1. APRIL 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 1. do 8. apríla

5. so, 6. ne -  40 mm ZÚRIVOSTI (USA, MP/15, 19.30) - Bláznivá komédia.


KULTURA

 Lesy mesta Brezno, fotograf Peter Berčík a Horehronské múzeum v Brezne pozývajú do Horehronského múzea na Nám. gen. M. R. Štefánika 13 na otvorenie výstavy TRI ROKY PO ... - tematicky zameranú na priblíženie krásnej prírody skúšanej pohromami a ťažkej práce v nej.
  Potvrá od 4. do 30. apríla.

. . .

Slovenský rozhlas Bratislava a Mestské kultúrne stredisko v Brezne pozývajú
na VEREJNÚ NAHRÁVKU zábavnej relácie ECHORÁDIO
   Účinkujú: I. Malachovská, P. Topoľský, M. Paveleková, I. Letko, R. Kajzer a P. Meluš
   Hlavný hosť večera: Katarína BRYCHTOVÁ, hudobní hostia: Anita SOUL a Marcel PALONDER
v pondelok 21. apríla o 19.00 v mestskom dome kultúry
vstupné: 110 Sk
   Predpredaj vstupeniek v TIKu, č. tel.: 6114221.


DAKUJEME ...  

   V mene rodičov a hráčov chcem poďakovať vedeniu MŠK Brezno, hokejovým trénerom Tomášovi Turňovi, Romanovi Ľuptákovi, Jánovi Spinovi a vedúcemu družstva Marekovi Faškovi za ich celosezónnu prácu.

Michal Miklovič

   Ďakujem MUDr. D. Krešákovej za obrovskú pomoc v mojom živote. Ďakujem MUDr. P. Gerberymu, sestričke Gregušovej za ochotu a všetkým, ktorí mi pomohli.

Pacientka Anna Ďuricová z Podbrezovej

...

Poďakovanie od rodičov
  
Racionalizačné opatrenia v oblasti školstva v Brezne si vyžiadali aj organizačné a personálne zmeny. Po šiestich rokoch odchádza z funkcie riaditeľa bývalej Základnej školy Pionierska 4 v Brezne Ľubomír Fabuš. V mene združenia rodičov  sa  mu chceme úprimne poďakovať za prácu, ktorú v tejto funkcii v záujme zvýšenia úrovne školy urobil. Uvedomujeme si, že  ako väčšina vedúcich pracovníkov v školstve bol vo veľmi ťažkej situácii. Na jednej strane bolo nutné starať sa o materiálne podmienky školy - zápasiť s nedostatkom peňazí na prevádzku, na rekonštrukciu budov, na druhej strane dbať o zvyšovanie úrovne školy, podnecovať učiteľov aj žiakov k novým tvorivým aktivitám, zabezpečovať požiadavky a potreby učiteľov. Napriek tomu sa mu za jeho pôsobenia podarilo zrealizovať v prospech školy mnohé náročné aktivity. Oceňujeme, že sa jeho osobným pričinením vybudovala baletná miestnosť, zlepšili sa materiálne podmienky predškolských zariadení, v škole zaviedli  internet, zriadili   počítačovú učebňu. Mnoho jeho aktivít prispelo k vylepšeniu materiálnych podmienok pre šport; vybudovalo sa doskočište, dokončila atletická dráha, vymenili okná v telocvičniach. Určite prispel aj osobným vkladom k rozšíreniu spolupráce so ŽP Šport, a. s., Podbrezová, čím sa vytvorili nové možnosti pre aktívnych športovcov. Ďakujeme mu aj za dobrú spoluprácu so združením rodičov.
   Každá zmena znamená nové podmienky, ktorým sa treba prispôsobiť. Želáme doterajšiemu riaditeľovi Ľubomírovi  Fabušovi, aby mal i naďalej dostatok  elánu a chuti prekonávať nové úlohy v jeho náročnom poslaní učiteľa. Nech ho nové podmienky neoberú o kreativitu a chuť realizovať naďalej svoje schopnosti a aktivitu v prospech svoj a našich detí.


SPORT


  INE

Základná umelecká škola v Brezne vo štvrtok 24. apríla o 17.00 pozýva do sály školy na žiacky koncert.
   Vstupné je dobrovoľné.

. . .

Divadelný súbor Jána Chalupku opäť medzi krajanov
  Divadelný súbor Jána Chalupku už tradične navštevuje rodákov na Dolnej zemi, aby im svojím umením priblížil kus ich domoviny.
   V dňoch od 2. do 7. apríla sa so svojou veľmi úspešnou inscenáciou hry F. Urbánka Pani richtárka predstaví publiku v maďarskom Pitvaroši, rumunskom Nadlaku, chorvátskom Iloku, ako aj v srbskej Pivnici, kde bude účinkovať na záver medzinárodného divadelného festivalu Dida 2008.
  
Súboru prajeme veľa úspechov, žičlivé publikum a tešíme sa na jeho dojmy po návrate, ktoré radi zverejníme.

 . . .

Dedinské divadlo
   v stredu 2. apríla o 18.00 srdečne pozýva do priestorov Kultúrneho domu v Hronci na premiéru divadelnej hry Blanky Weissovej … Jednoducho žena...

  . . .

Vážení obyvatelia okresu Brezno

   Prichádzame k vám s ponukou zapojiť sa do rozhodovania o tom, ako sa budú riešiť sociálne problémy v našom regióne, ako sa budú napĺňať potreby sociálne odkázaných  spoluobčanov. Partnerstvo sociálnej inklúzie, ktoré pôsobí v okrese od roku 2004, v tomto roku realizuje spracovanie Sociálnej stratégie okresu Brezno do roku 2015. Zapojte sa aktívne do rozvoja nášho regiónu, staňte sa členmi pracovných skupín na hľadanie riešenia sociálnych otázok a problémov zamestnanosti v okrese Brezno.
   Územie okresu Brezno je tvorené 29 obcami a mestom Brezno, žije tu viac ako 65 000 obyvateľov, z toho je viac ako 3700 nezamestnaných (2000 dlhšie ako 12 mesiacov), 2280 občanov je v sociálnej núdzi, 1000 občanov je ťažko zdravotne postihnutých.
   Prečo sa máte pridať? Rozvoj regiónu je priamo závislý najmä od toho, ako sa my sami budeme zapájať do jeho procesov; do prípravy stratégie môže byť zapojený každý, kto aktívne pôsobí v oblasti sociálnych služieb a služieb zamestnanosti na území okresu, ale aj ktokoľvek, kto je ochotný pomáhať sociálne ohrozeným skupinám našich spoluobčanov; získate podporu pre vaše nápady a projekty, ktoré sa stanú súčasťou stratégie; nájdete nových partnerov a nadviažete spoluprácu, ktorá vám pomôže v ďalšej práci;
   Ako sa zapojiť? Príďte na stretnutia pracovnej skupiny v dňoch 10., 22.  apríla a 6. mája  o 9.00 do priestorov Administratívneho, poradenského a informačného centra PSI Brezno v budove Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémie EBG, Školská 5, Brezno.
   Ďalšie informácie získate: Administratívne, poradenské informačné centrum PSI Brezno, Školská 5, Brezno

monikab@sanynet.sk ,                                      

Prvá rozvojová regionálna a vidiecka agentúra – RRA Horehronie, Školská 5, Brezno, prva@inmail.sk               
   Staňte sa tými, ktorí pomáhajú, a ktorým leží na srdci naša budúcnosť!

PROJEKT JE SPOLUFINANCOVANÝ EURÓPSKOU ÚNIOU
. . .

Materské centrum Dúha v Heľpe
ozýva mamičky s deťmi do svojich priestorov

* otvorené v pondelok a v piatok od 12.00 do 15.30 *

. . .

 Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamžite do stáleho pracovného pomeru technického kontrolóra pre strojársku výrobu

- prax v odbore zváraných konštrukcií

- prax v odbore strojné opracovanie

Kontakt: p. Máliková, 0907 149541

Ing. Čistoň, 0905 551911

. . .

  Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamžite do stáleho pracovného pomeru, na živnosť, ako i na brigádu:

- zámočníkov, potrebná znalosť čítania technických výkresov

- zváračov so štátnymi skúškami W01, W03

Nutná prax.

Kontakt: p. Máliková, 0907 149541

Ing. Čistoň, 0905 551911


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT