22. AUGUST  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 4. kolo
16. augusta o 16.00
Podbrezova - Rimavska Sobota

III. liga 3. kolo
19. augusta o 16.00
Dubova - Kremnicka (
Dobos - Ronec, Romanec - Jan Hrcka)

IV. liga sk. Juh 3. kolo
20. augusta o 16.00
Hrochot - Brezno (
Havran - Bariak, Potocsni - Tlacbaba)

V. liga sk. C 3. kolo
20. augusta o 16.00
C.Balog - D. Niva (
Rendla - Kollar, Sivok - Starove), Poniky - Predajna (Parobek - Kuchen, Sibal - Jozef Hromadka), Detva - Valaska (Duris - Martin, Pavlovova - Graus)

I. trieda 3. kolo
20. augusta o 16.00
Osrblie - Jasenie (
Mecele - Sedliak, Zeman - Cunderlik), Badin - Helpa (Chladek - P. Sitarcik, Weiss - Kosec), Myto - Podlavice (Suchy - Adamec, Trso - Turna), Salkova - Bravacovo (Daxner - V. Horny, Melcer - Kotran), Jakub - P. C. Balog (Piar - Dian, Gonda - Hric)

 

II. trieda sk. A 3. kolo
20. augusta o 16.00
Harmanec - Nemecka (
Horny - Majan - Veky)

II. trieda sk. B 1. kolo
20. augusta o 16.00
Polomka - P. Polhora (
J. Sitarcik - D. Chriastel), Telgart - Sumiac (Marian Mojzis - Milan Mojzis), Sihla - H. Lehota (Vrbovsky - Hartvich), D. Lehota - Benus (Kalina - Repisky), Pohorela - Hronec (o 10.00, Venko - Citara), Michalova - Zavadka (Gudza - Drazdik)

 

III. liga SD a MD 3. kolo
20. augusta o 16.00
N. Bana - Brezno (
Hlinica - Fekec, ObFZ ZH - Hrmo), Dubova - Podbrezova (Jekkel - Segul, ObFZ BB - Dusan Hrcka)

V. liga dorast sk.C 3. kolo
20. augusta o 13.30
C.Balog - Pliesovce (
Sivok - Kollar - Starove)

II. liga SZ a MZ sk. Juh 3. kolo
19. augusta o 10.00 - 12.00
C. Balog - Hlinik (
Cunderlik - Peter Turna), Podlavice - Brezno (Bariak - Fezekas), Podbrezova - Filakovo (D. Lehota, Braucok - Ridzon), Zarnovica - Dubova (11.00 - 13.00, Ihring - Sivok)

IV. liga ziaci sk.C 3. kolo
19.augusta o 10.00
B. Stiavnica - Zavadka (
Kacz), Hamre - Bravacovo (Kollar), Sasova - P.Polhora (Kratochvila)

I. trieda ziaci 3. kolo
20. augusta o 10.00
Podbrezova B - Salkova (o 11.30, na ihrisku v Skalici, Suchy), Polomka - Rakytovce (Dusan Chriastel), Helpa - Brezno (Juraj Balaz)

MZ 1. kolo
19. augusta o 10.00
Podbrezova A - Selce (na ihrisku v Skalici, Citara), Helpa - Podbrezova B (nedela, o 12.00)

II. liga
4. kolo 16. augusta
Podbrezova - Rimavska Sobota 1:0 (0:0), gol: Krochta, rozhodca Spivak, 4500 divakov.

V obojstranne dobre hranom zapase si domaci zeleziari hlavickou Krochta zabezpecli cenne tri body.

19. augusta
Martin - Podbrezova 1:1 (1:1), gol hosti: v 28. minute Pelegrin, rozhodca: Gadosi, 1200 divakov.

V umornej horucave obe muzstva zacali hrat so zabezpecenou obranou. Zeleziari v druhom polcase boli " futbalovejsi", avsak gol sa im nepodarilo dat. Velku sancu mal Gulas, ktory z piatich metrov netrafil superovu branu.

Jozef Karas

SKP Devin - Dubnica 1:1, D. Streda - Senec 1:0, Nitra - Bardejov 4:0, Prievidza - Novaky 0:0, R. Sobota - B. Bystrica 1:2, Licartovce - Topolcany 0:1, S. Grob - Cana 3:2, Senica - Humenne 0:2.

III. liga
3. kolo 19. augusta
Dubova - Kremnicka 1:0 (1:0), gol: Kubinec, rozh. Dobos, 500 divakov.

Stretnutie rivalov z Pohronia prilakalo pocetnu navstevu. Divaci vsak videli len priemerny futbal, na com nemala zasluhu horucava. Domace muzstvo malo prvu velku sancu v 15. minute, no prudku strelu Micaka brankar hosti stacil vyrazit na roh po rozohratom rohovom kope Gaspara hlavickou tesne nad branu hostujuceho muzstva. Za zmienku stoja este sance Kamenskeho v prvom polcase a sance Kellera v 52. minute, ked jeho strelu asi z desiatich metrov bravurne zneskodnil brankar hosti. Gol dosiahli domaci v 48. minute stretnutia, ked po velmi peknej akcii vnikol do superovej sestnastky Kubinec a s prehladom skoroval. Hostia sa do vylozenej sance dostali len raz po hrubej chybe domaceho brankara. Domaci boli pocas celeho stretnutia herne lepsi a vitazstvo si zasluzili.

Jan Chamko

T. Teplice - Namestovo 3:1, Ziar nad Hronom - Selce 3:1, Rakytovce - K. Lieskovec 3:1, Zilina B-Strazov - Bytca 3:0, Lucenec - Istebne 2:1, K. N. Mesto - Tornala 0:0, L. Mikulas - Cadca 1:1.

IV. liga sk.Juh
3. kolo 20. augusta
Hrochot - Brezno 1:2, (0:1), goly hosti: Ocel, Krsacok, rozhodca Havran, 100 divakov.

Vo vyrovnanom stretnuti sa ako prvi z golu mohli tesit hraci Brezna, ale Svoboda sancu nevyuzil. Domaci sa dostali do vedenia golom z uhla, do prestavky mohol vyrovnat este Hanzlovic, ale jeho dobre umiestnenu hlavicku brankar vyrazil na roh. V druhom polcase zverenci trenera Svobodu pridali na doraze a zacali lepsie kombinovat, coho vysledkom bol vyronavajuci gol. Ked Ocel presiel cez troch obrancov a prudkou strelou vrovnal. Hostia strelili druhy gol po najkrajsej akcii stretnutia, ked Radovicov kop Svoboda hlavou predlzil na Tokara, ktory v prvej prihral Krsackovi a ten utesenou strelou ustanovil vysledok na 2:1. Domacim nepomohol zaverecny tlak, pretoze obrana Brezna stala na pevnych nohach a vyhravala suboje ako vo vzduchu, tak aj na zemi. Za predvedeny vykon bolo vitazstvo plne zasluzene.

Ladislav Hanzlovic

Tisovec - Zvolen 4:2, Kremnica - Tomasovce 0:4, Kalinovo - N. Bana 1:0, V. Krtis - Hrinova 6:0, Hlinik nad Hronom - Ziar nad Hronom B-L. Vieska 0:2, Dukla B. Bystrica B - D. Strehova 2:1.

V. liga sk. C
3. kolo 20. augusta
C. Balog - D. Niva 1:4 (0:3), gol somacich: J. Kvietok st., rozhodca: Rendla, 250 divakov.

Ani v tretom zapase nedokazal Tatran podat optimalny vykon. Aj v tomto stretnuti "zaspal" zaciatok a uz v 2. minute prehraval 0:1. Hosti rychly gol povzbudil a do konca polcasu zvysili skore na 0:3. Omladene domace muzstvo sa snazilo v druhom polcase zvysenou aktivitou znizit nepriaznivy vysledok, no za stavu 1:3 znova umoznili hostom skorovat a tym specatit krutu, no zasluzenu prehru.

Dusan Potkany

Poniky - Predajna 4:1 (1:0), gol hosti: Cibenka, rozhodca. Parobek, 180 divakov.

Prvy polcas mal pomerne vyrovnany priebeh. Hraci Predanej si dokonca vypracovali viac golovych prilezitosti, ktore vsak nevyuzili a nakoniec na to doplatili. Po faule na Dunajskeho mal rozhodca v ich prospech nariadit aj pokutovy kop. Nestalo sa tak, naopak v poslednej minute prveho polcasu rozhodca nezavahal a nariadil pokutovy kop v prospech domacich, po ktorom sa ujali vedenia. V druhom polcase sa hostia snazili otocit vysledok. Otvorili vsak az prilis hru, hrali neorganizovane a domaci po rychlych protiutokoch a chybach v obrannej cinnosti pridali dalsie goly. Jediny gol Predajnej stretlil hlavou Cibenka po rohu Kordika a znizil na 3:1. Za tohto stavu nechali rozhodcovia bez povsimnutia hruby faul hraca Ponik na Nemcika v sestnastke domacich. Aj ked sa podla vyvoja 1. polcasu zdalo, ze hostia mozu v tomto stretnuti bodovat, dosiahli nakoniec aj za prispenia rohodcov nelichotivy vysledok.

Ing. Jan Bulla

Detva - Valaska 1:1 (0:1), gol hosti: Turna, rozhodca: Duris, 100 divakov.

Takme pocas celeho prveho polcasu drzalo tkatovku v rukach muzstvo hosti. Dobre kombinovali a dostavali sa do golovych situacii, ktore ostali nevyuzite najma po strelach Skantara, Cibulu, Turnu a V. Svantnera. Jediny gol hosti padol v 17. minute po prudkej hlavicke Zazrivca, ked loptu este jemne nadvihol hlavou pred brankarom Turna. V 43. minute prudkou strelou z 15 metrov Skantar triafa pravu tyc domacej brany. Domaci si dokazali vytvorit niekolko nebzepecnych utokov, ale do vylozenych golovych prilezitosti sa nedostali a vystrelene lopty bezpecne kryl branar hosti Petrinec. V druhom polcase v 46. minute domace muzstvo vyrovnalo vymyslenou jedenastkou, ked brankara hosti vo vyskoku atakoval domaci utocnik, ale rozhodca to kvalifikoval opacne. V 47. minute Skantar z trestneho kopu z 20 metrov bombou triafa brvno domacej brany. Aj v dalsich minutach, hoci domaci ozili, malo viacej prilezitosti hostujuce muzstvo Janom Gydosikom, Turnom a striedajucim Romanom Gajdosikom. V 77. minute mali domaci najvacsiu prilezitost, ked umiestenu hlavicku do praveho horneho rohu hostovskej branky robinzonadou vyskriabal na roh Petrinec. Zaver zapasu bol dost rozharany a v 94. minute stetnutia to nezvladol obranca hosti Sekaner, ktoreho domaci faulovali a po odpiskani faulu Strecnemu do supera si vysluzil cervenu kartu!

Juraj Cibula

Brusno - Kraliky 1:0, Sasova - Zarnovica 1:1, Radvan - D. Hamre 3:2, Priechod - Lovcica 4:1.

I. trieda
3. kolo 20. augusta
Osrblie - Jasenie 1:2 (0:1), goly: Trnik - J. Weisenbacher 2, rozhodca: Mecele, 120 divakov.

Vo velmi horucom pocasi sa hral na oboch stranach bojovy futbal. V prvom polcase sa hostia po chybe domacej obrany ujali vedenia. V druhom polcase opat boli stastnejsi hostia a naskok zvysili na 0:2. Domacim sa dokonca zapasu podarilo vysledok uz len skorigovat.

Emil Trnik

Badin - Helpa 7:2 (4:0), goly hosti: J. Durajda, Horvat, rozhodca: Chladek, 75 divakov.

Domaci vyuzili vsetky vytvorene sance, hostia zacali hrat az v druhom polcase a z mnozstva vytvrenych sanci vyuzili iba dve.

Jozef Klimko

Myto - Podlavice 1:0 (1:0), gol: Danis, rozhodca: Suchy, 60 divakov.

Za umorneho tepla videli divaci dobre stretnutie zasluhou oboch muzstiev. Po tesnom vitazstve Myta, ktore nastupilo bez 4 hracov zakladnej zostavy rozhodla 40. minuta zapasu, ked Danis prudkou strelou nedal brankarovi hosti sancu.

Jakub - P.C. Balog 4:0 (1:0), rozhodca: Piar, 40 divakov.

Za horuceho pocasia a v okliestenej zostave, pretoze niektoi hraci su na sustredeni v Madarsku, sa hral slabsi futbal, comu zodpoveda aj vysledok.

Pavol Stulajter

Salkova - Bravacovo 3:2 (2:2), goly hosti: J. Srnka, R. Srnka, rozhodca: Daxner, 70 divakov.

Muzstvo Bravacova chcelo v tomto stretnuti konecne zabodovat. Uvod zapasu tomu aj nasvedcoval, pretoze dvakrat viedlo a malo pocas druheho polcasu velku prevahu. Ale ich snahu zmemoznili chybne verdikty hlavneho rozhodcu Daxnera, ktore ovplyvnili vysledok tohto zapasu.

Miroslav Sperka

II. trieda sk.A
3. kolo 20. augusta
Harmanec - Nemecka 1:3 (1:1), goly hosti: P. Srot 2, Ruzinsky, rozhodca: Horny, 80 divakov.

Zaciatok stretnutia sa odohraval v rezii domacich, ktori, svoju hernu prevahu vyuzili a ujali sa vedenia. Muzstvo Nemeckej po gole skonsolidovalo a este pred prestavkou vyrovnalo skore zapasu na 1:1 golom Petra Srota. Druhy polcas sa odohral za jasnej prevahy Nemeckej, co vyjadrila aj dvoma golmi Ruzinskeho a P. Srota. Muzstvo Nemckej podalo ako kolektiv zodpovedny vykon. Za zmienku stoji, ze do dobrej hernej a streleckej formy sa dostava Peter Srot. Rozhodcovska trojica sa zhostila svojho poslania dobre.

Vladimir Pejko.

II. trieda sk.B
1. kolo 20. augusta
Michalova - Zavadka 3:2 (1:0), goly: Milan Kupec, Trnavsky z 11-tky, Tomas Hruska 2, rozhodca: C.Chriastel, 40 divakov.

V uvodnom zapase sezony sa hral priemerny futbal. Hraci obidvoch muzstiev si vypracovali niekolko sanci, no skorovat sa podarilo len domacim pred koncom prveho polcasu. Druhy polcas vysiel lepsie hostom, ked sa im podarilo dvakrat skorovat. Potom vsak domaci pridali na bojovnosti, co im prinieslo vitazstvo.

Jaroslav Vojtas

Pohorela - Hronec 1:2 (0:0), gol: Rochovsky - J.Repka, Danis, rozhodca: Citava, 70 divakov.

V horucom sparnom pocasi domaci v prvom polcase produkovali hru s rychlymi prihravkami na jeden dotyk a dostavali supera pod tlak. Tato hra, i ked lubiva, nepriniesla domacim ocakavany vysledok. Koncovka aj napriek vyhovenym prilezitostiam im nevychadzala, co sa vypomstilo v druhom polcase. Odchodom dvoch zranenych hracov domacim odchadzali sily a po banalnych chybach v obrane, ktore hostia s rutinou vyuzili, stratili dobre rozohraty zapas. Gol, ktory strelil mlady Rochovsky z Pohorelej po trestnom kope z dialky, patri do galerie tych, ktore sa nedosahuju kazdy den.

Jan Lakanda

Sihla - H.Lehota 1:2 (1:0), goly: Nomilner - Balcoz, rozhodca: Vrbovsky, 50 divaov.

Uvod kola domaci zacali peknou hrou, co potvrdili aj v 30. minute, ked premenili golovu sancu po uniku Nomilnera a Uradnika. Hostia po nepremenenych prilezitostiach domacich prebrali taktovku a zmenili stav zapasu po chybach domacej obrany.

Marian Ilcik.

Polomka - P.Polhora 0:1 (0:0), gol: J. Kovacik, ZK: Bodak, R. Kohut - Molcan, V. Kovacik, rozhodca: Sitarcik, 50 divakov.

V prvom zapase noveho rocnika sa domaci predstavili v dobrom svetle, ked si vypracovali niekolko golovych prilezitosti, ktore vsak ostali neprmenene. Ked sa zdalo, ze sa zrodi remiza, hostia udreli a dorazkou Kovacika vyhrali. Da sa povedat, ze zapas vyhral slabsi super.

Roman Kohut

IV. liga ziaci sk. C
3. kolo 19. augusta
Sasova - P. Polhora 2:2 (0:0), goly hosti: Santa, Oliver Donoval
D. Lehota - Benus 2:0 (2:0), goly: Babic, Zahradnicek, rozhodca: Klesken, 80 divakov.

Zaciatok sutaze vysiel domacim dobre. Uz v 9. minute videli divaci prvy gol, ktory strelil Babic. Zdalo sa, ze golov padne viac, no hostia dobre branili a domaci golove sance nepremienali. Druheho golu sa domaci dockali v 40. minute po pekenj strele Zahradnicka. V druhom polcase sa domaci snazili, no gol uz nedali. Hostia mali tiez dobre golove prilezitosti, no dobre chytajuci Kurty im ich zmaril. Je smutne, ked sa na zapas nedostavil ani jeden z delegovanych rozhodcov. Zapas viedol Klesken, ktory odpiskal dobre.

Milan Tazky.

Telgart - Sumiac 3:0 (1:0), goly: P. Cernak 2, M. Cernak, rozhodca: Lunter, 80 divakov.

Derby hned v prvom zapase novej sezony a navyse neucast delegovaneho rozhodcu prinieslo pochopitelnu nervozitu a malo futbalovej krasy. Aktivnejsi domaci boli od zaciatku lepsim muzstvom a vysledkom ich miernej prevahy bol veduci gol. Uvod druheho polcasu zastihol hracov Sumiaca v hlbokom utlme. Domaci sa lahko dostavali do sanci a dve z nich vyuzil Peter Cernak. Potom hostia ukazali svoju lepsiu futbalovu tvar, ale ich sance zostali nevyuzite. Nepriaznivy stav nedokazali skorigovat ani z pokutoveho kopu.

Ivan Citterberg.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT