19. SEPTEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

    Autoradio Pioneer (typ KEH 3830) si pod ruskom jedenastej septembrovej noci odnasal neznamy pachatel zo Skody Octavie, ktora bola zamknuta zaparkovana na Clementisovej ulici v Brezne. Kradezou vlamanim sposobil zlodej majitelovi Z. L. skodu dovedna za 8500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na Policajnej stanici v Ciernom Balogu 13. septembra technik Povodia Hrona oznamil, ze v presne nezistenom case (jun - august) v Ciernom Balogu ktosi poskodil patu kamenneho brehu rieky Cierny Hron. Tym, ze povyberal kamene z kamenneho opevnenia, statnemu podniku Povodie Hrona vznikla skoda bezmala za 54 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pohorelski policajti v uplynulych dnoch prisli na stopu trom strnastrocnym mladencom z Polomky, ktori maju na svedomi niekolko trestnych cinov. T. J. 2. aprila o jedenastej vecer z kancelarie riaditelky Zakladnej skoly v Polomke ukradol kompletnu pocitacovu supravu typu Pentium a tri digitalne stopky (skoda pre odbor skolstva Okresneho uradu v Brezne za 62 050 korun). Vsetci traja 23. jula o jedenastej vecer sa sem opat vratili a odniesli si pocitac Pentium, desat pocitacovych zostav, ktore mala skola v prenajme od T. K., cim jej vznikla skoda za 115 600 korun a odboru skolstva kradezou pocitaca za 40 000 korun. Tymto pripadom sa zaobera OUV PZ Brezno. Dalsi z trojlistka, S. M. 8. augusta z predajne ovocie - zelenina v Polomke ukradol cigarety, alkoholicke napoje, sladkosti a financnu hotovost v minciach, cim majitelovi predajne J. G. z Brezna sposobil 7000-korunovu skodu. Chlapcom to nestacilo a 15. augusta v case obeda sarapatili v rekreacnej chate v Polomke na Petrikove, kde majitelovi sposobili skodu za 6200 korun. Prazdniny ukoncili 21. augusta v Helpe kradezou v potravinach Horehronskeho spotrebneho druzstva, kde za sebou nechali skodu za 7670 korun.

Neprijemne prekvapenie cakalo 16. septembra popoludni L. F. z Banskej Bystrice po prichode do chaty na Krpacove. Skodu dovedna za 18 100 korun mu sposobil zlodej, ktory zo skladu ukradol elektricku kosacku, golasadu klucov, elektricku vrtacku, elektricku nabijacku a televiznu antenu. Asi sa mu malilo a z chaty este uchmatol farebny televizor Orava, radiomagnetofon Philips a rozne druhy alkoholickych napojov. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Popoludni 16. septembra od tristvrte na tri do pol stvrtej v katastri Valaskej Pod Bukovinkou z neznamych pricin vznikol poziar zahradnej chatky, ktora patri S. J. z Valaskej. Na miesto sa dostavili breznianski poziarnici, ktori ohen uhasili. Cerveny kohut nechal za sebou skodu za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od pol dvanastej vecer 12. septembra do popoludnia nasledujuceho dna v lokalite Trangoska v katastri obce Bystra na odstavnej ploche pri informacnom centre NAPANTu neznamy pachatel nezistenym sposobom bez znamok nasilia vnikol do zo zamknutej zaparkovanej Skody Felicie a odniesol si bohaty lup. Ukradol damske veci osobnej potreby, damsku spodnu bielizen, horolezecke ponozky, tricka, sveter, cierne topanky, cerveny sveter, horolezecke nohavice, goratexovu ciapku a rukavice, kabelku, nausnice zo zlteho kovu, nabijacku do auta na mobilny telefon, kozenu penazenku s dvesto AST, obciansky a vodicsky preukaz, platobnu a uverovu kartu, cim S. J. z Kosic sposobil skodu asi za 35 670 korun. Odcudzenim panskeho obleku, spolocenskej obuvi, sportovych nohavic, triciek s kratkym a dlhym rukavom, horolezeckej obuvi, veci osobnej potreby, sportovych hodiniek Polar, svajciarskych hodiniek Tissot, termotriciek, vetrovky z goratexu, ciapky, dvoch ruksakov Wildrover, naramkov zo zlteho a bieleho kovu, horolezeckeho a jaskyniarskeho vystroja, mobilneho telefonu Nokia 8150, goratexovych nohavic a vetrovky Yack Yeti vznikla majitelovi I. D. W z Velkej Britanie skoda vo vyske bezmala 280 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 14. septembra

.V piatok 8. septembra hasili poziar travy na Skalke. Vzhladom na to, ze sa ohen siril do lesneho porastu, o pomoc poziadali zavodny poziarny utvar z Podbrezovej, ktory zabezpecoval dodavku vody. Pri haseni spozorovali dalsi poziar pod Borovym v Dolnej Lehote. Likvidovali ho v spolupraci s Dobrovolnym poziarnym zborom Valaska. V ten isty den horela cierna skladka odpadov v Lopeji. Poziar uhasili lafetovym a 1C prudom. V sobotu 9. septembra pomocou horolezeckej techniky otvorili dvere bytu na Ulici CSA v Brezne. V Nemeckej uhasili vysokym tlakom horiacu Skodu 100 bez SPZ.. Rozsiahly poziar borovicoveho lesa likvidovali po dva dni v spolupraci s Dobrovolnymi poziarnymi zbormi z Raztoky a z Nemeckej a s pracovnikmi Lesnej spravy Brusno, ktora poskytla tazku techniku. Dalsia privolana cisterna zabezpecovala kyvadlovu dopravu vody. V utorok 12. septembra odtiahli z Nemeckej do Brezna poskodenu Aviu.

154.jpg (4764 bytes) Zachranari Narodneho automotoklubu Lopej v tomto tyzdni odtahovali styri vozidla. Z Lopeja do Zavadky Skodu 120 so zadretou prevodovkou, z Predajnej do Lopeja Skodu 130 s poskodenou polosou, Ladu 1200 a Mazdu 626 po dopravnej nehode. Technicku pomoc na cestach poskytli trikrat. Opravili polos v Skode 130, brzdy v Skode 120, do Krpcova doviezli pohonnu latku, ktora sa minula Lade 1200.

155.jpg (4763 bytes) Tento tyzden bol opat celkom pokojny. Z dvadsiatich dvoch vyjazdov RZP bolo devat k nahlym prihodam srdca a obehu, styri k mozgovym prihodam, dva k plucnym, po jednom k urazu a k brusnej prihode a pat k inym. V stredu 13. septembra dopoludnia sa zrazili dve osobne vozidla. Lahko zraneneho sofera osetrili v urazovej ambulancii breznianskej nemocnice.

hs.jpg (5636 bytes) Turistika je zvysena najma cez vikend, pretoze je pekne pocasie, no cez tyzden turisti navstevuju hory len sporadicky. Krasu nasej prirody obdivuju aj nemecki turisti. Horska sluzba pracuje na zimnom tycovom znaceni, ktore je uz hotove po oblast Kralovoholske Tatry. Nadalej sa pokracuje v patrani v okoli obce Liptovska Osada po stale nezvestnom 29-rocnom obcanovi. Pri patrani pomaha aj lavinovo-patraci psik.

Uzreli svetlo sveta image

Ema Predajnianska z Brezna, Sabina Adamekova z Pohronskej Polhory, Lucas Skantar z Brezna, Vanesa Bockajova z Brezna, Eva Jovnasova z Valaskej, Tomas Orovcik z Polomky, Katarina Kurajdova z Podbrezovej, Michal Bosela z Helpy.

Opustili nas_image

Stefan Obrtanec (70) z Polomky, Maria Auxtova (50) z Cierneho Balogu, Margita Danisova (78) z Osrblia, Pavol Belko (42) z Brezna, Jan Cencer (71) z Jasenia, Helena Batisova (85) z Podbrezovej, Anna Dunajska (74) z Razkoty, Emilia Kovacikova (86) zo Sihly, Jolana Eremiasova (88) z Pohronskej Polhory, Ing. Jozef Cellar (74) z Brezna..

Blahozelanie_image

September je mesiac, kedy nas manzel, otec, stary a prastary otec

Klement Spisiak z Osrblia

oslavuje sedemdesiate narodeniny. Prajeme mu vela zdravia.

...

Nech ti usmev na tvari kvitne ako lucny kvet, este dlho uzivaj s nami tento krasny svet.

Dna 14. septembra sa dozila sestdesiatich piatich rokov

Maria Stancikova z Brezna.

Vela zdravia, stasia a rodinnej pohody zelaju manzel Ladislav, syn Dusan, dcera Tatiana a Milan a vnucik Marin.

Spomienky

Tak nahle prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dna 10. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Jan Dekret.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, tichu modlidbu odriekat, s laskou a uctou na teba spominat a pokojny spanok ti priat

Dna 14. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Milan Piliar.

Venujme mu tichu spomienku.

Manzelka s detmi, surodenci a rodicia.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 17. augusta uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Maria Riaposova z Helpy.

S laskou spominaju dcery, synovia, nevesty, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Dna 19. septembra uplynul rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil vo veku 67 rokov nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Turna z Cierneho Balogu.

Cas plynie, ale my s uctou a laskou spominame a nikdy nezabudneme.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina.

 

Podakovanie

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom susedom, byvalym spolupracovnikom a znamym, ktori sa prisli 9. septembra naposledy rozlucit a odprevadit na poslednu cestu nasho draheho, laskaveho otca, stryka a svagra

Stefana Dekreta,

ktory nas opustil vo veku 69 rokov.

Dakujeme za prejavenie sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi sa snazili zmiernit nasu hlboku bolest a zial.

Smutiaca manzelka, dcery Lydia a Danica s rodinami.

 Blahozelanie_image

 "Vidiet daleko a dojst tam, nie je to iste."

Patnasteho septembra sa dozil sestdesiatich rokov nas manzel, ocko a stary ocko

Jan Zatko z Brezna - Podkorenovej.

Blahozelame.


BARAN

Uprednostnujte zaruku harmonickeho a pokojneho zivota v kruhu svojich najblizsich. Nacerpate nove sily, aby ste mohli obstat v zapasoch, ktore vas cakaju v praci.

BYK

V tomto prechodnom obdobi obliekajte sa predvidavo. Jedno kychnutie nic neznamena, ale ked vas pobolieva hlava, dajte si pre istotu acylpyrin s cajom.

BLIZENCI

Dostanete spravu, ktora vam vyrazne zlepsi naladu. Mozete si opravnene robit nadeje na zisk z vacsej financnej ciastky. Nechcite vsetko naraz, myslite na buducnost.

RAK

Najradsej by ste lenosili v posteli. Nezabudnite vsak na zaluby. Cez vikend s rodinou oddychujte v prirode, prijemne slniecko vam istotne zlepsi naladu.

LEV

Uz neraz ste sa presvedcili, ze polovzdelanci sa viac vystatuju s tenuckou zilkou svojich znalosti, ako znameniti odbornici. Opat zistite, ze hlupost je hlucna.

PANNA

Tento tyzden sa citite unaveni. Dane sluby vsak musite dodrzat. Opierajte sa o stabilitu svojho lubostneho partnera.
Vyzbrojte sa trpezlivostou a vytrvalostou.

VAHY

Dostanete potesujucu informaciu o ceste do zahranicia, o financnej odmene, pripadne spravu citoveho charakteru. Preneste vhodne svoju radost na svojich najblizsich.

SKORPION

Pripravte sa na stretnutie s neznamymi zaujimavymi ludmi. Aj ked vas niekto osobitne zaujme, nezatazujte ho zaplavou zvedavych otazok. Nadviazete novu znamost.

STRELEC

Uskutocnite kroky, ktore velmi priaznivo ovplyvnia naladu v domacnosti. Zmeny, ktore nimi sposobite, privita kazdy clen s nadsenim. Partnera aj inak potesite.

KOZOROZEC

Velmi spravne ste sa rozhodli, totiz mysliet aj na seba. Nestarajte sa o malickosti, ktore spravidla vedia otravit ovzdusie, ale inak nic neznamenaju.

VODNAR

Myslite na niekoho, ale neviete si predstavit, ze aj on mysli stale na vas, dokonca intenzivnejsie, ako vy na neho. Mali by ste si dohodnut stretnutie.

RYBY

Partner je presvedceny o vasej spolahlivosti a tolerantnosti. Pocas vikendu ho pozvite do kina alebo do divadla. Pekne prezity den vam prinesie vela spomienok.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT