4. MAREC 2008 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete

Volejbalistky ŽP Šport nepremenili vedenie 2:0 vo víťazstvo

   V sobotu 1. marca sa začali súboje play-off volejbalovej extraligy žien. Volejbalistky ŽP Šport Podbrezová ako piate družstvo dlhodobej časti hrá v prvom kole so štvrtým – VO ŠG Nitra. Prvý vzájomný zápas sa hral v sobotu v Nitre a železiarky viedli už 2:0, napokon nedotiahli zápas do víťazného konca.

VO ŠG Nitra - ŽP Šport Podbrezová 3:2 (-16, -30, 16, 11, 11), zostava ŽP: Dobrovičová, Luptáková, Krajkovičová, Tužinská, Bendíková, Beňová (Múková, Michelčíková, Vestfálová, Vaníková). Pred 100 divákmi rozhodovali Vaško, Kováčik a na čiarach Smolko a Polák, 108 minút.

   Prvé kolo play-off sa hrá na tri víťazné zápasy, takže na každú dvojicu môže čakať až päť vzájomných stretnutí. Prvý set vzájomného zápolenia patrí jasne Podbrezovej. Jej hráčky taktickou hrou eliminujú prednosti súpera a presadzujú sa rýchlym útokom. Postupne získajú päťbodový náskok, ktorý stále zvyšujú. Keď je na ukazovateli stav 12:23, je rozhodnuté. Prvý set získajú volejbalistky ŽP po víťazstve 16:25.

   Začiatok druhého setu opäť patrí Podbrezovej, ktorá však vedenie 10:15 nezúročí, naopak Nitrianky postupne vyrovnávajú nielen hru, ale aj skóre, dokonca idú do vedenia 22:20. Železiarky vyrovnávajú a začína sa najdramatickejšia koncovka zápasu. Nitrianky majú jediný setbal za stavu 27:26, kým ŽP Šport má sedem setbalov a ten posledný za stavu 30:31 premieňa v druhý víťazný set 30:32 a je 0:2. Zápas je výborne rozohraný na víťazstvo.

   V treťom sete Nitra potvrdzuje zlepšenie, od začiatku hrá riskantne, čo im hlavne na podaní vychádza. Hráčky ŽP Šport majú problémy s prihrávkou, dôsledkom je statická hra v útoku. To je voda na mlyn Nitrianok. Víťazstvo 25:16 je potvrdením situácie z ihriska. Stav je 1:2.

   Obraz hry vo štvrtom sete sa nemení, Podbrezovej nepomáhajú striedania, ani oddychové časy. Dievčatá sa snažia, hra však zaostáva za tou zo začiatku zápasu. Príčinou je zlepšená hra Nitry i strata sebadôvery Horehroniek. Stav 25:11 a je vyrovnané - 2:2.

   Volejbalistky ŽP Šport nastupujú do piateho setu s odhodlaním pobiť sa o víťazstvo. Hra však nejde podľa ich predstáv. Začiatok je vyrovnaný, 4:4. Potom však prichádza séria chýb a Nitra vedie 8:4. ŽP znižuje na 8:5, na čo Nitra odpovedá pridaním dvoch bodov – 10:5. Podanie Luptákovej dáva nádej – železiarky postupne znižujú na 10:8. Nasledujú tri body Nitry a len jediný Podbrezovej – je 13:9. Podanie Podbrezovej, Beňová pridáva dva body a je 13:11. Opäť iskierka nádeje, ktorú pochovajú dve chyby, a je rozhodnuté – 15:11, zápas vyhráva Nitra 3:2. Ujíma sa vedenia v sérii 1:0.

   Druhý diel  sa odohrá v Podbrezovej v stredu 5. marca o 18. hodine privítajú volejbalistky ŽP Šport svoje súperky z ŠG Nitra v Športovej hale v Štiavničke. Opäť ich čaká zaujímavý súboj, ktorý sa oplatí vidieť. Železiarky veria, že v ťažkých súbojoch play-off im pomôžu aj diváci.

   Tréner ŽP M. Múka: „Začali sme výborne, dodržiavali sme taktiku, výsledkom bolo vedenie 2:0. Nitra začala výborne podávať, riskovala a vyplatilo sa. Nám naopak odišla prihrávka, z čoho sa už dievčatá nedokázali spamätať. Škoda, ideme však ďalej, prehrali sme bitku a nie vojnu. Tretí zápas v Nitre s ŠG v tejto sezóne a tretíkrát sme prehrali 2:3. Už sa to raz musí zlomiť. Doma sme s nimi doteraz nestratili ani set, verím, že to potvrdíme aj v stredu.“

   Sobota 1. marca v Nitre: ŠG Nitra – ŽP Šport  3:2  (1:0), streda 5. marca o 18. hodine v Podbrezovej: ŽP Šport – ŠG Nitra, sobota 8. marca v Nitre: ŠG Nitra – ŽP Šport, streda 12. marca o 18. hodine v Podbrezovej: ŽP Šport – ŠG Nitra, sobota 15. marca v Nitre: ŠG Nitra – ŽP Šport

   Ostatné výsledky: Doprastav Bratislava (1) – VTC Pezinok (8) 3:0, Slávia UK Bratislava (2) – ŽU Žilina (7) 3:1, VK Senica (3) – UKF Nitra (3) 3:0.

(mm)

 Aléti Brezna úspešní v závere halovej sezóny

   Prvý marcový víkend bol termínom, v ktorom sa súťažilo o posledné tituly majstrov SR v halovej atletike pre rok 2008 v kategórii žiactva vo viacbojoch vo všetkých vekových kategóriách. Robert Žiak potvrdil tabuľkové postavenie a v behu žiakov na 1500 m zvíťazil v osobnom rekorde v hale.

   Výsledky: žiaci: 1. Robert Žiak, 1500 m – 4:37,89 min, 7. Ján Jánošík, výška 160 cm, 12. Juraj Sitarčík, 600 m – 1:45,36 min, 17. Matúš Bubelíny, 150 m – 19,59 s.

   Viacboje na majstrovstvách SR v kategórii dorastu ovládla tréningová skupina Dr. Snopka (všetci študenti Súkromného gymnázia v Podbrezovej). V kategórii dorasteniek titul získala Janka Červienková výkonom 3230 bodov v päťboji, z jej čiastkových výsledkov stojí za povšimnutie výkon 538 cm v skoku do diaľky. Tretie miesto medzi dorastenkami obsadila Klára Ábelová súčtom 2951 bodov. Bodované šieste miesto s 2751 bodmi získala Táňa Dunajská, keď v skoku do výšky v rámci päťboja prekonala latku vo výške 173 cm. Medailovú zbierku pre AK Mostáreň MŠK Brezno doplnil Maroš Póč v osemboji dorastencov, keď s 4276 bodmi skončil na druhom mieste.

M. Černák

 Druhý bowlingový turnaj v Brezne

   Dart club Brezno v spolupráci s firmou Barbot Slovakia v nedeľu 2. marca  zorganizoval v poradí druhý bowlingový turnaj v priestoroch bowlingového centra v herni Barbot.

   V konkurencii 32 hráčov dal o svojich kvalitách vedieť Ľubo Žiak, ktorý obhajoval víťazstvo z premiérového turnaja. Ľubovi sa to napokon aj podarilo, keď vo finále zdolal Jara Kršteníka súčtom v dvoch hrách 307 k Jarovým 268. Výborný výkon podala aj Ľubova manželka Marta, ktorá sa spomedzi štartujúcich prebojovala až do osmičky najlepších, kde však narazila práve na Ľuba a ten ju ako správny manžel poslal domov. Tretie miesto obsadil Martin Medveď, pre ktorého to bolo po minulom druhom mieste opäť umiestnenie na stupni víťazov. Na turnaji sa zúčastnilo päť žien a najlepšou sa stala Marta Žiaková.

   Tretí turnaj v bowlingu sa uskutoční v nedeľu 13. apríla od 15. hodiny v bowlingovom centre firmy Barbot Slovakia. Prezentovať sa možete v herni Barbot u obsluhy alebo na č. tel.: 6111270, štartovné je 150 korún, hry sú zadarmo.

(pp)

 

 Šípkarská a stolno–futbalová liga

TOP Slovakia Dart Cup v Dolnom Kubíne

   V piatok a v sobotu sa v Dolnom Kubíne uskutočnil tretí turnaj kategórie TOP. Vo výbornej atmosfére zaznamenali nový rekord v účasti, mužov sa prezentovalo 171, žien štartovalo 23 a juniorov bolo 19. Samozrejme, že na turnaji nechýbala ani výprava z Brezna, ktorá pre povinnosti v premiér lige cestovala do Kubína až v sobotu ráno.

   Veľké úspechy Brezňania však nedosiahli. Presvedčil len junior Martin Macuľa, ktorý vo svojej kategórii vyhral. Pekne hrali aj Martin Škantár a Peter Pocklan, Martin skončil na 7. mieste a Peter na 25. mieste. V ženskom turnaji Eva Sitarčíková skončila piata a Mirka Faráriková deviata. Mužský turnaj vyhral Gabo Varaljay pred Milanom Nagym (obaja z Košíc), tretie miesto obsadil Miloš Bédy z Nitry. V ženskom pavúku sa najlepšie darilo Košičanke Viktórii Gracovej, druhá skončila Alica Fialová z Malaciek a tretia Petra Kvasničková z Považskej Bystrice. V kategórii juniorov naplno zabral hráč dartu Martin Macuľa pred domácim Matúšom Faglicom a tretím Mirom Štverákom z Novák. Najbližšie na šípkarov čaká Master,  stredoslovenský bude v Zemianskych Kostoľanoch v sobotu 15. marca. Bližšie informácie nájdete na www.1dartclub.sk.

   Na stolných futbalistov tento víkend nečakalo niečo extra, a tak sa mohli plne venovať mestskej lige. V piatkovom turnaji jednotlivcov naplno zabodoval Peter Marček, možno aj preto, že chýbali také esá ako Mišo Baník či Martin Ciesar. Druhý skončil Lukáš Porhajaš a nedali sa zahanbiť ani dievčatá, keď Maja Giertlová obsadila pekné tretie miesto. V sobotňajšom turnaji dvojíc už Ciesar nechýbal a hral spolu s víťazom piatkových jednotiek Petrom Marčekom, čo ich automaticky pasovalo na víťazstvo v kole. Napokon sa im to podarilo a  vyhrali pred Mišom Baníkom a Adamom Demianom. Prvú trojku ešte doplnil Tomáš Číž s Lukášom Porhajašom.

   To, čo šípkari absolvovali tento víkend, teraz čaká stolných futbalistov. Od piatka do nedele bude v športovej hale v Mlynskej Doline v Bratislave Super Challenge 2008 ITSF Pro Tour. Ide o turnaj, ktorý sa hrá na niekoľkých typoch futbalových stolov a zaratáva sa do rebríčka FUS ako aj európskej federácie ITSF. Kompletný program nájdete na www.foosball.sk.

(pp)

  Napriek zlému počasiu pretekali

    V sobotu 1. marca sa v Šumiaci stretlo dvadsaťšesť posádok na pretekoch 4. ročníka Slovenského pohára v krňačkách. Do Šumiaca napriek zlému počasiu pricestovali pretekári zo Žiaru nad Hronom, Zvolena, Banskej Bystrice, Jakuba, Podlavíc, Sásovej, Môľče, Brezian, Starých Hôr, Strelník, Ľubietovej, Čierneho Balogu, Brezna, Heľpy a nechýbali domáci pretekári, ktorí zostavili dve posádky.

   Neodradil ich ani hustý dážď, ktorý na štarte pod Kráľovou hoľou padal v podobe snehu s dažďom. Do cieľa nad Skaličkou prišli všetky posádky bez zranenia, čo určite prispelo k dobrej nálade súťažiacich. V kategórii žien štartovali štyri posádky, v kategórii mužov dvadsaťdva. Po náročných pretekoch na súťažiacich čakalo občerstvenie s hudobnou kulisou v sále obecného úradu a vyhodnotenie pretekov. Najlepšie sa umiestnili: muži – 1. Martin Siman, Matúš Siman (Heľpa) 1:40,53 min; 2. Marián Bošeľa, Ján Hlavatý (Šumiac) 1:55,02 min; 3. Milan Kamenský, Tomáš Horváth (Zvolen) 1:56,67                                                                                                          min; ženy – 1. Jaroslava Drábová, Dana Selecká (Jakub) 2:06,19 min; 2. Stanislava Romaňáková, Ľubica Beňová (Staré Hory) 2:51,96 min; 3. Simona Hrončeková, Adriana Kysucká (Heľpa) 3:35,59 min.

(mč)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT