19. SEPTEMBER  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Program kin od 20. do 27. augusta

 

Kino Fabova hola Polomka

23. sobota - V KOZI JOHNA MALKOVICHA (USA, MP, 19.30) - Chceli ste uz byt niekym inym? Teraz mozete. Uspesna americka komedia.

Kino Panorama Podbrezova

21. stvrtok - SPRAVNA VEC (USA, MP/12, 19.00) - Lahka komedia o silnom priatelstve, velkej laske a nezvycajnej rodine.

23. sobota - DOGMA (USA, MP/12, 19.00) - Napadita a odvazna komedia o neobvyklych zastupcoch nebeskej rise.

24. nedela - NOTTING HILL (USA, MP/12, 19.00) - Moze sa filmova hviezda zamilovat do obycajneho knihkupca? Romanticka komedia.

Kino Trangoska Valaska

26. utorok - MILUJ BLIZNEHO SVOJHO (Nemecko, MP/15, 18.00) - Komedia o povabnych dostojnickach armady spasy Jozefine a Izolde, ktore dostanu prvu velku prilezitost viest berlinsky utulok bezdomovcov.

Kino Mostar Brezno

21. stvrtok, 22. piatok - DEVIATA BRANA (MP/15, 19.30) - Steklivy strach, mrazenie v chrbte a vsadepritomna existencia samotneho najvyssieho nositela tajomneho zlata - Satana. Thriller.

23. sobota, 24. nedela - PATRIOT (MP/15, 19.30) - Historicky film o mierumilovnom osadnikovi.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!

a na stalu expoziciu Zivot a kultura ludu na Horehroni

- do budovy na Namesti gen. M.R.Stefanika c.13, kde mozete navstivit stalu expoziciu Brezno v premenach casu; na vystavu prac vytvarnikov regionu s nazvom Horehronske zdruzenie vytvarnikov vystavuje; od 18. septembra do 30. novembra na vystavu Odlesky kovu v historii Pohronia

...

Klub Bombura v Brezne pozyva:

- v piatok 22. septembra na vystupenie poprednej madarskej skupiny MASFEL z Budapesti. Po koncerte sa uskutocni tanecna party.

...

Mestske kulturne stredisko v Brezne pozyva:

- v pondelok 9. oktobra o 19. hodine do mestskeho domu kultury na humorno-zabavny program Milana Markovica a jeho hosti pod nazvom Nevyzuvajte sa prosim. Vstupne je 120 korun, predpredaj vstupeniek v Informacnom centre v Brezne, c. tel: 6114221.

...

Obec Polomka pozyva na kulturno-spolocensku akciu Dni obce - Babie leto, ktora trva od 3. do 8. oktobra. V programe sa predstavia ziaci zakladnych skol regionu v literarnej sutazi Polomske styri zvony, zaujimave budu vystavy prac "konickarov" a polovnickych trofeji. Pre priaznivcov sportu je pripraveny sportovy den na kolesach - cykloturistika, cykloslalom, ukazky motokrosu, cyklotrialu. V sobotu sa na stadione uskutocni 3. rocnik sutaze taznych koni pod nazvom Tazky zivot furmanovi. V ramci Dni obce sa v sobotu 7. oktobra o 13. hodine v obradnej sieni kulturneho domu v Polomke uskutocni II. rocnik stretnutia rodakov z Polomky.

 ...

Obecny urad vo Valaskej pozyva na oslavy pri prilezitosti 530. vyrocia vzniku obce, ktore sa uskutocnia cez vikend 23. - 24. septembra.
V sobotu o 16. hodine na slavnostnom zasadnuti Obecneho zastupitelstva vo Valaskej v kinosale spolocenskeho domu udelia ocenenia.
Sviatocnu nedelu otvori o 13. hodine alegoricky sprievod, ktory povedie materskou castou obce na Namestie 1. maja. Zraz je na Ulici Vladislava Valacha. Strnasta hodina bude patrit slavnostnemu otvoreniu oslav na Namesti 1. maja. Po nom sa v kulturnom programe, ktory moderuje Michal Duris, predstavia zmiesany spevacky zbor Domovina pri Miestnom osvetovom stredisku v Bravacove, ziaci Zakladnej umeleckej skoly vo Valaskej, detsky folklorny subor Valach, tanecny spevacky subor Domovacik pri Odbornom ucilisti vo Valaskej, folklorny subor Bukovinka z Bravacova, ludovy rozpravac Baca Gajdos z Liptova a dalsi umelci z Banskej Bystrice a na zaver vystupi country crazy skupina Tucna Anca. Na vsetky vystupenia je vstup volny.
Pocas oslav budu na namesti ukazky tvorby ludovych umelcov a v klube dochodcov vystava vysiviek a rucnych prac.

SIESTE OZVENY STAROSLOVIENCINY POD KRALOVOU HOLOU 2000

Piatok - 22. septembra - DRAHOKAMY OZVIEN - hudobny program talentovanych deti Horehronia pre zakladne skoly - 9.00 - kulturny dom (KD) Zavadka nad Hronom, 11.00 - ZS K. Raposa na Skolskej ulici v Brezne, 12.30 - ZS Brezno - Mazornikovo

Sobota - 23. septembra Telgart - 11.00 - 12.30 STRETNUTIE PRI PRAMENI HRONA - privitanie ucastnikov festivalu, 14.30 greckokatolicky kostol v Telgarte - SPEVY CHRAMOV - prva cast prehliadky chramovych spevov, 15.30 greckokatolicky kostol v Sumiaci - druha cast prehliadky chramovych spevov, 19.00 KD - OZVENY V CASE - program spevackych zoskupeni folklornych skupin a suborov, 20.00 KD - OZVENY ZIVOTA - slavnostny program festivalu.

Nedela - 24. septembra Telgart - 8.00 greckokatolicky kostol - SVATA LITURGIA, spoluucinkuju ucastnici VI. Ozvien, 10.15 cintorin - V UCTE K PREDKOM - kladenie vencov a kytic na hroby padlych v SNP, 12.15 Kralova hola - OZVENY SLOVENSKEHO SVETA - posolstvo piesni ucastnikov ozvien, 14.00 - KD - KRISTALOVE OZVENY - odovzdanie oceneni, 15.00 KD - KONCERT SPEVAKOV MONIKY KANDRACOVEJ, JANA AMBROZA A LUDOVEJ HUDBY BORIEVKA.

Vystavy: 13.30 - KD Telgart - REZBARI SPOD KRALOVEJ HOLE - majstri ludovej vyroby Horehronia, HOREHRONIE V KROJI - historia, vyvoj a sucasne podoby tradicneho ludoveho regionu Horehronia


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT