8. APRIL 2008 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostár od 8. do 15. apríla

12. so – POKÁNIE (VB, MP/15, 19.30) – Romantický film.
13. ne - P. S. MILUJEM ŤA (USA, MP/15,19.30) – Romantický film.


KULTURA

  Lesy mesta Brezno, fotograf Peter Berčík a Horehronské múzeum v Brezne pozývajú do Horehronského múzea na Nám. gen. M. R. Štefánika 13 na výstavu TRI ROKY PO ... - tematicky zameranú na priblíženie krásnej prírody skúšanej pohromami a ťažkej práce v nej.
   Potrvá do 30. apríla.

. . .

OSKAR RÓZSA - THE UNIVERSAL CURE
Hrajú: John Shannon - gitara, Martin Valihora - bicie, Oskar Rózsa-basgitara
Kedy?: v sobotu 12. apríla
Kde?: v Bombura klube

. . .

Slovenský rozhlas Bratislava a Mestské kultúrne stredisko v Brezne pozývajú
na
VEREJNÚ NAHRÁVKU zábavnej relácie ECHORÁDIO
   Účinkujú: I.
Malachovská, Š. Skrúcaný, M. Paveleková, I. Letko, R. Kajzer a P. Meluš
   Hlavný hosť večera: Katarína
BRYCHTOVÁ, hudobní hostia: Anita SOUL a Marcel PALONDER
v pondelok 21. apríla o 19.00
v mestskom dome kultúry
vstupné: 110 Sk
   Predpredaj vstupeniek v TIKu, č. tel.: 6114221.

. . .

Horehronské múzeum na Nám. gen. M. R. Štefánika 13 v Brezne pozýva na ETUDY Z DREVA  - výstava z Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene.

. . .

Súťaž o vstupenky na
Megakoncert Lucie Bílej

   Už od začiatku marca koncertuje na Slovensku obľúbená česká speváčka Lucie Bílá. V rámci koncertného turné sa v troch slovenských mestách konajú megakoncerty, na ktorých Lucii Bílou bude sprevádzať orchester Petra Maláska a hosťami budú mladučká a už veľmi populárna speváčka Ewa Farná a Václav Noid Bárta. Megakoncerty sa uskutočnia v Bratislave, Košiciach a v sobotu 19. apríla v Banskej Bystrici. Desaťnásobná česká zlatá slávica Lucie Bílá pripravila pre svojich fanúšikov dva a polhodinovú nezabudnuteľnú šou, v ktorej zaspieva 22 svojich najznámejších pesničiek, najväčších hitov.
   Koncert v Banskej Bystrici, ktorý sa koná pod záštitou primátora mesta Ivana Saktora, bude v sobotu 19. apríla o 19.00 na zimnom štadióne a vy sa na ňom môžete zúčastniť aj vďaka súťaži, ktorú sme pripravili v spolupráci s mestom a v ktorej jeden z vás má šancu vyhrať dve vstupenky. Do žrebovania vás zaradíme, ak najneskôr do utorka 15. apríla do našej redakcie doručíte lístky s kupónom, správnou odpoveďou na otázku a vaším telefónnym číslom. Meno výhercu uverejníme v budúcom čísle.

Otázka: Koľkonásobná zlatá slávica je Lucie Bílá?

 KUPÓN – LUCIE BÍLÁ


DAKUJEME ...  

   Ďakujeme MUDr. Zdenke Volentierovej, ostatným lekárom, sestričkám a celému personálu interného oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Brezne za ich ľudský prístup k manželovi a otcovi Štefanovi Kohútovi počas hospitalizácie.

Smútiaca rodina

   V marci sa žiaci Základnej školy s materskou školou Pionierska 2 v Brezne zúčastnili na okresných pretekoch v gymnastickom štvorboji žiakov a žiačok. Poďakovanie patrí deťom z 2. C, 3. A, 4. A, B, C, 5. A, B a 6. D za hodiny tréningu. Veď delia svoj čas medzi školské povinnosti a šport, čo nie je jednoduché. Rodičom ďakujem za to, že deťom dovolia športovať. V neposlednom rade ďakujem vedeniu ZŠ s MŠ Pionierska  2 v Brezne za materiálne vybavenie.

Mgr. Renka Cipárová


SPORT

Pozývame aktívnych rodičov na celoročné plávanie s bábätkami vo veku od 5 do 16 mesiacov. Od 14. apríla do 21. mája sa uskutoční nový kurz baby plávania, na ktorý je nutné vopred sa prihlásiť. Meno, priezvisko, dátum narodenia, adresu a tel. číslo prosím pošlite na vicanova@m-net.sk.

. . .

Začínajú plavecké výcviky pre školy
   ŠK Flipper Brezno vypisuje termíny na organizovanie plaveckých výcvikov pre materské a základné školy v okrese Brezno. Máte možnosť vybrať si z priloženej ponuky termínov a vopred nahlásiť záujem o rezerváciu. Cena kurzu na osobu je pre Brezno 400 Sk a pre okolie 500 Sk. Pre nahlásenú
školu je zabezpečená doprava, priestory plavárne na Mazorníkove, odborný trénerský a inštruktorský tím, materiálne a inštruktážne pomôcky a záverečné preteky s vyhodnotením.
   Termíny: 7. - 11. 4., 14. - 18. 4., 21. - 25. 4., 9. - 13. 6., 16. - 20. 6. vždy od 9.00 do 10.30 a od 10.30 do 12.00.
   Informácie:
www.flipper.slovak-web.sk, tel.: 0902 411111, adresa: ŠK Flipper, MPČĽ 28, 977 03 Brezno, e-mail: vicanova@m-net.sk.


  INE

Základná umelecká škola v Brezne vo štvrtok 24. apríla o 17.00 pozýva do sály školy na žiacky koncert.
   Vstupné je dobrovoľné.

  . . .

Zisťovanie príjmov a životných podmienok domácností (EÚ SILC)
   Po vstupe do Európskej únie sa Slovenská republika prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie zisťovania príjmov a životných podmienok domácností (EÚ SILC) ako projektu európskych štatistických zisťovaní. Cieľom je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Táto štatistika bude novým zdrojom údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálneho vylúčenia v krajinách Európskej únie. Bude predstavovať  významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie a na analýzy životnej úrovne domácností na Slovensku.
   Na Slovensku do zisťovania pre rok 2008, ktoré sa uskutoční v apríli, bolo vybraných viac ako 300 obcí, medzi nimi aj mesto Brezno (zaradených je takmer 6000 domácností)
. V tomto období vybrané domácnosti v Brezne navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením. Všetky poskytnuté informácie budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.

 . . .

 Podvodné e-maily v mene Slovenskej sporiteľne
   Vzhľadom na ďalší výskyt podvodných e-mailových správ posielaných v mene Slovenskej sporiteľne, banka opätovne upozorňuje klientov, aby v žiadnom prípade na takéto e-mailové správy neodpovedali, ani neklikali na linky, ktoré sú v e-mailoch uvedené. Takéto e-maily je vhodné okamžite vymazať. Ak klient vyplnil  údaje požadované na zobrazenej stránke, je nevyhnutné, aby sa bezodkladne telefonicky skontaktoval s pracovníkmi linky Sporotel na čísle 0850 111888, 0910 111888, 0915 111888 alebo osobne navštívil obchodné miesto banky.

 . . .

   Základná škola s materskou školou Pionierska 2, Brezno oznamuje rodičom žiakov 2. ročníkov ZŠ, že môžu svoje dieťa prihlásiť na výberové konanie do triedy s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov (anglický, nemecký) od 3. ročníka.
   Vyučovanie cudzích jazykov je intenzívne, používame praxou overené vynikajúce zahraničné učebnice, odborné jazykové učebne. Žiaci sa zdokonaľujú v jazykových zručnostiach na zahraničnom študijnom pobyte. Na vyučovaní využívame metódy e-learningu, pomocou ktorých si žiaci lepšie osvoja cudzí jazyk.
   Prihlášky treba doručiť riaditeľstvu Základnej školy s materskou školou Pionierska 2 v Brezne do 22. apríla. Na základe prihlášky bude dieťa pozvané na výberové konanie, ktoré sa uskutoční v utorok 29. apríla o 8.00 v budove školy. Poplatok za testy je 100 korún.
   Po absolvovaní triedy s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov žiaci získajú komunikatívne schopnosti na výbornej úrovni.
Využite jedinečnú príležitosť, ktorá môže v budúcnosti kladne ovplyvniť voľbu povolania vášho dieťaťa, ako aj praktického uplatnenia. Viac informácií o škole nájdete na www.zsbrezno.edu.sk.

 . . .

 CIVILNÁ OCHRANA INFORMUJE
Preskúšanie prevádzkyschopnosti systémov varovania obyvateľstva
  Podľa § 3a ods. 4 zákona NR SR číslo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v  znení  neskorších  predpisov  stanovil  Úrad  CO MV SR v piatok
11. apríla o 12.00 dvojminútovým stálym tónom preskúšanie prevádzkyschopnosti siete elektrických sirén na území Slovenskej republiky.

 . . .

   Riaditeľstvo Základnej školy vo Valaskej oznamuje, že v školskom roku 2008/2009 otvára v treťom ročníku triedu s rozšíreným vyučovaním cudzích jazykov (AJ, NJ).
   Zákonný zástupca žiaka môže svoje dieťa prihlásiť osobne alebo na č. tel.: 6176927 do 15. apríla. Pedagogicko-psychologické testy sa uskutočnia vo štvrtok 24. apríla o 8.00  v budove školy na Októbrovej ulici č. 16. Poplatok za prijímacie konanie je 100 korún.
   Okrem každodennej výučby AJ a NJ škola dieťaťu ponúka:
- vyučovanie v jazykovom laboratóriu, rozvoj počítačových zručností, kvalitnú prácu pedagógov, výučbu v multimediálnej učebni s interaktívnou tabuľou, dochádzanie žiakov zo školského obvodu zadarmo školským autobusom, širokú záujmovú činnosť, vyučovanie hry na flautu v rámci hudobnej výchovy, možnosť športovať v školskom športovom stredisku zameranom na biatlon, elektronickú žiacku knižku.
   Viac o škole nájdete na adresách:
www.zsvalaska.edu.sk, www.zsvalaska.edupage.sk

   . . .

 Liga proti rakovine, pobočka B. Bystrica a Miestny spolok Slovenského Červeného kríža v Brezne organizujú v piatok 11. apríla v Brezne a obciach okresu verejnú finančnú zbierku DEŇ NARCISOV.
   Verejná zbierka na podporu prevencie, diagnostiky a liečby rakoviny sa v obciach okresu uskutoční prostredníctvom materských a základných škôl. V Brezne budú zriadené dve pevné stanovištia – v nemocnici s poliklinikou od 6.00 do 10.00 a pred obchodným domom Coop Jednota od 8.00 do 15.00, v uliciach mesta a na sídlisku Mazorníkovo sa budú pohybovať mobilné dvojice z radov študentov stredných škôl.

   Organizátori veria, že tak, ako po iné roky, sa do zbierky zapojíte, lebo vďaka vám, môžeme meniť beznádej na nádej.

. . .

Osloboditeľov 4, 976 67 Závadka nad Hronom

výrobca čerpacej a vákuovej techniky 

hľadá pracovníka do pozície samostatný projektant - konštruktér čerpacích a vákuových systémov

Požiadavky:

- vysokoškolské vzdelanie II. stupňa z oblasti strojárstva

Ponúkame:

- zaujímavé ohodnotenie

- ubytovanie

- perspektívny rast v mladom kolektíve

Žiadosti zasielajte:

Slovpump – Trade, s. r. o.

Osloboditeľov 4

976 67  Závadka nad Hronom

Tel: 6183395

Fax: 6183386

e-mail: otr@slovpump.sk

www.slovpump.sk

. . .

Dražobná spoločnosť

MIONEX, s. r. o.

0915 758595 – M. Ondráš

OZNÁMENIE O DRAŽBE

2-izbový byt č. 13, 6. p. Paseka č. 5, v Závadke nad Hronom

Vyvolávacia cena: 110 000 Sk

Dražobná zábezpeka: 33 000 Sk

Obhliadky: 14. apríla o 17.30, 21. apríla o 17.30

Dražba bude 28. apríla o 9.00 v Notárskom úrade M. Ježkovej na Námestí gen. M. R. Štefánika 8 v Brezne.

 . . .

Rodinná dovolenka s CK Piešťany – tour

Taliansko 2008 – Lignano

Termín: od 25. júla do 3. augusta

Cena: 8600 Sk (7 x ubytovanie, plná penzia, doprava, T + S voda, delegát, pripoistenie liečebných nákladov)

Možné mesačné splátky do 15. júna

Informácie a objednávky: Eva Andreuttiová, č. tel.: 0903 594885.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT