6. MAJ 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

   Samuel Roháč z Brezna, Daniel Horváth z Brezna, Nela Kochanová z Beňuša, Gabriel Vagaday z Brezna, Kamila Tóthová z Brezna, Radovan Oláh z Heľpy, Kristián Jozef Babnič z Brezna, Dominik Haraburda z Bacúcha, Martin Muránsky z Brezna, Terézia Oláhová z Hronca, Ján Pompura z Pohorelej.

 

                Opustili nas_image

     

 

   Jozef Štulrajter (85) z Čierneho Balogu, Milan Tehlár (73) z Valaskej, Anna Krištofíková (67) zo Závadky nad Hronom, Margita Ilčíková (75) zo Sihly, Gustáv Žilka (60) z Brezna, Jozef Turoň (77) z Lomu nad Rimavicou, Ján Luciak (92) z Brezna, Pavel Vetrák (77) z Pohronskej Polhory. 

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

Záchranné zložky zasahovali
150

   V posledný aprílový piatok hasičov požiadali o otvorenie bytu v Podbrezovej, kde bolo podozrenie, že uniká plyn. Po zrážke sanitky so Seatom na štátnej ceste I/66 v Brezne odpojili z vozidiel akumulátory, havária sa našťastie obišla bez zranení. V pondelok pomocou špeciálneho náradia otvorili byt na Malinovského ulici v Brezne. V utorok vo Filipove došlo k reťazovej zrážke troch áut, ktoré odtiahli mimo vozovky a vytečené ropné produkty odstránili vapexom. Na Ceste osloboditeľov v Brezne a v Pohorelej jednoduchými hasiacimi prostriedkami zlikvidovali požiar trávnatých porastov.

 

155

   Lekári v Brezne vyštartovali k 15 srdcovo-cievnym príhodám, k 5 dýchacím príhodám, k 3 neurologickým príhodám a iným prípadom, k 8 úrazom a poskytli pomoc 5 ľuďom v opitom stave. Lekári v Bystrej zaregistrovali 18 výjazdov. Poskytli prvú pomoc pri 2 úrazoch, 3 neurologických príhodách, poruchách dýchania, príhodách srdca a obehu a pri 5 iných prípadoch. Záchranári v Lome nad Rimavicou previezli pacientov s bolesťami chrbtice, so sťaženým dýchaním, úrazom hlavy či na interné oddelenia do nemocníc v Brezne a vo Zvolene. V Heľpe pomohli pri 4 srdcovo-cievnych príhodách, 3 úrazoch,  neurologickej príhode, pri pôrode, brušnej príhode, zaevidovali iný prípad, prepravili 5 pacientov, ktorí mali problémy s dýchaním.

 

 Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby odtiahli štyri vozidlá po dopravných nehodách vo Vagnári, Hnúšti a dvakrát v Brezne. Havárie sa obišli bez väčších zranení, v jednom prípade úradoval alkohol. Vo Valaskej pomohli majiteľovi  Škody 120 so zlomenou zadnou polosou, odtiahli Volkswagen s odtrhnutou prednou nápravou a Peugeot 307 s poruchou elektroniky.

 

 Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby zhodnotili, že posledné aprílové a prvé májové dni boli pokojné. Nezaevidovali žiadny úraz ani pátraciu akciu.

   

Blahozelanie

   K rodnej dedinke na Balogu letí jasná hviezda, že krásneho jubilea sa dňa 7. mája naša drahá mama dožíva. Striebro už vlasy pretkalo ti, tvár poznačili vrásky, no z tvojho srdca neubudlo ani trocha lásky. Nech žitia cesta načatá ti ďalej plynie pokojne, maj radosti a šťastia nadostač, zdravia a lásky prehojne. Ži dlho medzi nami, kým teba máme, nie sme sami.

   Všetko najlepšie k sedemdesiatym piatym narodeninám

Terézii Potkányovej z Čierneho Balogu – Jánošovky

prajú syn Ľubomír, Ivan, Jaroslav a Pavol s rodinami.

   K pozdravu sa pripájajú rodiny Rosíková, Švantnerová, Kohútová, Račáková a ostatná rodina. Prastarkú za všetkých objíma pravnúčik Tomáško.

 

Podakovanie

 

   Ďakujeme všetkým príbuzným, známym, priateľom a susedom, ktorí dňa 23. apríla odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Pavla Kleina.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

Spomienky

    Len ten, kto stratil toho, koho miloval, pochopí, čo je to bolesť a žiaľ.
   Dňa 5. mája uplynul rok odvtedy, čo nás opustil syn, brat, švagor, ujo a krstný otec

Vojtech Kvietok z Brezna – Rovní.

   Spomína smútiaca rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Dňa 5. mája uplynulo sedem rokov odvtedy, čo nás opustila manželka, mama a dcéra

Marta Smreková z Brezna.

   S láskou a úctou spomína smútiaca rodina.

 

   Kyticu kvetov na hrob dávame, v modlitbách s úctou a láskou na teba spomíname.
   Dňa 7. mája si pripomenieme siedme výročie úmrtia nášho manžela, otca a starého otca

Ľudovíta Kmeťa z Valaskej.

   Spomína manželka, dcéry a vnúčatá.
   Tí, ktorí ste ho poznali, venujte mu prosím tichú spomienku.

 . . .

   Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
   Dňa 9. mája uplynie rok odvtedy, čo nás navždy opustil

Ján Dubéci z Brezna.

   S láskou spomína matka Marína a synovia Janko, Maťko s mamou.

 . . .

   Dotĺklo srdce, ktoré sme tak milovali, klesli ruky, čo pre nás pracovali, zhasli oči, stíchol hlas, vďaka ti mama za všetkých nás.
   Dňa 9. mája uplynie rok odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá mama, svokra, starká a prastarká

Antónia Auxtová z Čierneho Balogu – Medveďova.

   Spomínajú dcéry Margita a Anna, zať Jozef, vnúčatá a pravnúčatá a ostatná rodina.

 . . .

   Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, my ťa však v srdci stále máme, s láskou a úctou na teba spomíname.
   Dňa 10. mája uplynie pätnásť rokov odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá manželka, mama, stará a prastará mamka, sestra a švagriná

Mária Jenčová, rodená Hanesová z Brezna.

   S láskou a úctou spomínajú dcéra Mária, syn Ján, nevesta Darina s rodinami, sestry Anna, Emília, Marta, brat Ľudovít s rodinami, krstné deti a ostatná rodina.

 . . .

   Váš odchod žije s nami, vy žijete v nás – my vo vás, nie sme sami.
   Všetkým, ktorí poznali našich drahých rodičov

Annu a Viliama Mravíka

pripomíname, že pred piatimi rokmi dňa 29. januára dotĺklo srdce našej mamy Anny a dňa 11. mája uplynie rok odvtedy, čo nás navždy opustil náš drahý otec Viliam.
   Dcéry Anna a Danka s rodinami

 . . .

   Odišla si od nás ako hmla z rána, zostala po tebe bolestivá v duši rana. Smutný je náš dom, keď teba tam niet, ty si spíš svoj sen už niekoľko liet. Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať a pokojný spánok naveky ti priať.
   Dňa 11. mája uplynie pätnásť rokov odvtedy, čo nás náhle bez slova rozlúčky navždy opustila milovaná manželka, mama, stará mama a svokra

Antónia Pančíková z Čierneho Balogu – Jánoškovky.

   S láskou spomínajú manžel, synovia Ján, Peter a Ivan s manželkami, vnúčatá Miška, Janko, Peťo, Natálka a ostatná rodina.

 . . .

   V neznámy svet odišiel spať, zaplakal každý, kto ho mal rád. Čas plynie ako tichej rieky prúd, len bolesť trvá a nedá zabudnúť.
   Dňa 11. mája uplynú štyri roky odkedy nás navždy opustil náš dobrý otec a starký

Stanislav Pindiak z Pohronskej Polhory.

   S láskou a úctou spomínajú manželka, dcéra, vnuk a blízka rodina.
   Ďakujeme všetkým, ktorí mu spolu s nami venujú tichú spomienku.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
  
Dobre, že ste niektoré problémy odložili. Teraz vidíte, že sa vyriešili sami. Šťastie vám ukazuje usmievavú tvár, ale nezaspite na vavrínoch. Človek, ktorého stretnete, vám pripomenie, koľko máte starých priateľov, a že by ste na nich nemali zabúdať.

Býk
  
Svižne ste vykročili do nového, úspešného týždňa. Hýrite skvelými nápadmi, aj keď treba dodať, že ich realizácia je trochu pochybná.

Blíženci
  
V zamestnaní aj naďalej prekypujete elánom a správnymi nápadmi, ktoré si rozhodne nenechávajte pre seba. Podeľte sa o ne s ostatnými a dôverujte si.

Rak
  
Vstaňte o trochu skôr ako inokedy, vypite dobrú kávu, zjedzte niečo teplé a vypočujte si hudbu, ktorú obľubujete. S plným žalúdkom a so známymi tónmi v ušiach sa vám lepšie vykročí do sveta.

Lev
  
S partnerom ani s kolegami v práci príliš nediskutujte. Ak máte nejaký problém, hovorte o ňom otvorene. Aj s deťmi môžete v podstate hovoriť o čomkoľvek.

Panna
  
Očakávajte, že vám niektorí kolegovia v zamestnaní možno pripravia nepríjemné okamihy. Nedajte sa tým zaskočiť, nekonajte unáhlene a neuvážene.

Váhy
  
Stále vás ohrozuje vírus chrípky, ktorý si na vás už istý čas brúsi zuby. Nemali by ste sa v tieto dni nijako namáhať. Pokiaľ je to možné, dôležité úlohy preložte na inokedy.  

Škorpión
  
Ak máte tento týždeň pracovné alebo súkromné problémy, môžete si za ne aspoň čiastočne sám, pretože ste na seba naložili viac, ako ste schopný uniesť.

Strelec
  
Týždeň by mal byť príjemnejší a pokojnejší ako predchádzajúce dni. Možno vám deti niečím urobia veľkú radosť. A nebude záležať na tom, či sú ešte školopovinné, alebo už dávno dospelé.

Kozorožec
  
Trochu rozpačitý týždeň. Pozor si dajte najmä na ústa, lebo máte  tendenciu hovoriť o sebe viac, ako je vhodné. Dbajte o svoje zdravie a najmä o správnu životosprávu.

Vodnár
  
Ste vo vynikajúcej forme, prekypujete silou a hýrite nápadmi. Vaša výrečnosť vám prinesie úspech v podnikaní. Spory medzi spolupracovníkmi alebo príbuznými sledujte z diaľky.   

Ryby
 
 Ste trochu nervózny a snažíte sa dohnať všetky resty. Mysľou ste už v nasledujúcom víkende. Nenechajte sa rozptyľovať „otravovaním“  spolupracovníkov a pusťte sa do úloh, ktoré najviac horia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT