22. AUGUST 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Od popoludnia 9. augusta do osmej hodiny rano 10. augusta sa neznamy pachatel vlamal do bufetu Terasa v Hronci. Ukradol odtial presostroj Roventa,alkoholicke napoje rozneho druhu, pokladnicnu knihu a pokladnicne pasky, cim majitelovi K. E. z Hronca sposobil skodu za 30 200 korun.

...

Dvojplatnickovy elektricky varic, spanielska gitara a rozne naradia - to je lup zlodeja z rekreacneho domu v Telgarte, ktory patri C. J. z Kosic. Kradez so skodou 11 300 korun sa stala niekedy od vecera 5. augusta do predpoludnia 9. augusta.

...

Vodic Fordu Orion R. L. z Jasenia sposobil 14. augusta o pol tretej popoludni dopravnu nehodu na Sladkovicovej ulici v Podbrezovej. Pri odbocovani z cesty neprisposobil rychlost jazdy vozidla svojim schopnostiam a celne narazil do cyklistky P. A., ktora isla v protismere. Sposobil jej lahke zranenie, z ktoreho sa bude liecit asi sedem dni. Vodic po nehode z miesta cinu usiel, ale coskoro ho hliadka OO PZ Podbrezova zadrzala.

...

Do Skody Felicie zaparkovanej na parkovisku Trangoska v Bystrej sa ktosi vlamal 11. augusta medzi 10. a 14. hodinou. Odniesol si autoradioprehravac Panasonic, styri pary turistickych topanok, sustakovu bundu Budmil, dve detske nepremokave bundy, pansku nepremokavu bundu, automapu a cestovny vak. Majitelovi H. Z. z Banskej Bystrice vznikla 28 500-korunova skoda.

Na krizovatke Razusovej a Cernakovej ulice doslo 15. augusta k dopravnej nehode, lebo vodic Fordu Escort S. P. nedal prednost v jazde vodicovi autobusu Karosa. Dychova skuska ukazala u S. P. 2,82 promile alkoholu. Na autobuse je 20 000-korunova a na osobnom aute 40 000-korunova skoda.

...

Osem kusov hlinikovych segmentov s dlzkou sest metrov si od vecera 9. augusta do rana 10. augusta niekto odniesol z pozemku pri Zakladnej skole v Lome nad Rimavicou. Odboru skolstva Okresneho uradu v Brezne tym sposobl skodu za 11 2000 korun.

...

Na ceste I/66 v Brezne vodicka Peugeotu T. I. zrazila 16. augusta chodkynu Z. M., ktora tu prechadzala cez priechod pre chodcov. Ta utrpela lahke zranenie, ktore si vyziada asi sedemdnovu praceneschopnost. U vodicky nebol zisteny alkohol. Pripad pomoze riesit znalec privolany z odboru dopravy a cestneho hospodarstva.

 ...

Do rekreacnej chaty S. S. z Brezna v Ciernom Balogu, cast Priehybiny sa vlamal zlodej niekedy od 6. do 10. augusta. Poodnasal odtial kachlovu piecku, valandu, styri vyrezavane drevene stolicky, dvanast matracov, dva paplony, pat dekovych prikryvok, rozne potraviny a kuchynske naradie. Kradezou vznikla skoda za 28 000 korun, poskodenim zariadenia za 1200 korun.

 

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. augusta

.V piatok 11. augusta poziarnikov privolali na Mazornikovo, kde niekto zapalil stare gumy, ktore uhasili vysokym tlakom. Na druhy den pomocou hydraulickeho naradia odstranili "papucu" na osobnom aute. V ten isty den ich o pomoc poziadala pani, ktorej v byte na Ulici CSA prasklo potrubie. V pondelok 14. augusta absolvovali vyjazdy dva - na Krculovu ulicu 2 v Brezne, kde niekto podpalil vstupne dvere do bytu na 2. poschodi, do prichodu poziarnikov majitel ohen uhasil a do Dubovej, kde vznikol poziar pri hydinarni. V utorok 15. augusta sa na krizovatke na Razusovej a Cernakovej ulici v Brezne stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil vodic osobneho auta tym, ze nedal prednost v jazde vodicovi autobusu. Poziarnici vozidlo odtiahli na bok, vycistili vozovku a pomohli riadit premavku. Vo stvrtok 17. augusta vodou pretlacili upchatu kanalizaciu v Pohorelej.

 

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari NAMK odtahovali styri vozidla. Z Podbrezovej do Bratislavy Mercedes 300 so zadretym motorom, z Brezna auto po dopravnej nehode, z Piesku vozidlo Audi, z Brezna do Valaskej Favorit so zadretymi loziskami. Technicku pomoc na cestach poskytli dvakrat - v Lopeji a v Predajnej vozidlam, ktorym sa minula pohonna latka.

 

155.jpg (4763 bytes)

Uplynuly tyzden sanitka RZP vystartovala dovedna 32-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 4-krat, k mozgovym prihodam 6-krat, k brusnym 2-krat, k urazom 5-krat, k inym 14-krat a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V pondelok 14. augusta poobede okolo pol tretej zrazil neznamy vodic v Podbrezovej pri moste zenu na bicykli. Lezi so zlomenou chrbticou v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice. Na druhy den poobede zachranari absolvovali vyjazd do Telgartu, kde pri nakladani sena spadol z vlecky pan, ktory utrpel zlomeniny hornej a dolnej koncatiny. Vo stvrtok 17. augusta poobede havaroval na motorke muz, ktory bol pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. S odreninami na hlave a hlbokymi ranami na hornej koncatine ho previezli do nemocnice v Brezne. Upozornenie lekarov: ludia alergicki na ustipnutie hmyzom sa v horach pohybujte v sprievode viacerych osob a nezabudajte so sebou nosit lieky, ktore uzivate!

 

hs.jpg (5636 bytes) Letne, pekne a teple pocasie na horach prilakalo dovolenkujucich turistov. Premavajuca lanovka ma preto vysoku navstevnost. Prechadzky naplno zijucou prirodou boli sprevadzane len beznymi urazmi. Clenovia Horskej sluzby dalej pokracuju vo vytycovani a udrzbe horskeho terenu.

 

Uzreli svetlo sveta image

Julia Eremiasova z Valaskej, Lea Pohancanikova z Polmky, Lenka Kupcova z Cierneho Balogu, Svetozar Drugar z Brezna, Erika Faskova z Dolnej Lehoty, Lukas Harvan z Polomky, Martin Pribylina z Brzna, Milan Harvan z Helpy, Leo Proche z Valaskej, Livia Veverkova z Brezna, Dezider Harvan z Podbrezovej, Nikola Kudzbelova z Benusa, Diana Pustajova z Brezna, Sara Daxnerova z Brezna.

Opustili nas_image

Helena Bogdarova (59) z Brezna, Erik Bartos (2 mesiace) z Brezna, Berta Wagnerova (88) z Hronca, Olga Stellerova (78) z Dolnej Lehoty, Jan Hruska (90) zo Zavadky nad Hronom, Veselkova Helena (87) z Brezna, Anna Vesturova (78) z Brezna, Margita Danove (80) z Osrblia, Jozef Uradnik (86) z Brezna, Jolana Veselkova (87) z Brezna, Jan Igrenyi (68) z Brezna, Jan Trnik (82) z Hronca, Helena Veselkova (87) z Brezna.

 

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 17. augusta na poslednej ceste vyprevadili

Jana Igrenyiho z Brezna.

Zaroven dakujeme za prjavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Spomienky

Cas plynie, bolest stale trva a pocujeme mamulienka tvoje slova: "Ked pride ta chvila neplacte a nechajte nas s ockom tisko spat, co komu je sudene, to sa musi stat." Za vasu lasku, pracovitost, obetavost dakujeme a do vecneho snicka chceme posepkat, nech sa vam sniva, ze zijete s nami tak, ako vy zijete v nas.

Dna 24. juna uplynulo dvadsatdva rokov odvtedy, co nas opustil

Adam Bacusan

a dna 17. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Rozalia Bacusanova z Bravacova.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 20. augusta uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn

Karol Zelencik  z Valaskej.

S laskou spominaju rodicia, sestra s rodinou

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 22. augusta uplynuli 4. roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Jaroslav Muransky z Brezna.

S uctou a laskou spominaju rodicia, sestra s rodinou, dcera Jarka s rodinou a syn Martin.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny sen, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 23. augusta uplynie desat rokov, co nas opustila nasa matka

Margita Pagacova.

Spominaju deti s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

S hlbokym zarmutkom spominame na den 24. august 1996, ked nas vo veku 29 rokov navzdy opustil nas milovany syn, brat a ujo

Vit Chladek z Brezna.

Spominaju rodicia, sestry s detmi.

Blahozelanie_image

Ked zazvonia pohare na pocest tvojich 80 - tin a ty zo vsetkeho velku radost budes mat, i my chceme stat v rade tych, co ti budu zdravie a stastie priat.

Stefan Makovnik z Hronca


oslavil 20. augusta svoje osemdesiate narodeniny.

Vsetko najlepsie mu zela manzelka, dcera Tana s manzelom a vnucata Vladko a Dusan.

...

Dna 16. augusta oslavili svoje 52. vyrocie sobasa manzelia

Maria a Ludovit Kassovci zo Zadnych Halan.

Zo srdca Vam zelame more stastia, ocean zdravia, potocik lasky a prud kazdodennych radosti za nas vsetkych praju, vnucka Ivana s rodinou a vnuk Jan s rodinou.


BARAN

Prestante sa pridrzat starych chodnickov, inac sa vam vypomsti postup, ktory uz pokladate za overeny. Niekto v nom objavi nedostatky a pripravi vam neprijemne prekvapenie.

BYK

Vo vasej blizkosti sa objavi nova sympaticka tvar. Urcite i vy podlahnete jej kuzlu. Vybornu naladu ziskate po sprave nejakeho vasho zelania.

BLIZENCI

Razne kroky v suvislosti s vasimi ulohami by boli teraz predcasne. Asi by ste vyvolali odpor vplyvneho cloveka. Svojraznym sposobom zasiahnete do rokovani, ktore sa tahaju uz viac tyzdnov.

RAK

Dovolenkova nalada vam vela chuti do prace neprida. Pracovna doba sa vam zda nekonecne dlha a vacsinu povinnosti odlozite na neskor. I s neodkladnymi ulohami budete mat problemy.

LEV

V tomto tyzdni sa nevyhnete mensiemu stresu. Zmocni sa vas nepokoj a neistota. Nevsimajte si ich! Planety vam totiz praju pri rieseni financnych problemov.

PANNA

Pocas najblizsich dni sa budete venovat najma laske. Pozitivne precite kazdu spolocnu chvilku. Lakat vas bude vsetko, z coho srsi vitalita. Pocas vikendu si fantasticky porozumiete s detmi.

VAHY

Ovladne vas pocit, ze sa vam nedari. Pomoze priatel s diplomatickymi schopnostami. Podla neho privela pracujete a zacina sa to prejavovat i na vasich slabsich vykonoch.

SKORPION

Cakaju vas starosti s opravami alebo zmenami v byte. Ak ste sa dopustili nejakej chyby v zamestnani, snazte sa pocas dovolenkoveho obdobia na nu zabudnut.

STRELEC

Uz dlhsie sa na vasom pracovisku o problemoch len rozprava? Kazdy len sniva o lepsej buducnosti? Mate moznost vytvorit pre nu aj pevne zaklady.

KOZOROZEC

Vela casu stravite v prirode, ale i na cestach do cudziny. Stretnete sa so zaujimavymi ludmi a nadviazete nove priatelstva. Blizsie vztahy vsak nerozvijajte!

VODNAR

Rozhovor, na ktory ste uz dlho zbierali odvahu, nakoniec prebehne bez problemov. Podari sa vam dokladne vysvetlit vela nazorov. Vase stretnutia budu plne radosti a neznosti.

RYBY

Trapite sa kvoli nejakej chybe? Este stale nemusite povazovat vasu vec za stratenu. V suvislosti s majetnou a tolerantnou osobou ziskate slubne moznosti.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT