8. APRIL 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

   Alexandra Pjaterová z Brezna, Tamara Ištvánová z Brezna, Terézia Danove z Lopeja, Laura Turňová z Brezna, Jozef Grlák z Predajnej, Martin Ridzoň z Lomu nad Rimavicou, Petra Pikulová z Brezna, Karolína Szőkeová z Tisovca, Ján Mesiarkin z Brezna, Alexandra Leitnerová z Osrblia, Kamila Eremiášová z Polomky, Katarína Stieranková z Dolnej Lehoty, Martin Lysina z Brezna.

 

 

                Opustili nas_image

     

 

    Tibor Bartoš (63) z Brezna, Štefan Kohút (72) z Bystrej, Peter Majer (44) z Brezna, Dušan Múka (37) z Podbrezovej, Antónia Auxtová (90) z Brezna, Ľubica Ridzoňová (53) zo Sihly, Stanislav Longauer (22) z Podbrezovej, Rudolf Šarník (83) z Brezna, Sidónia Klára Demeterová (79) z Jasenia, Stanislav Faško (56) z Beňuša, Magdaléna Rabatinová (87) z Hronca, Jana Nepšinská (96) z Pohronskej Polhory, Ján Dekrét (67) z Brezna, Ján Porubiak (76) z Lomu nad Rimavicou, Mária Mikovínyová (86) z Brezna, Mária Demianová rodená Lodererová (56) z Brezna, Jozef Porteleky (75) z Brezna, Elena Hrušková (85) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

Záchranné zložky zasahovali
150 

    V poslednú marcovú nedeľu vyštartovali k dopravnej nehode v Predajnej, kde po zrážke dvoch osobných vozidiel došlo k zraneniu dieťaťa. Zaevidovali vypaľovanie trávnatých porastov v Čiernom Balogu, Brezne, Podbrezovej a na Chvatimechu. Zlikvidovali tri požiare - chaty v Čiernom Balogu, predbežná škoda je 200 000 korún, bytu na Ulici MPČĽ v Brezne, v ktorom sa nachádzala nevidiaca žena, rodinného domu v Hornej Lehote, na uhasenie použili 2 vysoké tlaky a 1C prúd. Na námestí z odstaveného vozidla vyslobodili cez okno dieťa, ktoré bolo v aute zamknuté.

  

155

   V štatistike výjazdov breznianskych lekárov je zapísaných 10 srdcovo-cievnych príhod, 7 neurologických príhod, 6  tráviacich príhod, psychiatrická príhoda, dýchacia príhoda, pôrod, 3 úrazy a 4 iné prípady. Záchranári v Heľpe zaevidovali po 5 srdcovo-cievnych príhod a neurologických príhod, 2 iné prípady, sťažené dýchanie, alergickú reakciu, úraz, 3 psychiatrické prípady a prepravili 2 pacientov.  V Lome nad Rimavicou zaznamenali 2 srdcové príhody, pôrod a epileptický záchvat. Lekári v Bystrej poskytli pomoc pri 4 neurologických príhodách, 6 príhodách srdca a obehu, 3 poruchách dýchania a úrazoch, 2 brušných príhodách, inom prípade, po dopravnej nehode a previezli pacienta.

 

 Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154  

   Zamestnanci Cestnej záchrannej služby odtiahli vozidlá po troch dopravných nehodách v Predajnej, Bujakove a v Brezne. Pomohli vodičovi Škody 120 so zlomenou zadnou polosou, Felicie s poruchou motora a z Hontianskych Nemiec do Lomu nad Rimavicou previezli nakladač.

 

Horská záchranná služba
6195326

  Členovia Horskej záchrannej služby skonštatovali, že na zjazdovkách ubudol počet zranených lyžiarov. V posledných marcových a prvých aprílových dňoch nezaznamenali žiadnu pátraciu akciu.

   

Blahozelanie

   Želáme ti veľa šťastia, lebo je krásne, veľa zdravia, lebo je vzácne, veľa lásky, lebo je jej málo, želáme ti, aby sa ti z týchto darov čo najviac dostalo.
  
Dňa 7. apríla oslávil šesťdesiate narodeniny

Marián Kamenský z Brezna – Podkoreňovej.

   Všetko najlepšie praje manželka Katka, dcéry Katka s Mariankou a zaťmi, vnúčatká Miška, Frederika, Patrik, Simonka a svokra.

       

Podakovanie

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom, známym, bývalým spolupracovníkom, ktorí dňa 26. marca odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Tibora Bartoša.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavenie sústrasti.
Manželka Anna, syn Ľubomír, dcéry Ľubica a Beata, vnučka Lucka a vnúčik Peťko a Jakubko.

 . . .

   Smutný je domov, keď ho opustil ten, ktorý ho vybudoval a rád by žil v ňom, a teraz veľmi chýba v ňom.
  
Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 26. marca odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Štefana Kohúta.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Spomína manželka a dcéry s rodinami.

 . . .

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 29. marca odprevadili na poslednej ceste našu drahú

Ľubicu Ridzoňovú zo Sihly.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

 . . .

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom, známym, bývalým spolupracovníkom, ktorí dňa 29. marca odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Rudolfa Šarníka.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavenie sústrasti.
Manželka, syn, dcéra s rodinami

Spomienky

   So svojím milovaným rodným mestom Breznom lúči sa

Mária Pravická, rodená Cipciarová,

ktorej vo veku osemdesiat rokov života sa skončila životná púť. Lúči sa s príbuznými, priateľmi, známymi a tiež s krásou tohto kraja.
Smútiaca rodina

 . . .

   Už stíchli kroky známe, niet hlasu, čo nás domov volal, niet už cesty, ktorá vedie k mame. Prázdno a ticho, bolesť a žiaľ, kdeže je tvoja usmiata tvár? Chceli by sme zastaviť tú chvíľu a späť vrátiť čas, pre nás si však nezomrela, vždy budeš žiť v nás.
  
Dňa 7. apríla sme si pripomenuli desiate výročie úmrtia našej mamy a starej mamy

Jolany Budovcovej z Čierneho Balogu – Dobroče.

   Spomínajú dcéry s rodinami.

 . . .

   Zavrela si oči, srdce ti prestalo biť, nestihla si sa ani rozlúčiť. Hoci si odišla a niet ťa medzi nami, v našich srdciach zostávaš a budeš stále s nami.
  
Dňa 7. apríla uplynulo dvanásť rokov odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá mama

Jana Vraniaková z Pohronskej Polhory.

   S láskou a úctou spomína tvoja dcéra Vladka a vnučka Vanesska.

 . . .

   Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, ale tí, čo ťa milovali, nikdy neprestanú na teba spomínať.
  
Dňa 9. apríla si pripomenieme smutné prvé výročie úmrtia

Marty Kubíniovej z Brezna.

   Ďakujeme všetkým, ktorí jej venujú tichú spomienku.
Smútiaca rodina

 . . .

   Kde ťa nájsť? V pamiatke umnej práce tvojej, v dielach zručnosti vzácnych rúk, či v srdciach blízkych priateľov, v záhrade spánku, kde leží tvoj rov? Nad dielom tvojím, tichá óda, zaznej, Ó Pane večný, zbav ho všetkých múk. Hrdosť a šťastie nepocítia vnuci, po nich ťa túžba lásky spaľovala, plameň života bledo planúci zhasol prv, než by ich ruka tvoja objala.
  
Dňa 9. apríla si so zármutkom pripomenieme piate výročie poslednej rozlúčky s

Ing. Jánom Oceľom.

   Spomína manželka Mária, syn Roman s rodinou a sestra Anna s rodinou.

 . . .

   Dal si nám ju, Pane a bola naším šťastím. Požiadal si ju späť a dali sme ti ju bez reptania, ale so srdcom plným bolesti.
  
Dňa 9. apríla uplynie rok od úmrtia našej drahej mamy

Brigity Ridzoňovej z Pohronskej Polhory.

   Daruj jej Pane blažený pokoj a večnú radosť v nebi a nebuď jej prísnym sudcom, ale Spasiteľom.
   S úctou a vďakou za jej lásku, pracovitosť a dobrotu na ňu v modlitbách spomínajú syn Branislav s rodinou a sestra Irena s rodinou.

 . . .

    Mal som vás všetkých rád a chcel som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa, keď musel som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať.
   Dňa 10. apríla uplynie rok odvtedy, čo nás opustil syn a brat

Štefan Koštial z Čierneho Balogu – Medveďova.

    S láskou a úctou spomína mama a súrodenci s rodinami.

 . . .

      Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
  
Dňa 11. apríla si pripomenieme nedožitých päťdesiat rokov nášho drahého manžela, otca a zaťa

Milana Belka z Polomky.

   Spomína manželka s deťmi, svokra a ostatní príbuzní.

 . . .

   Hoci si odišiel bez slova a na rozlúčku nebol čas, spomienky na teba zostanú navždy v nás. Čas plynie, bolesť stále trápi, ale teba nám už nikto nenavráti.
   Dňa 11. apríla uplynie rok odvtedy, čo nás opustil manžel, otec a brat

Karol Letko zo Zvolena.

   Spomína manželka Hanka, synovia Karol a Ľubko s rodinami, sestra Mária a brat Walter s rodinami.

 . . .

    Len kytičku kvetov z lásky ti na hrob môžeme dať, pokojný spánok ti priať, modlitbu tichú odriekať a s bolesťou v srdci na teba spomínať.
  
Dňa 12. apríla uplynie rok odvtedy, čo nás opustila manželka, maminka a starká

Anna Stieranková z Brezna.

   S láskou spomína manžel, dcéry Emília a Janka s manželmi a vnuci Matej, Denis a Milanko.

 . . .

   Celý život tvrdo pracovala a nikdy sa nesťažovala. Sama sebe pokoj nedopriala, vždy sa o všetko postarala. Jej zlaté srdce každému prialo, z jej očí žiarila dobrota, preto nám bude chýbať do konca života.
  
Dňa 12. apríla uplynie trinásť rokov od úmrtia mojej mamy

Amálie Vozárovej z Čierneho Balogu – Závodia.

   S úctou spomínajú syn s manželkou, vnuk Roman, vnučka Renka s manželom, pravnučky Pavlínka a Ivka a ostatná rodina.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od stredy do stredy * Horoskop od stredy do stredy * Horoskop od stredy do stredy *

zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, tel: 0905 119230

Baran
   Niektoré záležitosti sa vám zdajú úplne nezvládnuteľné. Najlepšie urobíte, keď ich odložíte na neskorší čas. Často sa potom vyriešia samy.

 Býk
   Potrebujete si kúpiť nový televízor, video, mobil či dokonca auto? Urobte to teraz. Šťastie vám bude priať pri nákupe každého druhu. Nezabudnite ani na malý darček pre partnera.

 Blíženci
   Potrebujete duševnú vzpruhu a oddych. Navštívte výstavu či kino a pokiaľ máte koníčka, tým lepšie. Koncom týždňa pocítite zvýšenú erotickú túžbu a môžete ľahko zabudnúť na manželský sľub vernosti.

 Rak
   Humor je najlepším liekom na trápenie. Berte preto s úsmevom školské neúspechy vašich detí rovnako ako smolu, ktorú môžete mať v obchode alebo pri stretnutí s človekom, ktorého by ste radšej nevideli.

 Lev
   Pociťujete na svojom tele blahodarné účinky jari. Cítite sa oveľa lepšie a spokojnejšie. Choďte prírode v ústrety, vyberte sa na prechádzky, aby ste mohli načerpať čo najviac energie.

 Panna
   Pravdepodobne pocítite túžbu zlepšovať nielen svoj zovňajšok a domov, ale zameriate sa aj na ostatných členov rodiny vrátane príbuzných. To platí aj o vašom zamestnaní a spolupracovníkoch.

  Váhy
  
Potrebujete sa rozveseliť a pobaviť seba aj ostatných. Skúste vymyslieť nejaký originálny aprílový žartík pre kolegov, priateľov alebo príbuzných.

  Škorpión
   Osobe z vášho susedstva, ktorá sa ustavične naparuje, treba pritiahnuť uzdu. Možno vám to urobí väčšiu radosť, ako by ste predpokladali. Nič nebráni tomu, aby ste prežívali jedno z najspokojnejších období svojho života.

 Strelec
   Ste unavený a vyčerpaný. Vaše telo má síce dobrú kondíciu, ale psychika pokrivkáva. Potrebujete úplne vysadiť. Najlepšie urobíte, ak si vezmete voľno. V práci budete aj tak zbytočný.

 Kozorožec
  
Týždeň je ako stvorený na nežný sex, meditáciu, výlety do prírody, návštevu hradov a zámkov. Nevysedávajte pred televíznou obrazovkou, ale vychutnávajte život plnými dúškami!

 Vodnár
   Na vtipkovanie nemáte čas ani náladu. V práci to vyzerá tak, ako by ste tam rok neboli. Na stole sa hromadí práca, telefóny zvonia a termíny sa neúprosne blížia.

 Ryby
   Ste vo skvelej, priam bohorovnej nálade. A ako sa zdá, nič vás nemôže rozhádzať. Hľadíte na svet tými najružovejšími okuliarmi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT