24. JÚN 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 24. júna do 1. júla

28. so, 29. ne – SPEED RACER (USA MP/12, 19.30) – Dráma.


KULTURA

 . . .


ĎAKUJEME...

   ,,Požehnaj, Pane, všetky svoje dietky,“ pod týmto heslom sa niesol benefičný koncert, ktorý sa uskutočnil dňa 1. júna v rímskokatolíckom kostole v Brezne. Venovaný bol kresťanskej oslave Medzinárodného dňa detí prostredníctvom nadácie Dobrý anjel, podpore onkologicky chorému dieťaťu, mojej dcére Miške. Na pekne zorganizovanom koncerte  s vysokou úrovňou sa zúčastnili mnohí známi, rodina, spolužiaci a široká verejnosť, ktorí sa dozvedeli o Miškinej chorobe, ktorá sa jej po krátkom čase vrátila. Na záver odznelo veľa ďakovných pozdravov účinkujúcim, organizátorom a všetkým zainteresovaným ľuďom. S Miškou sme boli dojaté, neschopné nájsť v tej chvíli správne slová, ktoré by vyjadrili        to, čo sme cítili. O dva dni Miškini spolužiaci z gymnázia v Brezne, 2. B triedy pod vedením profesorky Tatiany Sedlákovej a s podporou vedenia školy zorganizovali odbery krvi. Keď sa o plánovanej akcii dozvedeli v transfúznom oddelení v Banskej Bystrici neváhali a vyštartovali do Brezna. Riaditeľstvo školy poskytlo dve triedy, kde odobrali krv 62 ľuďom, ktorá výlučne poslúži deťom v detskom onkologickom oddelení v DFNsP v Banskej Bystrici.

   Z úprimného srdca sa chcem za seba aj v menej Mišky poďakovať všetkým dobrým ľuďom, blízkej rodine, spolužiakom, známym, ale aj neznámym, susedom a vôbec všetkým, ktorým nie je ľahostajné zdravie onkologicky chorých detí a záleží im na ich uzdravení.

Miškina mama

   Špeciálna základná škola v Brezne ďakuje všetkým, ktorí jej v školskom roku 2007/2008 pomohli finančne, resp. svojou ochotou a ústretovosťou. Za finančný dar ďakuje Ing. Sojkovi, Ing. Kollmannovi, Ing. Mihalovičovej, p. Durajovi, p. Ambrosovej, firme Damix a turistickému oddielu Brezno. Za ústretovosť a spoluprácu ďakuje riaditeľovi ZŠ s MŠ MPČĽ 35  Mgr. Brodskému, riaditeľovi MŠK Brezno p. Luptákovi, Mestskému kultúrnemu stredisku v Brezne, OZ Domka Michalová.

   Sedemnásteho júna sa v Čiernom Balogu uskutočnilo stretnutie bezpríspevkových darcov krvi. Poďakovanie patrí obci Čierny Balog, sponzorovi toho podujatia, a majiteľom penziónu Zelený dom, ktorí poskyti zadarmo priestory na organizovanie Vianočnej a Veľkonočnej kvapky krvi a pripravili prostredie na toto stretnutie.

M. Šuleková


ŠPORT

Obecný úrad v Pohronskej Polhore v nedeľu 29. júna  pozýva všetkých bežcov na  23. ročník cestného behu Z okresu do okresu. Prezentácia bude od 7.30 do 9.30 v budove obecného úradu, štart je o 10.00.


POZVANIE

 Stredoslovenský Trabant klub v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Brezne od 27. do 29. júna pozýva na 7. CELOSLOVENSKÝ TRABANT ZRAZ v areáli biatlonu Osrblie

27. piatok – príchod účastníkov od 12.00, večer: voľná diskusia a premietanie Trabi-filmov pri pive v obecnom pube, zábava, diskotéka

28. sobota – od rána spoločné súťaže, zábavný program, hudba, počas celého dňa štart jednotlivých posádok vlastivednej rallye Po stopách Jána Švermu, výletné jazdy historickým autobusom, vo večerných hodinách veľkoplošná produkcia videí a filmov s Trabi-tematikou, v mieste s dostatkom chladeného piva, diskotéka a posedenie pri vatre do neskorej noci

29. nedeľa – spoločný odchod v organizovanej kolóne na námestie v Brezne, od 9.00 do 12.00 vyhlásenie víťazov súťaží a vlastivednej rallye, odovzdanie cien, poďakovanie, rozlúčka, ukončenie podujatia.

   Štartovné: trabantisti 300 Sk/auto, vstupné pre návštevníkov: 50 Sk/osoba/deň

. . .

Obecné zastupiteľstvo a starosta obce Dolná Lehota pri príležitosti 650. výročia založenia obce v dňoch 27. - 29. júna pozývajú na SPOMIENKOVÚ SLÁVNOSŤ.

  27. piatok – 18.00 slávnostné zasadnutie obecného zastupiteľstva (sála OS)

   28. sobota – 13.30 zraz účastníkov pri obecnom úrade, sprievod k sále, 13.45 otvorenie, privítanie hostí, príhovor starostu obce a duchovných cirkví, 14.15 kultúrny program – spev žiakov ZŠ a MŠ, skupina Lehotianka, spevácka skupina Chlapi z Lehoty, heligonkári, hra na akoredón a fujaru, lehotskí divadelníci, folklórna skupina Klások z Podbrezovej, hudobná skupina Silo a lampa svieť! so speváčkou Lenkou Kováčikovou, ľudový rozprávač ujo Maťo, 19.00 vystúpenie skupiny Drišľak, ľudová veselica, disko

   29. nedeľa – 10.00 slávnostná sv. omša, 14.00 futbalové stretnutie

. . .

HOREHRONSKÉ DNI SPEVU A TANCA V HEĽPE

od 27. do 29. júna
   27. piatok  - am
fiteáter – 18.45 slávnostné otvorenie, 19.00 BRNENSKÝ ROZHLASOVÝ ORCHESTER ĽUDOVÝCH NÁSTROJOV - hudobno-spevný koncert profesionálneho rozhlasového telesa, 20.15 NA HONTIANSKOM JARMOKU - scénický program v podaní folklórnych skupín z oblasti Hontu a Novohradu, 21.15 Jubilanti - ú
činkujú FS Partizán zo Sl. Ľupče a FSk Kýčera z Čierneho Balogu

   28. sobota - námestie obce Heľpa -  10.00 - 18.00 TRADIČNÝ JARMOK, 13.00 PRIŠLI HOSTIA ZĎALEKA I ZBLÍZKA - vystúpenia, 23.30 V NOCI NA JÁNA – zábava s ĽH Bartošovcov z Č. Balogu; amfiteáter – 18.00 ĽUDIA SPOD VEPRA – scénický program obcí, 18.30 program folklórnych skupín a folklórnych súborov, 20.00 JAVOROM, JAVOROM – medailón najznámejšieho speváka horehronských piesní a jubilanta Jána Ambróza z Telgártu, spoluúčinkuje: ĽH Borievka, 21.00 TANEČNÍCI PRI MUZIČKE

   29. nedeľa - námestie obce Heľpa 10.00 TRADIČNÝ

JARMOK, amfiteáter - 13.30  VARILA HANIČKA – program DFS, 14.30 SVIATOK NA HEĽPE - záverečný galaprogram

. . .

V sobotu 28. júna sa na futbalovom ihrisku v Sihle uskutoční HUCULSKÁ PARÁDA – preteky a výstava koní.

  Program: 10.30 – 11.00 otvorenie, 11.00 – 11.45 výstava – predvádzanie koní (nie len huculských), 12.00 – 16.00 preteky

   Sprievodný program: výstava a predaj poľnohospodárskych a lesníckych strojov a príslušenstva, vystúpenie detských folklórnych súborov, tradičný ľudovo remeselný jarmok, volské a konské záprahy, predvádzanie techniky John Deere, sokoliari Aquila Bojnice, ukážky športového westernového jazdenia – Lunterov Ranč, ukážky Motor-Car Zvolen.

   Zadarmo: jazdy na štvorkolkách, streľba zo vzduchoviek, opekanie – opekačky pre deti, sladkosti pre deti, jazdenie na huculoch.

country skupina Vodopád, večer country bál


INE

Vstupenky na dvojdňový festival Svätojánska noc plná hudby v Pohorelej získali za správnu odpoveď v Horehroní číslo 21 (skupina Komajota) rodina Jančová z Bacúcha a v Horehroní číslo 22 (skupina Katarzia) Pavol Barič zo Závadky. Výhercom blahoželáme.

. . .

Upozornenie pre občanov
   Polícia v Banskej Bystrici oznamuje občanom, že v súvislosti s vydávaním nových občianskych preukazov formátu EÚ,  bude pondelok 30. júna nestránkovým dňom v oddelení dokladov Okresného riaditeľstva Policajného zboru  v Banskej Bystrici s výnimkou vydávania už vyrobených urgentných cestovných pasov a vodičských preukazov.

. . .

Spolok Meudon – európske mesto, ktorý pôsobí v partnerskom meste Meudon vo Franúczsku, vyhlasuje výtvarnú súťaž pre obyvateľov šiestich partnerských miest. Témou súťaže je návrh poštovej známky s motívom svojho mesta. Súťaž je určená mladým v troch kategóriách: od 6 do 11 rokov, od 11 do 18 rokov, od 18 do 25 rokov.

   Každý účastník môže do súťaže prihlásiť maximálne tri práce, ktoré budú vystavené v Meudone v októbri a potom budú putovať po všetkých partnerských mestách (Brezno – Slovensko, Ciechanow – Poľsko, Celle – Nemecko, Mazkeret Batia – Izrael Rushmoor – Anglicko, Woluwé st. Lambert – Belgicko).

   Vo všetkých kategóriách odmenia práce účastníkov, ktorí sa umiestnia na 1. - 5. mieste. Podrobnejšie informácie na č. tel.: 0903 680138.

. . .

Obec Predajná ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou Predajná vyhlasuje v zmysle ustanovení  § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov výberové konanie na obsadenie funkcie: riaditeľa (ky) Základnej školy s materskou školou Predajná, Školská 418.

   Vyžaduje sa VŠ vzdelanie v zmysle vyhlášky MŠ SR č. 41/1996 Z. z. o odbornej a pedagogickej spôsobilosti pedagogických zamestnancov v znení neskorších predpisov.

   Ďalšie kvalifikačné a iné predpoklady: min. 5 rokov pedagogickej praxe, absolvovanie 1. kvalifikačnej skúšky, bezúhonnosť, predpoklady pre výkon riaditeľskej funkcie, znalosť školskej legislatívy, riadiace a organizačné schopnosti, osobné a morálne predpoklady, znalosť právnych, ekonomických a bezpečnostných predpisov, práce s PC.

   Požadované doklady: overené doklady o nadobudnutom vzdelaní a pedagogickej praxi, výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace, stručný profesijný životopis, koncepčný zámer rozvoja školy.

   Žiadosť o účasť na výberovom konaní s požadovanými dokladmi treba zaslať, alebo osobne doručiť do 11. júla do 10. hodiny na adresu: Obec Predajná, Námestie J. Pejku č. 67, 976 63 Predajná. Obálku treba označiť heslom Výberové konanie ZŠ. Termín a miesto výberového konania oznámi vyhlasovateľ uchádzačom najmenej 7 dní pred jeho začatím.

. . .

do Mionexu

2-izbový byt č. 4, 3. p., MPČĽ 37 v Brezne

Vyvolávacia cena: 270 000 Sk

Dražobná zábezpeka: 80 000 Sk

   Dražba bude 22. júla o 9.00 v Notárskom úrade M. Ježkovej na Námestí gen. M. R. Štefánika 8 v Brezne

Obhliadky bytu: 18. júla a 21. júka o 17.00

. . .

Hotel Ďumbier, s. r. o., ponúka do prenájmu nebytové priestory v budove hotela  Ďumbier na Námestí gen. M. R. Štefánika 31/37 v Brezne, na II. poschodí s výmerou 42 m2.

   Priestory  sú k dispozícii ihneď. Žiadosť zasielajte  v písomnej forme na uvedenú adresu alebo doručte osobne recepcii hotela Ďumbier. 

   V žiadosti uveďte akceptovateľnú výšku nájomného. Tel.: 0918 361342

. . .

Stredné odborné učilište, Mládežnícka 3, Brezno ponúka na predaj prebytočný hnuteľný majetok

- sústruh hrotový SS-50 NC, rok nadobudnutia 1980.

   Obhliadku stroja si môžete dohodnúť v sekretariáte SOU, č. tel.: 6113650.

 . . .

 Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamžite do stáleho pracovného pomeru alebo na živnosť:

technického kontrolóra pre strojársku výrobu

- nutná prax v odbore zváraných konštrukcií a strojného opracovania

- potrebná znalosť čítania technických výkresov

Kontakt: p. Máliková 0907 149541

Ing. Čistoň 0905 551911

 . . .

 DIGI SLOVAKIA, s. r. o.,

oznamuje svojim abonentom, že od 1. augusta sa menia všeobecné podmienky a reklamačný poriadok spoločnosti pre službu retransmisie. Všeobecné podmienky sú k dispozícii v pobočke na Švermovej ulici 7 v Brezne.

  

Relax – centrum krásy a zdravia

Nám. gen. M. R. Štefánika 49, Brezno

prijme do svojho kolektívu šikovnú kaderníčku do TPP.

Informácie: 0905 875877, 6113590 alebo osobne.

 . . .

 Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamžite do stáleho pracovného pomeru alebo na živnosť:

zámočníkov

- potrebná znalosť čítania technických výkresov

- horizontkárov

Kontakt: p. Máliková 0907 149541

Ing. Čistoň 0905 551911

 . . .

 Firma Brezno industry, s. r. o., prijme okamžite do stáleho pracovného pomeru alebo na živnosť:

- majstra pre mechanické opracovanie

- majstra pre zváračské práce

- majstra pre zámočnícke práce

Kontakt: p. Máliková 0907 149541

Ing. Čistoň 0905 551911

. . .

Rozpis lekárenských pohotovostných služieb v Brezne na júl

   1. utorok: Lekáreň pri nemocnici, s. r. o., Banisko 1, 2. streda: Lekáreň pri nemocnici, 3. štvrtok: Afrodita, Nám. gen. M. R. Štefánika 8, 4. piatok: Lekáreň pri nemocnici, 5. sobota: Yzop, Rázusova ulica, 6. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 7. pondelok: Aurum BB, Malinovského 2/A, 8. utorok: Yzop, 9. streda: Lekáreň pri nemocnici, 10. štvrtok: Lekáreň na štadióne, F. Kráľa 1, 11. piatok: Medikament, Kuzmányho 1, 12. sobota: Lekáreň na štadióne, 13. nedeľa: Yzop, 14. pondelok: Vitamín, Nám. gen. M. R. Štefánika 31, 15. utorok: Medicentrum Brezno, s. r. o., ČSA 60/12, 16. streda: Yzop, 17. štvrtok: Lekáreň na štadióne, 18. piatok: Lekáreň pri nemocnici, 19. sobota: Medicentrum, 20. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 21. pondelok: Lekáreň pri nemocnici, 22. utorok: Afrodita, Nám. gen. M. R. Štefánika 8, 23. streda: Lekáreň pri nemocnici, 24. štvrtok: Aurum BB, 25. piatok: Yzop, 26. sobota: Aurum BB, 27. nedeľa: Lekáreň pri nemocnici, 28. pondelok: Lekáreň pri nemocnici, 29: utorok: Lekáreň na štadióne, 30. streda: Medikament, 31. štvrtok: Vitamín.

. . .

Detská pohotovostná služba bude od 1. júla sídliť na Malinovského ulici 2/A (v modrom dome na 1. poschodi,  oproti obchodnej a hotelovej akadémii).
Tel.: 6182892

. . .

Reklama, inzercia

Tel.: 6111547


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT