Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

34

22. AUGUST  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Zlata horucka a nadherne pocasie sprevadzali 17. az 20. augustovy den v Jaseni. V tychto dnoch sa tu stretlo dvesto zlatokopov na Majstrovstvach Slovenskej a Ceskej republiky v ryzovani zlata. Vydarene podujatie v usti Lomnistej doliny, na ktorom si prisli na svoje vsetky vekove kategorie, zorganizovala Slovenska asociacia zlatokopov. Medzi zenami profesionalkami sa najviac darilo Vere Vecerovej z Ceska a medzi amaterkami Bozene Ziakovej z Prievidze, najuspesnejsim muzom profesionalom bol Ondro Komora z Hrinovej. Z juniorov si vavrin vitaza odniesol Ondrej Lehotsky a z veteranov Ladislav Kolbaba, obaja z Ciech. Sutazili aj patclenne druzstva, kde zvitazil Cesky klub zlatokopov na cele s kapitankou Veronikou Stedrou. Na rovnakom podujati sa stretnu o rok v Cechach, najblizsie to bude v posledny augustovy tyzden na majstrovstvach sveta v Polsku.

Najlepsi brezniansky sportovec storocia

Tohto roku si mesto pripomina dolezity historicky medznik vo svojom vyvoji - 735. vyrocie prvej pisomnej zmienky o tomto uzemi. Tuto udalost si pripomenieme 4. - 9. oktobra, kedy sa budu v Brezne konat Dni mesta. Sucastou komplexu podujati bude aj vyhlasenie najlepsich breznianskych sportovcov storocia.

K uspechu tohto podujatia mozu prispiet aj vsetci obcania mesta tym, ze zaslu svoje tipy na kandidatov o najlepsieho breznianskeho sportovca storocia. Pri ich urcovani bude vyberova komisia vychadzat aj z vysledkov ankety, ktoru realizuju tyzdenniky Region a Horehronie. Na strane 11 vam ponukame zoznam navrhovanych kandidatov, ktory vam moze pomoct pri vasom rozhodovani.

Svoje tipy na kandidata mozete odovzdat aj do schranok umiestnenych vo vestibule mestskeho uradu, v obchodnom dome Jednota, v potravinach Salel na Mazornikove a na zimnom stadione. Na anketovom listku uvedte do 31. augusta meno a priezvisko sportovca, resp. funkcionara, druh sportu alebo funkcie, resp. dovod vasho navrhu.


Titul si vylietal Juraj Sladky

Tropicke horucavy sprevadzali po cely uplynuly tyzden Majstrovstva Slovenska 2000 a medzinarodnu sutaz Pohar Podbrezovej v zavesnom lietani. Za ucasti 78 pretekarov z Madarska, Ceska a Slovenska sa uskutocnili aj napriek pre pilotov nie najpriaznivejsim podmienkam. Tri sutazne letove dni so startom dvakrat z Kralovej hole a raz z Baranova. Titul majstra Slovenska si vylietal uz po stvrtyktar za sebou Juraj Sladky, druhy bol Ferdinand Nizner a treti Bohumir Kolesar, vsetci traja z Klubu zavesneho lietania pri ZP Sport, a.s., Podbrezova. Z medzinarodnej sutaze Pohar Podbrezovej si 1. miesto a putovny pohar odniesol Juraj Sladky, druhy bol Dan Vyhnalik z Ceska a treti jeho krajan Peter Nedoma (na snimke)

V sutazi druzstiev zvitazilo Cesko v zlozeni Dan Vyhnalik, Peter Nedoma a Radek Dykast, druhe bolo domace ZP Sport, ktore reprezentovali Juraj Sladky, Ferdinand Nizner a Jozef Kunik, na treti stupienok sa postavili opat Cesi v zlozeni Jozef Cahel, Jeri Houba a Ivan Rauch.

 

Okresny urad, mesto Brezno, Okresny vybor SZPB, Okresny vybor SDL, Vojensky utvar v Brezne a obce okresu pozyvaju na spomienkove oslavy 56. vyrocia Slovenskeho narodneho povstania v Brezne.

Program:
sobota 26. augusta

Namestie gen. M. R. Stefanika

13.30 - slavnostne zasadnutie OV SZPB
14.00 - koncert Dychovej hudby mesta Brezna
14.30 - polozenie vencov k pomikom padlych, hymna SR, basen, slavnostne prihovory
15.15 - otvorenie Polmaratonu SNP, slub pretekarov
15.30 - start Polmaratonu SNP
15.45 - polozenie kytice kvetov k pomniku obeti zavrazdenych fasistami v Krticnej a k pomniku mjr. Samuela Sekurisa vo Vojenskom utvare v Brezne

Mestsky stadion

15.45 - kulturny program
16.30 - ciel Polmaratonu SNP, vyhlasovanie vysledkov, odovzdavanie cien

nedela 27. augusta
Stafetovy beh vdaky, mieru a svornosti Kalinov - Banska Bystrica

8.30 - Telgart, 9.30 - Sumiac, 10.30 - Pohorela, 11.00 - Helpa, 14.30 - Polomka, 15.00 - Bacuch, 17.00 - Cierny Balog, 18.00 - Brezno

pondelok 28. augusta
Pokracovanie stafetoveho behu

7.30 - Brezno, 8.30 - Hronec, 9.30 - Podbrezova, 10.30 - Dolna Lehota, 11.30 - Jasenie, 13.30 - Nemecka (pokracovanie stafety do okresu Banska Bystrica).

...

Klub slovenskych turistov pri TJ Tatran Cierny Balogusporiada v sobotu 26. augusta pri prilezitosti 56. vyrocia SNP XXVII. rocnik Pochodu vdaky po stopach SNP

Trasa pochodu: masivom Klenovskeho Vepra. Presne trasy urci organizacny vybor v zavislosti od pocasia. Predbezne trasy (moznost vyberu pri prezentacii): a) Tlsty Javor - Kysucka Pastva - Tri Chotare - Klenovsky Vepor - Palenice - Sviniarka (dlzka 22km, prevysenie 600 m), b) Palenicne - Molcanov Grunik - Klenovsky Vepor - Palenice - Sviniarka (dlzka - 13 km, prevysenie 700 m). Zraz ucastnikov: od 7.00 do 7.45 hodiny (prezentacia) pred Clubom Schon v Dobroci (Poziarna zbrojnica). Beseda. Po skonceni bude gulas a nasledne zaspominanie na predchadzajuce rocniky pochodu vdaky. Ucastnicky poplatok je 70 korun dospeli, 30 korun deti. Organizacny vybor odporuca zucastenym priniest si misku a lyzicu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT