13. MAJ 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

   Liana Hriňová z Brezna, Veronika Ferková z Brezna, Ľubomír Pokoš z Brezna, Juliana Kupcová z Brezna, Michal Náther z Čierneho Balogu, Lívia Haraburdová z Bacúcha, Lea Sroková z Pohronskej Polhory, Kristína Kamenská z Brezna.

 

 

                Opustili nas_image

     

 

      Andrej Krafčík (73) z Nemeckej, Ján Polievka (71) z Brezna, Rudolf Bánik (78) z Valaskej, Ferdinand Siták (33) z Valaskej, Anna Haviarová (46) z Brezna, Ján Trnik (76) z Osrblia, JUDr. Jozef Dvorský (88) z Brezna, Miroslav Kováčik (37) z Hronca, Emília Kubašiaková (92) z Pohronskej Polhory, Elena Javorčíková (79) z Beňuša.

 

Zachranne zlozky zasahovali
 

Záchranné zložky zasahovali
150

   Hasiči v prvých májových dňoch absolvovali tri výjazdy k dopravným nehodám – na Rázusovu ulicu v Brezne, kde vytečené kvapaliny na ceste zasypali vapexom, pri zrážke Škody 120 s Aviou v Heľpe sa zranil jeden človek a medzi Pieskom a Bystrou vytiahli dodávku, ktorá bola mimo vozovky. V utorok v Jarabej spílili popadané stromy, ktoré  tvorili prekážku v cestnej premávke.  

 

155

   Lekári v Brezne pomohli 44 pacientom, u ktorých sa prejavili astmatické záchvaty, vysoký tlak, mali problémy s tráviacim systémom, spôsobili si úrazy, zaznamenali neurologické a psychiatrické príhody, gynekologické príhody a 4 úmrtia pred príchodom sanitky RZP. V štatistike výjazdov Bystrej je zapísaných 8 príhod srdca a obehu, 6 neurologických príhod, úraz a prevoz do Banskej Bystrice. Záchranári v Lome nad Rimavicou previezli 7 pacientov do nemocníc v Hriňovej, v Kremnici, vo Zvolene a v Brezne. V Heľpe poskytli pomoc pri 9 srdcovo-cievnych ochoreniach, 2 chirurgických príhodách, úrazoch, pri pôrode, neurologickej príhode a zaevidovali alergickú reakciu dieťaťa.

 

 Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988

  Nepozornosť hlavne mladých a neskúsených vodičov či požitie alkoholu pred jazdou spôsobili dopravné nehody v Piesku a v okolí Brezna. Zamestnanci Cestnej záchrannej služby odtiahli Škodu 120 s odtrhnutou zadnou polosou, štyri autá po haváriách a z Pohorelej do Banskej Bystrice prepravili škodovku na recykláciu.

 

 Horská záchranná služba
6195326

   Slnečné májové dni využili na potulky jarnou prírodou turisti, ktorí si vychutnávali krásy vysokohorského prostredia hlavne v oblasti Ďumbiera či Chopku. Členovia Horskej záchrannej služby nezaznamenali žiadny úraz.

  

   

Blahozelanie

 

   Dňa 16. mája sa dožije osemdesiatich rokov

Mária Šimková z Podkoreňovej.

   Pri tvojom krásnom výročí, slzy sa tisnú do očí, srdce sa láskou rozbúši, radosť nám vchádza do duší, bozky sa snúbia s objatím a pery šepcú dojatím. Ži dlho mama medzi nami, kým teba máme, nie sme sami.

   To ti prajú dcéry Viera, Hana, Marta a syn Stano s rodinami.

 

Podakovanie

 

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom, známym, ktorí dňa 29. apríla odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Jána Luciaka.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti a domovu sociálnych služieb Luna v Brezne za vzornú opateru.

Smútiaca rodina

 . . .

   Ďakujeme všetkým príbuzným, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 6. mája odprevadili na poslednej ceste nášho drahého manžela, otca a starého otca

Jána Polievku.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prianie sústrasti.

Smútiaca rodina

 

Spomienky

   Zavrel si oči, srdce prestalo ti biť, aj keď sa ti tak veľmi chcelo žiť. Smútok a ticho dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš, otec drahý, v ňom.
  
Dňa 13. mája uplynulo desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil náš drahý manžel, otec

Róbert Košičiar z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manželka, synovia, matka a ostatná rodina.

 . . .

   Kto žije v srdciach tých, ktorých opustil, ten nezomrel a navždy ostane v našich spomienkach.
  
Dňa 13. mája uplynulo desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustil náš syn, otec a brat

Roman Rončák z Brezna.

   S láskou spomínajú Ivko, Romanka, rodičia, sestra, brat a Jakub.

 . . .

   Odišiel si náhle a na rozlúčku nebol čas, ale spomienky na teba zostanú navždy v nás.
  
Dňa 14. mája si pripomenieme dvadsiate výročie tragickej smrti

Ondreja Pôbiša.

   S láskou spomína manželka, syn Miroslav a Andrej s rodinou.

 . . .

   Celý rok chýbaš medzi nami. Odišla si náhle, zostali sme sami. Stíchlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nás. Čas plynie ako tichej vody prúd, kto ťa mal rád, nevie zabudnúť.
  
Dňa 15. mája uplynie rok odvtedy, čo nás navždy opustila mama, svokra, stará a prastará mama

Mária Medveďová z Čierneho Balogu.

   S láskou spomína dcéra, zať, vnuk a pravnuci Mirko a Adamko.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichú spomienku.

 . . .

   Nebolo mi dopriate s vami na tomto svete žiť, preto ako dieťa som musela odísť. Len kytičku kvetov z lásky na môj hrob dajte a spokojný spánok mi prajte. Modlitbu ticho pri mojom hrobe odriekajte.
  
Dňa 15. mája uplynie tridsať rokov odvtedy, čo od nás odišla

Ivetka Piliarová z Bacúcha.

   S láskou spomína mama, sestry s rodinami a tvoji synovci.

 . . .

   Mal som vás všetkých rád a chcel som ešte žiť, ale prišla tá chvíľa, keď musel som vás opustiť. Neplačte, nechajte ma tíško spať, čo mi bolo súdené, muselo sa stať.
  
Dňa 16. mája uplynie päť rokov odvtedy, čo nás opustil manžel, otec, starý a prastarý otec

Štefan Kováčik z Čierneho Balogu.

   Spomínajú manželka, synovia a dcéra s rodinou.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.

 . . .

   Dňa 16. mája uplynie rok odvtedy, čo nás opustil náš manžel, otec a starý otec

Jozef Peťko z Valaskej.

   S láskou a úctou spomínajú manželka, sestra, syn a dcéry s rodinami.

 . . .

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na breznianskom cintoríne spíš svoj večný sen.
  
Dňa 16. mája uplynie pätnásť rokov odvtedy, čo nás opustil

Jozef Zemko z Brezna.

   Spomína manželka Gitka, dcéry a syn s rodinami a vnúčatá.

 . . .

   Tá rana v srdci stále bolí, ani čas ju nezahojí.
  
Dňa 17. mája uplynie desať rokov odvtedy, čo nás navždy opustila

Ing. Mária Cinová.

   S láskou a úctou spomína celá rodina.

 . . .

   Stíchol dvor, záhrada, dom a aj jeho kroky v ňom. Odišiel tíško, niet ho medzi nami, ale v našich srdciach žije spomienkami.
  
Dňa 17. mája uplynie päť rokov odvtedy, čo nás navždy opustil milovaný manžel, otec, starý otec, sused

Ján Giertli z Čierneho Balogu – Dobroče.

   Život ide ďalej, nám zostáva len žiaľ. Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.
   Spomína manželka Mária, synovia Ján, Jozef, Milan, dcéry Anka a Marta s rodinou, vnúčatá, pravnuk Janko a ostatná rodina.

 . . .

   Hoci si odišiel a niet ťa medzi nami, v našich srdciach zostaneš stále s nami.
  
Dňa 17. mája uplynie dvadsať rokov odvtedy, čo nás opustil náš drahý otec, starý otec a prastarý otec

Július Kokavec.

   S láskou spomínajú synovia Julo a Zdeno s rodinami.

 . . .

   Ďakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach máme veľký žiaľ, s tebou letí naše zbohom až k nebeským výšinám.
  
Dňa 18. mája uplynie osem rokov odvtedy, čo nás opustila naša mama a stará mama

Blažena Rudnayová z Brezna.

   Spomínajú synovia Milan a Jaro s rodinou a ostatná rodina. 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
  
Ste nespokojný so svojím vzhľadom? Tak musíte pre to niečo urobiť. Zájdite si do salónu krásy a aspoň dvakrát do týždňa navštívte finesscentrum. Pomôže vám to nielen navonok, ale aj duševne sa budete oveľa lepšie cítiť.

 Býk
  
Začiatok týždňa vám nie je naklonený. Vyzerá to tak, že kam šliapnete, tam tráva neporastie. Možno by ste mali zavolať do zamestnania a predĺžiť si víkend aspoň o jeden deň. Smola sa vás bude držať takmer celý týždeň.

 Blíženci
  
Pohľad na kalendár vám pripomenie, že dovolenka je takmer za dverami. Porozmýšľajte nad financiami a pred dovolenkou ich rozhodne nikomu nepožičiavajte, ak ste si nie istý, že vám ich rýchlo vrátia.

 Rak
  
Nezadaní Raci majú šancu poznať osobu, s ktorou môžu vytvoriť harmonický vzťah. V žiadnom prípade to však nemôže byť nikto, kto sa narodil v znamení Kozorožca, Barana alebo Váh.

 Lev
  
Ponúka sa vám jedinečná príležitosť doviesť svoje plány do úspešného konca. Najmä v nových akciách vám hviezdy budú priať. Ak súkromne podnikáte, nemáte sa čoho báť.

 Panna
  
Nezanedbávajte vzťahy s priateľmi. Vyvarujte sa závisti a žiarlivosti. Máte sklony zbytočne si niečo nahovárať a podozrievavosť by vás mohla viesť k nerozvážnemu konaniu, čo  by sa vám vypomstilo.

 Váhy
  
Zobudili ste sa s pocitom, že ste zase v poriadku a ešte v posteli si robíte plány, čo všetko stihnete. Dajte si však pozor, aby ste získanú vitalitu neprecenili.

 Škorpión
  
Pohodu a pokoj nájdete vďaka pozvaniu priateľov na vidiek alebo do chalupy. Spoznáte zaujímavých ľudí a zmeníte názor na množstvo vecí.

 Strelec
  
Výrazne by sa mala zlepšiť vaša fyzická kondícia. Využite to a pokúste sa dohnať všetko, čo ste v minulých dňoch zameškali. Trochu viac by ste sa mali venovať partnerovi.

 Kozorožec
  
Možno sa pre mnohých priateľov stanete bútľavou vŕbou. Prečo nie. Hrozí vám však prepracovanie, preto neprepínajte svoje sily.

 Vodnár
   T
ýždeň je vhodný na všetky druhy cestovania, najlepšie s milovanou osobou. Mierny nesúlad v partnerských vzťahoch vás mrzí, ale už presne viete, čo na partnera platí, a preto veríte, že sa všetko v krátkom čase urovná.

 Ryby
  
Vaše fyzické fondy sú nevyčerpateľné. Dajte si občas radšej studenú sprchu, aby ste nemali v krátkom čase nepríjemné zdravotné ťažkosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT