15. AUGUST 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Niekedy od vecera 5. augusta do popoludnia 6. augusta sa neznamy pachatel vlamal do osobneho vozidla BMW 320 zaparkovaneho v objekte autoservisu na Ceste osloboditelov v Brezne. Odcudzil z neho autoradio nezistenej znacky. Majitelovi L. V. z Brezna sposobil skodu za 30 000 korun.

...

V rekreacnej oblasti Krpacovo, miestna cast Okocena nasiel D. J. dve delostrelecke miny a jeden puskovy granat. Svoj nalez oznamil 7. augusta v OO PZ Podbrezova. Pyrotechnik krajskeho riaditelstva Policajneho zboru municiu na mieste zneskodnil.

...

Na ceste I/66 medzi Breznom a Valaskou sa 7. augusta patnast minut po druhej hodine popoludni stala dopravna nehoda. Vodic osobneho vozidla A. J. nedodrzal bezpecnu vzdialenost od pred nim iduceho vozidla, ktore viedol L.D. a narazil do neho.Skoda na vozidlach je 25 000 korun, pri nehode nebol nikto zraneny. Pozitie alkoholu u vodicov nezistili.

...

Od vecera 7. augusta do rana 8. augusta sa neznamy zlodej vlamal do predajne ovocia a zeleniny v Polomke. Odniesol si odtial cigarety roznych znaciek, alkohol rozneho druhu, sladkosti a v hotovosti asi 500 korun. Majitelovi predajne G. J. z Brezna tym sposobil 7000-korunovu skodu.

...

Priblizne od polovice aprila do 8. augusta akysi kmin bez zjavnych znamok nasilia ukradol z dielne pri rekreacnej chate v Sihle stvorklesovu kosacku Viking, kotucovu pilu, elektricku vrtacku, elektricku strunovu kosacku, elektricku frezu a elektricku dvojkotucovu brusku. Tymto lupom majitelke F. D. z Detvy sposobil skodu za 13 400 korun.

...

O desiatej hodine 8. augusta medzi Bystrou a Pieskom pred pravotocivou zakrutou vodic nakladneho auta pri predchadzani zachytil dvoch cyklistov z Pezinka. J. D. utrpel zranenie, ktore si vyziada strnastdnove liecenie a na bicykli mu vznikla 1500-korunova skoda, G. O. sa bude liecit sedem dni.

...

V case od pol deviatej vecer 8. augusta do pol deviatej rano 9. augusta sa neznamy pachatel vlamal do budovy cestovnej kancelarie Santorini na Kuzmanyho ulci v Brezne. Podarilo sa mu odniest kompletnu pocitacovu zostavu, tlaciaren, videoprehravac, videokameru, fotoaparat, hifivezu, kavovar, elektrickyohrievac, mobilny telefon, videokazety a prirucnu kovovu pokladnicku s hotovostou 13 000 Sk. Majitelke G. D. z Brezna sposobil skodu vo vyske 291 700 korun.

...

Z parkoviska na sidlisku Stiavnicka v Podbrezovej v noci z 9. na 10 augusta niekto ukradol osobne motorove vozidlo Skoda Favorit bielej farby. Majitelovi auta P. J. z Podbrezovej

Co sa udialo v tyzdni od 4. augusta do 11. augusta

.V sobotu 5. augusta poziarnici pomahali pri dopravnej nehode na Ulici Cesta osloboditelov na Mazornikove, ktora obisla bez zranenia. V ten isty den otvarali dvere bytu na Clementisovej ulici v Brezne. V pondelok 7. augusta odstranili spadnuty strom z vozovky na Tisovskej ceste. Na druhy den hasili poziar v starej Valaskej, ktory vznikol pri vypalovani travy. Vo stvrtok 10. augusta hasili poziar budovy pre ubytovanie a rekreacie na Nalepkovej ulici v Brezne, poziar pivnice na Ulici 9.maja na Mazornikove a poziar slamy v Zamosti.

154.jpg (4764 bytes) Cestna sluzba NAMK v tomto tyzdni odtahovala styri vozidla. Po dopravnej nehode v Hornej Lehote vozidlo Sead Cordoba, ktore vybocilo zo zakruty a padlo do potoka, z Bujakova do Dolnej Lehoty S 120 so zlomenou polosou, z Lopeja do Banskej Bystrice Feliciu s pokazenym zapalovanim, z Podbrezovej Favorit s upchatou palivovou sustavou, ktory zaroven aj opravili. Okrem neho poskytli technicku pomoc este dvakrat. V polskom Fiate vymenili rozvodovu retaz a vo Valaskej opravili rozdelovac v S 120.

155.jpg (4763 bytes) Sanitka RZP vystartovala dovedna 35-krat, z toho 12-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat k mozgovym prihodam, raz k plucnej, 2-krat k brusnym, 3-krat k urazom, 5-krat k inym, 2-krat k umrtiam a dvoch pacientov previezla do Banskej Bystrice. V sobotu 5. augusta zachranari absolvovali vyjazd do Pohronskej Polhory. Muz, ktory isiel kosit zahradu podomacky vyrobenou kosackou utrpel smrtelny uraz, ktory vznikol v dosledku zlyhania srdca nasledkom elektrickeho prudu.

 

hs.jpg (5636 bytes) Pekne pocasie na hlavnom hrebeni a prevadzka lanovky su lakadlo pre turistov, preto sa zvysila aj navstevnost hor. Clenovia Horskej sluzby zacinaju s pripravou na zimu. Venuju sa vyrezavaniu tyci na znacenie hlavneho hrebena pre lepsiu viditelnost kvoli hmle a snehu.

Uzreli svetlo sveta imageViktor Vrana z Pohronskej Polhory, Norbert Sandor zo Zavadky, Miroslav Koza z Valaskej, Patrik Galik z Pohorelej, Lea Halkova z Helpy, Jana Pompova z Helpy.

Opustili nas_imageElza Michalkova (76) zo Zavadky nad Hronom, Anna Husenicova (79) Dolna Lehota, Pavel Tomka (41) z Valaskej, Emilia Slovakova (94) z Cierneho Balogu, Peter Matousek (47) z Hronca, Ruzena - Klara Kostkova (71) z Valaskej, Julius Pivovarci (87) z Jarabej, Dusan Giertl (37) z Pohronskej Polhory, Alzbeta Kanova (82) z Bacucha, Stefan Sperka (72) z Benusa, Franitisek Michalisko (72) z Cierneho Balogu, Anna Kristekova (78) z Jasenia, Ondrej Sluch (46) z Jasenia, Jan Kunak (21) z Brezna, Pivovarci Julius (87) z Brezna.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, byvalym spolupracovnikom, priatelom, susedom a znamym za zmiernenie bolesti a za kvetine dary pri poslednej rozlucke s nasim milovanym

Janom Kunakom,

ktory nas opustil dna 3. augusta vo veku 21 rokov. S laskou a bolestou v srdci spominaju mama, otec a bratia.

...

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktory sa prisli 1. augusta naposledy rozlucit a odprevadit na poslednu cestu nasho drahomilovaneho syna, brata, snubenca a vnuka

Mgr. Slavomira Stromku z Brezna

a prejavenie sustrasti a kvetinovymi darmi sa snazili zmiernit nasu hlboku bolest v srdci a zial. Vyslovujeme podakovanie tiez firme Iris za kvalitne a s citom odvedene potrebne sluzby.

S laskou a uctou smutiaca rodina.

Spomienky

 

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nam nestihol povedat. "Zbohom mama a rodina moja".

Dna 12. augusta uplynulo pat dlhych smutnych rokov, co nas opustil a do vecnosti sa pobral moj syn, brat, svagor, ujcek a stryko

Stevko Potkany z Janosovky.

Smutiaca rodina dakuje vsetkym, co spominaju s nami na nasho syna a brata.

...

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 13. augusta uplynulo patnast rokov odvtedy, co nac po tragickej smrti nahle opustil nas milovany syn, brat, svagor

Marian Tazky z Brezna Vrchdolinky.

S laskou a uctou spominaju rodicia, sestra Viera, bratia Jan a Peter s rodinami.

...

Uz len kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat, s laskou a uctvou na teba spominat.

Dna 14. augusta uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mamicka

Vilma Kypetova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku. S laskou spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 15. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Jan Giertli z Brezna - Zadnych Halan.

Spominaju dcerky Michalka a Janka, sestry Olga a Maria, brat Ladislav, krstna Jan a ostatna rodina.

...

Dna 15. augusta uplynulo desat rokov od nahleho skonu nasho starostliveho manzela, otca, stareho otca a svokra

Ladislava Bobaka z Myta pod Dumbierom.

V srdciach svojich najblizsich zijes nadalej. S laskou spomina manzelka Bozena, synovia Karol, Jozef a Mikulas s rodinami.

 

Blahozelanie

 

Nas otec, starky a prastarky Vincent Lalik
sa doziva 15. augusta 80 tych narodenin. Preto ti kyticu ruzi kladieme na tvoj stol, aby si nam este dlho zdravi bol, aby tvoje srdce nezpoznalo uzkost a zial to ti prajeme k tvojim krasnym narodeninam.

Dcery s manzelmi, synovia s manzelkami, vnucata, pravnucata, Renatka, Patko, Karinka a najmensia Lucinka, ktori ti posielaju tu najsladsiu pusu.



BARAN

Vase rozhodnutie padlo, ide len o to, aby ste mali dostatok sebadiscipliny a zbavili sa vzitych zlozvykov. Na pomoc partnera sa budete moct vzdy spoliehat.

BYK

Na pracu, na tvorbu vobec nemyslite. Pohodlne lezite pri travniku pri modrozelenom jazere a hadate myslienky, zelania jednej milej osoby. Urcite ich uhadnete.

BLIZENCI

Nove kontakty, nova znamost vzdy prinasaju cosi zaujimave. Mate radost z toho, ze od tohto tyzdna zacnete pisat novu kapitolu svojho zivotopisu. Len ci bude dlha!

RAK

Prazdne reci, vymysly a pletky na vas nemaju vplyv. Neuverite informaciam, podla ktorych vas partner by mal klamat. Teda sceny sa nerobia, autor sa nezabava!

LEV

Nebudte nepozorni voci slabsim. Oni totiz v skutocnosti nie su slabosi, su iba mensi, citlivejsi. Nepouzivajte zakony dzungle ci savany medzi ludmi.

PANNA

Opat vas ovladli drobne revolty. Nechcete znasat vrtochy a zaluby inych. Vasa tlejuca tvorivost vam dodava dost smelosti k tomu, aby ste podnikli potrebne kroky.

VAHY

Zenie vas tuzba po kariere a vy ste ochotni tvrdo pracovat, aby ste sa dostali dopredu. Neunahlite sa, lebo mozete zazit horke sklamanie.

SKORPION

Tento tyzden je vhodny na studium a diskusie s odbornikmi. Nebojte sa opustit pracovisko a dat sa poucit aj od konkurencie. Urcite sa vam podari nieco hodnotneho ziskat.

STRELEC

Je vhodny okamih na uskutocnovanie toho, co ma rychly priebeh a nie prilis dlhe trvanie. V rodinnom zivote nerobte nasilne zavadzanie novot.

KOZOROZEC

Dobre zvazte kazde slovo, ktore pouzijete na pracovisku alebo doma. Vsetky vase vyroky, poznamky su ostro sledovane. Neopatrne slova mozu vyvolat ziarlivost.

VODNAR

V dosledku vasej netrpezlivosti sa dostanete do konfliktu so svojim nariadenym. Takato situacia neprospieva ani podniku, ani vam osobne. Hladajte riesenie.

RYBY

Uz pri pracovnom stole zacnete planovat, zostavovat vikendovy program. Hry a zabavy vam prinesu radost. Niekto by vsak mohol vsetko narusit.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT