15. AUGUST 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Spod vysokej siete

 V nedelu 13. augusta sa skoncil 52. rocnik medzinarodneho volejbaloveho turnaja o Pohar SNP - Tatry Cup 2000. V muzskej kategorii sutazilo devat druzstiev a hralo sa systemom kazdy s kazdym. Druzstvo Petrochemy Dubova v nom obsadilo pekne druhe miesto, ked vitazom sa stal polsky majster Kedzierzyn, ucastnik ligy majstrovstiev. Cely turnaj sa niesol za krasneho pocasia a dobrych vykonov hracov. Volejbalisti Petrochemy uz tri roky po sebe ziskali v Tatrach druhe miesto. Tretie skoncilo ukrajinske druzstvo Markochin Mariupol. Zostava druzstva Petrochemy: Harvanek, Prochazka, Jonak, Tuliansky, Kmet, Gal, Murgas, Skladany, Janusek, Michalec, Toth, Moiseenko.
Najblizsi vikend 18. - 20. augusta sa uskutocni medzinarodny volejbalovy turnaj o Pohar Petrochemy, kde sa zaknihuje uz 22. rocnik a 4. rocnik o majstra Slovenska na antuke. Turnaj zacina v piatok 17. augusta o 14.30 hodine, pokracuje v sobotu a v nedelu o 8. hodine. Ucast prislubili majster Polska Kedzierzyn, Bayernwert Vieden, Zlin z Ceskej republiky, Markochin z Ukrajiny, z domacich Stavbar Zilina, Petrochema Dubova, kadeti Slovenskej republiky. Titul obhajuje Bialsko- Biala z Polska.

Vladimir Urban

Prazdniny v sipkarskej lige

Ani letne horucavy neodradili sipkarov a piatok v Dart clube sa niesol v znameni stolnych futbalistov a priaznivcov sipkarskej ligy. Muzi sa uz stretli v siestom kole o Pohar prezidenta Dart clubu. Tu sa necakane presadili hraci, ktori uz dlhsi cas sipky nehrali. Zdenko Pampurik ml. skoncil treti a Mato Hrasny sa napokon prebojoval az do finale, kde sa stretol s Petrom Pocklanom, ktory nikoho nenechal na pochybach a s prehladom zvitazil. V nedelu sa uz tradicne v Dart clube stretli juniori. Favoritom sa tentokrat nedarilo a necakane zvitazil Mato Putnok, ktory vo finale porazil Martina Skantara, na tretom mieste skoncil Milan Majer. Uz po stvrtykrat sa na turnaji v piatok stretli stolni futbalisti. Peknym spestrenim turnaja bola aj ucast prvej zeny Zuzky Saifertovej, ktora napokon skoncila siedma spolu s Radom Pavliakom, ale ukazala, ze aj zeny sa vedia v tomto sporte presadit. Na tretom mieste sa umiestnila dvojica Palo Bodi s Petrom Vaisom. Finale bolo cisto v rezii minulotyzdnovych vitazov Petra Belka s Janom Medvedom a aj tentokrat zvitazili, druhi skoncili favoriti turnaja Robo Balog s Jozom Lalikom. Dalsie kolo stolnofutbalovej ligy sa uskutocni uz v piatok 18. augusta o 17. hodine.

(pp)  

Prachar uspesne

 

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend 12. - 13. augusta zucastnil na medzinarodnych majstrovstvach Madarska v madarskom meste Tamasi za ucasti 140 pretekarov z Madarska, Slovenska, Talianska a Juhoslavie.

Vysledky: sobota: na ceste: dorast: 1. Prachar, 4. Kadak, juniori: 26. Sidlo, nedela: kriterium: dorast: 1. Prachar, 3. Kadak, juniori: 15. Sidlo.

M. Strmen

Pozvanky

Klub zavesneho lietania ZP Sport, a.s., Podbrezova organizuje od 15. do 20. augusta Majstrovstva Slovenska v zavesnom lietani 2000 a medzinarodnu sutaz o Pohar Podbrezovej. Pri prilezitosti 160. vyrocia zalozenia Zeleziarni Podbrezova, hlavneho garanta tohto sportoveho podujatia sa kona uz 14. rocnik sutaze a ako v predchadzajucich rokoch aj teraz privitaju v Podbrezovej najlepsich pilotov zo Slovenska, Madarska, Polska, Ukrajiny, Ceska i dalsich europskych statov. Startoviska pretekov budu na Kralovej holi, v Ciertazi a vo Vysokej - Podkonickych Plesiach. Vsetkym milovnikom tohto sportu praju organizatori prijemny zazitok.

V sobotu 20. augusta o 10. hodine sa na Jamach v Brezne uskutocnia preteky terennych horskych bicyklov - Slovensky pohar DUAL v slalome.

 

   

Prazdniny v sipkarskej lige

Novy prazdninovy tyzden Dart club Brezno odstartoval v stredu ligou v Crickete. Tu sa znovu presadili juniori, ked Peter Pocklan dokazal skoncit druhy. Na tretom mieste skoncil mladucky Palo Melicher a vitazstvo si tentokrat odniesol Marcel Dolinsky, ktoremu tato disciplina sedi. Piatok bol uz piatym v pradi pre muzov a sme radi, ze do Dartu zavitali aj hraci z Horehronia. Benusan Rasto Radoc skoncil napokon stvrty a postup do finale mu prekazil len Palo Urda. Na tretom mieste sa umiestil Peter Michalko a stava sa stabilnym zberatelom tohto umiestnenia. Finale bolo v rezii Petra Pocklana, ktory si po tuhom boji poradil s Palom Urdom, pre ktoreho bolo finale uz stvrtym tohto leta.

Dart club sa stava aj hracim stankom pre stolnych futbalistov, tento tyzden znovu stupol zaujem medzi hracni a dufame, ze tato tendencia bude mat aj nadalej stupajuci charakter. Jednoznacne sa presadili novacikovia a finalisti z prehadzajucich turnajov Ambros - Kovacik skoncili len stvrty. Tretie miesto patri dvojici Mano Bari - Robo Balog a vo finale sa stretli Peter Belo s Janom Medvedom proti Marekovi Kolajovi s Petrom Zitnym. Stastnejsia bola tentokrat mladucka dvojica Belo - Medved. Dalsie kolo futbalovej ligy je na programe uz tento tyzden v piatok o 17.00 hodine.

 

 

Sportoviny

Obidvaja treneri vyzdvihovali po ligovom zapase len hru miestnej dychovky.

...

Slaba hra nas nedokaze prekvapit - vzdy mame pripraveny dostatok nadavok!

...

- Co je to za vtip na jedalnom listku? Vraj dostihovy gulas!

- To nie je vtip, ale konina.

...

S prichodom noveho trenera sa hracom zacala tocit hlava z jeho "nizkeho" tlaku na ich vykony.

...

Uz rastu deti, ktore su ochotne ist na sportoviska len za cigaretu.

...

- Preco sa hra futbal na Slovensku v nedelu?

- Lebo Pan Boh povedal: Sest dni pracuj a na siedmy oddychuj!

...

Museli do muzstva prijat tlmocnika, aby prelozil do slovenciny slovo defenziva.

...

Kym sa hraci stihli zorientovat, dali si dva vlastne goly.

...

Reporter sa pyta vitaza cyklistickych pretekov:

- Co vsetko ste urobili pre vitazstvo?

- Len jedno... odmontoval som si brzdy z bicykla!

...

Ked sa cyklista dostane na sikmu plochu, stane sa draharom.

...

Ak sa vam pri zoskoku z lietadla neotvori padak, je neskoro spoliehat sa na socialnu siet.

...

Parasutizmus vobec nie je nebezpecny sport - ved v pripade nebezpecia je vzdy nablizku zem.

...

Zapas sa odohral presne podla scenara: osemdesiat minut sa hra podobala nahanacke a desat minut kazdy netrpezlivo ckal na koniec.

...

V niektorych zapasoch siahnu na dno sil iba divaci - pri nahanani rozhodcu.

Zozbieral: Jozef Pupis


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT