4. MAREC 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

 

   Bibiana Kobíková z Brezna, Lídia Balogová zo Závadky, Richard Grexa z Valaskej, Martin Bartoš z Čierneho Balogu, Karin Gábrišová z Brezna, Marek Puška z Čierneho Balogu, Sebastián Vlček z Michalovej, Nina Matvenauerová z Brezna, Sofia Oláhová z Valaskej, Marek Gábriš z Pohronskej Polhory, Ivana Pokošová z Brezna, Sofia Kováčiková z Brezna.

  

             Opustili nas_image

     

 

    Pavol Búda (53) zo Zámostia, Jozef Debnár (77) z Valaskej, Milan Pokoš (64) z Brezna, Ondrej Pribilinec (74) z Bacúcha, Ján Čonka (53) z Predajnej, Jozef Ryboš (82) z Hornej Lehoty, Mária Giertlová (85) z Brezna, Mária Kyseľová (88) z Brezna, Mária Kopecká (38) z Brezna, Milan Pokoš (65) z Brezna, Slávko Kubizniak (78) z Pohronskej Polhory, Ida Fillová (79) z Brezna, Anna Babková (68) z Predajnej, Anna Demianová (94) z Dolnej Lehoty, Viera Kováčiková (53) z Polomky.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

Záchranné zložky zasahovali
150

   Hasiči zaevidovali množstvo požiarov –  pivnice v Brezne – Jarmočisku, záhradnej chatky v oblasti Čachovo, kde poskytli pomoc mužovi s popálenou rukou, osobného vozidla odstaveného na parkovisku na Krčulovej ulici v Brezne a v Pohorelej, Dolnej Lehote, Pohronskej Polhore, Brezne a v Čiernom Balogu, ktoré vznikli pri vypaľovaní trávnatých porastov. Po dopravnej nehode v Bujakove prevrátili na strechu kamión a pomohli zranenému vodičovi. Po havárii autobusu s cestujúcimi pri čističke v Brezne vyprostili zakliesnené dievča, pomocou žeriava vytiahli autobus a odstavili ho mimo cesty. Lekári ich požiadali o otvorenie bytu na Ulici ČSA v Brezne, v ktorom údajne si majiteľ chcel ublížiť.

 

155

   Breznianski lekári vyštartovali 49-krát, z toho 18-krát k náhlym príhodám srdca a obehu, 5-krát k neurologickým príhodám, po 4-krát k pôrodom a k psychiatrickým príhodám, 8-krát k úrazom (po havárii autobusu na čističke sanitka RZP previezla zranených s pomliaždeninami dolných končatín), 9-krát k iným prípadom a k chirurgickej príhode. V Bystrej zaznamenali 6 neurologických príhod, 5 príhod srdca a obehu, príhodu dýchania, 4 lyžiarske úrazy, pôrod, brušnú príhodu, 2 iné prípady, prevoz pacienta do Banskej Bystrice a vyštartovali k 2 dopravným nehodám. Záchranári v Heľpe absolvovali 17 výjazdov, z toho 5 ku kolapsovým stavom, 4 k pôrodom, 2 k brušným príhodám, po 1 k príhode srdca a obehu, inému prípadu, príhode dýchania, 3 k úrazom. V Lome nad Rimavicou prepravili 3 pacientov a zapísali 1 zneužitie RZP.

 

 Cestná záchranná služba

0903 745988

16 154  

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby skonštatovali, že pri dopravných nehodách došlo aj k úrazom ľudí, no našťastie utrpeli len menšie zranenia. Prepravili Octaviu s poškodenou olejovou vaňou a Škodu 120 so zlomenou zadnou polosou. Najdlhšiu trasu absolvovali pri odťahu havarovanej Škody Opel zo Žiaru nad Hronom do Heľpy.

 

Horská záchranná služba

6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby poskytli pomoc viacerým vážne zraneným lyžiarom. V poslednú februárovú nedeľu od deviatej večer do tretej rána pátrali po nezvestnom lyžiarovi z Maďarska. Postupne prehľadávali Derešský kotol, dolinu Široká a opakovane všetky zjazdovky, stále neúspešne. Na druhý deň v spolupráci so záchranármi z Vysokých a Západných Tatier, psovodmi a príslušníkmi poriadkovej polície pokračovali v pátraní, no vo večerných hodinách ho pre vyčerpanosť a stmievanie prerušili. Po ôsmej večer záchranárom oznámili, že nezvestný muž sa nachádza na stanici v Košiciach, po potvrdení informácie pátraciu akciu skončili. Týmto nezodpovedným konaním boli zbytočne nasadené zložky ministerstva vnútra.

   

Blahozelanie

   Želáme ti veľa šťastia, lebo je krásne, veľa zdravia, lebo je vzácne, veľa lásky, lebo jej je málo, želáme ti, aby sa ti z týchto darov čo najviac dostalo.
   Dňa 8. marca oslávi šesťdesiat rokov

Viera Macuľová z Podkoreňovej.

   Všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia praje manžel, dcéra Ľuba, synovia Peter, Jano a Igor s rodinami. Štyri vnúčatá starkú bozkávajú. K blahoželaniu sa pripájajú mama, sestry a brat s rodinami.

   

Podakovanie

 

Spomienky

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na bacúšskom cintoríne spíš svoj večný sen.
   Dňa 27. februára uplynulo desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil manžel, otec a starý otec

Jozef Oravec z Bacúcha.

   Spomína manželka, dcéra a syn s rodinami.

 . . .

   Odišiel si náhle, ostali sme sami. Stíchlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nás.
   Dňa 2. marca uplynul rok odvtedy, čo nás opustil manžel, otec a starý otec

Jozef Spevák z Podkoreňovej.

   S láskou a úctou spomína manželka Anna, synovia Juraj s rodinou, Patrik, Radovan a ostatná rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

    Hoci si odišiel bez slova a na rozlúčku nebol čas, spomienky na teba zostanú navždy v nás.
   Dňa 2. marca uplynulo tridsať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil náš otec, starý a prastarý otec a svokor

František Zubal z Brezna – Zadných Halán.

   S úctou a láskou spomínajú syn, dcéra s rodinami a celá ostatná rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Čas plynie a život sa skončí, zostanú len slzy, smútok a spomienky... Stíchlo srdce i tvoj hlas, ale ty navždy zostaneš žiť v našich spomienkach.
   Dňa 3. marca sme si pripomenuli smutné prvé výročie úmrtia nášho drahého

Matúša Kubašiaka z Valaskej.

   S láskou spomínajú manželka, dcéry s rodinami, mama, sestra a ostatná rodina.

 . . .

   Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
   Dňa 4. januára uplynul rok odvtedy, čo nás opustila matka, stará matka, prastará matka

Margita Speváková z Dolnej Lehoty.

   S láskou a úctou spomína nevesta Anna s rodinou, dcéry Eva a Margaréta s rodinami.

 . . .

   Po krátkych cestách chodili sme spolu, na dlhú odišiel si sám. Zavrel si oči, chcelo sa ti spať, srdce prestalo biť, nebolo lieku, aby si mohol ďalej

Števko Jánošík žiť.

   Dňa 5. marca uplynie rok odvtedy, čo si ma navždy opustil v Dolnej Lehote, Števko môj. Márne ťa moje oči hľadajú a slzy po tvári stekajú. Snívaš svoj večný sen a v mojom srdci zostalo prázdne miesto len. Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť.
   S bolesťou na srdci spomína manželka Soňa s rodinou.

 . . .

   Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, ale tí, čo ťa milovali, nikdy neprestanú na teba spomínať.
   Dňa 5. marca si pripomenieme druhé výročie úmrtia nášho manžela, otca a starého otca

Ondreja Moronga z Brezna.

   Spomína manželka a dcéra Anna s rodinou.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Konečne ste v pohode a máte dobrú náladu. Na tom by mohol mať zásluhu váš partner. Ale pozor na bláznivé nápady, ktoré by mohli mať nepríjemné následky.

 Býk
   Počas týždňa sa rozhodne nesnažte riešiť závažné problémy. Ak pracujete v kancelárii alebo najviac hlavou, uspokojenie hľadajte vo fyzickej činnosti.

 Blíženci 
  
Tento týždeň je pre vás výhodný na uzatváranie významných obchodných a ekonomických zmlúv. Tiež sa vo zvýšenej miere venujte duchovným veciam, kultúre a umeniu.

 Rak
  
Vaša nálada nie je najružovejšia. Najmä ak patríte k tým manuálne pracujúcim Rakom, ktorí sú zvyknutí urobiť si doma všetko sami. Tieto dni vám všetko bude padať z ruky a nič sa vám nebude dariť.

 Lev
   Po zdravotnej stránke sa necítite dobre. Niektorí Levi dokonca pravdepodobne vyhľadajú lekára. Zvážte, či by nebolo lepšie si dobrovoľne dva dni oddýchnuť, ako stráviť v posteli celý týždeň.

 Panna
   Partner vám zrejme pripravil prekvapenie a je úplne presvedčený, že vám urobí radosť. Ak to tak nebude, v žiadnom prípade to nedajte najavo.

 Váhy
   Nevenujte príliš pozornosť svojim súkromným záležitostiam a pamätajte si, že okrem vášho partnera žijú okolo vás aj iní ľudia, ktorí vás majú radi a zaslúžia si, aby ste sa im tiež trochu venovali.

 Škorpión

   Buďte mimoriadne opatrní. Od istého človeka sa dozviete niečo dôležité, čo ovplyvní vaše plány. Zažijete rušné chvíle, ale nepripusťte, aby vás niečo odradilo od vašich zámerov.

 Strelec
  
Neplytvajte silami a sústreďte sa skôr na domáce práce. Nepreháňajte diaľkové pochody, úplne stačí prechádzka v parku.

 Kozorožec
  
Ak ste v zamestnaní, pravdepodobne vás nadriadení ocenia. Ak ste zadaná žena, tieto dni asi stretnete muža, ktorý vám bude dávať ľúbostné návrhy.

 Vodnár
   Cítite sa ľahko a sviežo. Nemôžete sa sťažovať, že sa okolo vás nič nedeje. Celý deň ste vo víre udalostí, a to je to pravé, v čom sa cítite ako vo svojom živle.

 Ryby
   Je tu niekto, voči komu cítite sympatie, ale napriek tomu máte pochybnosti. Nedajte sa ovplyvniť názormi druhých. Riaďte sa vlastnými pocitmi, ale slepá dôvera sa tiež nevypláca.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT