3. JUN 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

Ema Nepšinská z Brezna, Daniela a Denis Markusovci zo Závadky, Slávka Pokošová z Brezna, Tomáš Harvan z Polomky, Eduard Remenár z Brezna, Zuzana Giničová z Heľpy, Slavomír Pustaj z Čierneho Balogu, Timea Pustajová z Čierneho Balogu, Martin Chovanec z Brezna, Tamara Kubaliaková z Lomu nad Rimavicou, Terézia Gažurová z Brezna.

                 Opustili nas_image

     

 

 Pavlína Ťažká (84) z Čierneho Balogu, Margita Pohorelcová (70) z Michalovej, Mária Babničová (83) z Brezna, Ján Giertl (85) z Brezna, Ján Lupták (52) z Brezna, Anna Nováková (53) z Valaskej, Karol Demian (87) z Hornej Lehoty, Peter Stachura (53) z Pohronskej Polhory, Mária Bartáková (80) z Banskej Bystrice, Anna Kurajdová (41) z Drábska, Pavel Pribylina (44) z Heľpy.

Zachranne zlozky zasahovali
 

150

Koniec mája priniesol hasičom rozmanité úlohy. V piatok čerpali vodu z vytopenej kotolne na Mostárenskej ulici v areáli bývalej mostárne, v rovnaký deň zasahovali pri dvoch dopravných nehodách – v Pohorelej havarovala Honda, v Telgárte dostalo auto šmyk a prevrátilo sa do priekopy. Pomocou navijaka ho dostali späť na cestu a zraneného účastníka nehody pomohli naložiť do sanitky. V nedeľu hasičov volali do Vaľkovne, kde horeli sadze v komíne a na Mazorníkove vykonali ekologický zásah, pretože z poškodenej olejovej vane Citroëna vytiekli ropné látky. Z Ulice 9. mája v Brezne nahlásili občania podozrenie na únik plynu. Objekt prekontrolovali za asistencie pracovníkov SPP, ale prieskumné meranie podozrenie nepotvrdilo. V strede týždňa zasypali vapexom a vyčistili vozovku po dvoch dopravných nehodách, v Podbrezovej do seba narazili dve osobné autá, v Bacúchu z kamióna vytekala nafta a olej. Dvaja členovia  breznianskeho HaZZ sa zúčastnili na taktickom cvičení v Dolných Vesteniciach.

 155  

Breznianski lekári vyštartovali v uplynulom týždni dovedna 48-krát. Ich pacienti mali najčastejšie, až 15-krát, srdcovo-cievne a 13-krát neurologické problémy. Iných prípadov bolo 8, úrazov 6 (pád z trojmetrovej výšky, dvaja zranení cestujúci po autonehode), po 3 dýchacie a tráviace ťažkosti. Záchranári z Bystrej zaevidovali o polovicu menej prípadov v porovnaní s breznianskymi, z toho 6 neurologických prípadov, 4 príhody srdca a obehu, po 2 dýchacie a brušné ťažkosti, 3 úrazy, 5 iných a 2-krát sekundárne prevážali pacientov do nemocnice v Brezne. V Heľpe sa tiež činili, mali až 32 výjazdov. Po raze k pôrodu, k dieťaťu s poruchou vedomia, k úmrtiu pred príchodom RZP, po 2-krát k bolestiam brucha a k intoxikácii liekmi, k 5 úrazom, k 12 srdcovocievnym príhodám, po 4-krát k dýchacím ťažkostiam a k iným prípadom. Lekári z Lomu nad Rimavicou trikrát prevážali pacientov do vzdialenejších miest – primárne z Hriňovej do Zvolena na geriatriu, sekundárne do Revúcej, z Hnúšte do Banskej Bystrice a späť.

    Cestná záchranná služba
16 154
0903 745988

  V predchádzajúcom týždni zamestnanci Cestnej záchrannej služby prepravili dve Felicie do Brezna po nehodách v Čiernom Balogu a v Hronci, havarovanú Octaviu z Čertovice do Liptovského Mikuláša. Ladu s odtrhnutou prednou nápravou odtiahli z Lopeja do Brezna a Favorit so zadretým motorom z Banskej Bystrice do Brezna. Opačnú trasu absolvovali s dvoma škodovkami, ktoré transportovali na recykláciu. 

 Horská záchranná služba
6195326

Slnečné počasie síce vylákalo do hôr mnohých turistov, ale neprispelo k rizikovým situáciám, preto členovia Horskej záchrannej služby zaznamenali týždeň bez mimoriadných udalostí.   

 

Blahozelanie

 V deň tvojich vzácnych narodenín prišli sme k tebe s pozdravením. Dvíhame oči nad oblohu, vznášame vrúcne prosby k Bohu, aby po ďalšie dlhé roky s istotou viedol tvoje kroky, nech ťa vždy jeho milosť chráni.

   Dňa 3. júna oslávuje šesťdesiate narodeniny náš drahý manžel, otec a starý otec

Ján Pančík z Brezna – Rovní.

   Všetko najlepšie želá manželka Terézia, syn Ján s manželkou Erikou, syn Michal s manželkou Zuzanou. Vnúčatá Barborka, Slávka a Samko starkého zo srdca bozkávajú.

Podakovanie

   Ďakujeme všetkým príbuzným, spolupracovníkom, priateľom, susedom a známym, ktorí dňa 16. mája odprevadili na poslednej ceste nášho drahého

Ing. Jána Medveďa.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca manželka s rodinou

 ...

   Ďakujeme všetkým príbuzným, susedom, známym a pracovníkom Domova sociálnych služieb Drábsko, ktorí dňa 27. mája odprevadili na poslednej ceste našu drahú

Annu Kurajdovú z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Rodina Kurajdová

 

 

 

Spomienky

   Rana v srdci stále bolí, zabudnúť nám nedovolí, aj keď nie si medzi nami, v našich srdciach žiješ s nami.
   Dňa 30. mája uplynul rok odvtedy, čo nás opustil náš brat, švagor, ujo, strýko

Jozef Mikloško z Dolnej Lehoty.

   S láskou na neho spomínajú bratia Ján, Pavel s rodinou, sestry Eva, Alžbeta s rodinami, švagriná Anka s dcérou.

 ...

   Ruky pracovité museli skrehnúť, žiadalo sa im v rodnej zemi odpočinúť. Srdce ubolené prestalo biť, nebolo lieku, aby mohlo ďalej žiť. Už ťa neprebudí slnko, ani krásny deň, na balockom cintoríne spíš svoj večný sen.
   Dňa 1. júna sme si pripomenuli dvadsiate piate výročie úmrtia našej mamy

Márie Kvietkovej z Čierneho Balogu – Medveďova.

   Spomínajú dcéry Anna, Antónia, synovia Ján a František s rodinami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichú spomienku. Ďakujeme.

 ...

   Tak náhle odišla jej duša, ani nestihla povedať zbohom, rodina moja.
   Dňa 1. júna uplynulo päť rokov odvtedy, čo nás opustila naša mamička, stará mamička a prababička

Emília Harvanková z Polomky

a dňa 12. júna si pripomenieme jej nedožitých osemdesiat rokov.
   Venujte jej tichú spomienku. Stále zostáva v našich srdciach.
   Dcéra s rodinou

 ...

  Dňa 3. júna uplynuli štyri roky odvtedy, čo nás navždy opustil manžel, otec, starý a prastarý otec

Ján Palider

a dňa 25. júna si pripomenieme jeho nedožité sedemdesiate piate narodeniny.
   Spomína manželka, syn a dcéry s rodinami.

 ...

   Po krátkych cestách chodili sme spolu, na dlhú cestu odišiel si sám. Márne ťa naše oči hľadajú, márne po tvári slzy stekajú. Ticho trpel a s chorobou zápasil. Ubolené, vykrvácané srdce prestalo navždy biť. Smutný je náš dom, keď niet otec teba v ňom.
   Dňa 3. júna by sa dožil päťdesiatich piatich rokov

Pavel Rosík z Brezna.

   Spomínajú manželka, syn, dcéra, vnučka, rodina Kováčiková, Belková, Ťažká a Richnáková.

 ...

   Navždy prestali pre vás hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre vás slnko hriať, ale tí, čo vás milovali, nikdy neprestanú na vás spomínať.
   Dňa 4. júna uplynie trinásť rokov odvtedy, čo nás navždy opustila

Jolana Brucháneková, rodená Barboriaková

a dňa 6. júna uplynie dvadsať rokov odvtedy, čo nás opustil

Vojtech Bruchánek z Brezna.
  
Spomínajú dcéry a syn, vnúčatá a blízki.

 ...

   Telo v zemi zhasne jak slza na tvári, spomienka na teba jak hviezda zažiari.
   Dňa 5. júna si pripomenieme siedme výročie úmrtia nášho drahého otca, manžela, starého a prastarého otca

Rudolfa Ťapajáka z Brezna.

   S láskou a úctou spomína manželka, dcéry, zaťovia, vnúčatá a pravnúčatá.

 ...

   Zavrela si oči, chcelo sa ti spať, ani si netušila, čo to má znamenať. Smútok a ticho dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš, mamka, v ňom.
   Dňa 5. júna si pripomenieme päť rokov odvtedy, čo nás opustila naša drahá mamka a babka

Anna Duhanová z Brezna.

   S bôľom v srdci spomína syn Jarko a dcéry Zdenka a Vierka s rodinami.

 ...

   Tam v diaľke prestalo ti srdce biť, nestihla si sa s nami ani rozlúčiť. Smútok dolieha na náš dom, veľmi nám chýbaš drahá v ňom.
   Dňa 8. júna si pripomenieme rok odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá mama, svokra a starká

Margita Králiková z Brezna – Bujakova.

   S láskou spomínajú dcéry Mária, Margita, syn Jozef, zať Frank, vnukovia Tomáš a Martin, ako aj ostatná rodina, priatelia a známi.

 ...

   Dotĺklo srdce, ktoré sme tak milovali, klesli ruky, čo pre nás pracovali, zhasli oči, stíchol hlas, vďaka ti mama za všetkých nás.
   Dňa 8. júna uplynie desať rokov odvtedy, čo nás opustila naša mama, starká a prastarká

Angela Pribilincová z Brezna.
  
Spomínajú dcéry s rodinami.

 

 

  

  

  

  

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

   Máte pred sebou skvelý týždeň. Ste na najlepšej ceste finančne si polepšiť. S ponukou, ktorá sa vám naskytne, chvíľku váhajte, nie však tak dlho, aby ste od nej museli odstúpiť.

Býk

   Tieto dni by boli oveľa príjemnejšie, keby vám nerobili starosti peniaze. Prázdniny a dovolenka sú predo dvermi, deti sa už tešia a vy rozmýšľate, kde na to vziať.

Blíženci

   Týždeň bude pre vás všedný a nezaujímavý. Vyhnite sa akýmkoľvek rizikám týkajúcim sa finančnej sféry. Tiež buďte obozretný pri nákupoch a investíciách. Cez víkend sa venujte svojim potomkom.

Rak

   V pravú chvíľu spoznáte priateľa. V partnerovi ho stopercentne máte, tým si môžete byť istý. Práca by vám mala ísť v týchto dňoch od ruky, najmä záhradkárom a drobným chovateľom.

Lev

   Týždeň je stvorený na obchodné rokovanie. Vaše nové nápady môžu zachrániť takmer prehratú situáciu a môžu priniesť pochvalu od nadriadených.

Panna

   Stretnete sa s veľmi zaujímavým náprotivkom, ale vôbec nebude ľahké zaujať ho. Ak sa vám to podarí, môžete získať veľmi dobrého priateľa alebo aj životného partnera, na ktorého sa budete môcť vždy spoľahnúť.

Váhy

   Prvé júnové dni prajú financiám. Budete mať možnosť vedľajšieho zárobku alebo dostanete ponuku na veľmi lukratívne zamestnanie. Nie je vylúčená ani menšia výhra.

Škorpión

   Snažte sa byť zdržanlivý. Zrejme sa nevyhnete istým nepríjemnostiam. Rátajte s tým, že možno narazíte na nepochopenie ľudí, u ktorých by ste to nepredpokladali.

Strelec

   Svojím osobným čarom a intelektom si získate obdiv nielen partnera a rodiny, ale dokonca aj vašich nepriateľov. Nedajte sa tým však vyviesť z miery a naďalej sa majte pred nimi na pozore.

Kozorožec

   Planetárna konštelácia sa podobá tej minulej. Ale mali by ste bez väčších prekážok dosiahnuť svoje. Ktosi v pozadí vám veľmi pomôže. Nezadaní, prišiel čas zoznámiť sa!

Vodnár

   Vaše silné obdobie pokračuje. To, čo vyslovíte, sa ukáže ako geniálne. V spoločnosti vás ocenia pre dôkladnosť, usilovnosť a profesionalitu.

Ryby

   Ak sa k istému pracovnému konfliktu nepostavíte dosť autoritatívne, veľmi neprispejete k jeho vyriešeniu. Treba spojiť ráznosť s diplomaciou a taktom. Nátlakovým konaním nič nedosiahnete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT