Týždenník pre mesto Brezno  a obce okresu Brezno
       ROČNÍK  15 

 ČÍSLO  13

8. april 2008

 CENA  9,- SK

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

So štvrťhodinovým meškaním začal v piatok 4. apríla v mestskom dome kultúry slávnostný koncert jubilujúceho breznianskeho spevokolu. Oslavy pri príležitosti tridsiateho výročia založenia Speváckeho zboru mesta Brezna (SZMB) nemohli začať bez hosťa z Ukrajiny, ktorého zdržali colníci na slovensko-ukrajinských hraniciach. Osem členov speváckeho zboru Tri hviezdy z Ľvova napokon vystúpilo v prostrednom bloku programu pod vedením Dariye Kobetskej a pripojilo sa ku gratulantom. Na koncerte odzneli chrámové i ľudové piesne v úprave známych skladateľov. Bezmála dvojhodinový program ukončila skladba Aká si mi krásna, ktorú zaspievali spoločne súčasní a bývalí členovia SZMB. Po koncerte odovzdal zakladateľovi Komorného ženského zboru Jánovi Soušekovi Cenu primátora mesta Ing. Jaroslav Demian, rovnako aj dirigentovi SZMB prof. PaedDr. Milanovi Pazúrikovi, CSc. Jubilujúce hudobné teleso prišli pozdraviť zástupcovia všetkých záujmovo-umeleckých združení z Brezna, Dychového orchestra Železiarní Podbrezová, Trenčianskeho speváckeho zboru, Zvolenského speváckeho zboru, aj poľských speváckych zborov z miest Krosno a Ciechanów. Ďakovný list zboru poslal riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Brezne Július Obernauer, ktorý sa na koncerte nemohol zúčastniť.

Foto: Štefan Vozár

 


Hokej nehrá pre peniaze, ale preto, že ho baví

   Skôr, ako boli známi finalisti hokejovej extraligy, tipoval za víťaza mužstvo Košíc. Povolaním je ekonóm, pracuje v Krajskom riaditeľstve Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Vo voľnom čase sa venuje hokeju. Banskobystričan Ing. Pavol Sásik patrí k dlhoročným oporám Hokejového klubu Brezno, je to útočník na pravom krídle, ktorý výrazne prispel k napredovaniu klubu najmä v sezónach 2004/2005 a 2005/2006. Napriek tomu, že účinkovanie v breznianskom mužstve sa pre jeho problémy s kolenami zredukovalo na šesť zápasov v minulom a sedem zápasov v predminulom roku, klub ho nominoval do hlasovania o najlepšieho športovca Brezna v roku 2007.

Prečo hokejový klub nominoval vás?
   - Ťažko povedať, mohol to byť ktorýkoľvek z hráčov, ktorý tam hráva už dlhšie obdobie.

Dva týždne pred dovŕšením tridsiatych narodenín vás Brezňania e-mailovým hlasovaním zvolili za športovú osobnosť mesta za rok 2007. Čo pre vás toto ocenenie znamená?
   - Ocenenie znamená veľa. Na jednej strane je to ocenenie pre mňa, ale na druhej strane za ocenením treba vidieť prácu všetkých ľudí, ktorí prispeli k tomu, aby bol hokej v meste populárny. Iba vtedy som sa mohol dostať do povedomia fanúšikov a ľudí v Brezne, ktorí potom za mňa hlasovali a podporili ma v ankete.

Podobne ako iným športovcom, ani vám sa zranenia nevyhýbajú. Ktorú sezónu vo svojej kariére považujete za najúspešnejšiu?
   - Zranenia sa ani mne nevyhli, v posledných dvoch sezónach som podstúpil operáciu obidvoch kolien. Preto som ani neodohral veľa zápasov v tých sezónach. Najúspešnejšie sezóny sú tie, keď sa mužstvu podarí niečo vyhrať. A to sa podarilo tuším dvakrát, čo som hral v Brezne. Vyhrali sme východnú skupinu, no bohužiaľ sa nám nepodarilo v baráži ani raz postúpiť do 1. ligy.

Je Brezno vaším „druhým domovom“ alebo vaše účinkovanie v druholigovom družstve seniorov je čisto profesionálna záležitosť?
   - Brezno ako druhý domov, dá sa to tak povedať, hlavne v zime, keď trávim veľa svojho voľného času na tréningoch a zápasoch. Som veľmi vďačný, že mesto mi dalo šancu hrať hokej a celá hokejová partia mohla v Brezne baviť ľudí hokejom. Profesionáli sme všetci, celé mužstvo, ale z toho hľadiska, že máme radi šport a hlavne hokej. Chcem povedať,  že to nerobíme pre peniaze, ale preto, že nás to baví.

Koho tipujete za víťaza extraligy?
   - Víťaz extraligy – Košice.

Máte čas aj na iné druhy športu, prípadne záľuby, ktoré so športom nesúvisia?
   - Na záľuby mám čas, ale iba v lete, keď ešte nie je ľad. Hrávam hokejbal, asi ako všetci hokejisti, a veľmi rád chodím po horách, tam mám najväčší oddych. Ale moja najväčšia záľuba, ktorá mi ukrajuje najviac voľného času, je môj trojročný syn Marek.

(r)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT