30. AUGUST  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga
6. kolo 26. augusta

Podbrezova - Licartovce 0:0, rozhodca: Sipos, 3200 divakov.

Zapas velmi dobrej urovne. Prvy polcas patril hostom, v druhom uz zeleziari hrali svoju tradicnu hru. V 75. minute Bazik nepremenil pokutovy kop. Spravodliva remiza.

Jozef Karas

Dukla B. Bystrica - Martin 0:1, Novaky - Senica (0:1), SKP Devin - R. Sobota 2:1, Topolcany - Prievidza 2:0, Bardejov - Slovensky Grob 0:0, Humenne - Nitra 1:0, Dubnica - Senec 2:0, Cana - D. Streda 1:1.

III. liga
4. kolo 26. augusta

Istebne - Dubova 1:2 (1:1), goly: vlastny, Pavli, rozhodca: Krsko, 30 divakov.

Cely priebeh zapasu sa vyvijal v rezii hosti, ktori nevyuzili velke mnozstvo vylozenych sanci. Domaci skorovali po nepremenenom 11-metrovom kope a dorazke Hanka.

Ing. T. Duris

Bytca - Lucenec 3:1, Tornala - L. Mikulas 1:1, Selce - Rakytovce 1:1, Kremnicka - K. N. Mesto 4:1, K. Lieskovec - Zilina B 1:1, Namestovo - Cadca 1:2, T. Teplice - Ziar nad Hronom 1:3.

IV. liga sk. Juh
4. kolo 27. augusta

Brezno - Kremnica 3:0 (0:0) goly: Kupec, Gemzicky, Valach, rozhodca: Ligac, 100 divakov.

V uvode zapasu si hraci a divaci uctili minutou ticha pamiatku tragicky zosnuleho byvaleho spoluhraca Milana Makusu. V stretnuti dobrej urovne si domaci vybojovali zasluzene vitazstvo. Prvy polcas mozno nazvat mnozstvom premarnenych golovych sanci (Tokar, Valach, Kupec), dovedna jedenast, hostia jednu. Pekne pripravenym akciam v koncovke chybala rozvaha a presnost. Domaci nemali obute strelecke kopacky a pri strelbe na branu hosti mali vychylenu musku. Bojovali s patricnym nasadenim s rychlym prechodom do utoku zakoncovanym, castou strelbou. Cez prestavku trener Svoboda poriadne poumyval hlavy a "nariadil" prezut si kopacky za strelecky presne. V druhom polcase domaci pokracovali v dobrom vykone a opat premarnili tri sance. Strelecku smolu napokon pretrhol v 72 minute Kupec peknym golom, ked po Bukovcovej prihravke sa predral obranou hosti a vedla brankara strelil gol. Hostia po tomto gole ozili, snazili sa o vyrovnanie, ale domaca obrana stala na prevnych nohach. V 86. minute prenikajuceho Kupca nedovolene atakoval v sestnastke hosti Murin a z nariadenj jedenastky Gemzicky bezpecne zvysil na 2:0. V zaverecnych fazach hry, ked sa uz cakal koniec zapasu, peknou strelou Valach stanovil na 3:0.

Tibor Gilla

Zvolen - D. Strehova 2:2, Ziar nad Hronom B-L. Vieska - Dukla B. Bystrica B 1:1, Hrinova - Hlinik nad Hronom 0:6, N. Bana - V. Krtis 0:1, Tomasovce - Kalinovo 2:0.

V. liga sk.C
4. kolo 27. augusta

Valaska - Sasova 4:0 (3:0), goly: Turna z pokutoveho kopu, R. Gajdosik, Patras, Skantar, rozhodca: Vrabel, 300 divakov.

V prvej minute stretnutia hostia zahravali roh a z hlavicky ich utocnika lopta tesne mina domacu branu. Na tento moment domaci odpovedali znacnym naporom. Obstrelovali branu hosti, najma Turnom, R. a J. Gajdosikom, Skantarom, ale az v 17. minute za zrazenie utocnika Turnu v patke hosti pokutovy kop premenil sam faulovany Turna. Hostia nebezpecne zautocili v 20. minute, Svantner nahral nabiehajucemu R. Gajdosikovi a ten hlavickou striela druhy gol domacich. V 26. minute je v sanci J. Gordik a jeho prudka strela tesne mina lavu tyc brany hosti. V 32. minute po uniku z vlastnej plovice Patras zo sestnastky bombou do praveho rohu brany hosti striela treti gol domacich. V tomto vzruchu pred domacou branou zazehnanom odkopom a zalozenim rychleho protiutoku dvoch domacich utocnikov proti jednemu obrancovi hosti prichadza zla finalna nahravka. V uvode druheho polcasu muzstvo domacich pokracovalo v dobrom vykone okorenenom golovymi prilezitostami po tvrdych strelach Skantara, Pancika, Patrasa, Bukovca. Sprsku striel v 58. minute ukoncil stvrtym golom v sieti hosti Svantner. Hostia sa nevzdavali a v 60. a 62. minute nebezpecne ohrozili peknou strelou zo sestnastky branu domacich, ale Petrinca neprekonali. V zaverecnej stvrthodine mali moznost zvysit skore hlavickami J. Gajdosik, Cibula a tvrdymi strelami Pancik a Petras.

Juraj Cibula

C. Balog - Brusno 1:0 (1:0), gol: Stulajter, rozhodca: Beno, 250 divakov.

Domaci hraci nastupili s odhodlanim zvitazit a do uvodnych minut to davali svojou snahou najavo. V 16. minute po pekne zahratej standarnej situacii sa ujali vedenia golom Stulajtera. Hostia sa nechceli zmierit s prehrou a v druhom polcase sa snazili vyrovant, vypracovali si niekolko dobrych prilezitosti, tie im vsak zneskodnil vyborny brankar domacich Michal Pancik. Vitazstvo bolo sice vydrete, ale zasluzene.

Dusan Potkany

Predajna - Detva 0:0, rozhodca: Sivok, 200 divakov.

Domacim stretnutie nevyslo. Hoci si vypracovali viacero golovych prilezitosti, gol nestrelili. Nepresadili sa ani v case, ked super dohraval bez dvoch vylucenych hracov. Do ramca stretnutia zapadli svojim slabym vykonom aj rozhodcovia. V 83. minute hlavny rozhodca obral domacich o jasny pokutovy kop, ked ruku hraca Detvy v sestnastke hosti nevidel iba on. Hostia vaznejsie domacu branku neohrozili, a tak sa stretnutie skoncilo bez golov. Domacich moze strata bodov mrziet. Hoci bolo teple pocasie, tazky, tvrdy a nerovny teren, takyto zapas by sa mal vyhrat.

Ing. Jan Bulla

D. Niva - Lovcica 1:3, D. Hamre - Priechod 3:1, Zarnovica - Radvan 0:4, Kraliky - Poniky 4:1.

I. trieda.
4. kolo 27. augusta

Jasenie - P.C. Balog 0:2 (0:1), goly: Meskan 2, rozhodca: Weiss, 100 divakov.

V slusne hranom zapase zvitazilo zasluzene technickejsie muzstvo hosti. Domaci hraci sa snazili, vypracovali si niekolko cistych golovych prilezitosti, ktore vsak nepremenili.

Milan Strecok

Bravacovo - Jakub 0:0, rozhodca: Horny, 100 divakov.

Divaci videli velmi kvlaitne stretnutie, o co sa postarali obidve muzstva. Hostia boli velmi nebezpecni v rychlych protiutokoch, ale domaci vedeli tiez svojho supera prekvapit. Skoda, ze svoju velku snahu nedokazali zurocit, pretoze si vypracovali dostatok dobrych golovych prilezitosti, aby konecne zvitazili. I napriek tomu ich treba pochvalit za predvedeny vykon. Zvlast vynikol brankar Martinec.

Miroslav Sperka

Helpa - Myto 1:1 (0:0), gol: Peter Babela, rozhodca: L. Chriastel, 100 divakov.

V celom stretnuti boli domaci minimalne vyrovnanym superom, ked najma v prvom polcase si vytvorili najmenej tri-styri ciste golove sance. Zial nepremenili ani jednu, ked v poslednej chvili zachranoval brankar a vykopovali z brankovej ciary. Bojovnost a tuzba po vitazstve priniesla domacim v poslednej stvrthodine vedenie, ale po chybe obrancu hostia niekolko minut pred koncom vyrovnali a odniesli si bod.

Jozef Kunko

Osrblie - Podkonice 6:2 (3:1), goly domacich: Danove 3, Leitner, Makusa, Harvan, rozhodca: P. Sitarcik, 80 divakov.

Uvod zapasu nenasvedcoval na take vitazstvo domacich. Hostia zacali natlakovou hrou a v 20. minute sa ujali vedenia. Domacich gol nezlomil, pridali na doraze hry a do konca polcasu strelili tri goly. Druhy polcas patril opat domacim, za co treba pochvalit cele muzstvo pod taktovkou Makusu a Harvana, ktori po cely zapas boli tvorcami hry.

Emil Trnik

Vlkanova - Salkova 1:2, Podlavice - Sl. Lupca 2:0, Balaze - Badin 5:0.

II. trieda sk.A
4. kolo 27. augusta

Nemecka - Malachov 1:0 (0:0), gol: Ruzinsky, rozhodca: Daubner, 118 divakov.

Obidve muzstva predviedli na II. triedu pomerne dobry futbal. Hostia sa predstavili ako huzevnaty a zdravo drzy kolektiv. V obidvoch muzstvach vynikli brankari, domacich doslovne podrzal Vanco, ktory zneskodnil tri vylozene golove prilezitosti hosti. Hlavny rozhodca Gudza sa na stretnutie nedostavil a zapas s prehladom viedol jeho asistent Daubner.

Vladimir Pejko

II. trieda sk.B
2. kolo 27. augusta

Benus - Pohorela 3:0 (2:0), goly: Francisci, Kalocaj, M. Srnka, rozhodca: Citara, 80 divakov.

Domaci mali pocas dlheho zapasu miernu prevahu. Vypracovali mnozstvo golovych sanci, ale vyuzili iba tri.

P. Polhora - Zavadka 5:1 (3:0), goly: Maros krupa 2, Molcan, michalik z 11-tky, kovacik - Bubelini, rozhodca: Malcek, 50 divakov.

Domaci v zapase potvrdili svoje kvality a zasluzene zvitazili. Hosti od vyssej prehry zachranil brankar.

...

Ziaci z Pohronskej Polhory odohrali zapas v Detve s vysledkom 3:0 (1:0). Goly strelili Benedik 2, Marek Smugala.

H. Lehota - D. Lehota 1:1 (1:1), goly: I. Demian - Zvarik,

ZK: Belko - Zvarik, Demianovic, CK: O - Demianovic, rozhodca: Zeman, 220 divakov.

Zapas Lehot priniesol spravodlivu remizu, aj ked domaci mali viac loptu pod kontrolou ako aj golovych sanci. Standardni hraci H. Lehoty podali pekny vykon, az na jednotlivcov, ktorym chyba trening, aby zapadli do kolektivu. Zapas sa odohral slusne.

Frantisek Sperka

 

Sumiac - Sihla 1:1 (1:1), goly: Voletz - Marek, rozhodca: Suchy, 160 divakov.

V druhom kole sa hraci Sumiaca predstavili po dlhej dobe pred domacim publikom. Podporit ich prislo velke mnozstvo fanusikov. V prvom polcase boli aktivnejsi hostia, no boli to domaci, ktori sa ujali vedenia, ked Kaniarik kriznou prihravkou nasiel Voletza a ten nekompromistne rozvlnil siet. Par minut po hrubej chybe hostia vyrovnali. V druhom polcase domaci vsadili vsetko na utok a zatlacili hosti do defenzivy. No z tlaku si nedokazali vytvorit golove sance. Hostia sa dostavali do rychlych brejkov, lenze golovo sa uz tiez nepresadili. Zapas sa hral vo vybornej atmosfere a skoncil zasluzenou delbou bodov.

Jaroslav Fujka

Hronec - Michalova 4:0 (2:0), goly: Kubesa 3, Danis, rozhodca: Ridzon, 100 divakov.

Domacim vysiel zaciatok zapasu nad ocakavanie, ked uz v 2. minute sa ujali vedenia golom Kubesu. V 25. minute po peknej spolupraci celeho utoku zvysil opat Kubesa na 2:0. V 43. minute hostia mohli znizit, ale netrafili ani prazdnu branku. Druhy polcas sa podobal prvemu, lebo muzstvo Hronca podalo ako kolektiv velmi dobry vykon a strelil este dva pekne goly. Skoda, ze na slusne hrany zapas neprisiel ani jeden delegovany rozhodca, a tak sa muselko zrebovat, zreb vyhrali hostia, piskal Marian Ridzon, ktory by si svojim vykonom zasluzil tu najvacsiu uctu. Piskal k spokojnosti oboch muzstiev.

Jozef Zahurak

Polomka - Telgart 2:2 (1:0), goly: M. Zubal, Brozman - Milan Lunter, Demcik, rozhodca: Jan Sitarcik, 40 divakov.

Domaci, tak ako aj minuly tyzden, zacali velmi dobre. Uz v 4. minute mali vyhodu pokutoveho kopu, ktoru vsak nevyuzili. Od tohto okamihu si vypracovali niekolko velmi dobrych golovych prilezitosti, ale podarilo sa im vyuzit len jednu. Po prestavke zacali opat lepsie domaci, ale koncovka im nevychadzala. Hostia sa dostali pred supreovu branu len sporadicky, ale vyuzili z minima maximum a otocili skore. Domaci museli bojovat, aby zachranili aspon remizou.

Roman Kohut

Tabulky k textom neboli dodane redakciou.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT