8. APRIL 2008 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Titul majstra Slovenska v kolkoch pre Podbrezovú

   V sobotu 5. apríla sa uskutočnil druhý turnaj nadstavbovej časti extraligy mužov v kolkoch o majstra SR na kolkárni Interu Bratislava. V tomto turnaji zvíťazilo A družstvo Podbrezovej a pred záverečnými dvoma turnajmi obhájilo titul majstra Slovenska v kolkoch. Je to deviaty titul v rade pre Podbrezovú. B družstvo obsadilo v tomto turnaji tretiu priečku.

1. ŽP Šport Podbrezová A 3560, 2. Inter Bratislava 3428, 3. ŽP Šport Podbrezová B 3335, 4. Slavoj Veľký Šariš 3304
Podbrezová A: Milan Tomka 549, Jaroslav Truska 571,Ondrej Kyselica 575, Jozef Pešta 639, Radoslav Foltin 604, Jovan Čalič 621

Podbrezová B: Pavol Jakubec 532, Tomáš Herich 571, Tomáš Pašiak 555, Pavel Paulečko 555, Peter Šibal 544, Milan Jovetič 605
Poradie po dvoch turnajoch: 1. ŽP Šport Podbrezová A 42, 2. Slavoj Veľký Šariš 28, 3. Inter Bratislava 26, 4. ŽP Šport Podbrezová B 24.

Dorastenecká liga

2. kolo nadstavby o majstra Slovenska 
1. ŠKK Trstená 1719, 2. ŠK Modranka 1692, 3. ŽP Šport Podbrezová 1678, 4. Zentiva Hlohovec 1668, 5. MKK Stará Turá 1627, 6. Lokomotíva Vrútky 1539.

Ľuboš Svitek 561, Marek Mihok 557, Michal Svitek 560, Kristína Diabelková 523 - nepočítala sa
Poradie po dvoch.turnajoch: 1. ŽP Šport Podbrezová 11, 2. ŠK Modranka 10, 3. ŠKK Trstená 10, 4. KK Zentiva Hlohovec 5, 5. Lokomotíva Vrútky 5, 6. MKK Stará Turá 3
   Aj v druhom turnaji o majstra SR podali dorastenci kvalitné výkony a obsadili tretie miesto. Toto im pred záverečnými dvoma turnajmi zabezpečuje 1. miesto v tabuľke nadstavby. V hodnotení jednotlivcov patrí zatiaľ 1. miesto Ľubošovi Svitekovi s priemerom 581 bodov na zápas.

(ks)

Šípkarská a stolno–futbalová liga

Martin Škantár majster Slovenska

   Cez víkend sa v hoteli Satel v Poprade  uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v elektronických šípkach so štartom v piatok o 10. hodine.

   V rámci 11. majstrovstiev Slovenska  sa konali aj 4. majstrovstvá Slovenska stredných škôl v kategórii družstiev.  Postúpili aj tri školy z Brezna, v kategórii chlapcov sa predstavili hotelová akadémia a gymnázium Jána Chalupku. Hoteláci mali smolu, keď nepostúpili zo skupiny vďaka horšiemu skóre. Gymnazisti to dotiahli o niečo ďalej, keď vypadli vo štvrťfinále s neskoršími víťazmi turnaja, po prehre 9:8 v predĺžení. V dievčenskom turnaji mesto reprezentovali dievčatá z SOU Brezno, no tým sa tiež nedarilo, keď do ďalších bojov nezasiahli a vo svojej skupine obsadili nepostupové tretie miesto.

   V piatok sa konali prvé súťaže programu. Najviac sa darilo Martinovi Škantárovi z DC Brezno, ktorý získal titul majstra Slovenska. V kategórii žien si najlepšie počínala Viktória Gracová z 3. DC Košice, ktorá sa stala majsterkou Slovenska. V kategórii juniorov zvíťazil Ladislav Veréb z Rimavskej Soboty pred Martinom Macuľom z DC Brezno a Jakubom Sedlákom z Trenčianskych Teplíc.

   V turnaji mužov sa majstrom Slovenska pre rok 2008 stal Milan Nagy. Hráč 1. DC Brezno Martin Škantár obsadil výborné štvrté miesto. V kategórii žien dominovala Alica Fialová z Malaciek, Eva Sitarčíková obsadila siedme miesto.

   V záverečnom turnaji dvojíc sa majstrami Slovenska stali Milan Dudáš a Dušan Ďuriš.

   Novinkou v programe majstrovstiev bolo triple mix - súťaž družstiev v zložení dvaja muži + jedna žena. Hralo sa v kategórii 701 MO. Premiérovými majstrami Slovenska pre rok 2008 sa stali Viktória Gracová - Milan Nagy - Peter Martin. Na druhom mieste sa umiestnila trojica Stanislava Kuchárová - Dušan Ďuriš - Peter Jakubis. Tretie miesto obsadili Eva Sitarčíková - Matej Putnok - Martin Škantár.

(pp)

 Sme v Schengene

   Karanč, Šomoška a Fiľakovský sopúch s hradom boli cieľom breznianskych turistov v sobotu 5. apríla. Viac ako tretina z dvadsiatich ôsmich účastníkov nemala so sebou nielen pasy, ale ani občianske preukazy, keď prekračovali hranicu do Maďarska. Zo Šomoška Üjfalü vystúpili na vyhliadkový – slovenský vrch Karanč. Z maďarskej rozhľadne na tomto vrchu obdivovali celý Novohrad s dominantami, hradom Šomoška, Šalgotarján. V tento deň obdivovali a vystúpili v Cerovej vrchovine na tri jej dominanty. Hraničiari žiadni, počasie nie ideálne, výstupy, výhľady, partia aj nálada výborná, ideálna. Jednoducho sme v Schengene.
   Pripravujú: na 12. apríla túru: Predné Gliane – Krajčovo – Diel (informácie: Elena Slavkovská, tel. 6113327, 0908 646311).

 Ing. Anton Jurša

 Spod vysokej siete

Volejbalistky ŽP Šport víťazne v súboji o malé finále

   V sobotu 5. apríla sa  po trojtýždňovej prestávke naplno rozbehla extraligová volejbalová súťaž, ktorá okrem súbojov o medaily ponúka aj zápolenia o umiestnenie. Horehronský zástupca ŽP Šport Podbrezová bojuje o účasť v malom finále – v súbojoch o 5. miesto. Na Horehroní sa hral opäť extraligový volejbal, keď volejbalistky ŽP Šport v skupine bojujúcej o 5. – 8. miesto hrali prvý zápas s VTC Pezinok. Víťazstvom 3:0 si vytvorili pred odvetou v Pezinku dobrú pozíciu na postup do súboja o 5. miesto.

Prvý zápas 2. kola play-off volejbalovej extraligy žien:
ŽP Šport Podbrezová – VTC Pezinok 3:0 (18, 14,  9) – stav
série 1:0,
56 minút
, rozhodovali: Porvazník a Mokrý, na čiarach Derevjanik a Machala, 100 divákov. Zostava ŽP Šport: Beňová, Dobrovičová, Tužinská, Luptáková, Bensíková, Krajkovičová, liberka Piatrová (Múková, Michelčíková, Vestfálová), tréner: M. Múka.
   Zápas odohrali
v
jednoznačnej réžii domácich volejbalistiek, ktoré po neprebojovaní sa do semifinálových bojov v extraligovej prestávke zmobilizovali svoje sily a v prvom zápase o postup do „malého finále – súboja o 5. miesto“ boli jednoznačne lepšie. Železiarky sa sústredili na dobré podanie, ktoré im vychádzalo, a bolo hlavným základom úspešného výsledku. Naopak hostky mali veľký problém s prihrávkou. Prvý set sa začal vedením domácich 4:0, ktoré tento náskok dokázali počas setu zvýšiť. V závere hostky mierne korigovali stav. Napokon to bol jediný set, v ktorom sa Pezinčanky zmohli na aký - taký odpor. Druhý set sa začal podobne vedením domáceho družstva 3:0, hoci potom Pezinok dokázal znížiť na 6:5, to bolo z ich strany všetko. Pri Beňovej podaní ušla Podbrezová z 11:7 na 15:7 a o výsledku druhého setu bolo rozhodnuté. Záver prikrášlila Krajkovičová, keď podaním dotiahla stav 19:14 až do víťazného konca. Začiatok tretieho setu bol vyrovnaný, aj keď železiarky neustále viedli. Za stavu 9:6 prišla na podanie Krajkovičová a znovu potvrdila dobré podanie. „Potiahla“ až na 15:6. Potom domáce volejbalistky dovolili súperkám len kozmetickú úpravu stavu a vyhrali tretí set 25:9. Víťazstvo 3:0 a len 41 uhraných bodov v tomto zápase na strane Pezinka dáva železiarkam pred sobotňajšou odvetou veľkú šancu na postup do súboja o 5. miesto.
   Pre extraligového nováčika je toto umiestnenie veľkou motiváciou, pretože by to znamenalo nesporný úspech podbrezovského volejbalu.
   M. Múka, tréner ŽP
: „Veril som vo víťazstvo svojich zverenkýň, že to ale bude také jednoznačné, som nečakal. V prípravnom zápase so S. N. Vsou sme nehrali najlepšie, o to viac teší dnešný výkon. Pezinok sa nezmohol na väčší odpor, mal veľmi nepresnú prihrávku, naopak my sme dobre podávali. Dokázali sme sa presadiť aj v útoku, súperky sme ubránili dobrým blokom. Musím poďakovať všetkým hráčkam za predvedený výkon. Som spokojný, že aj za jasného vedenia nepoľavili a snažili sa vyhrať každú rozohru.“
   Vo volejbalovej extralige odvetné zápasy 2. kola play-off odohrajú v sobotu 12. apríla. Volejbalistky ŽP Šport sa na domácej pôde predstavia v sobotu 19. apríla o 17. hodine, čo bude ich posledný domáci zápas v sezóne 2007/2008.

(mm)

...

Záverečný turnaj Horehronskej ligy

   V sobotu 5. apríla sa uskutočnil záverečný turnaj Horehronskej ligy 2007/2008 neregistrovaných hráčov vo volejbale mužov. Kvalitnú organizáciu turnaja zabezpečil Obecný volejbalový klub Brusno a pekné ceny pre víťazov MŠK Brezno. Hralo sa vo výbornej športovej atmosfére systémom play-off. Po päťsetovom finále nakoniec prvenstvo obhájilo družstvo VK40 Brezno (podrobnejšie výsledky stretnutí a fotografie nájdete na www.horehronskaliga.szm.sk).
   Konečné poradie: 1. VK40 Brezno, 2. Tatran Čierny Balog, 3. OVK Brusno, 4. Ulička Brezno.

Ing. Milan Floch

 

Turnaj hokejových nadšencov

   Na Zimnom štadióne Ladislava Horského v Brezne sa v uplynulý piatok a sobotu úvodným buly začal hokejový turnaj Brezno Open 2008, ktorým sa aj 104 neregistrovaných hokejistov v 8 družstvách rozlúčilo v 15 zápasoch s hokejovou sezónou. Každý zápas mal obrovský náboj, emócie, rivalitu, fyzickú náročnosť, virtuozitu jednotlivcov, silu a taktickú vyspelosť kolektívov, vynikajúcich brankárov. Dynamický priebeh zaručoval hrací systém 2 x 15 minút, bojovalo sa o každú minútu a každý centimeter ľadovej plochy. Hralo sa v duchu fair-play, prehnané emócie hráči a rozhodcovia riešili úsmevom, vzájomným rešpektom a priateľsky si o tom podebatovali pri pivku po zápase. Zdravotník turnaja MUDr. Noro Surový bol dva dni „nezamestnaným“, čo len potvrdzuje férovosť všetkých aktérov.
   K najstarším hráčom patrili Jaro Kurtík, Ján Karlík z Č. Balogu, Ivan Mravec z Old Boys, Erno Konkolovský zo Sport teamu, atď. Jednotlivcov ocenili na záver turnaja, najlepším strelcom bol Marián Bauer zo Sport teamu, najlepším útočníkom Jozef Mailing, najlepším obrancom Peter Daxner, obaja HKo Čierny Balog, najlepším brankárom Marco Heveši z Damix-u.
   Konečné poradie: 1. Damix, 2. HKo Čierny Balog, 3. Sport team, 4. LiLa, 5. Valaská, 6. Old Boys, 7. miesto obsadili hráči PHK Čierny Balog a Pohorelá. Vo finále uspelo družstvo Damix-u, ale víťazmi sa stali všetci účastníci turnaja, ktorí ukázali hokejové srdce a zanietenosť pre túto krásnu hru.   
   Hokejovú sezónu zavŕšili turnajom, ktorý je možno prvým krokom k organizovaniu celosezónnej mestskej hokejovej ligy. Spokojnosť zúčastnených dáva nádej, že turnaj Brezno Open bude mať pokračovanie aj v budúcich rokoch.

Kulisár Aebby

 

R. Ďurica zvíťazil K. O. v druhom kole

   Z ďalekého Thajska sa nám opäť ozval náš rodák a reprezentant Slovenska v thajskom boxe Rudo Ďurica. O zápase, ktorý odohral 30. marca, nám napísal: „Mám za sebou zápas v Malajzii, v meste Kedah, kde som súpera zastavil v druhom kole. Súper bol niekdajší šampión Radžadarmenu... Úvod prvého kola bol z mojej strany trochu spomalený, kde sa ma Thajčan snažil prekvapiť jednorazovým útokom, ale už v prvej polovici prvého kola som začal mať na viac... Druhé kolo bolo už v mojej réžii, kde som ho poslal dvakrát na zem po tvrdom low kicku a niekoľkokrát zakorčuľoval po boxerských úderoch... Skúsený rozhodca z Thajska zápas ukončil. Čakal som, že ma Thajčan v zápase viac potrápi a preverí moju kondíciu na I – 1 maratón, ktorý ma čaká 30. apríla v Hongkongu do 65 kg.“

J. Pupiš 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT