15. AUGUST  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 4. kolo

16. augusta o 16.00
Podbrezova - Rimavska Sobota

III. liga 3. kolo

19. augusta o 16.00
Dubova - Kremnicka
(Dobos - Ronec, Romanec - Jan Hrcka)

IV. liga sk. Juh 3. kolo

20. augusta o 16.00
Hrochot - Brezno
(Havran - Bariak, Potocsni - Tlacbaba)

V. liga sk. C 3. kolo

20. augusta o 16.00
C.Balog - D. Niva
(Rendla - Kollar, Sivok - Starove), Poniky - Predajna (Parobek - Kuchen, Sibal - Jozef Hromadka), Detva - Valaska (Duris - Martin, Pavlovova - Graus)

I. trieda 3. kolo

20. augusta o 16.00
Osrblie - Jasenie
(Mecele - Sedliak, Zeman - Cunderlik), Badin - Helpa (Chladek - P. Sitarcik, Weiss - Kosec), Myto - Podlavice (Suchy - Adamec, Trso - Turna), Salkova - Bravacovo (Daxner - V. Horny, Melcer - Kotran), Jakub - P. C. Balog (Piar - Dian, Gonda - Hric)

II. trieda sk. A 3. kolo

20. augusta o 16.00
Harmanec - Nemecka
(Horny - Majan - Veky)

II. trieda sk. B 1. kolo

20. augusta o 16.00
Polomka - P. Polhora
(J. Sitarcik - D. Chriastel), Telgart - Sumiac (Marian Mojzis - Milan Mojzis), Sihla - H. Lehota (Vrbovsky - Hartvich), D. Lehota - Benus (Kalina - Repisky), Pohorela - Hronec (o 10.00, Venko - Citara), Michalova - Zavadka (Gudza - Drazdik)

III. liga SD a MD 3. kolo

20. augusta o 16.00
N. Bana - Brezno
(Hlinica - Fekec, ObFZ ZH - Hrmo), Dubova - Podbrezova (Jekkel - Segul, ObFZ BB - Dusan Hrcka)

V. liga dorast sk.C 3. kolo

20. augusta o 13.30
C.Balog - Pliesovce
(Sivok - Kollar - Starove)

II. liga SZ a MZ sk. Juh 3. kolo

19. augusta o 10.00 - 12.00
C. Balog - Hlinik
(Cunderlik - Peter Turna), Podlavice - Brezno (Bariak - Fezekas), Podbrezova - Filakovo (D. Lehota, Braucok - Ridzon), Zarnovica - Dubova (11.00 - 13.00, Ihring - Sivok)

IV. liga ziaci sk.C 3. kolo

19.augusta o 10.00
B. Stiavnica - Zavadka
(Kacz), Hamre - Bravacovo (Kollar), Sasova - P.Polhora (Kratochvila)

I. trieda ziaci 3. kolo

20. augusta o 10.00
Podbrezova B - Salkova
(o 11.30, na ihrisku v Skalici, Suchy), Polomka - Rakytovce (Dusan Chriastel), Helpa - Brezno (Juraj Balaz)

MZ 1. kolo

19. augusta o 10.00
Podbrezova A - Selce
(na ihrisku v Skalici, Citara), Helpa - Podbrezova B (nedela, o 12.00)

 

Vikendove futbalove zrkadlo


II. liga

3. kolo 12. augusta
SKP Devin - Podbrezova 0:1 (0:0), gol hosti: Nemec, rozhodca: Ligocky, 570 divakov.

Zeleziari taktickou hrou udrzali najazdy domacich. Vyborny vykon podal brankar Hanak, ktory ma velku zasluhu na zisku troch bodov. "Futbalovy profesor" Milan Nemec nastupil do hry v 80. minute a predviedol ukazkovy unik zakonceny v 93. minute vitaznym golom.

Jozef Karas

Licartovce - Humenne 3:2, Nitra - Senec 3:2, Martin - Novaky 2:2, Senica - Sala 2:1, Prievidza - Bardejov 3:2, Slovensky Grob - Dunajska Streda 1:1, B. Bystrica - Dubnica 0:1, Rimavska Sobota - Topolcany 4:1.

 

III. liga

2. kolo 13. augusta
Tornala - Dubova 0:1 (0:0), gol hosti: Kamensky, rozhodca: Halaj, 300 divakov.

Domaci proti favorizovanemu muzstvu hosti hrali nebojacne. Hostia vsak v priebehu celeho stretnutia mali vyvoj hry pod kontrolou, vytvorili si aj viac golovych prilezitosti a vitazstvo si zasluzili.

Jan Chamko

 

Namestovo - L. Mikulas 1:2, Cadca - K. N. Mesto 3:1, Kremnicka - Lucenec 4:1, Istebne - Zilina B-Strazov 1:0, Bytca - Rakytovce 2:2, K. Lieskovec - Ziar nad Hronom 1:1, Selce - T. Teplice 4:3.

 

IV. liga sk. Juh

2. kolo 13. augusta
Brezno - Tisovec 3:0 (1:0) goly: Dzura vlastny, Svoboda, Kupec, rozhodca: Ihring, 80 divakov.

Raketovy nastup hosti v uvode zapasu domacich tak zaskocil, ze neboli schopni zalozit suvislejsiu akciu, ci protiutok. Uz v 2. minute vylozenu sancu hosti Radovic zlikvidoval vyrazenim prudkej strely od Roulika a vzapati Petrok striela tesne vedla. Utok za utokom sa valil na domacu branu, ale obrana pracovala spolahlivo. V 14. minute Radovic zlikvidoval Resutikovu cistu golovu strelu, v 16. minute opat Radovic vyrazuil tvrdu strelu od Ruszoa, v 17. minute Resultik strelil do tyce. Gol visel vo vzduchu a bola len otazka casu, kedy bude Radovic prekonany. Pred domacou branou hrmelo, ale v 25. minute ako blesk z jasneho neba udrelo do brany hosti. Valach kopal trestny kop z 25 m, na vysoku loptu skakali Svoboda s Dzurom, ktory usmernil loptu do vlastnej brany. Tento gol domacich vzpruzil, hostia ostali otraseni a tak sa hra v poli vyrovnala. V 43. minute vystrelil Svoboda z 22 m tesne vedla, v 59. minute Lohyna nastrelil tyc. O minutu neskor vybojoval Svoboda loptu, presiel obranou a zvysil na 2:0. V 67. minute hostujuci brankar zle vyhodil loptu, ku ktorej sa dostal Kupec a s prehladom zvysil na 3:0. V 75. minute Ruszo z 5 m vystrelil nad branu, o 4 minuty domaci nevyuzili skrumnaz pred branou hosti. V 82. minute Caban spalil cistu golovu sancu, ked Kupcom centrovanu loptu v patke nezasiahol. V 87. minute Kupec kopal trestny kop a Hanzlovic poslal loptu hlavou tesne vedla. V 89. minute opat Caban spalil vylozenu golovu sancu, ked Maculov center v patke nezasiahol. V zapase dobrej urovne mali domaci obrovske futbalove stastie, ako uz davno nemali. Ved v 17. minute uz mohli prehravat 0:5. Hostia, hoci boli lepsim muzstvom, najma v prvom polcase, si prehru zapricinili nepremenenim golovych prilezitosti, ktora bola pre nich kruta.

Tibor Gilla

Zvolen - Dukla B. Bystrica B 2:4, Dolna Strehova - Hlinik nad Hronom 1:0, Ziar nad Hronom B-Ladomerska Vieska - Velky Krtis 2:2, Hrinova - Kalinovo 0:1, Nova Bana - Kremnica 0:1, Tomasovce - Hrochot 6:0.

 

V. liga sk. C

2. kolo 13. augusta
Predajna - Brusno 4.1 (2:0), goly domacich: Hauer, Giertl, Sarvas, Cibenka, rozhodca: Ilanovsky, 250 divakov.

Domaci zacali vyborne a v 4. minute sa ujali vedenia, ked po akcii Kordika sa lopta v 16 - tke hosti dostala k Hauerovi a ten prudkou strelou skoroval. V 8. minute pridal Giertl zblizka druhy gol, ked dorazil hlavou loptu, ktora sa odrazila od brvna po strele Dunajskeho. Hraci Pedajnej hrali dobre a zdalo sa, ze dalsie goly v sieti hosti su len otazkou casu. Postupne sa vsak z ich hry vytratila hlvne presnost, hostia hru vyrvovnali a hral sa len priemerny futbal. V 63. minute Brusno znizilo z pokutoveho kopu a zdalo sa, ze domaci sa este budu bat o vysledok. Zaver zapasu vsak zvladli dobre a v 78. minute peknu akciu zakoncil golovou strelou z hranice 16-tky Sarvas. V 83. minute pridal Cibenka dalsi gol z pokutoveho kopu po faule na Haviara. V samom zavere stretnutia mohla este golom skoncit prilezitost domaceho Dunajskeho, na druhej strane sancu utocnika hosti zmaril brankar Lassak. Skore sa vsak uz nezmenilo a domaci zasluzene doviedli zapas do vitazneho konca.

Ing. Jan Bulla

Kraliky - C. Balog 3:0 (2:0), rozhodca: Kacz, 100 divakov.

Kraliky mali vyborny nastup a uz v 1. minute mohli vyhravat, no dobru prilezitost nevyuzili. V 6. minute sa ujali vedenia, nadalej hrali utocne a svoju snahu vyjadrili aj druhym golom. Tatran zaskoceny vyvojom sapasu v prvom polcase nevypracoval ziadnu prilezitost. Na zaciatku druheho polcasu hostia hru vyrovnali a snazili sa znizit nepriaznivy stav. To sa im nepodarilo, naopak po hrubej chybe dostali treti gol a zaver zapasu znova vyznel pre domacich.

Dusan Potkany

Podbrezova B-Valaska - Poniky 2:1 (2:0), goly domacich: Svantner, Pisojka, rozhodca: Ocovay, 350 divakov.

Novopostavena kryta tribuna zasluhou Zeleziarni Podbrezova na ihrisku vo Valaskej bola plne zaplnena priaznivcami futbalu, ktori, sa pochvalne vyslovovali o jej postaveni ale v pohode sledovali uvodne futbalove stretnutie len prvy polcas.

Uvodne minuty patrili hostom, ktori v 1. a 3. minute ohrozili nebezpecnymi strelami branu domacich. Od 4. minuty az do zaveru prveho polcasu muzstvo domacich predvadzalo rychly technicky kombinacny futbal, ohrozeny castou strelbou a golovymi prilezitostami Skantara, Pisoju, R. Gajdisika, Patrasa. Rozhodujuca bol 10. minuta, v ktorej Vaclavikov center Svantner hlavickou usmernil do brany hosti. V 30. minute Pisoja vybojoval loptu a slalomom pomedzi troch hracov hosti sa dostal do sestnastky, odial prudkou strelou k lavej tyci prekonal brankara Ponik po druhykrat. Hostia zakontrovali az v poslednej minute I. polcasu, ale Petrinca neprekonali.

V druhom polcase muzstvo Ponik prevzalo iniciativu a v 48. minute z rychleho protiutoku znizilo na 2:1. Poistit vedenie domacich mohol Skantar hned z protiutoku, ale sam leziaceho brankara neprekonal. Az v zavere zapasu domacich zaskali miernu prevahu, vytvorili si golove prilezitosti najma R. Gajdosikovou hlavickou, ktoru brankar hosti reflexivne vyrazil nad brvno a striedajuci M. Pancik a Cibula usmernuju lopty tesne vedla brany Ponik.

Juraj Cibula

Niva - Priechod 2:0, Lovcica - Radvan 2:0, D. Hamre - Sasova 2:2, Zarnovica - Detva 1:3.

I. trieda

2. kolo 13. augusta
Rakytovce B - Myto 2:0 (0:0), rozhodca: Sedliak, 80 divakov.

Rozhodujucim momentom stretnutia bolo vylucenie hraca Myta - Husenicu uz v 15. minute zapasu. Za umornej horucavy to bolo citelne oslabenie, no i tak Myto nezaostalo za domacimi, moznosti na skorovanie boli na obidvoch stranach. V uvode II. polcasu sa Rakytovce ujali vedenia, no potom hostia prebrali iniziatavu na svoju stranu, no zasluhou vyborneho vykonu domaceho brankara sa skore nemenilo. V zaverecnych minutach pridali domaci 2. gol a tym rozhodli o svojom vitazstve.

(ks)

Jasenie - Jakub 2:2 (1:2), goly domacich: J. Weisenbacher, Demeter, ZK: Kovacik, Cizmar - Filipi, CK: 0 - Filipi, rozhodca: Direr, 110 divakov.

Uvod zapasu vysiel lepsie hostom, ktory po dvoch nevyuzitych sancach domaci hracov isli do vedenia. Ked sa vsak domacim zakratko podarilo vyrovnat, zdalo sa, ze sa im podari otocit vyvoj zapasu. To ale nebola pravda a zapas bol nadalej vyrovnany. Po chybe domacej obrany isli hostia opat do vedenia. Druhy polcas sa niesol v znameni velkeho tlaku domaceho muzstva. Jeho snaha vsak priniesla len vyrovnavajuci gol. Za obrovksu snahu a aktivitu v II. polcase by si domaci zasluzili vitazstvo, ale tentokrat bola branka hosti pre utocnikov Jasenia zakliata.

Milan Strecok

Bravacovo - Sl. Lupca 0:4 (0:1), rozhodca: Vrbovsky, 130 divakov.

Obidve muzstva nastupili s omladenym koletkivom, co sa prejavilo i na hre, pretoze to bolo stretnutie len priemernej urovne. V II. casti hry to boli hostia, ktori vdaka vybornemu vykonu a hetriku Jana Urbancoka zasluzene zvitazili. Domacim sa nepodarilo skorigovat tento nepriaznivy stav ani z nariadeneho pokutoveho kopu.

Miroslav Sperka

P.C.Balog - Salkova 4:2 (2:2), goly domacich: Hros, Tazky, Kovalcik, Stulajter, rozhodca: Zeman, 150 divakov.

Dobre a zaujimave stretnutie predviedli obidve muzstva. Domaci chceli odcinit prehru z minuleho kola, zatlacili supera na svoju polovicu, dali goly, ale hostia z ojedinelych protiutokov po chybach obrany do polcasu vyrovanli. Druhy polcas bol jednoznacne v rukach domacich, ktori predviedli niekolko peknych akcii. Dali len dva goly, co je na mnozstvo sani, ktore si vypracovali, malo.

Ivan Belko

Selce B - Osrblie 2:1 (0:1), gol hosti: Danove, rozhodca: Kosec, 100 divakov.

Hostia v prvom polcase mali po celych 45 minut hernu prvahu, vypracovali si styri ciste golove sance, ale zuzitkovali len jednu. V druhom polcase hostia odolali naporu domacich, ale potom rozhodca za ruku v pokutovom uzemi nariadil pokutovy kop domaci vyrovnali na 1:1. Domaci v 75. minute dali druhy gol a bolo 2:1. Hostia sa nevzdavali do poslednej minuty, v zavere zapasu moholi vyrovnat a dat aj vitazny gol.

Emil Trnik

Helpa - Podkonice 1:3 (0:2), gol domacich: Pavol Skladany, rozhodca: Chladek, 100 divakov.

V prvom domacom strtnuti, ktore malo priemernu uroven, domaci tahali za kratsi koniec. Hostia posobili zohratejsim dojmom a ked domaci na nich nic nevymysleli, boli to oni ktori z niekolko pripravenych sanci vsietili goly.

Domacim sa podarilo skorigovat vysledok az v zavere stretnutia, ked vyuzili iba jednu sancu z niekolkych.

J. Klimko

Podlavice - Badin 1:2

II. trieda sk.A
2. kolo 13. augusta

Nemecka - Tajov 2:0 (2:0), goly: M.Sojak, Sokol, rozhodca: Klincik, 110 divakov.

Nemecka mala raketovy nastup, ked uz v 2. minute sa ujala vedenia golom Sojaka. Druhy gol pridal Sokol. Prvy polcas bol v rezii domacich. V druhom polcase mali hlavnu prevahu hostia, ale slubne golove sance nevyuzili. V rozhodujucich momentoch, ked by mohol nastat zvrat vo vysledku, druzstvo Nemeckej podrzal brankar Vanco. Rozhodca viedol stretnutie s prehladom a objektivne. (Stretnutie viedol laik, pretoze sa delegovani rozhodcovia z dosial neznamych pricin nedostavili).

Vladimir Pejko

IV. liga ziaci sk. C

2. kolo 12. augusta
Zavadka - Detva 6:2 (4:0), goly domacich: Pokos 3, Svitac 2, Sekerka, rozhodca: Krahulec.

Stretnutiu v sobotu 12. augusta za peknej divackej kulisy predchadzalo slavnostne otvorenie futbaloveho ihriska po rekonstrukcii.

P. Polhora - Hrochot 3:8 (0:4), goly domacich: Vraniak 3 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT