22. AUGUST  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Program kin od 23. do 30. augusta

Kino Fabova hola Polomka

26. augusta - MISIA NA MARS (USA, MP/12, 19.30) - Pise sa rok 2020 a niekolko astronautov uspesne pristalo na Marse. Dobrodruzne sci-fi nabite vizualnymi efektami. Hraju: Gary Sinise, Tim Robbins

Kino Panorama Podbrezova

26. sobota - HANELLE (CR, MP/12, 19.30) - Film rezisera Karla Kachynu bol natoceny podla jednej z najkrajsich noviel ceskej literatury. Dej sa odohrava v zidovskej enklave, ziju tu svojrazni obyvatelia, ktori si uchovavaju stare zvyky, tradice a ritualy, ktore im pomahaju celit nepriazni osudu.

Kino Mostar Brezno

26. sobota, 27. nedela - HRANICE LASKY (MP/12, 19.30) - Sarah uzavrela dohodu s Bohom, ze zachrani zivot jej manzela vymenou za obetovanie ich manzelstva. Dramaticky pribeh velkej lasky. Drama. Titulky. 

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:
- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!
- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika 13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje
- v spolupraci so Stredoslovenskym muzeom v Banskej Bystrici a Lesnickym muzeom vo Zvolene na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia, ktora od 13. jula je v Lesnickom a drevarskom muzeu na Namesti SNP 31 vo Zvolene.

...

V ramci Breznianskeho kulturneho leta
- v sobotu 26. augusta o 15. hodine sa na namesti v Brezne predstavi mala dychova hudba Mostarenka v programe pod nazvom Tony pre kazdeho

...

Okresny urad, mesto Brezno, Okresny vybor SZPB, Okresny vybor SDL, Vojensky utvar v Brezne a obce okresu pozyvaju na spomienkove oslavy pri prilezitosti 56. vyrocia Slovenskeho narodneho povstania v Brezne, ktore sa uskutocnia cez vikend 26. a 27. augusta (program oslav na 1. strane).

....

Obec Jasenie pozyva:
- v sobotu 26. augusta na DRUHY JASENSKY JARMOK, ktory organizuje v spolupraci s Dobrovolnym poziarnym zborom v Jaseni - 8.00 zaciatok jarmoku, 9.00 futbalovy turnaj ziakov, 10.00 - vystupenie ludoveho rozpravaca, 15.00 zaciatok zabavy s obcerstvenim
- v pondelok 28. augusta pri prilezitosti SNP na 29. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti

...

V obci Hrusov (lezi na juhu stredneho Slovenska) sa v dnoch 25. az 27. augusta uskutocni festival pod nazvom Hontianska parada, ktory pocas troch dni ponuka moznost hrat, spievat a zabavat sa nielen na javisku, ale takmer vsade. Nebude chybat ani tvorba ludovych remeselnikov, vystava z prirodovednych zbierok, fotograficka vystava, zive predvadzanie palickovania hontianskej cipky a mnohe ine.

...

V sobotu 2. septembra sa na banskobystrickom amfiteatri predstavia slovenski umelci s najznamejsim muzikalom Na skle malovane.  

Starostka obce a Obecne zastupitelstvo v Predajnej pozyvaju 25. a 26. augusta vsetkych obcanov a rodakov na oslavy pri prilezitosti posvatenia a odhalenia obecneho erbu. V piatok je pre deti pripraveny bohaty program, mozu si zasportovat alebo zatancovat v areali zakladnej skoly, v sobotu oslavy otvori slavnostna svata omsa spojena s posvatenim obecneho erbu na namesti a po nej je pripraveny kulturny program.  


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT