15. AUGUST  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 16. do 23. augusta

Kino Fabova hola Polomka

19.sobota - DYMOVA CLONA (USA, MP/12, 19.30) - Clovek, ktory ma pristup k dovernym informaciam, je casovanou bombou. Nakrutene podla skutocnej udalosti. Skutocny pribeh muza, ktory sa stal korunnym svedkom v procese s tabakovou firmou o obrovske odskodne. Spolu s investigativnym zurnalistom, ktory ma zaujem zverejnit jeho svedectvo, su prinuteni riskovat svoju povest, karieru a rodinu, aby v konfrontacii s mocnym tabakovym priemyslom vysla pravda najavo. Hraju: Al Pacino, Russell Crowe

Kino Panorama Podbrezova

17. stvrtok - ZELENA MILA (USA, MP/12, 19.00) - "Zelena mila" je cesta, na konci ktorej caka smrt, pokial sa nestane zazrak... Mentalita tazkych zlocincov, hrozostrasne prostredie a atmosfera v obdobi cakania na smrt i tragika moznosti, ze obvineny je nevinny. Tom Hanks v hlavnej ulohe vazenskeho dozorcu v strhujucom pribehu spred sestdesiatich rokov.
19. sobota - DYMOVA CLONA (USA, MP/12, 19.00) - Skutocny pribeh muza, ktory sa stal korunnym svedkom v procese s tabakovou firmou.

Kino Trangoska Valaska

15. utorok - SPRAVNA VEC (USA, MP/12, 19.00) - Najlepsi priatelia robia najlepsie chyby. Lahka komedia o silnom priatelstve, velkej laske a nezvycajnej rodine. V hlavnych ulohach Madonna a Rupert Everett.

Kino Mostar Brezno

19. sobota, 20. nedela - GLADIATOR (MP/12, 19.30) - Generalovi Maximusovi sa po smrti cisara Marka Aurelia podari zachranit holy zivot. Ako otrok je vycviceny pre gladiatorske hry. Po navrate do Rima mu nejde len o vitazstvo nad nepriatelom, ale o pomstu cisarovi Commodovi za popravu rodiny. Historicky velkofilm. Slovenske titulky.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu
Boh zehnaj poctivemu remeslu!
- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje
- v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora od 13. jula je v Lesnickom a drevarskom muzeu na Namesti SNP 31 vo Zvolene.

...

V ramci Breznianskeho kulturneho leta
- v piatok 18. augusta o 18. hodina sa na namesti v Brezne predstavia rockove skupiny v programe pod nazvom Rockovy podvecer.

...

V dnoch 17. - 20. augusta sa v Jaseni uskutocnia Majstrovstva Slovenskej a Ceskej republiky v ryzovani zlata. Program: stvrtok: od 10.00 vychadzky do okolia s moznostou ryzovania, piatok: od 10.00 registracia, od 14.00 volne sutaze a sprievodny program, vecer posedenie pri taborovom ohni, sobota: do 10.00 registracia, od 11.00 otvorenie a vyradovacie kola, vecer country bal, nedela: od 10.00 finalove sutaze, od 14.00 vyhlasenie vysledkov, ukoncenie. Chutovky: strelba z perkusnych zbrani, skola ryzovania, vystava zlata a zlatokopeckeho vystroja, ryzovanie v zlatonosnych potokoch.

...

Obec Jasenie v sobotu 26. augusta pozyva na DRUHY JASENSKY JARMOK, ktory organizuje v spolupraci s Dobrovolnym poziarnym zborom v Jaseni. Zaujemcovia o predajne miesto na trhu prihlasky zasielajte na adresu: Obecny urad Jasenie, 976 75, tel./fax: 6192123.

...

V obci Hrusov (lezi na juhu stredneho Slovenska) sa v dnoch 25. az 27. augusta uskutocni festival pod nazvom Hontianska parada, ktory pocas troch dni ponuka moznost hrat, spievat a zabavat sa nielen na javisku, ale takmer vsade. Nebude chybat ani tvorba ludovych remeselnikov, vystava z prirodovednych zbierok, fotograficka vystava, zive predvadzanie palickovani hontianskej cipky a mnohe ine.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT