4. MAREC 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 4. do 11. marca

9. ne – SAWIV (USA, MP/15, 19.30) – Horor, thriller.


KULTURA

CIGANSKI DIABLI

v pondelok 10.marca o 19.00

. . .

Mestské kultúrne stredisko v Brezne a detský folklórny súbor Šťastné detstvo v nedeľu 16. marca o 15.00 pozývajú na námestie na program
MORENA, MORENA... - piesne a tance mladých folkloristov spojené s vynášaním Moreny.

 


DAKUJEME ...  

Ďakujeme...

   Ďakujem primárovi chirurgického oddelenia breznianskej nemocnice MUDr. Pavlovi Mrázovi, lekárovi MUDr. Ľudovítovi Horváthovi a celému kolektívu za trpezlivosť a opateru, MUDr. Zdenkovi Greškovi a sestričke Ľubomíre Pančíkovej z chirurgickej ambulancie za ľudský prístup k nášmu otcovi Deziderovi Babicovi. Poďakovanie patrí aj domovu dôchodcov a domovu sociálnych služieb Luna v Brezne za poskytnutie dôstojného dožitia staroby a za starostlivosť o mojich rodičov Vlastu a Dezidera Babicovcov.

Dcéra


SPORT

   Obecný úrad v Pohorelej, občianske združenie Opora Pohorelá, volejbalový spolok GAD Pohorelá, Lesy SR, š. p., Urbárske a pasienkové pozemkové spoločenstvo Pohorelá a Pivovary Topvar v sobotu 8. marca pozývajú na
14. MAJSTROVSTVÁ POHORELEJ V NOHEJBALE
TROJČLENNÝCH DRUŽSTIEV * Memoriál pohorelských rubárov - obetí lavínového nešťastia v Kulichovej doline v roku 1956
   Program: 8.30 - pietny akt v miestnom cintoríne pri hroboch tragicky zosnulých lesných robotníkov, 9.00 - 9.30 prezentácia v telocvični základnej školy.
   Podujatie sa uskutoční aj vďaka vašim 2 % dane z príjmov.
Aj v tomto roku sa OZ Opora uchádza o vaše dane: názov: Občianske združenie Opora Pohorelá, sídlo: Kpt. Nálepku 291, 976 69 Pohorelá, právna forma: občianske združenie, IČO: 37891324.

 

. . .

 

Centrum voľného času, Školská 7, Brezno štartuje II. ročník fit programu pre ženy DO FORMY - cesta k zdravšiemu životu, tvarovaniu postavy, spevneniu svalstva, redukcii tuku a zníženiu obvodu pása.

Termín: marec – apríl (6 týždňov)

Program:     

* Spinning program -  2 h/týždeň

* Aeróbne cvičenia s lektorom  - 2 h/týždeň podľa vlastného výberu

* Z programu aktivít (FITLOPTY, BODYFORMING, PILATES, POWERJOGA...)

* Prednáška lekára

* Odborné poradenstvo v oblasti cvičenia a stravovania

Cena: 590 Sk (asi 30 hodín)

Zadarmo: vstupné a výstupné meranie tuku v tele,         úvodný rozhovor a založenie karty, permanentka na cvičenie,                   4 vstupy do posilňovne.

   Informácie: prihlásiť sa môžete v Centre voľného času, Školská 7, Brezno, č. tel.: 6116601 denne od 10.00 do 19.00.

   Cesta k zdravšiemu životu je vo vás. Jediné, čo potrebujete, je vôľa a vytrvalosť. My vám pomôžeme! Uvidíte, že to zvládnete!

 

. . .

 

Máte záujem o šport a volejbal?

   Rodičia, máte dievča, ktoré rastie rýchlejšie ako rovesníčky?

Neváhajte, príďte do Športovej haly v Podbrezovej -  Štiavničke, kde volejbalový klub ŽP Šport Podbrezová

rozbieha volejbalovú prípravu dievčat.

   Kedy? Každý pondelok a piatok o 16.00 pod vedením kvalifikovaných odborníkov spoznáte krásu volejbalového športu.

 


  INE

Sviatky jari
   Horehronské múzeum v spolupráci s Miestnym odborom Živeny v Brezne pripravuje aj v tomto roku veľkonočnú výstavu, ktorá potrvá od 10. do 19. marca. Opäť budete mať možnosť vidieť, ale aj kúpiť rôzne kraslice, ozdobné predmety a iné ľudovoumelecké výrobky.
   Ak chcete ponúknuť svoje práce, môžete ich priniesť do 7. marca v čase od 8.00 do 16.00 do budovy Horehronského múzea na Námestí gen. M. R. Štefánika 13 (Meštiansky dom). Aj tohtoročná výstava vám určite spríjemní posledné zimné dni a obohatí vás o veľkonočné výrobky pravidelných, ale aj nových dodávateľov. Organizátori vás radi privítajú.

. . .

Deviaty ročník Týždňa slovenských knižníc
   sa uskutoční od 10. do 16. marca s mottom: Knižnice pre všetkých. Počas marca – Mesiaca kníh v Mestskej knižnici v Brezne pripravili niekoľko rôznych podujatí pre najmenších škôlkarov, ale aj školákov a v Týždni slovenských knižníc  okrem výchovno-vzdelávacích podujatí odpustia aj sankcie. Tento spôsob vyrovnania podlžnosti voči knižnici bez akýchkoľvek pokút už využilo veľa čitateľov a ktorí tak ešte neurobili, majú jedinečnú príležitosť.
   Pre školy mestská knižnica pripravila podujatia: Informatické prípravy pre žiakov I. a  II. ročníkov ZŠ, Prečítame si pred spaním  - besedy o prečítanej knihe pre deti MŠ, Rozprávkový svet – besedy o Pavlovi Dobšinskom a ďalšie akcie na žiadosť škôl.

. . .

Štátna vedecká knižnica v B. Bystrici do 10. marca  pozýva na výstavu karikatúr KUBIŠOVE KNIHY – výber z karikatúr Pavla M. Kubiša, tematicky zameraných na knihy, knižnicu a všetko, čo s tým súvisí.

. . .

Pomôžte a darujte 2 % z dane Domu sv. brata Alberta

   Sú to peniaze, ktoré by vám neostali, ale odviedli by ste ich štátu. Aj takýmto malým percentom môžete urobiť veľa pre tých, ktorí to potrebujú.

   Dom sv. brata Alberta – dom sociálnych služieb poskytuje 24-hodinovú starostlivosť 22 ženám dlhodobo chorým, bezvládnym, telesne či duševne postihnutým, ktorú im z rôznych dôvodov nemôže poskytnúť vlastná rodina. Zriaďovateľom a prevádzkovateľom je Rehoľa sestier Albertínok slúžiacich chudobným. V rámci svojej charizmy sa sestry Albertínky venujú ľuďom chorým, opusteným, bezdomovcom, ľuďom s rôznym postihnutím či hendikepovaným bez ohľadu na rasu, národnosť, vyznanie a svetonázor.

   Ak vám nie sú osudy klientok Domu sv. brata Alberta ľahostajné, prosíme vás, darujte im 2 % z vašich daní. Veď lásku k Bohu a k blížnemu môžete preukázať aj takouto formou pomoci. Získané financie použijeme na skvalitnenie poskytovaných služieb pre naše klientky. 

   Údaje: názov: Rehoľa sestier Albertínok, Dom sv. brata Alberta, adresa: Kuzmányho 2, 97701 Brezno, IČO: 37820168, právna forma: Účelové zariadenie cirkvi a náboženskej spoločnosti.

   Za vašu pomoc a ochotu vám vopred veľmi pekne ďakujeme a v modlitbách budeme myslieť na všetkých našich dobrodincov.

. . .

  Riaditeľka Domova sociálnych služieb, Drábsko č. 24, 976 53 Lom nad Rimavicou vyhlasuje v zmysle Zásad výberového konania a podľa ustanovenia § 5 zákona NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov VÝBEROVÉ KONANIE na obsadenie pracovnej pozície:

vedúceho sociálno-zdravotného úseku v Domove sociálnych služieb Drábsko.

   Žiadosť o účasť vo výberovom konaní môžu podať záujemcovia spĺňajúci tieto podmienky: vysokoškolské vzdelanie I. alebo II. stupňa humanitného smeru, špecializácie: sociálna práca, sociálna pedagogika, andragogika, sociológia, psychológia, prax v priamej práci s klientom v sociálnej oblasti minimálne 3 roky, osobnostné predpoklady pre riadiacu prácu, zdravotná spôsobilosť, bezúhonnosť.

   Záujemcovia o účasť vo výberovom konaní zašlú písomné žiadosti s prílohami (originál alebo úradne overená kópia): profesijný štruktúrovaný životopis, doklad o VŠ vzdelaní, doklady o absolvovaných kurzoch a výcvikoch, potvrdenie o praxi, koncepcia rozvoja sociálnej práce v DSS, výpis z registra trestov (nie starší ako tri mesiace), preukázanie zdravotnej spôsobilosti, písomný súhlas uchádzača s použitím osobných údajov pre potreby výberového konania, presná adresa pre doručenie písomností a telefonický kontakt

najneskôr do 2. apríla v zalepenej obálke s označením Výberové konanie na adresu: Domov sociálnych služieb

Drábsko 24, 976 53 Lom nad Rimavicou.

 . . .

    Riaditeľstvo Gymnázia Jána Chalupku v Brezne oznamuje, že v školskom roku 2008/2009 otvára triedu prima v osemročnom štúdiu so zameraním na cudzie jazyky podľa vlastného výberu (ANJ, NEJ, FRJ, RUJ). Štúdium je určené pre žiakov, ktorí úspešne ukončia štvrtý ročník ZŠ.
   Zákonný zástupca uchádzača, žiaka základnej školy, podá prihlášku riaditeľovi základnej školy, ktorú žiak navštevuje, do 1. apríla.
   Bližšie informácie poskytnú na č. tel.: 6115822, 6114047, 6112890 a na stránke školy: www.gymbrezno.edu.sk alebo e-mailom na adrese: skola@gymbrezno.edu.sk

. . .

  Mesto Brezno a Mestské kultúrne stredisko v Brezne v spolupráci s HLP grafik, s. r. o., a regionálnym týždenníkom Horehronie vyhlasujú 13. ročník medzinárodnej súťaže kresleného humoru a satiry O BOMBUROVU ŠABĽU.
   Autor môže do súťaže zaslať najviac 10 prác realizovaných čiernobielou alebo farebnou ľubovoľnou technikou formátu A4   na tému Peniaze, peníze, peneži – euro. Na zadnej strane treba označiť názov práce, meno a priezvisko autora, adresu, vek, povolanie a číslo telefónu, prípadne e-mail.
   Súťaž je rozdelená do dvoch vekových kategórií – do 15 a nad 15 rokov. Uzávierka je 15. mája (rozhoduje dátum poštovej pečiatky).
   Na návrh odbornej poroty organizátori súťaže udelia ceny a diplomy za najlepšie kresby v každej kategórii (do 15 rokov - vecné ceny, nad 15 rokov - finančné odmeny: 1. miesto: 3000 Sk, 2. miesto: 2000 Sk, 3. miesto: 1000 Sk). Porota má právo niektorú z cien neudeliť, alebo navrhnúť čestné uznanie. Najlepšie práce vystavia na samostatnej výstave v rámci podujatia  Dni mesta Brezna, ktorej vernisáž sa uskutoční v sobotu 7. júna o 15.00 v synagóge na Štúrovej 11 v Brezne, kde vyhodnotia súťaž za účasti jej autorov (usporiadatelia súťažné práce nevracajú a vyhradzujú si právo publikovať ich v tlači a inak propagovať). Výsledky súťaže organizátori zverejnia v regionálnom týždenníku Horehronie a práce budú publikovať v mesačníku Národná osveta, v humoristických časopisoch a v dennej tlači.
   Súťažné práce s označením na obálke Bomburova šabľa zasielajte na adresu: Mestské kultúrne stredisko, Švermova 7, 977 01 Brezno (informácie: Daniel Rakyta, č. tel:./fax:6113412, 0907 688058, Peter Zifčák, č. tel.: 6115585, 0908 605196, HLP grafik, s. r. o., Brezno – Ferdinand Hrablay, č. tel.: 6113671, e-mail: hlpgrafik@hlpgrafik.sk).

. . .

   Občianske združenie Celliastred v Banskej Bystrici v sobotu 15. marca o 14.00 pozýva do priestorov Obchodnej akadémie na Tajovského 25 v Banskej Bystrici na výročnú členskú schôdzu spojenú s prednáškou lekárov a prezentáciou bezlepkových výrobkov. Vstup je voľný.
   Doprava: autobus č. 1 zo železničnej stanice, smer -  Rooseveltova nemocnica, autobus č. 34 zo železničnej stanice, smer – Podlavice, zastávka Tajovského - SOUS (pri Lidli).
   Informácie: 0918 371161, 0903 178676, 4141238, v pracovných dňoch od 10.00 do 17.00.

. . .

  Dozorný výbor Brezno – Coop Jednota Brezno pozýva svojich členov na schôdzu členskej základne, ktorá sa uskutoční v piatok 7. marca o 16.30 v zasadačke Coop Jednota, SD Brezno na Námestí gen. M. R. Štefánika 44/52 (vchod z dvora obchodného domu).
. . .
   Dozorný výbor pri Coop Jednote, spotrebnom družstve v Brezne oznamuje majiteľom nákupných členských kariet, že poukážky na zľavy z realizovaných nákupov za rok 2007 bude vydávať v dňoch: 4., 5. a 6 marca vo vrátnici obchodného domu (vchod z dvora OD) na Nám. gen. M. R. Štefánika 44/52 v Brezne od 15.00 do 17.00.
   Poukážky na zľavy pri nákupoch bude vydávať po predložení členských nákupných kariet.

. . .

Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Podbrezovej oznamuje svojim členom, že členská schôdza sa uskutoční v piatok 7. marca o 15.00 v Dome kultúry v Podbrezovej.

. . .

Svetový deň modlitieb (SDM)

   je medzinárodné ekumenické hnutie, ktoré má svoj pôvod v 19. storočí. Pri príležitosti Svetového dňa modlitieb v piatok 7. marca o 17.00 v Rímskokatolíckom farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Brezne modlitbou krížovej cesty   sa veriaci v 180 krajinách zapoja k sláveniu SDM.  V Brezne táto ekumenická slávnosť má štvorročnú tradíciu. Text na tému Božia múdrosť dáva nové porozumenie, pripravili členky jedenástich kresťanských cirkví z Guyany, štátu na severovýchode Južnej Ameriky.

   Na osvieženie pamäti: V roku 2007 text pripravili kresťanské ženy z Paraguaja na tému Spojení pod Božím stanom. Na bohoslužbách na Slovensku sa zúčastnilo viac ako 10 000 bratov a sestier, ktorí zbierkou vo výške 5200 euro prispeli na vzdelávanie paraguajských dievčat. Brezňania prispeli sumou 6600 Sk.

   Za podporu a obetavosť všetkým srdečne ďakujeme, no nadovšetko sme vďační Pánu Bohu a pozývame na tohtoročné stretnutie.
Výbor SDM

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT