19. SEPTEMBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 10. kolo
23. septembra o 10.30

Podbrezova - Slovensky Grob

III. liga 8. kolo
23. septembra o 15.00

T. Teplice - Dubova (Drozd - Repa, Cubon - Melichercik)

IV. liga sk. Juh 8. kolo
24. septembra o 15.00

Brezno - Dukla BB B (Kosarnik - Libiak, Repisky - Kahan)

V. liga sk. C 8. kolo
24. septembra o 15.00

Valaska - D. Hamre (Jodas - Urbancok, Bulla - Izdinsky), Predajna - Lovcica (Varosik - Fazekas, Fabry - Marko), C. Balog - Radvan (Sivok - Debnar, Karasek - Fazekas)

I. trieda 8. kolo
24. septembra o 15.00

Jasenie - Rakytovce B (Adamec - Trso, Daxner - Mojzis), Podlavice - Bravacovo (Sedliak - Vrbovsky, Peter Turna - Turna), Helpa - P. C. Balog (Malcek - Sico, Citara - Kotran), Osrblie - Salkova (Weiss - Hikker, Vanik - Kosec), Badin - Myto (Kosec - Dian, Piar - Behan)

II. trieda sk. A 8. kolo
24. septembra o 15.00

Nemecka - Lucatin (Janciar - Kostial)

II. trieda sk. B 6. kolo
24. septembra o 15.00

P. Polhora - Benus (Chladek - L. Chriastel), H. Lehota - Hronec (Kadlec - D. Chriastel), Sumiac - Zavadka (Krupa - Benko), Polomka - Michalova (Fencl - Juraj Balaz), Telgart - Pohorela (o 10.00, L. Chriastel - Chladek), Sihla - D. Lehota (J. Sitarcik - P. Sitarcik)

II. liga SD a MD 8. kolo
24. septembra o 12.30 - 15.00

K. N. Mesto - Brezno (Petrak - Cerchlanm ObFZ CA - Perasin), Namestovo - Podbrezova (10.30 - 12.30, Hreus - Vojtek, ObFZ DK - Hrmo), L. Mikulas - Dubova (10.00 - 12.00, Kubacka - Kuska, ObFZ LM - Holacik)

V. liga dorast sk. C 8. kolo
24. septembra o 12.30

C. Balog - Salkova (Karasek - Debnar - Fazekas)

II. SZ a MZ sk. Juh 8. kolo
23. septembra o 10.00 - 12.00

Filakovo - Dubova (Brtka - Budinec), Brezno - Zarnovica (Kadlec - Kralka, Zeman), C. Balog - Zvolen B (Cunderlik - Ridzon, Sitarcik), Podbrezova - Radvan B (Medved - Peter Turna, Malcek)

IV. liga ziaci sk. C 8. kolo
23. septembra o 10.00

Zavadka - Krupina (Igor Rostar), Nova Bana - P. Polhora (24. septembra o 13.00, Harvan - Brtka), Bravacovo - Lovcica (M. Krahulec)

I. trieda ziaci 8. kolo
24. septembra o 10.00

Podbrezova B - Helpa (o 11.30, Sico - Malcek), Jakub - Polomka (Hikker)

MZ 6. kolo
23. septembra o 10.00

Podbrezova C - Sl. Lupca (nedela o 10.00, Malcek - Sico), Jupie - Podbrezova B (na ihrisku v Rudlovej, Majan), Priechod - Podbrezova A (nedela o 11.00, Krupa)

Stari pani 14. kolo
25. septembra o 16.00

Podbrezova - Sasova (Jan Sitarcik), Nemecka - Fabian-Vanko (Citara)

NEZABUDNITE!

Prve kolo Slovenskeho pohara vo futbale medzi ZP FO Podbrezova a SK Matador Puchov v utorok 19. septembra o 16. hodine na futbalovom stadione v Brezne. 

Breznianski drahovi golfisti zbieraju medaily

V dnoch 23. - 26. augusta sa Michal Manaska z breznianskeho Miniaturgolfu zucastnil na Majstrovstvach Europy v drahovom golfe v lotysskej Rige. Vekom este juniora po prvykrat nominovali do reprezentacneho druzstva muzov, kde skoncil na 60. mieste ako jednotlivec a jeho druzstvo na peknom 9.mieste. Uspechy breznianskych drahovych golfistov pokracovali aj 10. septembra na jednodnovej sutazi jednotlivcov v Kosiciach, kde Michal Manaska zvitazil v kategorii juniorov so 113 udermi, v kategorii muzov Igorovi Qualichovi patri druha priecka so 119 udermi a v kategorii seniorov si vavrin vitaza odniesol Vladimir Majer (127 uderov). Dalsia sutaz ich caka 23. - 24. septembra, a to prve kolo noveho ligoveho rocnika druzstiev v Prievidzi.

Vitazstva podbrezovskych zeleziarov

V sobotu 16. septembra sa uskutocnil uz 12. rocnik cestneho behu zeleziarov v Podbrezovej. Dolezite bolo, ze prave pri prilezitosti oslav 160. vyrocia zalozenia Zeleziarni a v case takeho vyznamneho sportoveho sviatku, akymi su olympijske hry. Tridsat pat pretekarov sa vydalo na 13,5 - kilometrovu trat, medzi nimi mali clenovia bezeckeho oddielu ZP Sport a.s. Podbrezova solo, ked v hlanej kategorii do 40 rokov zvitazil Pavol Fasko a ziskal putovny pohar. Druhe miesto obsadil Miroslav Harinec a tretie Ladislav Molnar (vsetci ZP Sport). Dalsi bezci dosiahli v jednotlivyach kategoriach tieto umiestnenia: v kategorii 40 - 50 rokov Stefan Ziak 1. misto a Ldislav Fasko 5. miesto. V kategorii 50 - 60 rokov Jozef Frgelec 5. miesto, Dezider Smitka 7. misto a Stanislav Bobak 9. misto, v kategorii nad 60 rokov ako najstarsi pretekar v celom startovom poli Vojtech Ridzon 5. misto. Vyzdvihnut treba i ucast a pekne umiestnenie dalsich pretekarov okresu Brezno: Jozef Marnik obsadil v kategorii 40 - 50 rokov 2. misto a Julius Rosko (obaja z Brezna) v kategorii 50 - 60 rokov tiez 2. miesto. V kategorii zien podali dve zastupkyne nasho okresu dobre vykony, ked Antonia Fabokova z Brezna skoncila stvrta a Jarmila Slobodova z P. Polhory siesta. Za pozornost stoji aj vykon a umiestnenie bezca P. Polhory v hlavnej kategorii, Patrika Nepsinskeho, ktory obsadil 6. miesto.

Stretnutie funkcionarov maleho
futbalu

Vykonny vybor miestnej unie maleho futbalu v Brezne pozyva vo stvrok 21. septembra o 17. hodine do Funny clubu veducich druzstiev (ich zastupcov) i novych zaujemcov o start v novom sutaznom rocniku na stretnutie. Hlavnym bodom programu bude stanovenie podmeinok startu noveho sutazneho rocnika a jeho vyzrebovanie. Sutaz bude opat v telocvicni na mazornikovskej plavarni kazdy piatok od 16. do 21. hodiny. Startovne je predbezne stanovene na 3500 korun a upravi sa podla poctu ucastnikov (jeho vyplatnie jednorazovo alebo v splatkach).

Sipkarska liga

Druhy septembrovy tyzden v Dart clube bol priam nabyty turnajmi. Peloton turnajov odstartovali stolni futbalisti, ktori sa stretli uz v druhom kole stolno-futbalovej ligy. Nedarilo sa favoritom Robovi Balogovi a Radovi Pavliakovi, ktori skoncili az na tretom mieste. Vo finale sa stretli Jano Medved s Martinom Kolostom proti dvojici Jozo Lalik s Evou Skorvanekovou. Vitazne z tohto duelu tentokrat vysla dvojica Medved - Kolosta. Mensia zmena v harmonograme stolnych futbalistov: buduce kolo sa uskutocni az v sobotu 23. septembra o 17.00 hodine.
V piatok na turnaji muzov v elektronickych sipkach sa vo finale uz po treti raz za sebou stretli Peter Pocklan so Zdenkom Pampurikom ml., ktory zvitazil v prvych dvoch kolach. Do tretice uz nestacil na dobre hrajuceho Petra Pocklana a po dramatickom finale mu podlahol. Prekvapenim turnaja bolo tretie miesto Evy Sitarcikovej, ktora sa tymto sposobom pripravovala na sobotnajsi Master.
V sobotu bol Dart club dejiskom prveho Mastra tejto sezony a zavitali tu hraci takmer z celeho Slovenaka. Sipkari 1. DC Brezno sa nicim nedali zahanbit a ukazali , ze patria medzi absolutnu spicku. Medzi zenami sa po tuhom finalovom boji z vitazstva tesila Iveta Mozerova, druha skoncila Zuzana Raczova a tretie miesto patri Mirke Fararikovej. Breznianski juniori si uz tradicne rozdelili prve tri miesta a to v poradi 1. Martin Skantar, 2. Jozef Vozar, 3. Andrej Skantar. To najlepsie cakalo az medzi muzmi, ked sa mladucky Milan Majer prebojoval do finale bez jedinej prehry. Jeho finalovy super vzisiel z dvojice Peter Martin - Milan Dudas. Martinovi semifinale vyslo, a tak sa prebojoval do finale. Milan Dudas sa musel uspokojit aj s tretim miestom. Maly talent vo finale nenechal nic na nahodu a po dramatickom boji v opakovanom finale, ked uz viedol 2:0 napokon zvitazil tesne 3:2. Celkove poradie Master: 1. Milan Majer (DC Brezno), 2. Peter Martin (DC Brezno), 3. Milan Dudas (Hurikan Martin).
V sobotu sa v Bravacove uskutocnilo prve kolo Horehronskej ligy a hned pohoreli favoriti R. Radoc, R. Brenkus, a tak sa na horehronske pomery hralo dost necakane finale medzi Marianom Knizkom a Petrom Podhorskym, ktory sa napokon stal vitazom. Tretie miesto patri Jozovi Radocovi. Druhe kolo Horehronskej ligy sa uskutocni v sobotu 23. septembra o 18. hodine v pohostinstve Pohoda vo Filipove.
Nedela patrila uz zvycajne juniorom, ktori sa stretli uz v tretom kole Fornetti cupu. V 1. lige sa najviac darilo Pavlovi Melicherovi, na druhom mieste skoncil Miro Mucha a na tretom Milan Majer. V druhej lige prekvapujuco vyhral Robo Balog, ktory si vo finale poradil s Jakubom Warszavskym a Petrom Benkom.
Dart club rozbieha aj dalsie sutaze. V utorok o 19. hodine sa uskutocni prve kolo v Crickete a vo stvrtok liga dvojic sutaze.

Vyvrcholenie letnej sezony v Osrbli

V predlzenom septembrovom vikende (15. az 17.) bojovali v Osrbli biatlonisti o letne tituly majstrov Slovenska v sezone 2000. Letna sezona vyvrcholila bez ucasti reprezentacnych druzstiev muzov a zien, ktore uz zacali pripravu na zimnu sezonu.
V kategorii zien 21 - 30-rocnych sa preto objavila len jedna pretekarka - Miroslava Valusiakova zo SB SZB Osrblie. Neucast reprezentantov menej ovplyvnil hlavnu muzsku kategoriu, v ktorej si titul vo vytrvalostnych pretekoch vybojoval Radovan Simosko z ASK Dukla Banska Bystrica a zostavajuce dva tituly (v rychlostnych a stihacich pretekoch) si zasluzene odniesol Radovan Cienik z VA Liptovsky Mikulas - slovensky reprezentant v letnom biatlone. Vsetky tri tituly si vybojovala domaca Zuzana Hasillova (SB SZB) v kategorii dorasteniek 17 - 18-rocnych, ale aj Miroslav Matiasko (ASK Dukla) v kategorii dorastencov 17 - 18-rocnych, Jozef Adamik (Turcianske Teplice) v kategorii muzov 36 - 45-rocnych, Olga Konupkova (SSS SLS Litpovsky Hradok) v kategorii zien 31-rocnych a starsich, Jan Vladar (Turcianske Teplice) v kategorii muzov 46-rocnych a starsich a najstarsi ziak Peter Vozak (ASK Dukla Banska Bystrica) a Jana Vladarova (Turcianske Teplice).
Na stupnoch vitazov stali, okrem Zuzky Hasillovej, aj dalsi clenovia Klubu biatlonu Osrblie - VTJ Brezno a SB SZB Osrblie: dorastenec 17 - 18-rocny Matej Kazar, SB SZB (1. rychlostne, 2. stihacie, 3. vytrvalostne), dorastenka 17 - 18-rocna Monika Poliakova (dvakrat druha a raz tretia), ziacka 10 - 11-rocna Tereza Poliakova (1. miesto vo vytrvalostnych pretekoch), ziak 12 - 13-rocny Norbert Grone (1., 2. aj 3. miesto), ziaci 14 - 15-rocni Tomas Sanitra, SB SZB (dvakrat 3. miesto) a Tomas Cernak (3. miesto v rychlostnych pretekoch).
Majstrovstva Slovenska v letnom biastlone ukoncili letnu sezonu 2000, no ti, ktori sa biatlonu venuju aj v jeho popularnejsej zimnej podobe nemozu oddychovat, pretoze sa zacina priprava na zimnu sezonu. Areal v Osrbli sa pripravuje na decembrove kolo Svetoveho pohara v biatlone a od januara do marca 2001 sa v nom uskutocnia vsetky tri kola Slovenskeho pohara v biatlone ako aj Majstrovstva Slovenska v biatlone za sezonu 2000/2001. Uz teraz sa tesime na zaujem a na navstevu divakov z okolia.

Siesty rocnik Fatransko-strazovskeho maratonu

V sobotu 16. septembra sa CK ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnil na siestom rocniku Fatransko-strazovskeho maratonu v Mosovciach za ucasti 800 registrovanych i neregistrovanych pretekarov z Ciech a zo Slovenska.

Vysledky: kategoria A reg. pretekarov do 40 rokov na 228 km: 1. Martin Cerepan, 2. Robert Glajza, 5. Pavel Medved, 7. Peter Medved. Vsetky zaradene rychlostne a horske premie v pretekoch na 228 km vyhralo druzstvo CK ZP Sport, a.s., Podbrezova v zlozeni: Robert Glajza, Martin Cerepan a Pavel Medved. Kategoria A reg. pretekarov do 40 rokov na 115 km: 3. Miroslav Kovacik, kategoria C reg. pretekarov od 40 do 50 rokov na 115 km: 3. Pavel Miklos.

Jan Morozuk

Kolkari opat uspesni

V sobotu 16. septembra odohralo druzstvo ZP Sport A stretnutie so Spisskou Novou Vsou.
Podbrezovski pretekari dosiahli tieto vysledky: Ivan Cech 1049, Gejza Knapp 1042, Ondrej Kyselica 963, Zelemir Mirkovic 974, Radoslav Foltin 1044, Jovan Calic 1054.
Kolkari ZP utvorili poctom 6116 zvalenych kolkov slovensky rekord v druzstvach.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT