22. AUGUST 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 6. kolo
26. augusta o 10.30

Podbrezova - Licartovce

III. liga 4. kolo
26. augusta o 16.00

Istebne - Dubova (I. Krsko - Sulgan, Petrak - Sevec)

IV. liga sk. Juh 4. kolo
27. augusta o 16.00

Brezno - Kremnica (Ligac - M. Kucera, Repa - Kondek)

V. liga sk.C 4. kolo
27. augusta o 16.00

Valaska - Sasova (Vrabel - Palik, Toth - Dugat). Predajna - Detva (Sivok - Rendla, Ziakovic - S. Krahulec), C. Balog - Brusno (Beno - Rucka, Sedlacek - Werner)

I. trieda 4. kolo
27. augusta o 16.00

Jasenie - P. C. Balog (Gonda - Vrbovsky, Sico - Hric), Bravacovo - Jakub (Horny - Trso, Adamec - Cunderlik), Helpa - Myto (L. Chriastel - Daxner, Fencl - Kotran), Osrblie - Podkonice (P. Sitarcik - Direr, Piar - Turna)

II. trieda sk. A 4. kolo
27. augusta o 16.00

Nemecka - Malachov (Gudza - Daubner)

II. trieda sk. B 2. kolo
27. augusta o 16.00

P. Polhora - Zavadka (Malcek - Marian Mojzis), Hronec - Michalova (D. Chriastel - Venko), Benus - Pohorela (Citara - Hartvich), H. Lehota - D. Lehota (Zeman - Sedliak), Sumiac - Sihla (Chladek - Suchy), Polomka - Telgart (o 10.00, Milan Mojzis - Jan Sitarcik)

III. liga SD a MD 4. kolo
27. augusta o 13.30 - 16.00

K. N. Mesto - Podbrezova (P. Chovanec - I. Szabo, ObFZ CA - Bajak), Poltar - Dubova (Koncek - T. Kucera, ObFZ LC - Tlacbaba), Brezno - Lucenec (Repa - M. Kucera, Milan Mojzis - Kondek)

V. liga dorast sk.C 4. kolo
27. augusta o 13.30

C. Balog - Hrochot (Sedlacek - Rucka - Werner)

II. liga SZ a MZ sk. Sever 4. kolo
26. augusta o 10.00 - 12.00

Hinik - Dubova (Ziakovic - Karasek), Brezno - Podbrezova (Medved - Igor Rostar), C. Balog - Podlavice (Cunderlik - Ridzon)

IV. liga ziaci sk.C 4. kolo
26. augusta o 10.00

P. Polhora - Detva (M. Krahulec), Bravacovo - S. Lupca (ObFZ BB), Zavadka - Lovcica (Peter Turna)

Ziaci I. trieda 4. kolo
27. augusta o 10.00

Rakytovce - Helpa (o 13.30, Suchy - Chladek), Selce - Polomka (Krupa), Podbrezova B - Jakub (o13.00, Malcek)

MZ 2. kolo
26. augusta o 10.00

Podbrezova C - Podbrezova B (nedela, UHC, Malcek), Selce - Helpa (o 12.00, Krupa), Sl. Lupca - Podbrezova A (nedela, UHC, Trso)

Stari pani 10. kolo
28. augusta o 16.00

Podbrezova - Priechod (Citara), Nemecka - Podkonice (Kadlec)

Sportovec storocia mesta Brezna

Navrhy na udelenie titulu:

Julius Dunajsky - dlhorocny vsestranny sportovec Brezna v hokeji, volejbale, stolnom tenise, Jozef Dordik - cyklista, reprezentant Slovenska, vitaz mnohych cestnych pretekov, ucsastnik Pretekov mieru, JuDr. Dusan Fasko - hokej, hrac Brezna a B. Bystrice, reprezentant Slovenska, ucastnik zimnej univerziady, statny trener, Peter Gasperan - drahovy golf, reprezentant CSSR na medzinarodnych turnajoch, Ivan Gonda - box, dvojnasobny majster CSSR (Dukla Olomouc), ucastnik majstrovstiev sveta, vitaz medzinarodneho turnaja Prochazkov memorial v Ostrave, doc. Ladislav Horsky - reprezentant CSR, hokejista Slovana Bratislava, Tankistu Praha, reprezentacny trener, klubovy trener v Nemecku a Rumunsku, profesor, metodik a publicista, Zuzana Medvedova - Temniakova - atletka TJ Mostaren Brezno, juniorska reprezentantka CSSR a CSFR v behoch na dlhe trate, v rokoch 1983 - 1991 ziskala na majstrovstvach CSSR 12 medaili, z toho dva tituly v cezpolnom behu, na majstovstvach SR 17 medaili, z toho 9 titulov, Elena Medzihradska - lyzovanie, majsterka CSSR v slalome a v obrovskom slalome, ucastnicka setoveho pohara, Lucia Medzihradska - lyzovanie, trojnasobna juniorska majsterka sveta, ucastnicka ZOH v Calgary a Lilenhameri (6. a 8. v kombinacii), Eduard Muco - futbal, atletika, dlhorocny reprezentant mesta v oboch disciplinach, Anna Murinova - biatlon, reprezentantka SR, uspesne ucinkovanie na ZOH v Nagane (9. miesto jednotlivci, 4. miesto stafeta), a vo svetovom pohari, Jan Nemcok - volejbal, priviedol Brezno do SNL, vojencil v Dukle Kolin - s nimi v roku 1962 majster CSSR, po navrate dvakrat vitaz SNL v drese Brezna, Michal Pancik - futbal, ligoy dorastenec Mostaren Brezno, u dospelych ligovy hrac Interu Bratislava, ZTS Kosice, Dukly B. Bystrica, Banik Ostrava a Slovanu Bratislava, Vojtech Reis - cyklistika, ucastnik majstrovstiev Slovenksa, Boris Skalos - plavanie, viacnasobny majster Slovenska v mladeznickych kategoriach, Branislav Surovy - lyzovanie, juniorsky reprezentant CSSR, vitaz ziackych pretekov v Monte Bonde (Taliansko), majster CSSR v obrovskom slalome, Ing. Gabriel Sinsky - volejbal, reprezentatn CSSR, hrac Slavie UK Bratislava, Ing. Julius Veselko - volejbal, hrac Slavie UK Bratislava, majster CSSR, reprezentant CSSR na MS v Brazilii (bronzova medaila), dvakrat vitaz SNL v drese Brezna, Vojtech Zachar - futbal, hokej, reprezentant CSR vo futbale, po odchode z Brezna hrac ligovej Ziliny, Viera Zelencikova - reprezentantka CSSR v patboji, druhe miesto na MS veteranov v sedemboji, Ing. Zdeno Zibrin - horolezec, lyziar, reprezentant CSSR, zakldatel HS Nizke Tatry - Juh, ako horolezec zdolal napr. Galeriu Gangu, Rumanov stit, Petit Dru a spolu s Kucharom vrchol Eigeru, dorstenecky majster CSSR v zjazdovom lyzovani.

Navrhy v kategorii trener-funkcionar-metodik:

Mgr. Milutin Cernak - atletika, Jan Fabricius - dlhorocny telovychovny funkconar, Ing. Eduard Jakubco - predseda TJ Mostaren, zasluzil sa o vybudovanie viacerych sportovych objektov v meste, Mgr. Vladimir Libic - plavanie, Ing. Jozef Makusa - futbal, Bozena Omiliakova - ZRTV, Ondrej Petrasko - predseda celostatnej telovychovnej organizacie, Ivan Ripper - futbal, Jozef Samel - lyzovanie, Jozef Stulajter - dlhorocny futbalovy funkcionar, predseda SsFZ a podpredseda SFZ, Dusan Trepac - gymnastika, futbal, stolny , tenis, Jan Zibrin - predseda KCST, KSTL, starosta Sokolu.

Prachar a Bronis opat na stupni vitazov

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa 18., 19. a 20. augusta zucastnili na Znievskych dnoch cyklistiky s medzinarodnou ucastou v Klastore pod Znievom, kde v peknom slnecnom a velmi teplom pocasi pretekalo 250 cyklistov.

Vysledky z piatka - 14. kolo Slovenskeho pohara -propag: 9. Pacera, 14. Giertl, dorast: 1. Prachar, 2. Kadak

Vysledky zo soboty - 14. - 15. kolo Slovenskeho pohara - kadeti: 8. Glovniak, 9. Molcan, 10. Hricak, juniori: 3. Sidlo

Vysledky z nedele - 11. kolo Slovenskeho pohara: 1. Bronis, 2, Sihelsky, 3. Cerepan, 4. Palo Medved, 8. Peter Medved.

Muzi sa v dnoch 29. - 31. augusta zucastnia na pretekoch v Polsku.

M. Strmen

Prazdniny v sipkarskej lige

S bliziacim sa koncom prazdnin sa aj letne sutaze hravane v Dart clube blizia k svojmu zaveru. V stredu odstartovali sipkarsky tyzden hraci ligou v crickete. Juniori opat presvedcili, ze v tejto discipline nemaju konkurenciu a len Palo Urda dokazal skoncit druhy. Body za tretie miesto si do tabulky pripise Marcel Dolinsky a z vitazstva sa tesil Palo Melicher. Piatok sa niesol v znameni muzskej ligy a tu sa opat presadil nestarnuci Dusan Dordik, ktory svojim mladsim protihtacom ukazal, ako sa maju sipky hrat. Na druhom mieste skoncil Jano Zifcak a na tretom Peter Pocklan. V nedelu sa v Darte stretli juniori a konecne sa presadili favoriti. Tretia priecka patri Palovi Melicherovi a finale bolo cisto v rezii Milana Majera, ktory si s prehladom poradil s Mirom Muchom. Piatok bol uz piatym v poradi pre stolnych futbalistov a bol to turnaj plny prekvapeni. O najvacsie sa postarala zenska dvojica Zuzka Saifertova a Beata Jurigova, ktore svojimi vykonmi zaskocili takmer vestkych a napokon skoncili na tretom mieste. Vo finale sa stretli dvojice Palo Bodi a Peter Vais proti Manovi Barimu s Radom Pavliakom. Tento tyzden mala viacej stastia dvojica Bari - Pavliak a pravom sa tesili z vitazstva.
Najblizsi turnaj v stolnom futbale sa uskutocni uz tento piatok o 17. hodine. Pre priaznivcov elektronickych sipok 1. Dart club v spolupraci s pohostinstvom Adamova usporiada turnaj o Letny pohar Pohorelej v sobotu 26. augusta o 18. hodine v pohostinstve Adamova v Pohorelej.
V sobotu 2. septembra Dart club Brezno usporiada turnaj v elektronickych sipkach Stop Bar Cup. Uskutocni sa v Stop Bare Bacuch o 18. hodine, startovne je 50 korun. V nedelu 3. septembra o 18. hodine na terase v Nezabudke poriada Velky letny turnaj v stolnom futbale a v elektronickych sipkach, startovne je 50 korun. Pripravene su pohare pre vitazov a dalsie atraktivne ceny.

Spod vysokej siete

Volejbalisti Petrochemy Dubova sa konecne dockali vitazstva na domacom medzinarodnom turnaji, ked ho dosiahli az v 28. rocniku. Pohar Petrochemy konecne ostal doma. Podarilo sa to na antuke, kde sa bojovalo aj o titul medzinarodneho majstra Slovenska. V krasnom az horucom pocasi druzstva produkovali kvalitny volejbal. Podmienky nezvladli hraci polskeho majstra Kedzierzyn, ktori sa vyhovarali na pocasie a na chorych hracov. Pritom povodne chceli postavit dve druzstva. Organizatorom robili starosti aj s ucastou druzstiev, kde ich povodne malo startovat dvanast. Ukrajinske druzstvo Luck nedostalo nacas viza a majster Rakuska Bayernoverk Vieden v piatok rano oznamil, ze sa pre ochorenie hracov na turnaji nezucastni. Po bojoch v skupinach sa v semifinale stretli Dubova - Odincovo 2:0 (20, 26) a Zlin - Ostrava 2:1 (-29, 13, 13), o tretie miesto: Odincovo - Ostrava 2:0 (27, 23), finale: Dubova - Zlin 2:0 (24, 21), konecne poradie: 1. Dubova, 2. Zlin (Cesko), 3. Odincovo (Rusko), 4. Ostrava (Cesko),.5. Kadeti Slovenska, 6. Bialsko - Biala (Polsko), 7. Zilina, 8. Klagenfurt (Rakusko), 9. Mariupol, 10. Kedzierzyn. Na turnaji vyhlasili aj najlepsich hracov: nahravac Stika (Ostrava), smeciar Prochazka a najlepsi hrac Moiseenko (obaja Dubova). Dubova hrala v zostave: Harvanek, Turiansky, Jonak, Murgas, Prochazka, Moiseenko, Gal, Kmet, Skladany, Vanik, Tholt.

Vladimir Urban

Slovensky pohar DUAL

Za umornej horucavy v nedelu 20. augusta sa na Jamach v Brezne uskutocnili preteky terennych horskych bicyklov, na ktorych sa zucastnili 32 pretekarov z Ciech a zo Slovenska. Toto v poradi 4. kolo Slovenskeho pohara bolo zaroven majstrovstvami Slovenska. Na tvrdej a prasnej trati sa najlepsie darilo Filipovi Matusovi z Ceskej republiky, ktory zvitazil pred Milanom Kozarom z Noveho Mesta nad Vahom a Filipom Cillikom z Martina. Majstrom Slovenska v Dueli sa stal Milan Kozar, z druheho miesta sa tesil Filip Cillik a tretie miesto si vybojoval Peter Drabik.

Tomas Vrbovsky

Vystup na Bystru (2248 m n. m.)

Breznianski turisti pozyvaju svojich clenov a priatelov vysokohorskej turistiky na vystup na Bystru, ktora je najvyssim vrcholom zapadnych Tatier - Rohacov. Uskutocni sa v piatok 1. septembra, odchod je o 6. hodine spred futbaloveho stadiona. Zaujemcovia sa musia prihlasit do pondelka 28. augusta u E. Benackovej, ktora o akcii poda vsetky potrebne informacie, c. tel: 6116213. Ide o stredne narocnu vysokohorsku turu (8 hodin chodze), pri ktorej je potrebny vhodny vystroj.Vsetka laska malym nepohyblivym v tiesni


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT