nácviku našej novej divadelnej hry  o založení Valaskej vám z celého srdca prajem veľa tvorivej sily.

Vaša vedúca Lea Weberová


SPORT

  Atletický klub Mostáreň MŠK Brezno v sobotu 5. apríla v lokalite Viselnice (nad Lidlom) usporiada Majstrovstvá SR v cezpoľnom behu vo všetkých vekových kategóriách, kde všetkých priaznivcov atletiky srdečne pozýva.


  INE

  V nedeľu 30. marca o 9.00 sa v priestoroch reštaurácie Vlčie diery v Čiernom Balogu uskutoční 7. ročník mariášového turnaja. Prezentácia je o 8.00, o občerstvenie je postarané.

. . .

Sci-fi dimenzia z detských pier
   Cieľom projektu Literárna škôlka, ktorý realizujú pedagógovia Základnej školy Pionierska 2 v Brezne, je vlastná žiacka tvorba literárnych textov. Už po štvrtýkrát sa projekt teší literárnemu bábätku, ktorý dostal meno Vesmírne dobrodružstvá. Žiaci všetkých vekových kategórií sa tvorivo prejavili v žánrovej tvorbe sci-fi príbehov, ktoré zaujmú nespútanou detskou invenčnosťou. Veselé i vážne vesmírne putovania zdobia pestré výtvarné ilustrácie, taktiež z rúk šikovných P-dvojkárov.
  Zoznámiť sa s textami Literárnej škôlky môžete aj na internetovej stránke základnej školy. Vstupenka do sveta detskej fantázie je zadarmo, no povinnou výbavou je odvaha snívať.
Mgr. Kristína Gondová

. . .

  Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Brezne vo štvrtok 3. apríla od 8.00 do 12.00 pozýva do hotela Ďumbier na Námestí gen. M. R. Štefánika 31/37 v Brezne na IV. REGIONÁLNU BURZU PRÁCE
   pre: zamestnávateľov regiónu, ktorí prácu ponúkajú, všetkých nezamestnatných, ktorí prácu hľadajú, zamestnaných, ktorí chcú prácu zmeniť, sprostredkovateľské agentúry, ktoré sprostredkúvajú zamestnanie za úhradu, agentúry dočasného zamestnávania, zamestnávateľov zo zahraničia, ktorí ponúkajú prácu cez sieť Eures, a pre širokú verejnosť.
   V prípade záujmu bližšie informácie poskytnú na č. tel.: 6111473, 61125782.

. . .

Mestská knižnica v Brezne pre žiakov základných škôl vyhlasuje štvrtý ročník literárnej súťaže Zahraj sa na spisovateľa, ilustrátora a vydavateľa a vytvor knihu o národnom hrdinovi Jurajovi Jánošíkovi.
   Hotové práce treba priniesť do mestskej knižnice do 15. mája. Súťaž vyhodnotia na námestí pri príležitosti Medzinárodného dňa detí.

 

. . .

Svetový deň vody – 22. marec
Chráňme vodu - voda bude chrániť nás
   Medzi významné dni svetového kalendára v roku 1992 zaradili
Svetový deň vody, pripadajúci na 22. marec, ktorý vyhlásilo Valné zhromaždeníe OSN na Konferencii v Rio de Janeiro. Svetový deň vody sa teda oslavuje počnúc rokom 1993 v súlade s odporučeniami Konferencie OSN o životnom prostredí a rozvoji, čo je dôkazom stále stúpajúceho významu vody pre ľudstvo. Voda ako neodmysliteľná súčasť života pokrýva 71 percent zemského povrchu a je najrozšírenejšou substanciou Zeme. Napriek tomu sa dostupnosť čistej pitnej vody stáva jedným z najzávažnejších problémov ľudstva. Mnohé oblasti trpia akútnym nedostatkom pitnej vody. Problém súvisí s ekonomickou a hospodárskou situáciou mnohých krajín sveta. Vodné toky a vodárenské zdroje sú kontaminované, znižuje sa výdatnosť vodárenských zdrojov, v priemysle sa nepoužívajú najnovšie technológie na opätovné používanie vody a s vodou sa často nehospodárne zaobchádza.
   Skutočnosti sú len fragmentom údajov, ktoré súvisia s vodou a jej svetovým nedostatkom. Šťastím našej krajiny je, že vody máme zatiaľ dostatok. Zrejme to je jeden z dôvodov, prečo si ju nevieme dostatočne vážiť.
   Každoročne pri príležitosti
Svetového dňa vody obraciame
sa s výzvou k spoluobčanom, ktorá smeruje k ochrane vôd. Žiaľ, výzvy ostávajú v rovine proklamačných vyhlásení, bez výraznejšieho výsledného efektu. Vode bola daná čarovná moc byť miazgou života. Stav, ktorý môžeme spoločne registrovať pozdĺž vodných tokov, je však dlhodobo žalostný. Koridory brehových línií sa v mnohých prípadoch stali súvislým smetiskom. Na odstránenie tohto stavu Správa povodia Hrona navrhuje opätovné riešenie spočívajúce na spolupráci spoluobčanov, ktorým záleží v akej krajine žijeme, ako sa cíti hosť, ktorý nás navštívi, a s akými pocitmi bude z našej krajiny odchádzať.
   Úlohou v jarných mesiacoch je opätovné kampaňovité zabezpečenie zberu odpadu z pobrežných pozemkov a brehových porastov tokov podľa katastrov miest a obcí pracovníkmi vyčlenenými na výkon aktivačných  prác a občianskych združení s účinnou pomocou Správy povodia Hrona.  
  
Veríme, že snaha o riešenie stavu, ktorý nepridáva na cti žiadnemu občanovi tejto krajiny, nájde u vás pochopenie. Verte, že voda nám naše spoločne vynaložené úsilie mnohonásobne vráti.

Ing. Martin Rybár, riaditeľ správy povodia


Rozpis lekárenských pohotovostných služieb v Brezne na apríl

   1. utorok: Afrodita, Nám. gen. M. R. Štefánika 8, 2. streda: Lekáreň pri nemocnici, s. r. o., Banisko 1, 3. štvrtok: Aurum BB, Malinovského 2A, 4. piatok: Yzop, Rázusova ulica, 5. sobota: Lekáreň na štadióne, Fraňa Kráľa 1, 6. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 7. pondelok: Lekáreň pri nemocnici, 8. utorok: Lekáreň na štadióne, 9. streda: Medikament, Kuzmányho 1, 10. štvrtok: Vitamín, Nám. gen. M. R. Štefánika 31, 11. piatok: Medicentrum Brezno, s. r. o., ČSA 60/12, 12. sobota: Yzop, 13. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 14. pondelok: Yzop, 15. utorok: Lekáreň na štadióne, 16. streda: Lekáreň pri nemocnici, 17. štvrtok: Lekáreň pri nemocnici, 18. piatok: Afrodita, 19. sobota: Lekáreň na štadióne, 20. nedeľa: Yzop, 21. pondelok: Lekáreň pri nemocnici, 22. utorok: Aurum BB, 23. streda: Yzop, 24. štvrtok: Lekáreň pri nemocnici, 25. piatok: Lekáreň na štadióne, 26. sobota: Medicentrum, 27. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 28. pondelok: Medikament, 29. utorok: Vitamín, 30. streda: Medicentrum.


Polícia pátra

   Polícia v Brezne sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 38-ročnom Miroslavovi  Kúdelovi z Predajnej, na ktorého Okresný súd v Žiari nad Hronom vydal príkaz na zatknutie pre trestný čin zanedbania povinnej výživy.
   Miroslav Kúdela sa v mieste bydliska nezdržuje, nachádza sa na neznámom mieste.
   Polícia  žiada občanov, ktorí by vedeli podať akékoľvek informácie o hľadanom mužovi, aby tak urobili v ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známe tel. číslo 158.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT