19. SEPTEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
9. kolo 16. septembra

Nitra - Podbrezova 1:0 (1:0), rozhodca: Hracho, 1520 divakov.

Nitra vitazstvom nad zeleziarmi sa usadila na prvom mieste druholigovej tabulky.

Jozef Karas

Prievidza - Devin 0:1, Senec - Humenne 0:1, D. Streda - Novaky 0:0, Martin - Dubnica 2:2, Senica - B. Bystrica 2:2, Cana - Bardejov 0:1, Licartovce - R. Sobota 1:3, Sl. Grob .- Topolcany 0:0.

III. liga
7. kolo 17. septembra

Dubova - Selce 3:1 (1:0), goly domacich: Stacho, Kamensky, Gaspar, rozhodca: Bacsa, 250 divakov.

Stretnutie niekolkorocnych rivalov drzalo divakov v napati do poslednej minuty. Domaci sa ujali vedenia uz v 6. minute a nevyuzili niekolko dalsich sanci. Hostia vyuzivali chyby domacej obrany, dostavali sa do sanci, no skorovat nedokazali vdaka zakrokom domaceho brankara a vlastnej streleckej nemohucnosti. Hostia vsak predsa vyrovnali v 54. minute z trestneho kopu. Po tomto gole domaci zatlacili supera pred jeho branu a v priebehu desiatich minut nevyuzili minimalne pat cistych sanci, ani pokutovy kop. Domaci snahu po vitazstve korunovali v 85. minute, ked Kamensky dostal domacich do vedenia a vyhru este v 90. minute poistl Gaspar.

Jan Chamko

...

V stredu 20. septembra o 16. hodine odohraju muzstva Dubovej a Ruzomberka zapas Slovenskeho pohara vo futbale.

Rakytovce - Namestovo 2:0, Zilina B-Strazov - Ziar nad Hronom 1:1, Lucenec - T. Teplice 1:0, K. N. Mesto - K. Lieskovec 5:2, L. Mikulas - Bytca 2:1, Cadca - Istebne 1:0, Tornala - Kremnicka 1:3.

IV. liga sk. Juh
7. kolo 17. septembra

Hlinik - Brezno 3:1 (2:0), gol hosti: Valach, rozhodca: Ligac, 250 divakov.

Opat sa zas potvrdilo, ze hlavnymi aktermi na ihrisku nie su samotni futbalisti, ale ako velakrat pred tym, aj tentoraz bol zapas iba v rezii rozhodcov. Pekny gol do siete hosti padol po nedorozumeni v obrane, hracmi Brezna akoby tento moment otriasol a az do prestavky podavali slabsi vykon. Aj napriek tomu drzali s domacimi krok. Druhy gol do siete Brezna padol po trohmetrovom postaveni mimo hry, ked postranny rozhodca Zdechovan nezdvihol zastavku a domaci hrac Poprac pohodlne skoroval. V druhom polcase po dohovore trenera Svobodu hostia koncene zacali hrat svoju kombinancnu hru, co sa prejavilo aj v sanciach. Po rozohrati trestneho kopu Ocelom sa tecovana lopta odrazila od zrde brany domacich a hostujuci Valach ju vratil do siete domacich a znizil tak na 2:1. Od tohto momentu domaci iba branili vysledok, velku sancu hosti spalil striedajuci Biel. Potom domaci brankar zazracne vyrazil hlavicku Valacha a ked sa zdalo, ze hostia mozu vyrovnat, znovu zauradovali rozhodcovia. Respektive postranny rozhodca Brtka pustil patmetrovy ofsajd dvojice domacich hracov, ktori si znovu prihrali do postavenia mimo hry a Kristov dal do prazdnehj brany treti gol. Smutne na celom tomto zapase je, ze ho neporazili domaci hraci svojim umenim, ale rozhodcovska trojica, ktora chybnymi verdiktami ovplyvnila vysledok. Hraci Brezna za predvedenu hru si zasluzili minimalne remizu.

Ladislav Hanzlovic

Kremnicka - Zvolen 0:2, Kalinovo - Hrochot 0:0, V. Krtis - Tisovec 1:1, Dukla B. Bystrica B - Tomasovce 0:1, D. Strehova - N. Bana 2:1, Ziar nad Hronom B-Ladomerska Vieska - Hrinova 6:0.

V. liga sk. C
7. kolo 17. septembra

Priechod - Predajna 1:2 (0:1), goly hosti: Hauer, Demeter, rozhodca: Sedliak, 200 divakov.

Stretnuti malo dobru uroven. Prvy polcas bol vyrovnany, golovych prilezitosti vela nebolo. Hostia sa ujali vedenia v 32. minute, ked zabojoval pred sestnastkou domacich Giertl, lopta sa dostala ku Hauerovi a ten prudkou kriznou strelou k zrdi skoroval. Druhy polcas zacali lepsie domaci a v 55. minute vyorvnali. Od 65. minuty sa zacali presadzovat hostia a mohli rozhodnut o vysledku, ked v priebehu desiatich minut trafil peknou strelou zrd domacej brabnky Oravec, potom sa dvakrat nepresadil v dobrych poziciach Hauer a strelu Cibenku z priameho kopu s namahou vyrazil brankar domacich. V dalsom priebehu sa do streleckych pozicii dostali aj domaci, ale strely isli mimo branky. Z hosti mohli skorovat este Gietl a Oravec. Vitazny gol dali hostia v 85. minute, ked Hauer nahral Demeterovi a ten sam pred brankarom domacich s prehladom skoroval. Predajna vyhralal zasluzene, lebo jej hraci si vypracovali viac golovych prilezitosti ako domaci. Hosti treba za predvedeny vykon a dosiahnuty vysledok pochvalit.

Ing. Jan Bulla

Sasova - C. Balog 4:2 (2:1), goly hosti: M. Kvietok, Figlus, rozhodca-, Fabry, 150 divakov.

Tatran mal netradicny zaciatok, zacal aktivne a uz v 3. minute sa ujal vedenia. V 5. minute vsak nepokryl najskusenejsieho hraca Sasovej Branskeho a ten vyrovanl. Tento moment vniesol neistotu do muzstva hosti, co domaci vyuzili a druhym golom, otocili vysledok. Tatran mohol po peknej akcii Zemkom vyrovnat, no brankar jeho strelu kryl. V druhom polcase hostia "vyrobili " dalsie skolacke chyby, z ktory domaci dve potrestali. V zavere Tatran z penlaty znizil, bola to vsak slaba naplast, lebo tento zapas si prehral sam nedisciplinovanou, nekoncentrovanou hrou, z ktorej pramenili chyby a tie stastni domaci potrestali.

Dusan Potkany

Lovcica - Valaska 1:2 (0:1), goly hosti: Skantar 2, rozhodca:***, ** divakov.

V uvodnej minute stretnutia Skantar prudkou strelou tesne nad brvno domacej brany dava domacim na vedomie, ze hostia budu produkovat utocny futbal. V druhej minute pre zmenu domaci zahrali z 25 metrov vyborne trestny kop a hlavickou usmernuju loptu tesne vedla lavej tyce brany hosti. Aj v dalsich minutach utoky sa striedali na obidvoch stranach, pri ktorych vynikli obaja brankari. Domaci vynikli medzi 3. a 12. minutou, ked si vypracovali tri golovi prilezitosti. Hostia najma od 14. minuty do konca prveho polcasu mali golove prilezitosti na kopackach Janta, Bukovca, Patrasa, Cibulu a Svantnera. Z vedenia sa radovali hostia v 41. minute, ked po zahranom **** kope loptu hlavickou usmeril Skantar do dolneho praveho rohu domacej brany. V drhom polcase v 48. minute Skantarovu bombu domaci brankar s namahou vyraza do brvna. V dalsich minutach golove prilezitosti Pancika a Cibulu nechyta vyborny brankar domaceho muzstva. V 70. minute do odkrytej obrany domacich unikol Skantar a po sole prudkou strelou z desiatich metrov striela druhy gol hosti. V 80. minute umiestnenou strelou do sibenice spoza sestnastky znizili domaci na 1:2. V 85. minute Svantnerovu prilezitost likviduje domaci brankar. V 9. minute nastreluju domaci pravu tyc brany hosti a vzapeti z patky prekopuju branu hosti. Bolo to mimoriadne rusne bojovne stretnutie, v ktorom viacej prilezitosti mali hostia aj z dovodu rychlejsieho startu na loptu a bojovneho kolektivneho vykonu celeho muzstva, a preto vitazstvo hosti je plne zasluzene.

Juraj Cibula

Poniky - D. Niva 2:1, Detva - Brusno 1:0, Radvan - Kraliky 4:2, D. Hamre - Zarnovica 3:0.

I. trieda
7. kolo 17. septembra

Bravacovo - Rakytovce B 2:6 (1:5), goly domacich: Radoc, Vrbovsky, rozhodca: Daxner, 60 divakov.

Hostia po vybornom vykone v prvom polcase presvedcivo zvitazili. Domaci sa trapia dalej.

Jozef Sajgalik

Myto - Podkonice 2:0 (0:0), goly: Dusan Vrtal, Smola, rozhodca: Chriastel, 40 divakov.

V zapase priemernej urovne je vitazstvo domaceho celku uplne zasluzene. Pocas celeho stretnutia malo vyraznu prevahu, ktoru vsak nedokazalo golovo vyjadrit.

Jakub - Helpa - zapas sa neodohral pre poruchu autobusu muzstva hosti.

C. Balog - Podlavice 2:1 (1:1), goly domacich: Hros, Sarvas, rozhodca: Hikker, 110 divakov.

Rychle a zaujimave stretnutie v podani obidvoch muzstiev. Hostia sa predstavili v dobrom svetle. Prvy polcas mali viac z hry, dobre kombinovali a hrali pozorne aj v obrane. Domaci sa postupne dostavali do svojho tempa, z coho bol nakoniec gol Hrosa, ale hostia po chybe domacej obrany v poslednej minute polcasu vyrovnali. Druhy polcas mali raketovy nastup domaci, ked uz v prvej minute rozhodli o svojom vitazstve golom Sarvasa. Hra sa potom vyrovnala, utoky sa striedali na obidvoch stranach, a tak divaci videli npinave stretnutie az do konca. Domaci si uz vitazstvo z ruk nepustili.

Ivan Belko

Sl. Lupca - Osrblie 3:1 (2:0), gol hosti: Trnik, rozhodca Sico, 120 divakov.

Sl. Lupca zacala od 1. minuty natlakovou hrou a uz v 8. minute dala veduci gol tvrdou strelou asi zo sestnastich metrov. O sedem minut dali domaci druhy gol a vyzeralo to na ich vysoke vizazstvo. Druhy polcas uz patril hostom, ktori prevzali iniciativu, vypracovali si golove sance, ale na klzkom terene nedokazali umiestnit loptu za chrbat domaceho brankara. V zavere zapasu hostia mohli vysledok skorigovat, ba aj vyrovnat.

Emil Trnik

Badin - Jasenie 4:2 (3:1), goly hosti: Jan Weisenbacher, Demeter, rozhodca : Direr, 80 divakov.

Na tazkom rozmoknutom terene zacali lepsie hostia a po rychlom protiutoku sa dostali do vedenia. Po chybnych rozohravkach hracov hosti v strede ihriska domaci rychlo vyrovnali a do konca polcasu ziskali dvojgolove vdenie. V druhom polcase zacai byt hostia opat nebezpecni a peknym golom, Demetera znizili na 3:2. Ked uz vyrovnanie viselo vo vzduchu, zauradoval hlavny rozhodca a nepochopitelne vylucil brankara hosti, co domaci vyuzili na strelenie rozhodujuceho golou.

Milan Strecok

Salkova - Balaze 0:7.

II. trieda sk. A
7. kolo 17. septembra

Hiadel - Nemecka 3:5 (1:5), goly hosti: L. Bartos 2, P. Srot, M. Bartos, M. Sojak, 50 divakov.

Zaciatok prveho polcasu sa hostom vcelku vydaril, darilo sa im premienat sance, ked vsetky goly padli v prvom polcase. Rozhodcovska dvojica sa nedostavila, a preto zapas piskal, a to objektivne zastupca domacich. V druhom polcase hostia akoby sa uspokojili s vysledkom, a prihravky sa im nedarili. Domaci sa snazili viacej, co sa prejavilo aj v tom ze strelili este dva goly.

II. trieda sk. B
5. kolo 17. septembra

Pohorela - Polomka 2:2 (2:1), goly: Lihan, M. Halak - Kochan, M. Zubal, rozhodca: Vrbovsky, 40 divakov.

V zapase priemernej urovne na dobrom terene po dazdi obidve muzstva potvrdili svoje postavnie v tabulke. Domaci s pretrvavajucimi problemami so zostavou aj v tomto zapase nastupili bez nahradnikov s hracmi z lavicky. K vyrovnaniu hostujuceho muzstva v zavere prislo po zlepsenej hre, kedy dochadzali domacim sily.

Jan Lakanda

Hronec - Benus 2:0 (0:0), goly: Makovnik, Kubesa, ZK: Malcek - Ilavsky, Peter Kan, CK: Jan Danis - Jan Kan, rozhodca Citara, 120 divakov.

Uvod zapasu patril hostom, lebo domacim trvalo cely prvy polcas, kym prisli na to, ako hrat proti urastenym hracom hosti. V druhom polcase domaci zrychlili hru, zacali hrat po zemi a hned v 3. minute sa ujali vedenia strelou Makovnika, ktoru este hrac hosti tecoval, a tak oklamal brankara. V 65. minute za vzajomne napadnutie rozhodca vylucil z domacich Danisa a z hosti Kana. V 75. minute po peknej spolupraci celeho utoku domaci zvisili druhym golom Kubesu.

Jozef Zahurak

D. Lehota - Telgart 0:1 (0:0), gol hosti: Fasko, rozhodca: P. Sitarcik, 80 divakov.

Domaci v tomto zapase nastupili citelne oslabeni, lebo im chybalo pat hracov zo zakladnej zostavy. Hral sa dobry futbal so sancami na obidvoch stranach. Prvy polcas skoncil 0:0. V druhom polcase asi v 55. minute to boli hostia, ktori strelili prvy gol a vyhravali 1:0. Domaci sa snazili aspon vyrovant, co sa im vsak nepodarilo. Prehra pre domacich je kruta, ale hostia svojou hrou si vitazstvo zasluzili. K dobremu priebehu zapasu prispel aj rozhodca, ktory psikal dobre.

Milan Tazky

Michalova - Sumiac 2:1 (0:1), goly: Zajak, P. Vlcek - Birka, rozhodca: D. Chriastel, 40 divakov.

V priemernom stretnuti boli v prvom polcase nebezpecnejsi hostia, ktori si vytvorili viac sanci, ale premenili len jednu. V druhom polcase domaci spresnili hru, pridali na bojovnosti, a tak si vytvorili prevahu. Podarilo sa im vyrovnat a nakoniec specatil vitazstvo pekonou strelou spoza sestnastky Pavol Vlcek.

Jaroslav Vojtas

Zavadka - H. Lehota 1:5 (1:4), goly: Tomcik - Demian 2, Cech, Belko, Strba, rozhodca: Melos, 60 divakov.

Domaci nadalej pokracovali v nepresvedcivom vykone. Hostia vyuzili hrube chyby domacej obrany a brankara.

...

Ziaci zo Zavadky nad Hronom odohrali zapas v Dolnych Hamroch s vysledkom 0:4. Goly strelili Pokos 2, Kovac, Malecky.

Jozef Bartosik.

Sihla - P. Polhora 0:2 (0:1), goly: L. Krupa 2, rozhodca Vrbovsky, 30 divakov.

Vo vyrovnanom slusnom stretnuti mali viac stastia hostia aj zasluhou rozhodcu.

Ing. Ivan Hutka

...

Ziaci z P. Polhory vyhrali zapas s Kurpinou 7:1 (3:0). Pekne goly strelil Survik 4, Vraniak 3.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT