15. APRÍL 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  



Michaela Černická z Valaskej, Alexandra Vlčková z Pohronskej Polhory, Stanislav Súkeník z Brezna, Matej Štulrajter z Čierneho Balogu, Alexej Petrovský z Hronca, Nguyen Thu Trang Lua z Topoľčian, Terézia Hošková z Dolnej Lehoty, Tomáš Bráz z Heľpy, Sára Nemčoková z Beňuša, Adrián Oračko z Piesku, Patrik Bartoš z Brezna, Erik Bialik z Pohorelej, Michal Hudáč z Jasenia.

 

  

                Opustili nas_image

     

 

  Ján Bubelíny (43) z Braväcova, Štefan Olšiak (85) z Hronca, Paulína Daxnerová (85) z Podbrezovej, Ladislav Veverka (84) z Pohorelej, Margita Medveďová (75) z Brezna, Pavel Auxt (70) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

V prvý aprílový piatok hasiči dvakrát vyštartovali do Čierneho Balogu, kde pri zrážkach osobných áut sa zranil vodič. Po dopravnej nehode v Beňuši vytiahli na cestu Opel, ktorý bol mimo vozovky, a absolvovali výjazd do Vaľkovne, kde Liaz vbehol do hlbokej priekopy. V Podbrezovej vysokým tlakom zlikvidovali požiar kontajnera a vo Valaskej, Podkoreňovej a v Bujakove uhasili horiacu starú trávu. V stredu ich požiadali o pomoc z Domu sv. brata Alberta na Kuzmányho ulici v Brezne, kde vo výťahovej šachte nastal elektrický skrat.


155

Breznianski lekári zaevidovali 23 príhod srdca a obehu, 5 dýchacích príhod, 6 príhod tráviaceho systému, 11 neurologických príhod, 2 úrazy, 9 iných prípadov a zneužitie. Lekári v Bystrej pomohli pri 6 neurologických príhodách, 9 príhodách srdca a obehu, 4 príhodách dýchania, úrazoch a brušných príhodách, 2 pôrodoch, zapísali zneužitie a previezli do nemocnice 2 pacientov. Záchranári v Lome nad Rimavicou zaznamenali cievnu príhodu, úraz, kolapsový stav, poruchy rytmu srdca a absolvovali výjazd k 2 dopravným nehodám. V štatistike výjazdov v Heľpe sú zapísané 3 pokusy o samovraždu, 11 srdcovo-cievnych príhod, prevoz do Banskej Bystrice, 5 úrazov (prepravili 5-dňové podchladené dieťatko).


Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej záchrannej služby v Poprade, Polomke a v Brezne poskytli technickú pomoc trom vodičom, ktorí mali problémy s vozidlami (porucha motora, odtrhnutá polos). Po dopravných nehodách odtiahli Fabiu, Feliciu a Audi.


Horská záchranná služba
6195326

Cez víkend 4. a 5. apríla členovia Horskej záchrannej služby asistovali na skialpinistických pretekoch a zjazde vo voľnom teréne v Školskom žľabe. V utorok ich z Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici požiadali o pomoc pri pátraní po nezvestnom 38-ročnom slovenskom turistovi, ktorý sa v pondelok 31. marca stratil počas prechodu na Muránsky hrad. Doposiaľ pátrania boli neúspešné. Nezvestného našli dopoludnia v deň pátracej akcie, no bez známok života. Muž pravdepodobne spadol v ťažkom lezeckom teréne, kde záchranári museli použiť lanovú vyprosťovaciu techniku.


 

Blahozelanie

Dňa 13. apríla oslávil osemdesiate narodeniny náš drahý manžel, otec, starý a prastarý otec

Dezider Babic z Brezna.

Všetko najlepšie, veľa zdravia a pekných chvíľ v kruhu najbližších zo srdca želá manželka, dcéry s rodinami, osem vnúčat a dve pravnúčatá.

     

Podakovanie

Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí v marci odprevadili na poslednej ceste nášho drahého
Daniela Lopušného z Brezna.
Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

Dňa 24. marca vo veku šesťdesiattri rokov si nás navždy opustil, drahý manžel, otec, starký, svokor
Tibor Bartoš.
Nemôžeme na teba zabudnúť, chýbaš v našich srdciach. S láskou na teba budú vždy spomínať manželka Hanka, dcéra Ľubka s manželom Paľkom, dcéra Beatka, syn Ľubko s manželkou Dankou, vnučka Lucka, vnuci Peťko a Jakubko.

Vyslovujeme hlbokú vďaku všetkým príbuzným, priateľom a spolupracovníkom
Stanka Longauera,
ktorí sa s ním prišli rozlúčiť na poslednej ceste 27. marca tohto roku. Ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

Lúčim sa s Vami, moji milí, ruky stisk dnes vám už nemôžem dať. Srdce dotĺklo, odišli sily, lúčim sa s každým, kto ma mal rád.
Ďakujeme príbuzným, priateľom, susedom, bývalým kolegom a poľovníkom PZ Veľká Dolina za odprevadenie na poslednej ceste dňa 9. apríla nášho milovaného manžela, otca a starého otca
Pavla Auxta z Brezna.
Ďakujeme za kvetinové dary a za prejavenie sústrasti.
Smútiaca rodina

Spomienky

 Zavreli ste oči, chcelo sa vám spať, ani ste netušili, čo to má znamenať. Srdcia ubolené prestali biť, nebolo lieku, aby ste mohli ďalej žiť. Smútok a ticho dolieha na náš dom, veľmi nám chýbate otec a Janík v ňom. Nič viac už vám nemôžeme dať, len modlitbu, kyticu kvetov na hrob a tíško spomínať.
Dňa 3. apríla sme si pripomenuli desiate výročie úmrtia a nedožitých osemdesiatšesť rokov nášho drahého
Rudolfa Šuleja.
Dňa 19. apríla si pripomenieme nedožitých tridsať rokov života nášho milovaného
Janíka Šuleja z Polomky.
S úctou a láskou spomína smútiaca rodina.
Kto ste ich poznali, venujte im tichú modlitbu a spomienku.

. . .

Dňa 9. apríla uplynulo pätnásť rokov odvtedy, čo nás navždy opustil milovaný syn, brat a otec
Milan Kúkol z Brezna
Tí, ktorí ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichú spomienku.
Smútiaca rodina

. . .

S tichou spomienkou k vášmu hrobu chodíme, pri plameňoch sviečky sa za vás modlíme. Nemohli ste tu s nami dlhšie byť, ale v našich srdciach budete stále žiť.
Odišiel si tým, čo ťa radi mali, tvoje pery ani posledné zbohom nám nedali.
Dňa 11. apríla sme si pripomenuli nedožitých tridsaťosem rokov nášho drahého syna
Andreja Ambróza z Brezna.
Spomínajú rodičia, sestra Ivka s rodinou, sestra Vierka so synom Andrejkom, dcéra Andrejka, krstní rodičia a ostatná rodina.

. . .

Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na cintoríne spíš svoj večný sen.
Dňa 13. apríla uplynul rok odvtedy, čo nás navždy opustil otec, syn, priateľ, starý otec a synovec
Ján Faško z Brezna.
S láskou a úctou spomína mama, priateľka, syn, dcéra s vnúčatami a teta Marta s rodinou.

. . .

Po krátkych cestách chodili sme spolu, na dlhú odišla si sama. Márne ťa naše oči hľadajú, márne po tvári slzy stekajú. Ticho trpela a s chorobou zápasila. Ubolené vykrvácané srdce prestalo navždy biť. Smutný je náš dom, keď niet, mama, teba v ňom.
Dňa 14. apríla uplynul rok odvtedy, čo nás opustila manželka, mama, starká, sestra, nevesta a švagriná
Elena Švantnerová z Čierneho Balogu – Medveďova.
Spomínajú manžel, dcéra Zuzka a syn Michal, zať Jožko, vnuk Juraj, sestra Margita s rodinou, Anna s rodinou, svokrovci, švagrovia, švagriné a kmotrovci.

. . .

Len ten, kto stratil, koho mal rád, pochopí, čo je bolesť a žiaľ.
Dňa 16. apríla uplynú štyri roky odvtedy, čo nás náhle opustil náš tatik
MUDr. František Šuránek z Brezna.
S láskou a úctou spomína manželka a dcéry s rodinami.

. . .

Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
Dňa 16. apríla uplynie devätnásť rokov odvtedy, čo nás opustil náš manžel, otec a starý otec
Tomáš Kyzek z Brezna.
Spomína smútiaca rodina.

. . .

Hoci si odišiel bez slova a na rozlúčku nebol čas, spomienky na teba, ostanú navždy v nás. Zavrel si oči, srdce prestalo ti biť, nestihol si sa s nami rozlúčiť.
Dňa 17. apríla uplynie rok odvtedy, čo nás náhle opustil
Vladimír Ľupták zo Štiavničky.
S láskou a úctou spomínajú manželka, synovia a celá rodina.

. . .

Ten večer... tíško si odišiel, tak veľmi si chcel ešte žiť! Kto v srdci žije, nezomiera, no ťažké je to pochopiť.
Dňa 19. apríla uplynie päť rokov odvtedy, čo nás opustil náš drahý manžel, otec a starý otec
Štefan Benedik z Pohronskej Polhory.
S láskou a úctou spomína manželka Mária, dcéra Ľubica, synovia Ľubomír, Miroslav, Damián s rodinami a nevesta Janka s deťmi.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od stredy do stredy * Horoskop od stredy do stredy * Horoskop od stredy do stredy *

zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, tel: 0905 119230

Baran
   Niektoré záležitosti sa vám zdajú úplne nezvládnuteľné. Najlepšie urobíte, keď ich odložíte na neskorší čas. Často sa potom vyriešia samy.

 Býk
   Potrebujete si kúpiť nový televízor, video, mobil či dokonca auto? Urobte to teraz. Šťastie vám bude priať pri nákupe každého druhu. Nezabudnite ani na malý darček pre partnera.

 Blíženci
   Potrebujete duševnú vzpruhu a oddych. Navštívte výstavu či kino a pokiaľ máte koníčka, tým lepšie. Koncom týždňa pocítite zvýšenú erotickú túžbu a môžete ľahko zabudnúť na manželský sľub vernosti.

 Rak
   Humor je najlepším liekom na trápenie. Berte preto s úsmevom školské neúspechy vašich detí rovnako ako smolu, ktorú môžete mať v obchode alebo pri stretnutí s človekom, ktorého by ste radšej nevideli.

 Lev
   Pociťujete na svojom tele blahodarné účinky jari. Cítite sa oveľa lepšie a spokojnejšie. Choďte prírode v ústrety, vyberte sa na prechádzky, aby ste mohli načerpať čo najviac energie.

 Panna
   Pravdepodobne pocítite túžbu zlepšovať nielen svoj zovňajšok a domov, ale zameriate sa aj na ostatných členov rodiny vrátane príbuzných. To platí aj o vašom zamestnaní a spolupracovníkoch.

  Váhy
  
Potrebujete sa rozveseliť a pobaviť seba aj ostatných. Skúste vymyslieť nejaký originálny aprílový žartík pre kolegov, priateľov alebo príbuzných.

  Škorpión
   Osobe z vášho susedstva, ktorá sa ustavične naparuje, treba pritiahnuť uzdu. Možno vám to urobí väčšiu radosť, ako by ste predpokladali. Nič nebráni tomu, aby ste prežívali jedno z najspokojnejších období svojho života.

 Strelec
   Ste unavený a vyčerpaný. Vaše telo má síce dobrú kondíciu, ale psychika pokrivkáva. Potrebujete úplne vysadiť. Najlepšie urobíte, ak si vezmete voľno. V práci budete aj tak zbytočný.

 Kozorožec
  
Týždeň je ako stvorený na nežný sex, meditáciu, výlety do prírody, návštevu hradov a zámkov. Nevysedávajte pred televíznou obrazovkou, ale vychutnávajte život plnými dúškami!

 Vodnár
   Na vtipkovanie nemáte čas ani náladu. V práci to vyzerá tak, ako by ste tam rok neboli. Na stole sa hromadí práca, telefóny zvonia a termíny sa neúprosne blížia.

 Ryby
   Ste vo skvelej, priam bohorovnej nálade. A ako sa zdá, nič vás nemôže rozhádzať. Hľadíte na svet tými najružovejšími okuliarmi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT